Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1126 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כהיפראקטיבי.

נאלצתי ללמד את עצמי הרבה דברים כדי להתמודד עם החיים. דברים הפריעו לי ונאלצתי למצוא עבורם פתרונות. 

אחד מהם היה (כשעוד לא הכרתי את הטרמינולוגיה ואת כל הסיבוכים) ניצול מרצון של "היפרפוקוס". 

כשהיפראקטיבי מוצא משהו שמנגן לו נכון, הוא יכול להישאב אליו ברמה של לשכוח לאכול\לשתות\ללכת לשירותים\לשמוע ולראות מה קורה בסביבה שלו.

אין כלום בעולם חוץ מאותו המשהו. 

אילצתי את עצמי ללמוד להפעיל את זה כדי שאוכל לסבול לשבת מול מסך מחשב בתור עבודה.

היום זה כבר טבע שני, בעבר הייתי חייב עבודה פיזית אחרת הייתי מתחרפן בתוך 3 דקות.

אבל הכל התחיל מעבודה עצמית.

במקרה שלי, הטריגר היה העובדה שהפכתי לעצמאי והייתי חייב לבצע מטלות משמימות במיוחד כדי לעבוד על העסק- זה נתן לי את המוטיבצייה שהייתי חייב כדי לצלוח את ההליך. 

מאד לא פשוט להוציא מישהו מאיזור הנוחות שלו כדי שיתחיל לפתור את הבעיות, ולרוב זה עוד יותר לא פשוט וישים לבצע את הדברים בעצמך ללא הנחייה של מישהו מנוסה או איש מקצוע.

BE ROO, האם ניסית פשוט לענות "עוד (דקה\שנייה\רגע) בבקשה, אני באמצע משהו שמצריך ריכוז"?

זה מתקבל הרבה יותר טוב מאשר "לא עכשיו!" או משהו דומה, ומקור ההפרעה נהיה שקט לרגע.

לעשות את זה פעם, פעמיים, שבע במודע וזה מתחיל לחלחל כטבע שני.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
בתאריך 18.5.2023 בשעה 10:16, tinoki כתב:

יש לי ידיד עם בעיה הפוכה - קשב וריכוז חזקים. קשה להפריע לו והוא שקט ומרוכז.

הוא כנראה סובל מהפרעת קשב וריכוז עם מאפיין של Hyper Focus. 

כלומר, הוא עדיין מתקשה בריבוי משימות, סידורם באופן שיטתי וכו׳, אבל יש לו יכולת להתרכז בדבר אחד באופן אבסולוטי. למיטב זכרוני, זה גם תלוי בסוג המשימה.

אני גם סובל ונהנה מזה.

זה מאוד נחמד להיות מסוגל לעבוד על מחשב או לקרוא בסביבה מאוד רועשת, אבל לא ממליץ לנסות לקבל את תשומת ליבי בזמן הזה...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...