Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 922 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן חברים

מתכנן בשנה הבאה לצאת לטיול נהיגה באלפים באירופה

אנחנו זוג בני 29, יש נסיון עם נהיגה בחול, אבל ללא נסיון בנהיגה ברכבים ספורטיבים בכבישים ציבוריים

הטיול מתוכנן אמצע \ סוף מאי

התכנון הוא ל9 ימי טיול +- מתוכם 6 ימי נהיגה , הכוונה היא להגיעה למקומות היותר יפים ומיוחדים שיש לאלפים להציע

התכנון הוא לשכור מכונית ספורטיבית בסגנון של M2 \ Z4 \ (הנאה אחורית עם מספיק סוסים, אבל מבלי להשאיר חור גדול מידי בכיס)

קראתי חלק משירשורים בפורום בנושא והבנתי שהמסלול המומלץ הוא בעיקר  Davos to Stelvio   אך אנחנו פתוחים להצעות ושינויים

לצערי קצת הלכתי הסתבכתי עם שאר הפרטים אשמח להתייעץ איתכם על כמהשנושאים

1. איזה מסלול לדעתכם כדאי לעשות ואיך לפרוס אותו על גבי הימים? (300 ק"מ ליום זה סביר?)

2.על איזה מקומות לא לוותר בדרך?

3. מאיפה כדאי לשכור רכב ולהתחיל את הטיול (מקריאה בפורום הבנתי שגרמניה היא המומלצת יותר, אך אם לא משכירים פורשה וכו, זו עדיין ההמלצה?)

4. האם להשכיר את הרכב מהסוכנויות הגדולות (סיקס\ אוויס) או לחפש סוכניות קטנות שמתמחות ברכבים ספורטיבים?

5. איך להבטיח שהרכב שהוזמן הוא זה שיתקבל (ולא לקבל משהו שונה מאוד מאותה הקטגוריה)

6. אשמח לקבל טיפים \ קישורים למידע בנושא

תודה רבה מראש!

.

עריכה אחרונה על ידי ram1910
  • תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

סיקט מינכן יש להם מבחר יפה של רכבי ספורט (M2/3/4/5/8), Z3 , אפילו מאזדה מיאטה אם אתה בקטע, יש לך רכבים שהם guaranteed , תבדוק ברגע ההזמנה.

רוצה פורשה או אלפין ? יש לך גם את carvia במינכן.

עשיתי גם טיול כזה round trip שהתחיל במינכן,אוסטריה,איטליה,שוויץ והסתיים במינכן.

לדעתי כבישים שלא כדאי לוותר עליהם (ותברר לפני שהם פתוחים, כי כאלה שרק בקיץ פתוחים) זה באוסטריה ה grossglockner שזה בעצם הכביש האפליני הכי גבוה,

סטלביו נחמד, אבל בקיץ הוא די מפוצץ ככה שאם אתה רוצה לנהוג מהר תצטרך לקום מוקדם (כנ"ל גם לגבי  grossglockner).

יש גם את hahntennjoch באוסטריה שהוא מעולה.

אם תעבור בשוויץ יש שם לא מעט מעברי הרים מאוד מפורסמים כמו furka , san bernardino.

תכוון אותנו יותר לאיזה מדינות מתכוון לנסוע.

פורסם (נערך)

אני לא בקטע של "טיולי נהיגה" - אצלי הנהיגה מנהלתית על מנת להגיע לאתרים שמעניינים אותי, או כלי לעבור בין מקומות לינה (והטוב ביותר - שילוב שלהם) ועדיין יצא לי לנהוג מרחקים לא קטנים גם באזורים הרריים, כולל אוסטריה ושווייץ. לכן, מכל השאלות שאלת אתייחס רק לאחת: מרחקי הנהיגה. 300 ק"מ ביום זה סביר מאוד כשמדובר בכבישים מהירים\פתוחים. כשמדובר בכבישים מפותלים, צרים  ובעיקר לא מוכרים מדובר במשימה קצת מתישה, אם כי בהחלט אפשרית. אישית (וגילי יותר מכפול משלך) הייתי קצת מצמצם, אבל בעיקר מתכנן את הנסיעה עם מנוחות במקומות יפים ומעניינים. קטעים של שעה- שעתיים נהיגה ואז ביקור באיזו מערה או מפל מים, כוס קפה ולדרך. חלוקת העומס יותר חשובה מהמרחק האבסולוטי - יצא לי לנהוג גם 500-600 ק"מ ביום, זה בהחלט אפשרי אם בונים נכון.

עוד הערה: לתכנון הזמנים של מפות גוגל הוסף סביב 30%, זה ריאתי כשמביאים בחשבון עומסים, התברברות ומנוחות בדרך. 

עריכה: אני מבין שאצלכם הנהגיה תתחלק בין שני אנשים. זה מקל קצת, אבל רק קצת - כי גם "נהג המשנה" חייב להיות מרוכז מאוד - הן כנווט והן כזוג עיניים שני על הדרך, שלפעמים יקלוט משהו חשוב לפני הנהג.

ועניין אחרון - ציינת שיש ניסיון ב"נהיגה בחו"ל". השאלה היא באיזה מדינות, כי אפילו בתוך אירופה יש הבדלים - אפילו במעבר בין גרמניה לאוסטריה או שווייץ יש הבדלים בתמרורים, בסגנון הנהיגה וכמובן באכיפה. יותר מזה - בשווייץ יש הבדלים אפילו בין הקנטונים השונים (ולמעשה בכל מדינה גדולה יש הבדלים בסגנון הנהיגה בין אזורים שונים, גם אם החוק אחיד). אז כחלק מהכנות קרא קצת על הנהיגה בכל אחד מאזורי היעד.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

אני אנסה לענות מהנסיון שלי אבל לפחות עבורי "טיול אלפים" זה כללי מדי אז קשה לי לתת תשובה ממוקדת. יש המון - אלפים אוסטרים, אלפים שוויצרים, אלפים איטלקיים, אלפים צרפתיים. מניח שאפשר לבנות מסלול שיעבור ב-highlights, לי אישית קשה לתעדף. לגבי השאלות היותר ספציפיות:

1. זה תלוי בך, לא חושב שמישהו יבנה לך מסלול. 300 ק"מ ליום עבור טיול נהיגה נטו זה סביר. תלוי לא מעט בך - כמה אתה אוהב לעצור בדרך, כמה אתה יכול לשבת באוטו ברצף, כמה מעניין אותך נטו נהיגה, ובאיזה קצב אתה נוסע.
  2. ראה מה שרשמתי, רשימה ארוכה מדי לטיול אחד (לדעתי). רק אומר שהסטלביו overrated ו-overcrowded בעיני.
  3. קשה לנצח את גרמניה (מינכן ספציפית) מבחינת מבחר ועלות של רכבים ספורטיביים. עוד אופציות - מילאנו עבור אלפים איטלקיים, וינה עבור אלפים אוסטריים, טורין/ליון/ניס עבור אלפים צרפתיים. זה טרייד אוף בין מחיר טיסה להשכרה (מחיר ומבחר). הכי גרוע לשכור רכב בשוויץ.
  4. ביקורות זו אינדיקציה. החברות הגדולות בד"כ יותר מוסדרות ותנאים יותר נוחים מבחינת ביטול השתתפות/פקדון/הגבלת ק"מ. ממה שיצא לי לראות החברות הקטנות פחות נוחות מהבחינה הזו (פקדון גבוה מאוד, מגבלת ק"מ מבאסת ועלות מטורפת לחריגה).
  5. בחברות הגדולות - אם רשום model guaranteed אז ככה. אם לא, זה הימור. לפעמים יש רק דגם אחד בקטגוריה אבל את זה יודעים רק אם פונים אליהם ישירות. זה אולי יתרון של חברות 'בוטיק'. בחלק מהמדינות (איטליה, אולי גם גרמניה) בסיקסט אתה יכול לבחור את הדגם הספציפי שעה לפני תחילת ההשכרה דרך האתר.
  6. יש המון, הנה כמה:

http://www.roadtrooper.com/

אמנם לאופנועים, אבל יש tour reports מפורטים כולל מסלולים ב-GPX. השתמשתי כמה פעמים, אחלה.

https://www.tomtom.com/en_us/roadtrips/

עוד מסלולים מוכנים לפי מקום

https://www.moppedhotel.de/sperrungen-paesse-2023/

חסימות כבישים מתוכננות (עבודות כביש, מירוצי אופניים). תאמין לי, לגלות את זה בלייב זה מבאס תחת.

עוד דברים:

• לגבי הרכב, קח בחשבון שבמשהו כמו Z4 אין הרבה מקום למזוודות. תראה שמה שאתה לוקח מתאים לכם מהבחינה הזו גם.
  • אמצע מאי גבולי מבחינת פתיחה של כבישים גבוהים. יוני יותר בטוח.

לפני 16 שעות, sperial כתב:

אני לא בקטע של "טיולי נהיגה" - אצלי הנהיגה מנהלתית על מנת להגיע לאתרים שמעניינים אותי, או כלי לעבור בין מקומות לינה (והטוב ביותר - שילוב שלהם) ועדיין יצא לי לנהוג מרחקים לא קטנים גם באזורים הרריים, כולל אוסטריה ושווייץ. לכן, מכל השאלות שאלת אתייחס רק לאחת: מרחקי הנהיגה. 300 ק"מ ביום זה סביר מאוד כשמדובר בכבישים מהירים\פתוחים. כשמדובר בכבישים מפותלים, צרים  ובעיקר לא מוכרים מדובר במשימה קצת מתישה, אם כי בהחלט אפשרית.

דעתי האישית בלבד - העיצות שנתת פה לא רלוונטיות לטיול נהיגה. הן רלוונטיות לטיול אטרקציות. ההסתכלות לא מהזווית הנכונה.

לפות"ש - אני לא יודע מה היתה המטרה, טיול נהיגה או טיול אטקרציות (או מיקס). אם אתה שואל אותי, לא יודע כמה זה כיף טיול נהיגה עם מישהו שיושב איתך באוטו (או ספציפית כמה זה כיף עבורו).

עריכה אחרונה על ידי yoni162
  • רעיון טוב! 1
פורסם

למה הכוונה בהשכרת רכב ספורטיבי? יש כל כך הרבה רכבים חזקים ומפוארים בסיקסט במינכן, סתם לדוגמא זה מה שאחי שכר לפני שבועיים. מה התקציב שלכם? רכב "רגיל" הוא ללא הגבלת ק"מ להבדיל מרכב ספורט נחשק, זה לפעמים יכול להגביל.

WhatsApp Image 2023-06-25 at 16.44.34.jpeg

WhatsApp Image 2023-06-22 at 12.14.29.jpeg

WhatsApp Image 2023-06-22 at 12.14.13.jpeg

WhatsApp Image 2023-06-21 at 14.42.41.jpeg

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

חד משמעית סיקסט מינכן.

לפני כמה שנים נסעתי לבד לאוסטריה, שכרתי סידרה 3 קבריולט - ניתן להכניס מזוודה בינונית בודדת בלבד כשהגג פתוח. נהגתי כל שעות האור למעט עצירות לקפה.

שבוע שעבר הייתי עם האשה ו3 ילדים, והרבה מטען, וביקרנו באטרקציות.

אפשר להנות גם בהרכב הזה - בחרתי X3 M40i. כולם נהנו וישבו בלי לחץ גם 300 ק"מ ליום.

ממליץ להוסיף תשלום עבור Sixt Diamond Service. יזרמו איתך הרבה יותר בהתאמת הרכב לצרכיך. פחות תור, וקפה חינם.

באוסטריה מומלץ מאוד הSilveretta אבל טרם יצא לי לנהוג בו.

BGM_0897.JPG

20170904_180304.jpg

• אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

@Michazzz הבעיה ברכבים האלה (חוץ מזה שהם לא ספורטיביים בשום צורה) זה שהם רחבים ולא מתאימים למעברי הרים שרובם צרים ולפעמים מגיע מולך אוטובוס או משאית ולך תתחיל לתמרן.

אם המטרה שלו זה לנהוג בכיף ולא לטפס יותר מידי למעלה אז כן הייתי אולי שוקל איזה רכב מנהלים מפנק או אפילו קבריולט, אבל אם המטרה שלו זה לנהוג בקצב גבוהה , הייתי הולך על M / בוקסטר / אלפין .

• רעיון טוב! 1

פורסם

מסכים, זה סתם היה מקרה שאחי שכר כזה רכב, באמת היה מלחיץ מאוד בסיבובים כשמגיע ממול אוטובוס ולוקח את הפניה רחבה, או סתם בעקיפת רוכבי אופניים בטיפוס בדולומיטים. רכב ידני קטן וחזק זה כיף מאוד אבל עם ציוד זה מאתגר כמו בטיול אופנועים. יום יומיים זה סבבה, מעבר לזה זה מעייף בטירוף.

סתם מציין שה 740D עשתה 0-100 ב 5.3 שניות, שזה לא כזה רע...

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

סיקסט גרמניה פשוט מצוינים, המבחר גדול והמחירים מאוד אטרקטיבים (כמובן לעשות ביטוח רכב מהארץ, דרכם עולה הרבה יותר יקר),

קח בחשבון שאם אתם בוחרים קטגוריה מסוימת, אז אי אפשר לדעת מה תקבלו - גם אם תבקשו ספציפית דגם מסוים מהקטגוריה (אני ביקשתי סדרה 4 קופה, קיבלתי A5 ספורטבק),

אבל הרכב הגיע נקי, חדש (כמה אלפי קילומטרים, הרכב היה בן חודשיים), ממש תהנוג, גם הקבלה וההחזרה של הרכב (לוודא שהרכב נקי מבפנים מאוד חשוב).

עוד משהו חשוב, לוודא את ההגבלת ק"מ שיש לכם, אני העדפתי להוסיף עוד 50 דולר ולקחת UNLIMITED, בסוף יצא משתלם כי עשינו 2300 ק"מ ב6 ימים (הרוב על האוטובן ב250 קמ"ש 🤣).

20221113_120439.jpg

פורסם

@yoni162 תשמע, אתה מזכיר לי את הסיפור על הגיניקולוג שחוזר הביתה, אשתו פותחת את הדלת, והוא אומר: "אהה.. סוף סוף פנים".

לנסוע לאלפים, להתיש את עצמך על ההגה ושכל החוויה תהיה אספלט משובח? נראה לי בזבוז. בסדר בשביל איזה יום או יומיים של מעבר מאתגר, אבל, לפחות אני, הייתי יוצא מזה מותש ומשועמם עד מוות.

בוא ואשאל אותך ישירות: כמה זמן נטו אתה מסוגל לנהוג ביום, בכבישים ותנאים זרים ומאתגרים? אם תבדוק את המציאות תגלה שמדובר בלא יותר מ-6 שעות, בוודאי אם מדובר בסדרת ימים כאלה. אז תכנן את המסלול כך שבמקום שכל המנוחות יהיו בחנויות נוחות חלקן יהיו במקומות יותר מעניינים.

פות"ש, אני מציע לך תרגיל: סע מהצפון או מהמרכז למצפה וחזרה. ספר איך היה, כמה זמן נהגת ולכמה זמן מנוחה נזקקת. זה ייתן לך איזו אינדיקציה לגבי המנה היומית של נהיגה שתוכל לסבול.

• רעיון גרוע 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זה פורום של חובבי רכב.

קודמי המלומד תמיד מנסה להסביר למה לא. הוא היה מותש ומשועמם. שיהיה.

אני אנסה להסביר למה כן.

רכב משופר, כנראה טוב יותר ממה שאתה מחזיק בארץ.

כבישים לרוב מצוינים, הרבה יותר מאשר בארץ.

נופים נהדרים, יפים יותר מאשר הנופים בארץ.

סיבות טובות מספיק.

תבלו ותהנו.

• אהבתי 1

סלע

פורסם (נערך)

ספריאל,  תצא כבר מהקופסה שלך.

המוני אנשים נוסעים לחופשות בטן גב ואני לא מבין למה הם מוציאים על זה שקל. אם היו משלמים לי לא הייתי נוסע לחופשה כזאת.

יש אנשים שנוסעים לחו"ל ומשתתפים בספורט כגון מרתון או מטפסים עם אופניים על האלפים. גם את זה לא בא לי לעשות בעד שום הון שבעולם.

אבל אני מבין שיש אנשים שנהנים מזה.

בשביל הרבה אנשים לנהוג זאת מטלה, ואילו אחרים נהנים מזה. אני יוצא לטיולי נהיגה בארץ ובחו"ל, שבהם כל מה שאתה עושה כל היום הוא - לנהוג! ואני נהנה מזה!

ברור לי שזה לא מתאים לאחרים.

אל תנסה לקבוע לאחרים ממה הם יהנו וממה הם יסבלו.

לא כל האנשים אותו דבר וטוב שכך.

עריכה אחרונה על ידי amosbmw
  • אהבתי 5
  • רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 46 דקות, sperial כתב:

לנסוע לאלפים, להתיש את עצמך על ההגה ושכל החוויה תהיה אספלט משובח? נראה לי בזבוז. בסדר בשביל איזה יום או יומיים של מעבר מאתגר, אבל, לפחות אני, הייתי יוצא מזה מותש ומשועמם עד מוות.

נשמע שאתה בפורום הנכון😉

לפני 47 דקות, sperial כתב:

בוא ואשאל אותך ישירות: כמה זמן נטו אתה מסוגל לנהוג ביום, בכבישים ותנאים זרים ומאתגרים? אם תבדוק את המציאות תגלה שמדובר בלא יותר מ-6 שעות, בוודאי אם מדובר בסדרת ימים כאלה. אז תכנן את המסלול כך שבמקום שכל המנוחות יהיו בחנויות נוחות חלקן יהיו במקומות יותר מעניינים.

לא שזו היתה מטרת הת'רד אבל אין לי בעיה לשתף מנסיוני. בטיולי הנהיגה שלי אני נוהג בסביבות ה-300+ ק"מ ביום, בשאיפה 100% כבישי הרים, מניח יוצא משהו כמו 6-7 שעות נהיגה נטו (8 ברוטו). בטיול הראשון שעשיתי באלפים הצרפתיים הגעתי גם ל-7-8 נטו. באוטו טוב עם תנוחת ישיבה נוחה זה אפשרי. אם יש מגבלת ק"מ אני פחות מתפרע. הטיולים האלו זה הדבר הכי כיפי שיוצא לי לעשות בשנים האחרונות כחובב נהיגה. נהיגה בכבישים מהירים מתישה אותי הרבה יותר, מנסה להמנע כמה שניתן.

הנסיון וההעדפה שלי פחות רלוונטים, כמו שאמרו לפני כל אחד והעדפותיו. עם זאת, זה עדיין פורום לחובבי נהיגה לא? לא רואה מה הטעם לנסות לשכנע מישהו שמבקש עיצות לטיול כזה שחבל על הזמן שלו ושיחסוך מעצמו את השעמום. זה כמו שאני ארשם לפורום מרתונים ואגיד לאנשים "שמע אני אישית שונא לרוץ, אני עושה את זה רק כשאני חייב להספיק לאוטובוס. נראה לי בזבוז זמן, לך לראות איזה מפל מים יפה במקום".

לפני 54 דקות, sperial כתב:

פות"ש, אני מציע לך תרגיל: סע מהצפון או מהמרכז למצפה וחזרה. ספר איך היה, כמה זמן נהגת ולכמה זמן מנוחה נזקקת. זה ייתן לך איזו אינדיקציה לגבי המנה היומית של נהיגה שתוכל לסבול.

זה רעיון סביר. או יותר פשוט, לעשות פיילוט ביום הראשון, לא לסגור מלון מראש אלא כשמתחילים להתעייף ולפי זה לראות כמה אתה מסוגל ביום.

פורסם

שים לב שההבדל בין הגישה שלי לזו שלך היא רק אחת: אני מציע לתכנן את ההפסקות מראש, מה שיגוון קצת את הטיול. מהחינת שעות נהיגה 6 או 7 זה אותו דבר, תלוי בתנאי הדרך יותר מכל דבר אחר.

אגב, לגבי עייפות בסוגי כבישים שונים אני ארחיב,- זה תלוי לא רק בסוג הכביש אלא באופיו ובאופי הנהגים. 500 ק"מ באלברטה עייפו אותי הרבה פחות מ-200 ק"מ בנורמנדי, כי התנועה היתה יותר דלילה ובעיקר הנהגים יותר סבלניים.

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

השוואה ממש לא נכונה, בארץ אני גמור תוך שעה של נהיגה (פקקים אין סופיים, אנשים שנרדמים בשמאל, עצבים, דחיפות, תנאי כביש גרועים, וכל זה בלי לדבר על החום..),

בגרמניה עשיתי נסיעות גם של 7 שעות (עם הפסקה של 40-50 דק' באמצע רק כדי לאכול משהו) ממזרח המדינה עד הגבול במערב, ופשוט נהנתי מכל רגע,

אוטובן בלי פקקים גם בשעות הלחץ, תנאי כביש מצוינים, אנשים מתנהגים בנימוס בצורה מדהימה (אף אחד, אבל אף אחד! לא עוקף משמאל), אתה כמעט כל הנסיעה יכול לסוע על השמאלי ב250 מבלי שאף אחד יפריע לך...

הייתי חוזר על זה שוב בכיף (וזה התכנון 🙃)..

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...