Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יונאי איוניק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1167 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

מחפש לקנות רכב ושתי פרמטרים חשובים לי

אמינות וחיסכון בדלק

יש לי הצעה על יונדאי איוניק 2017 עשה 160000 קילומטר ב65,000ש"ח

האם הרכב עונה על הדרישות?

שמעתי שבק"מ הזה וצפונה מתחיל קצת בעיות... האם נכון?

תודה לעונים.

פורסם

כמה ק"מ אתה נוסע בשנה בערך שצריכת הדלק חשובה?

לדעתי עדיף לחפש רכב עם קילומטראז' נמוך יותר (לפי הקילומטראז' אני משער שהיה גם ליסינג\השכרה\חברה לשעבר), אמנם המנוע והגיר נחשבים אמינים, אבל יש גם בלאי למכלולים אחרים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מצד אחד מחוץ לעיר בלאי נמוך יותר, בייחוד אם אין הרבה פקקים (ולפי הקילומטראז' כנראה שלא היו הרבה).

צריך לבדוק מה מצב המערכת ההיברידית ולקחת בחשבון שלמרות המכלולים האמינים, בקילומטראז' גבוה יותר אתה עלול להיתקל בבלאי.

כדאי גם לבדוק האם ניתן להאריך אחריות על הסוללה ועל המערכת ההיברידית.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

שלום, 

נא לשים לב כי באיוניק ישנה אחריות על הסוללה ההיברידית של 7 שנים או 150,000 ק"מ, המוקדם מביניהם.

ניתן להאריך את תקופת האחריות של הסוללה ל שנה/ 15,000 ק"מ נוספים (המוקדם מביניהם), וזאת בכפוף לבדיקת תקינות הסוללה ההיברידית (בדיקה תעלה 400 ש"ח +-). 

אך ישנם חריגים (נלקח מהאתר של יונדאי) - לא ניתן לצרף את הרכבים הבאים לתוכנית:

·רכב אשר הוכרז אובדן להלכה והוחזר אל הכביש או הוכרז אובדן גמור.

·רכב שגילו מעל 8 שנים או 255,000 ק"מ, לפי הקודם מביניהם, ממועד עליית הרכב לכביש לראשונה.

·רכב אשר בו בוצע טיפול, החלפה או תיקון סוללה ע"י גורם שאינו מורשה על-ידי כלמוביל.

·רכב שבו מותקנת סוללה היברידית שאינה מתוצרת חברת יונדאי.

·רכב אשר לא יובא לישראל על-ידי כלמוביל.

·רכב שלא נעשה בו שימוש רגיל בהתאם להנחיות המפורטות בספר הנהג ותעודת אחריות היצרן

·רכב אשר מוחרג על-פי ובהתאם לתנאי תעודת אחריות היצרן.

במשפחה יש לנו 2 רכבי איוניק. 

האחת 2017 עם 165,000 ק"מ ואחריות מורחבת לסוללה. נרכשה לפני שנתיים וחצי כאשר הייתה עם 81,00 ק"מ (נוסעים הרבה) 

השנייה 2019 עם 113,000 ק"מ עם אחריות. נרכשה לפני שנה וחצי כאשר הייתה עם 78,000 ק"מ. 

סך התקלות שהיו לי: 

מולטימדיה נתקעה לפעמים, איפוס המערכת פותר את התקלה. 

כאשר אני מרים את החלון, אז לפעמים הוא יורד טיפה, אבל מסתדר לאחר מכן. 

החלפתי את התושבות של דלת תא המטען, יקרות מאוד, בסביבות 700 ש"ח כל אחת. 

מבחינת חסכון, הרכבים מצויינים, ממוצע של 1-19 בנסיעה שגרתית (אפשר גם יותר, תלוי בתוואי הנסיעה וסגנון הנהיגה שלך), אלא אם אתה נוהג כמו מהיר ועצבני. 

זהו. 

נוחות זהו דבר סובייקטיבי, בשבילי הם סבבה, לא נוחים במיוחד, אך לא שוברים את הגב. 

חשוב לטפל במוסך מורשה בכדי להנות מהאחריות, באופן אישי אני מטפל במוסך בלו מוטורס בנוף הגליל. 

יש לבצע בדיקה לפני קנייה לכל רכב כדי לוודא את תקינותו.

אין לקחת את חוות דעתי בעניין הנוחות כאמת אחת, מה שנוח לי לא בהכרח נוח לאחר וההפך. 

* ההמלצה נכתבה על סמך הניסיון האישי שלי. 

בהצלחה!

פורסם

לדעתי, כדאי להתאמץ עוד טיפה, ולקנות רכב שנמצא בתחומי האחריות ומטופל בזמן ובמקומות מורשים לכך. 

כי זה יכול לחסוך לך הרבה דאגות לעתיד. 

אל תתפתה לקנות רכב בלהט הרגע, הסבלנות משתלמת 

פורסם
לפני שעתיים, בני31 כתב:

מה שאומר שאצלי כבר אין אחריות על סוללה

גם אין אפשרות להרחבת האחריות..

ניתן לבצע הרחבת אחריות נוספת, רק אם הרכב טופל במוסך מורשה ש יונדאי ועשו הארכת אחריות ב 150,00 ק"מ. 

הרחבת אחריות ניתן לבצע כל 15,000 ק"מ או שנה בכפוף למגבלות, שהן: 8 שנים או 255,000 ק"מ, המוקדם מביניהם. 

• תוכן חדש...