Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1060 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב.

שמתם לב בוודאי לכמות הפרסום הרב בנושא המחלה והחיסונים במדיות השונות.

קודם כל - אין ספק שהמחלה "לא להיט" בלשון המעטה (ממש לא נעימה).

אבל האם לא חוזר פה המקרה של הקורונה ?

עידוד ריווחי חברות התרופות ? (לדעתי - בוודאי וכסיבה עיקרית אפילו. מדייה ממומנת, אפילו אם משרד הבריאות עומד באיזושהי צורה מאחרי הפרסומים).

החיסון (לכשעצמו) - דבר משני (שוב לדעתי).

מעניין -

מה אומרים/ות ?

מישהו/י התחסן/ה ?

alfa 156 2.5.

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 31 דקות, חולגי כתב:

אבל האם לא חוזר פה המקרה של הקורונה ?

עידוד ריווחי חברות התרופות ?

זה בהנחה שבמקרה של הקורונה ריווחי חברות התרופות תועדפו מעל בריאות הציבור. הנחה שקומץ קטן מהציבור, קונספירטיבי במיוחד, דואג להדהד אותה.

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

לפי הרישום באתר של כללית נכנס חיסון חדש בתחילת החודש לסל התרופות, יכול להיות שיש עליה במספר החולים או משהו.

בכל מקרה כל חיסון שמקדמים זה מבורך ועדיף במקום הזבל שמשדרים.

עריכה:

וכמובן כמו שיגאל רשם, הקונספירציה של החיסונים ורווחים זו קונספירציה מטומטמת. רווח על תרופות ואשפוז גדול פי כמה מחיסון מסכן שעולה כמה דולרים בודדים.

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

מספיק עם תיאוריות הקונספירציה.

החיסון לקורונה די הציל אותנו, וחבל שיד הקונספירטורים היתה על העליונה אחרי כמה חודשים.

השלבקת החוגרת מחלה מאוד מאוד לא נעימה, בד"כ לא מסוכנת, אבל משביתה, עם אפשרות לסבל למשך שנים (נאורופתיה פוסט-הרפטית).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לצערי חטפתי את זה לפני כשנה, למרות שטרם מלאו לי 50, אז לא הספקתי להתחסן.

במקרה שלי זה נגמר תוך שבועיים, מכיר אחרים שסבלו מזה הרבה יותר.

לא רואה שום בעיה עם זה שמפרסמים חיסון חדש, שרוב האנשים לא מודעים אליו.

בן אדם בוגר, יכול להעביר שנים בלי לבקר אצל רופא המשפחה ולכן לא ישמע על האפשרות להתחסן, אם זה לא יפורסם בעוד ערוצים.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

בחלק ניכר מן המקרים, ברגע שמציעים לך את החיסון חברת התרופות כבר הרוויחה עליו את מה שהיה להרוויח. כעת מי שקנה את החיסונים רוצה לעודד אותך, כדי שתהיה פחות חולה וכדי שהוא יחזיר קצת את ההשקעה. 

יכל גם לא לקנות בכלל ואז לא היה מפסיד כסף, אבל יש לו איזה רצון לא מוסבר לשמור על בריאות הציבור, מתוך הבנה שבריאות הציבור משפיעה על כלל תחומי החיים, ובראשם כלכלה למשל. 

• אהבתי 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

דודה של אבא שלי חטפה את זה בגיל 80+ לפני כ5 שנים (הרבה לפני ששמענו על הקורונה)

היא תארה את זה כעינוי מתמשך.

.

פורסם
לפני 3 שעות, sperial כתב:

מספיק עם תיאוריות הקונספירציה.

החיסון לקורונה די הציל אותנו, וחבל שיד הקונספירטורים היתה על העליונה אחרי כמה חודשים.

השלבקת החוגרת מחלה מאוד מאוד לא נעימה, בד"כ לא מסוכנת, אבל משביתה, עם אפשרות לסבל למשך שנים (נאורופתיה פוסט-הרפטית).

החיסון יעיל גם למי שחווה התפרצות?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אישית חוויתי כבר פעמיים.

להבנתי החיסון מומלץ גם למי שחווה את המחלה, אבל קוסם כל שוחח עם הרופא שלך.

החיסון מאושר מעל גיל 50 ובסל מעל גיל 65.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

בעקרון שלבקת חוגרת היא סוג של התפרצות נוספת של אבעבועות רוח. אחרי ההדבקה הראשונה באבעבועות הוירוס יושב רדום במערכת העצבים וברגע שמגיעה שעת כושר ( = הגוף ומהערכת החיסונית מספיק חלשים) - הוא מתפרץ. רק שהפעם במקום אבעבועות רוח, מקבלים תסמינים קצת שונים. לפיכך, זה אמנם די נדיר מהידוע לי , אבל אתה יכול לחוות מספר התפרצויות, בתנאי שהגוף כל פעם נחלש והוירוס יכול להתבטא (וכמובן, המערכת החיסונית לא ערוכה להתמודד עם הוירוס).

החיסון, בדומה לחיסונים אחרים, פשוט מעורר את המערכת החיסונית כנגד האנטיגן הרצוי ( = חלבון שהוירוס מבטא) ומכין אותה למקרה שהוירוס מתפרץ - היא סוג של "עשתה חצי דרך", מזהה אותו במהירות ומוכנה לבואו. מכיוון שכך, כמובן, יעילות חיסונים דועכת עם הזמן וצריך לתחזק את זה.

הייתה לי התפרצות בגיל 23 בערך כי פחות או יותר הפסקתי לאכול והגוף מאוד נחלש (השאלה הראשונה של הרופא הייתה "אתה עייף בזמן האחרון?"). מימיי לא כאב לי הראש כל כך, עד כדי שיתוק, והייתי בגדול סחבת רצפה במשך איזה יומיים עד שקיבלתי משכחי כאבים די אגרסיביים (ורק אז פתאום התברר לי שהפצעים באמת מגרדים וכואבים כמו שהרופא הבטיח!).

בעיניי, חיסונים הם משהו נפלא כזה שגם אם גוזרים עליו קופון נורא יפה - הרווח לציבור הוא אסטרונומי. אני אפילו לא מדבר על הצלת חיים כמו בקורונה - מבחינתי מספיק לחסוך את הסבל כדי להצדיק את ההשקעה, אפילו במחלות פשוטות יותר כמו שפעת.

אם לא נקנה חיסונים ולא ניתן לחברות התרופות תמריץ להשקיע בתרופות רק כי הן מרוויחות מזה כסף - אנחנו בטוח לא נהיה יותר בריאים. הקורונה, אם כבר הוזכרה, הייתה המחשה טובה למה קורה כאשר לא משקיעים מראש במחקר על מחלות.

עריכה אחרונה על ידי daniel.asu
  • אהבתי 2
פורסם

יפה, חוץ מדבר אחד: חיסון הקורונה הוא דוגמה נפלאה להשקעה: מודרנה (ר"ת MODified RNA) ו-BioNTech עסקו שנים רבות בפיתוח טכנולוגיית ה-mRNA שהבשילה בדיוק כאשר יהממורךצבחיסון הקורונה.

אגב, יש תרופות גם בטכנולוגיות RNA אחרות, למשל תרופה להפחתת כולסטרול.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 18 דקות, sperial כתב:

אישית חוויתי כבר פעמיים.

להבנתי החיסון מומלץ גם למי שחווה את המחלה, אבל קוסם כל שוחח עם הרופא שלך.

החיסון מאושר מעל גיל 50 ובסל מעל גיל 65.

אני לא חוויתי אלא אבא שלי שכבר חטף 3 פעמים. אין סיכוי שהוא ישאל את הרופא כי גם הסיכוי שהוא ילך לרופא קלוש.

כששולחים אותו לבדיקות הוא שולח את אימא שלי עם התוצאות (וזה גם הגיוני כי הוא כבר שלח אותה לספר לרופא מה הבעיה).

• מצחיק 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 18 דקות, sperial כתב:

יפה, חוץ מדבר אחד: חיסון הקורונה הוא דוגמה נפלאה להשקעה: מודרנה (ר"ת MODified RNA) ו-BioNTech עסקו שנים רבות בפיתוח טכנולוגיית ה-mRNA שהבשילה בדיוק כאשר יהממורךצבחיסון הקורונה.

אגב, יש תרופות גם בטכנולוגיות RNA אחרות, למשל תרופה להפחתת כולסטרול.

מבחינת הטכנולוגיה של החיסונים נכון מאוד (ומהבחינה הזו הקורונה פשוט זירזה את הפיתוח לקראת סופו ואת האישורים).

הכוונה שלי התייחסה יותר למחלה עצמה: לפני COVID19 כבר פגשנו כמה וירוסים ממשפחת הקורונה (SARS, MERS וידידיהם), ולמרות שהתחילו המון מחקר עליהם סביב ההתפרצויות הקודמות, ברגע שההתפרצויות נרגעו - התחום נזנח לחלוטין. סביר מאוד שאם היו ממשיכים בקו של המחקר על הוירוסים מתוך מחשבה שמתישהו נפגוש שוב את המשפחה הזו (בדיוק כמו שקרה) - בתחילת ההתפרצות היינו כבר 80% בדרך לחיסון כי היינו מבינים דברים יותר לעומק. לא היינו צריכים להסיט את כל המשאבים לנושא, כי כבר הידע נצבר. בכל מקרה, נראה לי שזה סתם לחטוף את הנושא למשהו שלא כ"כ קשור.

פורסם

נכון, אבל לא ניתן לחסות מהיכן יגיע הנגיף הבא ומה יהיו תכונותיו.

ההשקעה החשובה ביותר היא השקעה במערכות שיזהו התפרצות בשלב מוקדם וייאפינו את הגורם, וכמובן בהכשרת כח אדם וימ"חים שיאפשרו תגובה מהירה אבל לא,ספציפית למחולל מחלה מסויים. מערכות לבידוד מגורמים נשימתיים, מהפצה במים ובמזון וכו'.

• תוכן חדש...