Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1017 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

אני מחפש לקנות רכב מיני (אפשר גם גדול יותר, אם יש המלצה חמה), עד פחות או יותר 20K.
אני רוצה להבין מה הם הדגמים המוצלחים בשנים האחרונות שיתאימו לי (מביקורות ומהנסיון של חברי הפורום), לאיזה שנת ייצור לכוון פחות או יותר (מצד אחד שהרכב יכנס לתקציב שלי ומהצד השני שלא יהיה מיושן מדי) ועוד פרמטרים שאתם חושבים שכדאי לי לשים לב אליהם.

תודה לכולם!!

פורסם

ידני או אוטומטי?

יש סיבה למה דווקא רכב מיני?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

עדיף אוטומט, אבל גם ידני בא בחשבון אם יש המלצה טובה.

רכב מיני כי הוא יותר חסכוני וזול, כך שאני יכול למצוא דגם משנתון יחסית לא רחוק.

פורסם

לא פשוט למצוא אבל פיאט פנדה יכולה להיות אופציה,אמינה,נח, ידית הילוכים במיקום מצוין.

סיאט מיי/ סקוקה סיטיגו עם 75 כ״ס תהיה אופציה זריזה יותר, מושבים נוחים, הסלון לדעתי פשוט משל הפנדה והדלתות ללא כיפוי פלסטיק.

שברולט ספארק 1.2 תהיה האופציה הזריזה יותר, מושבים לדעתי עם תמיכת צד חסרה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בקטגורית הסופר מיני אפשר לבדוק סיאט איביזה/פאביה או פולו שתהיה יקרה יותר אך איכותית יותר.

רנו קליאו 0.9 טורבו גם אופציה טובה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

רנו 0.9 טורבו מגיעה עם מזגן בעייתי אם אתה לא בררן וזוועה אם אתה חובב מזגנים חזקים.

לנו היו אלטו ידיניות  12 שנים. 

לפני שנה מכרנו אלטו ידנית מודל 2012 ב 14,000. בלי הרבה ק"מ.

רכב פשוט פשוט פשוט אבל אם מחפשים רכב שלא יתקלקל זה בדיוק זה. אני מבין שגם האוטומטיות מפגינות אמינות.

מי שהתקציב שלו הוא 20 אלף זה מי שצריך להזהר מהוצאות לא צפויות. כך שבתקציב הזה אני חושב שצריך לתעדף אמינות ותחזוקה זולה מעל כל שיקול אחר.

אני חושב שגם המודלים הקטנים האחרים של סוזוקי יעשו את העבודה והם פחות פשוטים. סלריו וספלאש.

אני גם מבין שיונדאי i10 ופיקנטו אמינות. אני מניח שישנות עם הרבה ק"מ ישתחלו למחיר זה.

אם אפשר להגדיל את התקציב ל 30 (ועדיין להשאיר אפשרות להוצאות תחזוקה) אז המצאי יהיה גדול יותר וברמה משופרת משמעותית. ועם אופק ארוך יותר.

זו תוספת תקציב שמשקלה משמעותי מבחינת ההיצע.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

יש בבעלותי קליאו 0.9 2013 ידנית עם 138,000 ק''מ, שנתיים איתי עברנו ביחד 30,000 ק''מ~ עם 2 טיפולים ו0 בעיות באופן כללי.
מכיר עוד 2 אנשים שעברו את ה200,000 והרכב עדיין נוסע רגיל. אחד מהם החליף טורבו אבל זה בגלל שהוא אוהב ללחוץ אבל לא היה כלום במנוע והבן אדם נוסע חזק.

פורסם

היו לנו במשפחה שני קליאו דור קודם.

0.9 טורבו ידנית. למעט מזגן עלוב הכל היה סבבה בשלוש שנים של האחריות.

הוחלפה ב 1.2 טורבו אוטומטית. נרכשה חדשה והיתה אצלינו 8 שנים

היו מגוון תקלות באחריות ואחרי האחריות. 

הגיר רקוב ממש.

תקלות בגיר במסגרת האחריות. תקלות אחרי....

החלפת מחשב גיר פעמיים. בנוסף החלפת כל הגיר והמחשב. וגם זה לא סחב הרבה זמן.

אחרי הרבה מאוד כסף (חלק מהאירועים אחרי האחריות) נמכרה בגרושים עם גיר רקוב לסוחר שהגיע עם גרר.

כנראה שאנחנו לא מקרה נדיר שהגיר הזה גומר את הרכב.

המזגן, כשהיה תקין, קירר בסדר. גם דרש תחזוקה....

הרכב ננהג בעדינות על ידי אבי המבוגר. כ 7500 ק"מ בשנה. טופל אצל היבואן באדיקות.

קטסטרופה בקיצור. אם קליאו אז ידנית.

במבחן העין הלא מוסמך נראה שהקליאו לא שורדים על הכביש.

אני סקרן אם יש נתונים מה אחוז הרנו קליאו האוטומטית בנות ה 10 שעדיין על הכביש בהשוואה נניח לi20/מזדה 2 / 208 / פולו / יאריס וכו.

• תוכן חדש...