Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1173 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי רכב מסוג C4 פיקאסו שנת 2015.

בעברו מספר פגיעות עם הפחתות שווי.

היום נכנס בי רכב שנסע מאחורי מהיר בעוצמה וגרם נזק רב לחלק האחורי של הרכב (לא בלם מספיק מהר בפקק שהתהווה).

האם יש לחברת הביטוח של הנהג הפוגע זכות לא לתקן לי את הרכב אם התיקון הוא בשיעורים שמעבר להם הרכב מושבת?

לציין:

1. הרכב במצב נסיעה (לאחר התאונה חזרתי איתו הביתה בלי בעיה).
  2. לאור האמור לעיל, איני רוצה/איני מוכן להשבית את הרכב כי בתמורה שאקבל לא אוכל לקנות משהו שמשתווה לרכב שלי מבחינת גודל ונוחות.
פורסם (נערך)

חפש את תקנה 308 בתקנות התעבורה. בקיצור - אם השמאי קובע נזק של 60% ומעלה הוא חייב להוריד את הרכב מהכביש. מה תשיג במו"מ עם השמאי . לא יודע. אבל גם אם תצליח הפיצוי שתקבל יפחת בהתאם.

חוץ מזה, קרא מה כותב לוי יצחק (עם קורט מלח של הינטרס המסחרי שלו)

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

במידה ושווי התיקון עובר את ה 50% משווי הרכב והולך להשבתה יש לך אפשרות לקבל מחברת הביטוח 50% משווי הרכב ולתקן את הרכב לבד ולא להשבית

פורסם (נערך)
לפני כשעה, רועי84 כתב:

במידה ושווי התיקון עובר את ה 50% משווי הרכב והולך להשבתה יש לך אפשרות לקבל מחברת הביטוח 50% משווי הרכב ולתקן את הרכב לבד ולא להשבית

כלומר, אם הרכב שווה נניח 50,000 ש"ח, חברת הביטוח תיתן לי 25,000 וכל התיקון עליי?

וממה שקראתי אצל לוי יצחק, כדאי לי להזמין שמאי בעצמי ולא לתת למוסך להזמין אותו. למה בעצם? מה זה נותן להזמין שמאי לבד?

עריכה אחרונה על ידי usafun
פורסם

שמאי שמקושר לביטוח חשוד בהטיה לטובת מי שמפרנס אותו. שמאי ששכרו משולם על ידך ייטה לייצג את האינטרס שלך.

הבעיה היא שרוב השמאים מופיעים ברשימת ההמלצות של לפחות חלק מחברות הביטוח, תצטרך למצוא שמאי שאינו ברשימה של החברה אותה אתה תובע.

ועוד דבר, אם אתה בוחר לקבל כסף ולתקן בעצמך (קרוי ״דו״ח גלובלי״) חברת הביטוח עלולה לנסות לא לשלם את המע״מ. לא חוקי, אבל זו שיטת מצליח ואתה צריך להיות ערני ואסרטיבי.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 34 דקות, sperial כתב:

שמאי שמקושר לביטוח חשוד בהטיה לטובת מי שמפרנס אותו. שמאי ששכרו משולם על ידך ייטה לייצג את האינטרס שלך.

הבעיה היא שרוב השמאים מופיעים ברשימת ההמלצות של לפחות חלק מחברות הביטוח, תצטרך למצוא שמאי שאינו ברשימה של החברה אותה אתה תובע.

ועוד דבר, אם אתה בוחר לקבל כסף ולתקן בעצמך (קרוי ״דו״ח גלובלי״) חברת הביטוח עלולה לנסות לא לשלם את המע״מ. לא חוקי, אבל זו שיטת מצליח ואתה צריך להיות ערני ואסרטיבי.

יש מחיר מוגדר להערכת מחיר שמאי על נזק תאונתי? ואלו כספים שאני זכאי לקבל בחזרה מהביטוח?

פורסם (נערך)

תלו- בשמאי ובעבודה, סדר הגודל שאני מכיר הוא 1,000 ש״ח אבל אל תתפוס אותי במילה. מכוסה בביטוח אם כי לעתים הביטוח מתמקח.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

תלו- בשמאי ובעבודה, סדר הגודל שאני מכיר הוא 1,000 ש״ח אבל אל תתפוס אותי במילה. מכוסה בביטוח אם כי לעתים הביטוח מתמקח.

דרך אגב, אם אני מזמין שמאי פרטי ובכ"ז בשוטף הוא עובד גם עם חברת הביטוח שלי - עדיין ישמור על האינטרסים שלי??

פורסם

זה מה שכתבתי: עליך למצוא שמאי שאינו עובד בשוטף עם חברת הביטוח אותה אתה תובע.

היה לי לפני מספר שנים סיפור גדול מול ביטוח הרכוש המשותף (״ביטוח ועד הבית״) בבניין בו גרתי, היה לא פשוט למצוא שמאי שאינו עובד בשוטף עם החברה המבטחת. והיה מדובר בנזק בסדר גודל של רכב חדש (רק אצלי, אצל השכנים פי כמה).

פורסם (נערך)
לפני 31 דקות, sperial כתב:

זה מה שכתבתי: עליך למצוא שמאי שאינו עובד בשוטף עם חברת הביטוח אותה אתה תובע.

היה לי לפני מספר שנים סיפור גדול מול ביטוח הרכוש המשותף (״ביטוח ועד הבית״) בבניין בו גרתי, היה לא פשוט למצוא שמאי שאינו עובד בשוטף עם החברה המבטחת. והיה מדובר בנזק בסדר גודל של רכב חדש (רק אצלי, אצל השכנים פי כמה).

אני קיבלתי המלצה מחבר שהוא שמאי רכוש על שמאי רכב . והשאלה שלי היא עדיין רלוונטית - אם השמאי הזה מדי פעם עובד עם חברת הביטוח - האם אני יכול להבין שעצם זה שאני מזמין אותו באופן פרטי הוא ישמור יותר על האינטרסים שלי מאשר של חברת הביטוח? 
או להמשיך לחפש שמאי שבכלל לא עובד עם אף חברת ביטוח...?

עריכה אחרונה על ידי usafun
פורסם

שמאי שכלל לא עובד עם חברות ביטוח? לא יודע אם יש יצור כזה בסופו של יום השמאים צריכים להתפרנס (וזו אופרציה שלמה, משרד, רכבים, מזכירות וכו'), ורוב הקהל יזמין ישתמש בשירותי השמאי שנשלח על ידי חברת\סוכן הביטוח.

לפני כשני עשורים חברת כלל הגדילה לעשות ופתחה שירות שנקרא "כלל וסע" - מרכזים בהם עבדו שמאים מטעם חברת הביטוח. נשלחתי למרכז כזה פעם אחת והשמאות שבוצעה היתה מגוחכת, המוסכניק שלי טרטר את השמאי למוסך לפחות 5 פעמים כדי להראות לו את הנזקים שכבה אחר שכבה, והשמאות שהחלה ב-3,000 ש"ח (מונחי שנת 2022) הגיעה בסופו של דבר ללמעלה מ-10,000. לפחות את השיקוץ הזה הרשויות חיסלו.

• תוכן חדש...