Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבקש חוות דעת על רכב שראיתי toyota corolla 15"

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1051 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן חברים,

ראיתי רכב אבל אין לי את הניסיון בשביל לדעת אם שווה להתקדם עם זה או שלא,

זה יד3 טויוטה קורולה 15" , 53K שח, ידיים פרטיות.(3 שנים אצל המחזיק הנוכחי)

אני קצת חושש כי היה רק 108K ק"מ , שאולי לפניו היה מישהו שהוריד קילומטראז ,  

הבעיה הכי גדולה שלי שלא יודע מה להסיק מזה היא שהאוטו לא מרגיש לי עצמתי, החלפת ההילוכים בין 2 ל3 ל4 נעשית איטית מידי, מרגיש שהאוטו מושך קצת ועושה את הרעש הרגיל של מאמץ המנוע להחליף הילוכים אבל מושך עם זה , אין לי בעיה עם רכב לא עצמתי מבחינת שלא אהיה נהג מירוצים , הבעיה היא שחושש שזה מביע אולי בעיה עם המנוע.  

השמשה מקדימה נראה לי על פי חוות הדעת הלא מקצועית שלי שהודבקה מכיוון שמסביב נראה כמו דבק, ולא נראה כמו יצרן. 

יש איזשהו חור מקדימה מימין שהבעלים לא יודע מה זה, זה לא חלק מתפקוד הרכב ולא אמור להפריע.

קור המזגן בינוני. 

נשארו שאריות רבות של מדבקות על החלונות (מניח שזה מדבקות של החשכה, לא יודע)

הדוושת בלמים עושה קצת רעשים במהירות אפסית בבדיקת 360 של מתלים כשלוחץ על הברייקס. (לא יודע מה זה אומר-בדקתי בכלל מתלים אבל אלה היו שקטים, הבלמים עשו רעש).

מבחינת האם אכן האוטו עשה רק 108K זה חשש- הפנסים הדהויים מקדימה מספרים על 250K , הריפודים נראים לא קרועים ובלויים אבל מלאי כתמים אז לא יודע.

הצבע בסה"כ נראה בסדר , הדוושות מספרות שאולי הקילומטראז כן נמוך.

העלאת והורדת החלונות פועלים בצורה די חלקה 90% , לא לגמרי, כנראה בגלל המדבקות ולא שהיה תאונה או משהו 

האם זה אוטו ששווה להשקיע בו 500 שח לבדיקה ? סה"כ הייתי רוצה אותו, הבעיה שלי זה החשש שהמנוע לא טוב בגלל שהאוטו לא עצמתי. 

עריכה אחרונה על ידי טד
פורסם

לקרורולה שנת 2015 גיר רציף, לכן אתה מרגיש משיכה של הילוכים.

הקורולה לא רכב זריז, ואם אתה מחפש כן זריז, הייתי בוחר ברכב עם טורבו.

ברכב בתקציב הזה בוודאי שצריך לקחת לבדיקה, לבדוק היסטוריית טיפולים ורבלת דוח סליקה לפני הבדיקה.

• רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לפני שאתה משקיע 500₪ על בדיקה, תבקש מהמוכר תיעוד הטיפולים. בקבלות רשום קילומטראז'.

וגם תבקש שיוציא דוח תאונות ממרכז הסליקה של חברות הביטוח

https://slika-ins.co.il/

כפי שאמרו לך, אתה מתאר פעולה תקינה של הגיר הרציף. אין מה לשחק בהילוכים,  למעט המצב של ירידה תלולה, אז באמת צריך להוריד הילוך,  כדי למנוע התחממות בלמים.

אין קשר בין קילומטראז' למצב הפנסים. רכב יכול לעמוד בשמש בלי לזוז, והפנסים יהפכו לעכורים. 

לגבי שמשה קדמית - תסתכל על החותמת על השמשה - אם רשום טויוטה, זאת שמשה מקורית. אם רשום משהו אחר  - השמשה הוחלפה ללא מקורית ( בודדים מוכנים לשלם תוספת לשמשה מקורית בהחלפה ) אגב, שמשה יכולה להיות מוחלפת בגלל פגיעת אבן . חור מקדימה? צריך תמונה כדי להבין את המשמעות.

כתמים מהמושבים אפשר לנקות. רעש מהבלמים - הרבה רפידות לא מקוריות נוטות לשרוק גם כאשר הן חדשות , זה לא מעיד על מצב הבלמים. 

בגדול, לא נשמע כמו מציאה גדולה, אבל צריך להשוות לרכבים אחרים באותו המחיר.

אם מרחב הפנים של מאזדה 3 מספיק לכם, זאת תהיה אופציה עדיפה במובן הסחיבה ( הכוונה למנוע 2000). גם הגיר במאזדה אוטומטי פלנטרי ( רגיל) ולא רציף.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

כדאי לבדוק אלטרנטיבות עם גיר פלנטארי ומחיר שפוי לרכב יד שנייה...

יונדאי אלנטרה או קיה פורטה עם מנוע 1.6 וגיר 6 הילוכים פלנטארי הן אופציה הרבה יותר טובה.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, yulianx כתב:

לקרורולה שנת 2015 גיר רציף, לכן אתה מרגיש משיכה של הילוכים.

הקורולה לא רכב זריז, ואם אתה מחפש כן זריז, הייתי בוחר ברכב עם טורבו.

ברכב בתקציב הזה בוודאי שצריך לקחת לבדיקה, לבדוק היסטוריית טיפולים ורבלת דוח סליקה לפני הבדיקה.

אייי באסה, הייתי בטוח שיש לה גיר אוט' , אפילו ווידאתי עם המוכר שזה אוטו' ושזה לא רציף, אז מסתבר שדווקא כן. זה די הורס לי , אני אנסה לראות אם יש מודלים בעלי גיר אוטו', הCVT גם די הורס עם הונדה ג'אז,  ולגבי מאזדה 3 חשבתי עליה , אני אבדוק גם שם אבל זוכר שהשוק שלה קטן יותר.

אם המשיכה הזאת הייתה נורמלית, אני מצטער שלא לקחתי את האוטו לבדיקה, אבוד כבר. אבל ככה זה -האוטו הראשון שבדקתי, לא היה לי מול מה להשוות אותו.

תודה !

לפני שעתיים, vladclar כתב:

לפני שאתה משקיע 500₪ על בדיקה, תבקש מהמוכר תיעוד הטיפולים. בקבלות רשום קילומטראז'.

וגם תבקש שיוציא דוח תאונות ממרכז הסליקה של חברות הביטוח

https://slika-ins.co.il/

כפי שאמרו לך, אתה מתאר פעולה תקינה של הגיר הרציף. אין מה לשחק בהילוכים,  למעט המצב של ירידה תלולה, אז באמת צריך להוריד הילוך,  כדי למנוע התחממות בלמים.

אין קשר בין קילומטראז' למצב הפנסים. רכב יכול לעמוד בשמש בלי לזוז, והפנסים יהפכו לעכורים. 

לגבי שמשה קדמית - תסתכל על החותמת על השמשה - אם רשום טויוטה, זאת שמשה מקורית. אם רשום משהו אחר  - השמשה הוחלפה ללא מקורית ( בודדים מוכנים לשלם תוספת לשמשה מקורית בהחלפה ) אגב, שמשה יכולה להיות מוחלפת בגלל פגיעת אבן . חור מקדימה? צריך תמונה כדי להבין את המשמעות.

כתמים מהמושבים אפשר לנקות. רעש מהבלמים - הרבה רפידות לא מקוריות נוטות לשרוק גם כאשר הן חדשות , זה לא מעיד על מצב הבלמים. 

בגדול, לא נשמע כמו מציאה גדולה, אבל צריך להשוות לרכבים אחרים באותו המחיר.

אם מרחב הפנים של מאזדה 3 מספיק לכם, זאת תהיה אופציה עדיפה במובן הסחיבה ( הכוונה למנוע 2000). גם הגיר במאזדה אוטומטי פלנטרי ( רגיל) ולא רציף.

אתמול עברתי ראיתי טויוטה קורולה כשהחור הזה סתם היה מכוסה עם כמו תלאי , וזה מתקבל ככה מהיצרן, אז יכול להיות שהוא צדק שזה סתם, אבל מצד שני, היה בפנים חומר רך כמו שיש בארגזים וכשלחצתי על הפח זה היה יותר מידי גמיש ומתקפל (הרגיש חלול מבפנים) אז אוליי הייתה שם תאונה כלשהי, למרות שלא בטוח.

תיעוד טיפולים אצל המוסכניק שלו, איפשר ללכת אליו למשוך ממנו, כשאמרתי לו שנלך למוסכניק שלי ושנבדוק אצלו התנגד כי חשב שישאיר את הרכב, אבל לבסוף הסכים, כי כמובן שאין סיבה להשאיר את הרכב זה מתבצע נראה לי כשהוא שם מיידית, לא נראה לי שהמוסניק ישלח את שנינו לשלום כשבאים צד 2 וצד3 לבדיקה.

טוב לדעת לגבי מצב הפנסים - אז אולי זה באמת 108K ,  יחסית למה שיש שם בשאר 5 הדפים - פספוס.

אתחיל לבדוק חותמת שמשה, משום מה זה היה נראה לי כמו ציזבאט שאשכרה יש חותמת, בחיים שלי לא ראיתי. 

יחסית לרכבים אחרים של קורולה 15" זה היה פנינה , עף יום אחרי הפוסט. חבל.  יחסית לרכבים אחרים, ממשיך לבדוק. אבל קצת נמשך ליפניות. 

תודה! 

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, mottis כתב:

יונדאי אלנטרה או קיה פורטה עם מנוע 1.6 וגיר 6 הילוכים פלנטארי הן אופציה הרבה יותר טובה.

קלעת למהמר שבי,  במידה ואמצא דיל טוב באחת מאלה , אקח את ההימור , סה"כ יש סיכוי שיחזיק , זה לא FIAT. הבעיה שאם אתה מוצא את עצמך בmoney pit אתה מגלה מאוחר מידי, אבל השוק של היפניות קשה, אחלה אופציה.

תודה!

עריכה אחרונה על ידי טד
פורסם

אין קורולה עם גיר אוטומטי פלנטרי בדור הזה והבא.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)
לפני 18 שעות, mottis כתב:

לפחות לאחר הסקירה שלי, לא התלהבתי אחרי הבדיקה, האלנטרה מתחילה להיות מעניינת רק מ2022(לא בתקציב), יש בעיות לפני, והפורטה טובה ל2 ליטר(לא בישראל), פחות אוהב טורבו צארג. דווקא אהבתי את הרעיון להכנס לשוק של הקוראניות בשלב שהן מתחילות להשתפר אבל לא מצאתי עוד דגם ספציפי שמתאים לחיפוש.

לפני 14 שעות, yulianx כתב:

אין קורולה עם גיר אוטומטי פלנטרי בדור הזה והבא.

הייתי שמח עם הCVT שלהם בשנתונים האחרונים, לא כשהם רק התחילו לייצר אותם. 

עריכה אחרונה על ידי טד
פורסם

אין שום בעיות בפורטה או אלנטרה לפני 2022, כל עוד החליפו שמן מנוע בזמן.

רכבים אמינים מאוד.

ולמה לא מאזדה 3?

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני כשעה, vladclar כתב:

רכבים אמינים מאוד.

ולמה לא מאזדה 3?

מאזדה 3 אחלה אוטו, אם קונה זה את ה2ליטר. עוד עשיריה.

פורסם (נערך)

עוד עשיריייה בהשוואה למה?

קורולה שבורה? אולי כן. קורולה במצב שמור - בערך אותו המחיר כמו מאזדה 3.

הייתי מפחד יותר מקורולה שבורה, כי להחליף גיר רציף יעלה את אותה העשיריה. 

מה עם הונדה סיוויק , האחרונות עם מנוע 1.8 ( לא טורבו)?

עריכה אחרונה על ידי vladclar

פורסם
לפני 4 שעות, vladclar כתב:

רכבים אמינים מאוד.

ולמה לא מאזדה 3?

מאזדה 3 יקרה יחסית לקוריאניות, היא פחות מרווחת במושב האחורי ובתא המטען אך בזכות טכנולגיית sky active  משיגה צריכת דלק טובה ואיכות תא הנוסעים והאבזור ברמה הרבה יותר גבוהה.

מסכים שאם כבר להוציא סכום גבוה - המאזדה עדיפה בהחלט.

תא הנוסעים של הקורולה קודר ומיושן אפילו מצמד הקוראניות ואופי הפעולה של הגיר הרציף מהווה חסרון משמעותי.

הסיוויק מאכזבת מאוד, תא הנוסעים פלסטיקי ומיושן והתיבה מסרסת את המנוע באופן מורגש...

אם כבר סיוויק, אז לפחות סטיישן המציעה יתרון משמעותי בנפח תא המטען ובשימושיות עדיפה.

• תוכן חדש...