Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1127 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש משהו שאני לא מבין:

ריטלין ודומיו הן תרופות המסייעות לקשב וריכוז. מדוע הן מוגדרות כתרופות ממריצות? הרי הן לוקחות אדם עם מרץ ותנודתיות ומיישבות אותו!?

שאלה נוספת: קפאין מסייע לבעיות קשב וריכוז או ממריץ?

ואם למישהו יש בעיה הפוכה - ריכוז יתר ורוגע מושלם, איזה חומר טבעי יגרום לו להפוך לתזזיתי?

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

ספציפית לגבי קפאין, בזמנו כשעשיתי אבחון (שבסופו לא אישרו לי ריטאלין) הרופאה המאבחנת המליצה לי לשתות משקאות עם קפאין כשקשה לי להתרכז.

"ai motoare capul doare"

פורסם

הרבה זמן לא הבינו איך ולמה היא  עובדת:

https://davidson.weizmann.ac.il/online/askexpert/life_sci/איך-ריטלין-עובד-משה#:~:text=מתילפנידאט%2C או ריטלין בשמו המסחרי,הקשב והריכוז ומפחיתה הסחת דעת.

הפרדוקס ופתרונו: איך התרופה עובדת?
למרות השימוש הנרחב שנעשה בתרופה הזו, אפילו המומחים שרשמו אותה במשך שנים רבות לא ידעו איך בדיוק היא עובדת. התרופות ריטלין, קונצרטה ודיטרנה מבוססות על החומר מתילפנידאט, שמעורר פעילות מוחית. הצלחת התרופה נתפסה כעניין פרדוקסלי ומסתורי, שהרי איך ייתכן שחומר מעורר יוצר דווקא השפעה מרגיעה ופותר בעיות של אימפולסיביות והיפראקטיביות?

הגברת הזמינות של דופמין ונוראפינפרין
בשנים האחרונות חשפו מחקרים מידע חדש בנוגע להפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות שעזר להפיג את המסתורין סביב הטיפול בה. כדי שיאפשרו פעילות מוחית תקינה, תאי העצב צריכים לתקשר זה עם זה ביעילות. לשם כך עליהם להעביר מסרים באמצעות שליחים עצביים (נוירוטרנסמיטורים).

השליחים העצביים מופרשים מקצה תא העצב למרווח הבין תאי שנקרא "סינפסה" ונקלטים על ידי קולטנים בתא העצב שבקצה השני של הסינפסה. שארית השליחים העצביים שלא נקלטה בתא המטרה נספגת מחדש באמצעות טרנספורטרים בתא השולח ונשמרת לשימוש חוזר.

• אהבתי 1
פורסם

בגדול, אני מבין את הנושא בצורה הזו:

מח היפראקטיבי עובד "הפוך". חומרים ממריצים גורמים להשקטה והרגעה עליו. 

בהשוואה לאלקטרוניקה, מח רגיל הוא כמו normaslly open- פועל כשאתה בוחר להפעיל אותו. מח היפראקטיבי הוא יותר normally close- כל הזמן פועל וצריך לבצע פעולה כדי לעצור אותו. 

כהיפראקטיבי בעצמי אני יכול להעיד שהמח כל הזמן נון סטופ עובד. משהו במנגנון הויסות של הפעילות לא מתפקד. מה? גם המדע לא ממש יודע. 

החומר הממריץ גורם להפעלת מנגנון הויסות בצורה טובה יותר. 

זו לפחות ההבנה הבסיסית מאד שלי. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

יש לי ידיד עם בעיה הפוכה - קשב וריכוז חזקים. קשה להפריע לו והוא שקט ומרוכז.

האם יש לזה טיפול תרופתי? ואיזה חומר טבעי יכול לעזור לו "להתפזר" קצת?

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

אם אתה לוקח במינונים לא טובים לך התוצאה עלולה להמריץ איזורים לא טובים

סיפור,

לקחתי מחבר קונצרטה במינון הרבה יותר גבוה ממה שאני אמור לקחת כי נגמר לי והייתי חייב להתרכז.

עניין הריכוז עבד נהדר,למדתי מטורף אבל הבעיה היה שזה הגביר לי את הרגישות,הייתי כמו בחורה יום לפני מחזור,וזה היה מזעזע.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 16 דקות, tinoki כתב:

אלכוהול? סמים?

פורסם
לפני 36 דקות, tinoki כתב:

הייתי מוכן להתחלף איתו לנצח,קשב וריכוז זה חתיכת תיק.

פורסם
לפני שעתיים, tinoki כתב:

ייתכן שהוא "על הספקטרום"?

בגדול, כל עוד הידיד לא ירצה לשנות משהו, לא ניתן יהיה לשנות משהו. 

הוא צריך לרצות לעשות שינוי, ולצאת מאיזור הנוחות זה לא משהו שכולם מוכנים לעשות. 

יש תרגילים מנטליים שניתן לבצע, הרבה עבודה עצמית על העצמי שלו, לאו דווקא טיפול תרופתי. 

אבל הוא חייב לרצות.

פורסם

הבן אדם קיבל מתנה,כל אלפי הסחות הדעת הקטנות שיש לא מזיזות לו.

איזה עצמי הוא צריך לעבוד?

• רעיון טוב! 1

פורסם

תתפלא, יש כאלו שזה מפריע להם. 

• מצחיק 1

פורסם

לא מעוניין בטיפול תרופתי אבל מודע לבעיה.

זורם עם לנסות משהו טבעי. לא אלכוהול וסמים.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

אם הייתה חבר טוב הייתה מנשנש קצת ביצה ובצל ויושב איתו בחדר סגור 

פורסם
לפני 17 שעות, tinoki כתב:

לא מעוניין בטיפול תרופתי אבל מודע לבעיה.

זורם עם לנסות משהו טבעי. לא אלכוהול וסמים.

כשאדם רוצה לשנות את האופן שבו הוא מתנהג, האפשרות המתבקשת להתחיל איתה היא טיפול אישי כלשהו.

יש שיטות טיפול מונחות התנהגות שיכולות להתאים לו. שיקרא קצת על האופציות ויבחר את זו שהכי נראית לו.

לי יש בעיה דומה אם כי לא כל כך מוקצנת, אם אני באמצע משהו בצורה מרוכזת ומנסים לפנות אלי, זה נקלט בתור מטרד, הפרעה, והתגובה האוטומטית שלי היא לסלק את המקור, כאילו מדובר בהנפת יד כלפי זבוב טורדני. אבל כשמדובר בבן אדם זה עלול לצאת בדיבור חסר סבלנות. אצלי זה בקושי נרשם, רק אחרי כמה דקות נקלט אצלי שמישהו בכלל פנה אלי, ואז אני אלך להתנצל ולשאול למה הוא זקוק.

היות וזה נמצא אצלי בתודעה, אז יש שיפור בשנים האחרונות עם עבודה עצמית. אבל אצלי כאמור זה לא כל כך קיצוני. 

• תוכן חדש...