Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1013 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בסטיישן יש הרבה יותר מ400 ליטר.

בדקתי עכשיו במפרטים ויש של 528 ליטר. מניח שזה עד הווילון. בפועל בנסיעות משפחתיות מקפלים את הוילון ומעמסים עד הגג. 

יש שם בקלות 700-800 ליטר ואולי יותר.

והסטיישן משום מה גם יותר זולה

אני מחזיק כזאת.

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם
לפני 17 שעות, פראג כתב:

סיוויק האצ'בק עונה +- על כל הקריטריונים שלך. הצורה הישנה (ששווקה עד 2012) תשאיר לך עודף, הצורה החדשה טיפה גבולי אבל קצת סבלנות ותשיג את מה שאתה רוצה אולי עם פשרה קטנה בקמ (המלצתי לא לעבור את ה150 בכל מקרה והכי חשוב רכב מטופל ושמור היטב)

שים לב לצבע הלבן בצורה של 2012 וצפונה שמתקלף (יש עכשיו פשרה בתביעה ייצוגית בנושא) וחיישן abs שהולך לפח

ובסכומים האלה אל תחשוב על סחירות זה לא מה שחשוב

בהצלחה!

מצטרף. אמנם שלי הייתה עם קילומטרז' גבוה אבל שמורה ומטופלת. אפשר לראות יותר פרטים בהודעה כאן:

פורסם
בתאריך 23.8.2023 בשעה 20:21, פראג כתב:

לא נכוו. זותומרת קוריאני/יפני (מניח שאתה מתכוון למנוע אטמוספרי כי היום רוב האסייתים הם כבר היברידי או טורבו) אכן נוטה להיות בזבזן אבל לא כולם אותו דבר. I35/פורטה יעשו 1 ל11, סיוויק 1ל12 וקורולה 1 ל13 (בנהיגה ממוצעת ולא מאומצת, מעגל טיפה ללמעלה). רכבים קטנים עם גיר רציף (כמו הונדה ג'אז של השנים האלה למשל) יעשו 1 ל14 ואפילו יותר

כאחד שהחזיק הונדות סיוויק 2008 ו2013 ואשתי היום נוהגת בקיה פורטה השלישית שלה אתה טועה והמבחני דרכים שאתה ניזון מהם לא שווים הרבה. 

סיוויק 1.8 אצלי אותו נהג אותו תוואי דרך צרכה בממוצע 1/10-1/11 עם הפורטה הממוצע סביב ה1/11.5-1/12. 

החלקים של הפורטה יותר זולים ואותו דבר הביטוח. 

כמובן שיש יתרונות להונדה וכתבתי עליה סקירה פה בעבר אבל מצד עלויות אחזקה הפורטה לוקחת.

• אהבתי 1

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם
לפני 12 שעות, daniel204 כתב:

כאחד שהחזיק הונדות סיוויק 2008 ו2013 ואשתי היום נוהגת בקיה פורטה השלישית שלה אתה טועה והמבחני דרכים שאתה ניזון מהם לא שווים הרבה. 

סיוויק 1.8 אצלי אותו נהג אותו תוואי דרך צרכה בממוצע 1/10-1/11 עם הפורטה הממוצע סביב ה1/11.5-1/12. 

כמובן שיש יתרונות להונדה וכתבתי עליה סקירה פה בעבר אבל מצד עלויות אחזקה הפורטה לוקחת.

מכיר את הפורטה (i35 ליתר דיוק, לא מאמין שיש ביניהם הבדל) והסיוויק ספציפית מקרוב לא ממבחני דרכים 

פורסם

מה אתם אומרים על אוריס 1.6 אוטומט 2010? 

הנסיעה שלי ב75% היא בין עירונית עם עליות וירידות 

לא הצלחתי להבין אם צריכת הדלק טובה או לא.

לגבי הקיות והיונדאי שהצעתם, האמת אני חושש מגניבות. הבנתי שקל יותר לגנוב אותם.

פורסם
לפני 7 דקות, HM622 כתב:

כרגיל בטויוטה vfm נוראי. כל מה שהוצע פה עדיף בהכול :בדלק, בתא מטען, באיכות, ביצועים אבזור וכו

אבל זה טויוטה. הסמל לבד שווה 30k לא?, אז בשביל 5 אלף האוריס היא בחירה טובה

הג'אז עם גיר רציף (2011 וצפונה) עדיפה עליה בהרבה ותיכנס לך בתקציב

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 24.8.2023 בשעה 00:49, פראג כתב:

כל צריכת דלק תלויה בהתנהגות ואופי הנסועה

בתאריך 23.8.2023 בשעה 23:35, פראג כתב:

בגדול אני מכיר את הנתונים על ה i35 (שהיא תאומה של הפורטה) מחברים, אבל אם תסתכל למשל גם באתר אוטו וגם באתר כבישים בסקירות שלהם הגיעו לצריכת דלק עדיפה בסיוויק (ולא, הם לא שתולים של 'מאיר' ואוטו די קוטל את הרכב)

פרדוקס

פורסם
לפני 5 שעות, HM622 כתב:

אגב אם הלכת כל כך רחוק בשנתון- תחסוך ותקנה סיוויק האצ'בק 1.8 2010/11 ב25. רכב חזק יותר (אבל בוא לא נגזים, לא מטוס קרב) איכותי יותר ובעיקר עם תא מטען הרבה יותר גדול

לפני 17 שעות, daniel204 כתב:

יכול להיות שזה היה רלוונטי כחדשות.כישנות (ולי יש כזאת) עלויות האחזקה לא שונות מכל משפחתומטית יפנית פשוטה. הביטוח וטיפול בינוני שעשיתי עולה לי כמו שעלה לי בלנסר קלאסיק

אני מניח שעלויות התחזוקה שדיברת עליהם זה טיפולים במורשה ומקיף. שני דברים שלא רלוונטים בדרך כלל לרכבים בני 12-13

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

חברים אחרי סיבוב נוסף ביד 2 התכנסתי על 2 רכבים והורדתי תקציב ל27,500:

קיה ריו אצ'בק 2013 חסכוני יותר אבל קטן יותר הבנתי שהוא 1/12, מצד שני הונדה סיוויק סדאן 2010 הבנתי שהוא 1/11 אבל יותר גדול.

ההבדל הנוסף שיש בניהם זה ריו עם ביטול כרית אוויר והונדה לא. יש בעניין הבדל בניהם  במושב האחורי? כי קראתי באתר רלב"ד שיש תינוקות שניזוקו מהכריות הצידיות שמאחורה. 

פורסם
לפני 3 שעות, HM622 כתב:

חברים אחרי סיבוב נוסף ביד 2 התכנסתי על 2 רכבים והורדתי תקציב ל27,500:

קיה ריו אצ'בק 2013 חסכוני יותר אבל קטן יותר הבנתי שהוא 1/12, מצד שני הונדה סיוויק סדאן 2010 הבנתי שהוא 1/11 אבל יותר גדול.

ההבדל הנוסף שיש בניהם זה ריו עם ביטול כרית אוויר והונדה לא. יש בעניין הבדל בניהם  במושב האחורי? כי קראתי באתר רלב"ד שיש תינוקות שניזוקו מהכריות הצידיות שמאחורה. 

זה.. קצת מוזר לומר שקיה ריו היא חסכונית. כן היא אולי שותה פחות מסיוויק ודומותיה (וממש בטיפה) אבל זה כי היא קטנה ובהתאם עם מנוע יותר קטן. ביחס לסגמנט שלה היא ממש לא חסכונית, יש אופציות יותר חסכוניות. 

לגבי הגודל- התחלת עם תא מטען של 400 ליטר, לריו יש 400 ליטר אולי אם תוריד את המושבים. אתה סגור על עצמך מה אתה מחפש? כי אפשר להציע גם אופנוע הוא יותר חסכוני

אם זה קריטי, לסיוויק האצ'בק יש ביטול כרית נוסע

פורסם
לפני כשעה, פאביה כתב:

סוזוקי SX4 נכנסת בתקציב ועומדת בסעיפים 1-7 

לגבי סעיף 8 לא בטוח.... 

תא מטען ענק , צריכת דלק בנסיעה רגועה ומשולבת 1:12 . 

הייתי אומר שהצריכת דלק קצת בית הלל, אבל טובה בפני עצמה

לבינתיים פותש עבר לסופרמיני

• תוכן חדש...