Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תיקון שלט מכונית RC

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1078 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא מכיר האמת שימוש אחר בפלקס מסוג כזה (קשיח).

אם לא את המלחם, אז את מה?

פורסם (נערך)

לא טובלים את ראש המלחם בפלקס נוזלי/ג'ל/משחה. אפשר פעם בתקופה לנקות את ראש המלחם על-ידי טבילה בפלקס ומיד לנקות עם ספוג רטוב ולאחר מכן לצפות את ראש המלחם בבדיל.

את הפלקס (טיפה) מורחים על החלקים שאתה רוצה להלחים בעזרת קיסם ולאחר מכן אתה מלחים את החלקים.

אם אתה רוצה לצפות תיל נחושת בבדיל אתה יכול לטבול את התיל בפלקס (שכבה דקה) ולאחר מכן להלחים.

בתמונה שצירפת כנראה מדובר על פלקס סיני שאינני יודע את התכונות שלו לכן אני מציע לך לנקות היטב את החלקים המולחמים בעזרת אלכוהול IPA.

בפעם הבאה קנה פלקס על בסיס שרף מטיפוס RMA אינו קורזיבי ומשפר את תהליך ההלחמה.

עריכה אחרונה על ידי מרק10
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

איזה כייף לי :)

פורסם

אתה צודק, אני מכיר את זה.

אבל זה פלקס שהוא לא נוזלי/ג'לי/משחה אלא בטמפרטורת החדר הוא גוש קשיח ואי אפשר למרוח אותו או לטבול בו משהו חוץ מאת המלחם. האפשרות היחידה להשתמש בו זה כמו שאני השתמשתי. 

ברור שזה סיני ממקור לא ידוע, אבל לעבודות פשוטות כמו הנ"ל זה מספיק

פורסם
לפני 5 שעות, Buki כתב:

אלא בטמפרטורת החדר הוא גוש קשיח

פעם אחרונה שעבדתי עם פלקס כזה אלו היו כלי הלחמה שאבא שלי הביא איתו מברה"מ, הלחמות שבצעתי בילדותי היו עם פלאקס כזה ומלחם שהוא יותר רתכת ממלחם (בגודל). 

ואכן גם אותי לימדו לעבוד איתו כמו שבוקי תאר.

פה בארץ מעולם לא נתקלתי בפלאקס כזה ושיטות ההלחמה שונות בהתאם, וטוב שכך. 

• רעיון טוב! 1

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, Buki כתב:

אתה צודק, אני מכיר את זה.

אבל זה פלקס שהוא לא נוזלי/ג'לי/משחה אלא בטמפרטורת החדר הוא גוש קשיח ואי אפשר למרוח אותו או לטבול בו משהו חוץ מאת המלחם. האפשרות היחידה להשתמש בו זה כמו שאני השתמשתי. 

ברור שזה סיני ממקור לא ידוע, אבל לעבודות פשוטות כמו הנ"ל זה מספיק - לא בטוח. יישנם פלקסים שהם מאוד קורזיבים ואת תוצאות השימוש בפלקס קורזיבי ניתן לראות לאחר זמן מה חודש או שנה ולא מייד לאחר ההלחמה.

ברמת העקרון להלחמת רכיבי אלקטרוניקה וגם חוטים ושאר הדברים אין צורך להשתמש בפלקס בגלל שתיל ההלחמה (בדיל) מכיל בתוכו כבר פלקס בכמות הרצוייה.

מתי כן להשתמש בפלקס ?

1. כאשר אתה מנסה להלחים מתכות קשות להלחמה כגון: ברזל מצופה באבץ או נירוסטה שלא קל להלחים בגלל שהבדיל אינו מרטיב (נתפס) על פני השטח.

2. כאשר יש צורך לצפות משטחי נחושת רצוי למרוח פלקס על איזור ההלחמה דבר שמשפר את זרימת הבדיל ויצירת שכבה דקה ויפה של ציפוי של בדיל.

התייחסות לצורת השימוש שלך בפלקס מוצק.

זו שיטה לא נכונה לעבוד עם פלקס. כאשר אתה טובל את ראש ההלחמה בפלקס הוא נשרף מהר מאוד ומוציא אדים שבחלקם רעילים (תלוי בתכולה של החומרים בפל'קס) ולמעשה הוא לא ממש עוזר לך בהלחמה.

אני מציע לך לרכוש פלקס איכותיי שגם אינו רעיל ולא נשרף ומוציא אדים רעילים תוצרת הייצרנים הבאים:

Multicore

Kester 

Chip Quik

MG Chemicals

אני משתמש בפלקס בצורת משחה תוצרת MG Chemicals מק"ט 8342-50G.

https://mgchemicals.com/products/soldering-supplies/soldering-flux/flux-paste/

להלחמת רכיבי SMD  הכרחי להשתמש בפלקס נוזלי, נ'ל או משחה.

בסרטון בקישור המצורף ניתן לראות כיצד לעבוד עם פלקס. לדעתי בסרטון הוא מבצע פעולה נוספת של המסת הפלקס והרטבת השטח על-ידי חימום הפלקס שלדעתי היא מיותרת ולא נחוצה. אפשר פשוט למרוח את הפלקס על כול משטח הנחושת ואז לצפת בבדיל.

מה שכתבתי זו סקירה מהירה וזריזה. אם אתה מעוניין להבין יותר לעומק את השימושים של פלקס וסוגיו ניתן למצוא חומר באתר של HAKKO וגם באתר של MG Chemicals.

עריכה אחרונה על ידי מרק10
  • אהבתי 2

פורסם

מרק תודה,

אני בוגר קורס הלחמה תעופתית בבמצ"א 108, שם כל הדברים האלו הוסברו לנו כולל תרגול מעשי 😁

תמיד אפשר לרכוש פלקס איכותי, בדיל איכותי, תחנת הלחמה איכותית וזה אחלה אבל בשביל פעם באיזה חצי שנה שאני צריך להלחים משהו, לא מצאתי לנכון לעשות את זה. 

עדיין אני שומר את רשימת הקניות ששלחת לי פעם ונעזרתי מאוד בהדרכה שלך על  הלחמת רכיבי  SMD. אבל כאמור בשביל להלחים 3 או 4 רכיבים בשנה, לא מצאתי לנכון לרכוש ציוד וחומרים ברמה גבוהה.

לפני 8 דקות, yohai71 כתב:

Video or it didn't happen

🤔

פורסם
לפני 17 דקות, Buki כתב:

תמיד אפשר לרכוש פלקס איכותי, בדיל איכותי, תחנת הלחמה איכותית וזה אחלה אבל בשביל פעם באיזה חצי שנה שאני צריך להלחים משהו, לא מצאתי לנכון לעשות את ז

אם היה לי מספיק כסף הייתי באמת משקיע וקונה את הציוד והחומרים הטובים ביותר שקיימים בשוק. מכיוון  שאני דל אמצעים אני קונה דברים ברמת

כניסה טובה ולא ייקרים במיוחד.
אני לא קונה בעליאקספרס וחבריו אלא באתרים שיש לי איתם ניסיון טוב ובמחיר טוב.

• תוכן חדש...