Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 923 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 6 דקות, sperial כתב:

שים לב שההבדל בין הגישה שלי לזו שלך היא רק אחת: אני מציע לתכנן את ההפסקות מראש, מה שיגוון קצת את הטיול.

לא, ההבדל הוא מהותי. אתה מתייחס לנהיגה כמטלה נטו, בעוד שיש אחרים שיודעים שזה יכול להיות מהנה בטירוף (בתנאים הנכונים מן הסתם), ברמה שזו בעצם האטרקציה. מי שנהנה מנהיגה כזו לא צריך 'לגוון' בהכרח את הטיול.

אבל עזוב, different strokes for different folks או משהו כזה:) 

הייתי אומר שאולי פשוט לא ניסית את זה עם רכב נורמלי, אבל בצעירותי יצא לי ליהנות מיום טיול גם בשברולט טראקס😄

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 3 שעות, sperial כתב:

לנסוע לאלפים, להתיש את עצמך על ההגה ושכל החוויה תהיה אספלט משובח? נראה לי בזבוז. בסדר בשביל איזה יום או יומיים של מעבר מאתגר, אבל, לפחות אני, הייתי יוצא מזה מותש ומשועמם עד מוות.

אני טסתי 4 שעות למינכן ומיד אחרכך נסעתי עוד 6 שעות לאיטליה. הדבר הכי כיף שעשיתי. 

• אהבתי 1

פורסם
לפני 1 דקה, FlicK כתב:

אני טסתי 4 שעות למינכן ומיד אחרכך נסעתי עוד 6 שעות לאיטליה. הדבר הכי כיף שעשיתי. 

יש הרבה אנשים שזה נשמע להם סיוט... לי זה נשמע כמו חלום (במיוחד עם יש יום שמשי..)

פורסם

וכמה ימים ברצף עשית את זה?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, sperial כתב:

וכמה ימים ברצף עשית את זה?

זה היה רק היום הראשון.

במשך שאר הימים (טיול שנמשך 5 ימים) זה היה אותו דבר. נהיגה באלפים האוסטריים , האיטלקיים והשוויצרים,

כמובן שהיו עצירות בדרך להתרעננות/תדלוק ,אוכל ,או סתם לשבת באיזה אגם או באיזה נק' תצפית, זה עדיין לא משנה את העובדה שכמעט כל יום היינו על ההגה 9~10 שעות, אבל לשם זה נסענו והיינו 3 חברים חובבי נהיגה.

ברור שמי שלא אוהב נהיגה לא ייהנה חד משמעית ואני לגמרי יכול להבין את זה, אבל אני לא בנוי לבטן גב או להסתובב באיזה קניון.

אבל כשאתה מטפס למעלה אתה מבין שיש עוד מלא משוגעים כמוך.

דרך אגב פותש, אני לא יודע מה התקציב שלך או אם אתה בקטע אבל יש גם קבוצות שמתארגנות בארץ ומארגנים טיולי נהיגה באלפים.

אין לי מושג כמה דבר כזה זה עולה , אבל אני יודע שמדובר על רכבי ספורט.

כך שאם אין לך כח לכל הלוגיסטיקה של הדבר ולדאוג למלונות/אוכל/מסלולים אולי שווה לך להריץ גוגל על זה.

עריכה אחרונה על ידי FlicK
  • רעיון טוב! 1

פורסם

כנ"ל, טיולים של שבוע לרוב, רק נהיגה.

לפני כשעה, FlicK כתב:

אבל כשאתה מטפס למעלה אתה מבין שיש עוד מלא משוגעים כמוך.

הרוב המוחץ אופנוענים. כשאתה רואה אופנוענים אתה יודע שאתה בכיוון הנכון (או ההפוך).

פורסם
בתאריך 15.7.2023 בשעה 18:23, sperial כתב:

אני לא בקטע של "טיולי נהיגה"

אז אין לך מה לחפש בשרשור הזה.

יש הרבה דברים שאני לא בקטע שלהם, אז אני משאיר אותם לאנשים שהם כן בקטע.

אני לא נכנס לשרשורי תחזוקה ומייעץ להם להכניס את האוטו למוסך...

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 5

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

עוד פעם ספריאל נתקע בשרשור הלא נכון...

קצר ולעניין:

1. מחזק המלצה על סיקסט גרמניה מניסיון.

2. 300 קמ ביום זה בסדר גמור ואפילו לא מעייף בכלל, בעיקר אם עושים אותם כממוצע, יום 200, יום 600 וכיו"ב. 

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

חברים תודה רבה לכל מי שהגיב פה ובפרטי

בגדול אין תכנון איפה להתחיל ואיזה מסלול לעשות, בקטן אחרי קריאת התגובות פה, כניראה שנתחיל בגרמניה ומשם נמשיך ל\+איטליה \+אוסטריה \+שוויץ \+צרפת (אפרסם את המסלול פה כשהוא יתחיל להתגבש).

לגבי רכב, התכנון כרגע הוא Z4 (קבריולט), לדעתכם תא המטען שלו יצליח להגיל 2 טרולי + 2 תיקי גב סטאנדרטיים?

\ יש לכם המלצה לרכב אחר (הדרישות הם: ספורטיבי, נוח יחסית, קבריולט, מחיר סביר, תא מטען שיכול להכיל 2 טרולי + )?

פורסם
לפני 3 דקות, ram1910 כתב:

חברים תודה רבה לכל מי שהגיב פה ובפרטי

בגדול אין תכנון איפה להתחיל ואיזה מסלול לעשות, בקטן אחרי קריאת התגובות פה, כניראה שנתחיל בגרמניה ומשם נמשיך ל\+איטליה \+אוסטריה \+שוויץ \+צרפת (אפרסם את המסלול פה כשהוא יתחיל להתגבש).

לגבי רכב, התכנון כרגע הוא Z4 (קבריולט), לדעתכם תא המטען שלו יצליח להגיל 2 טרולי + 2 תיקי גב סטאנדרטיים?

\ יש לכם המלצה לרכב אחר (הדרישות הם: ספורטיבי, נוח יחסית, קבריולט, מחיר סביר, תא מטען שיכול להכיל 2 טרולי + )?

נכנסת מזוודה בינונית וטרולי - די בקלות.

לא חושב שתהיה בעיה להכניס 2 טרולי ו-2 תיקי גב.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אני עושה כל שנה טיול כזה עם חברים, אני משאיר לך את הטלפון בפרטי, אני ישלח לך את המסלול עם הנקודות לGPS וכל מה שאתה צריך.

פורסם
לפני 17 שעות, sperial כתב:

@yoni162 תשמע, אתה מזכיר לי את הסיפור על הגיניקולוג שחוזר הביתה, אשתו פותחת את הדלת, והוא אומר: "אהה.. סוף סוף פנים".

לנסוע לאלפים, להתיש את עצמך על ההגה ושכל החוויה תהיה אספלט משובח? נראה לי בזבוז. בסדר בשביל איזה יום או יומיים של מעבר מאתגר, אבל, לפחות אני, הייתי יוצא מזה מותש ומשועמם עד מוות.

בוא ואשאל אותך ישירות: כמה זמן נטו אתה מסוגל לנהוג ביום, בכבישים ותנאים זרים ומאתגרים? אם תבדוק את המציאות תגלה שמדובר בלא יותר מ-6 שעות, בוודאי אם מדובר בסדרת ימים כאלה. אז תכנן את המסלול כך שבמקום שכל המנוחות יהיו בחנויות נוחות חלקן יהיו במקומות יותר מעניינים.

פות"ש, אני מציע לך תרגיל: סע מהצפון או מהמרכז למצפה וחזרה. ספר איך היה, כמה זמן נהגת ולכמה זמן מנוחה נזקקת. זה ייתן לך איזו אינדיקציה לגבי המנה היומית של נהיגה שתוכל לסבול.

זה רק מוכיח כמה אנשים שונים נהנים מדברים שונים. ב 2019 עשיתי 3 טיולי נהיגה וזה לגמרי היה לא מספיק. באוגוסט הקרוב אני חוזר לאלפים לטיול נהיגה נוסף (הפעם ברכב שלי ולא רכב שכור) עם טיסה של 13 שעות, כלומר מאמץ גדול מהרבה מאשר מישראל. יש אנשים (כמוני) שפשוט התאהבו בשילוב של האלפים ונהיגה, והאמת, איך אפשר שלא? נופים, כבישים, מסעדות - לא משנה כמה פעמים אני עושה את זה (ויש לי אני חושב כבר 5 מדבקות של כניסה לגרוסגלוקנר, שישית עוד חודשיים) אני מוקסם כל פעם מחדש.

פות"ש - מניסיון של באמת לא מעט טיולים באזור הזה באירופה גיבשתי עם השנים סט של "כללי אצבע"\טיפים - 

- עד 5 שעות נהיגה ביום: לי אישית קשה להנות מיותר, אני מתעייף, וזה מתחיל להרגיש כמו עבודה ולא כמו טיול. כשאתה מגביל את עצמך מראש אתה גם חווה את הטבע, הנופים, המסעדות, הבתי קפה וכו' בצורה טובה בהרבה בלי לחץ להגיע ליעד.

- בגרמניה רק SIXT. ניסיתי את כולם. רק SIXT. רצוי מינכן, אבל גם פרנקפורט זה בסדר.

- אם אתה לא נהג מנוסה מדי אתה כנראה תהנה הרבה יותר ממשהו קטן וקליל כמו מיאטה ידנית מאשר מפלצת במשקל 2 טון כמו M2\3\4

- אל תטרח לסגור מלונות מראש. מגיע הלילה, פתח Booking.com ותחפש מה יש בסביבה, עבד לי 100% מהפעמים כולל בתקופות המתוירות ביותר

לגבי פאסים ספציפיים - קצרה היריעה מלהכיל את כל הפאסים שיש לאזור להציע, הנה מה שיש לי בשלוף לטיול הקרוב בסוף אוגוסט. זה טיול נוסטלגיה בשבילי והאשה אז זה מכיל את כל הפאסים\טבע\נוף שאנחנו הכי אהבנו מטיולי עבר, לכן לדעתי אחלה מקום להתחיל ממנו. שיניתי קצת לך שיתאים להתחלה מ MUC כי אצלנו הוא מתחיל ממרכז גרמניה ומסתיים בשטוטגארט (ראה סמלון)

קישור ל Maps

פורסם

עוד טיפ חשוב , לא יודע איזה סוג ביטוח אתה עושה , אבל אל תוותר על שמשות.

אנחנו גילינו רק ברגע ההחזרה שאבן קטנה סדקה את השמשה.

חבר חזר בדיוק לפני שבוע מהאלפיים הצרפתיים וברד שירד שם פשוט ניפץ לו את השמשה.

• אהבתי 1

פורסם
לפני שעתיים, ניב5 כתב:

אני עושה כל שנה טיול כזה עם חברים, אני משאיר לך את הטלפון בפרטי, אני ישלח לך את המסלול עם הנקודות לGPS וכל מה שאתה צריך.

ולמה בפרטי? 

אתה חושש שקוראינו בליכשטנשטיין יעשו לך פקקים בפעם הבאה? 

לפני 9 שעות, ram1910 כתב:

רכב, התכנון כרגע הוא Z4 (קבריולט), לדעתכם תא המטען שלו יצליח להגיל 2 טרולי + 2 תיקי גב סטאנדרטיים

תמדוד את התיקים שלך. מצא ברשת שרטוט של הרכב ותדע. 

לגבי רכב, מבחינת חוויה אני לגמרי בעד גג סמרטוט בטיול. מעצים את הנוף, תחושת המהירות... יותר חשוב מביצועים והתנהגות נטו. 

• מצחיק 2

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...