Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Chevy Sonic 1.4T 2015, Eroor code 89 - PO299

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1046 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, Sahar4411 כתב:

סגור אחי תודה 🙏

מעולה אחי תודה רבה 🙏🙏

עריכה 

אני מוצא כמויות של gen 2 אבל נראה שמ gen 3 אין יותר מדי מלאי

קריטי?

גם GEN 2 זה בסדר, פשוט GEN 3 זה תקן חדש יותר.

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם

@dalet11

עדכון 

הרכב היה בבדיקה אצל סיגמא מוטורס, הרשמי של שברולט בירושלים

טוענים שעשו בדיקת לחץ עם עשן והבעיה בטורבו 

איפה בטורבו?

בכל הטורבו 

נשמע כמו בדיחה לא מצחיקה

הציעו החלפה של טורבו ב8 אלף, אבל בגלל ש׳נסעתי עם התקלה הזאת יש מצב שדפקתי גם את המנוע וכדאי כבר להחליף הכל׳

מנסים למצוץ ממני 14 אלף על החלפת מנוע

אני בהלם

מנסה להבין בצורה יותר ברורה מאיפה בדיוק הייתה הדליפה

פורסם

מה זה בכל הטורבו? מאיפה הבריחה? הראו לך? איך הגיעו להחלפת מנוע?

לך לחוות דעת נוספת זה נשמע הזוי. מה זה יש מצב דפקת מנוע? על סמך מה ולמה?

האם קוד 89 קופץ לך בכל נסיעה? או רק לעיתים במאמץ?

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, dalet11 כתב:

מה זה בכל הטורבו? מאיפה הבריחה? הראו לך? איך הגיעו להחלפת מנוע?

לך לחוות דעת נוספת זה נשמע הזוי. מה זה יש מצב דפקת מנוע? על סמך מה ולמה?

האם קוד 89 קופץ לך בכל נסיעה? או רק לעיתים במאמץ?

חזרתי

מסתבר שאין דליפה

אז כנראה שטורבו

אבל לא רוצים להחליף לי סתם טורבו אם יש מצב שהמנוע גם הרוס אז מציעים עוד בדיקה לוודא שהמנוע בסדר

ואז אם המנוע בסדר אז להחליף רק טורבו

אני בהלם אחי באמת 

אגב

השארתי לך הודעה פרטית

והקוד קופץ רק כשאני מעמיס על הרכב בעליות

אני אומר להם על סמך מה אתם רוצים להחליף טורבו? פירקתם אותו? בדקתם? יש סדקים? וונטה תקועה?

לא. על סמך התקלה

עריכה אחרונה על ידי Sahar4411
פורסם (נערך)

אם הטורבו היה גמור התקלה היתה קופצת לך בלחיצה הראשונה על הגז.

אם הבעיה קורת רק במאמץ = סבירות מאוד גבוהה לדליפה או שסתום כלשהו במערכת שלא עובד כנדרש.

האם היית נוכח בזמן הבדיקה? ראית שמבצעים אותה ואכן אין שום דליפה? לא נתקלתי במנוע הזה בגיל הזה שאין לו אפילו דליפה קטנה וחסרת משמעות במערכת זה יהיה חריג מאוד - גם אצלי יש בריחה עדינה באחד החיבורים שבבדיקה רואים אותה אך לא משפיעה על התנהגות הרכב כי היא מינורית מאוד.

אם אכן אין בריחה, צריך לבדוק תקינות Wastegate ואת שסתום הויסות שלו - יתכן שאחד מהם תפוס פתוח ומאפשר בריחה קבועה בזמן עבודה. (השסתום אחראי לפריקה של עודפי לחץ במצבים מסויימים, אם הוא נתפס פתוח תיהיה בריחה קבועה. למחשב אין דרך לזהות את זה כי זה כשל מכאני).

אפשרות נוספת זה שהסדק בצד החם של הטורבו מאוד מאוד רחב ומאפשר בריחה הצד הזה. הבדיקה פשוטה, מרימים את הרכב על ליפט ממפרקים רק את הממיר הקטליטי - מייד אפשר לראות את מצב הטורבו. כדי שזה יהיה המקור לבעיה הסדק צריך להיות מאוד גדול. כמה ק"מ עבר הרכב?

חוזר ומציע לגשת למוסך נוסף לחוות דעת נוספת. גם אם תמצא מקום שיאפשר בדיקת לחץ בלבד ללא עשן זה עדיף מאשר להסתמך על מה שאמרו לך במוסך הזה. עצם ההתנהלות והוצאת הצעת מחיר להחלפת מנוע זה בזיון טוטאלי.

עריכה אחרונה על ידי dalet11

פורסם
לפני שעתיים, dalet11 כתב:

אם הטורבו היה גמור התקלה היתה קופצת לך בלחיצה הראשונה על הגז.

אם הבעיה קורת רק במאמץ = סבירות מאוד גבוהה לדליפה או שסתום כלשהו במערכת שלא עובד כנדרש.

האם היית נוכח בזמן הבדיקה? ראית שמבצעים אותה ואכן אין שום דליפה? לא נתקלתי במנוע הזה בגיל הזה שאין לו אפילו דליפה קטנה וחסרת משמעות במערכת זה יהיה חריג מאוד - גם אצלי יש בריחה עדינה באחד החיבורים שבבדיקה רואים אותה אך לא משפיעה על התנהגות הרכב כי היא מינורית מאוד.

אם אכן אין בריחה, צריך לבדוק תקינות Wastegate ואת שסתום הויסות שלו - יתכן שאחד מהם תפוס פתוח ומאפשר בריחה קבועה בזמן עבודה. (השסתום אחראי לפריקה של עודפי לחץ במצבים מסויימים, אם הוא נתפס פתוח תיהיה בריחה קבועה. למחשב אין דרך לזהות את זה כי זה כשל מכאני).

אפשרות נוספת זה שהסדק בצד החם של הטורבו מאוד מאוד רחב ומאפשר בריחה הצד הזה. הבדיקה פשוטה, מרימים את הרכב על ליפט ממפרקים רק את הממיר הקטליטי - מייד אפשר לראות את מצב הטורבו. כדי שזה יהיה המקור לבעיה הסדק צריך להיות מאוד גדול. כמה ק"מ עבר הרכב?

חוזר ומציע לגשת למוסך נוסף לחוות דעת נוספת. גם אם תמצא מקום שיאפשר בדיקת לחץ בלבד ללא עשן זה עדיף מאשר להסתמך על מה שאמרו לך במוסך הזה. עצם ההתנהלות והוצאת הצעת מחיר להחלפת מנוע זה בזיון טוטאלי.

ברור שאלך לעוד מוסך לבדיקה

המליצו לי על אחד בב"ש אבל זה רחוק לי מדי

בחור מהכנפוצונים עבד בעבר ב umi וכעת במוסך פרטי, קבעתי איתו לשבוע הבא לבדיקה

יחס מזלזל, הם עם לוגו של שברולט על החזה ומרשים לעצמם להתנהג ולהתנהל כאילו הם יודעים הכל

הרכב עשה פחות מ50 אלף

שבוע שעבר חיפשתי את הנשם במכסה שסתומים והוא שם, אבדוק את שני הדברים שרשמת עכשיו.

לצערי לא הייתי נוכח בזמן הבדיקה, ספק אם בכלל בדקו משהו.

כל כך קל להגיד ׳איתרנו תקלה במחשב׳, עשיתי את זה עם אנג׳י שהיה זרוק לי במגירה.

בושה שלקחו לי על זה 400 שקל, ואני קצת מרגיש אדיוט שהלכתי לבדיקה אצלם.

אמשיך לחקור את התופעה, לומד הרבה בזכות מה שקורה עם הרכב ומתחיל לצבור בטחון ולהבין מה קורה מתחת למכסה מנוע וזה כבר מבורך.

אם תוכל לשלוח לי הודעה בווצאפ שאוכל להציק לך שם זה יהיה מעולה

גם אם לא אתה עוזר מעל ומעבר ותודה

0504241190

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

זאת בדיוק הדרך לעשות את הבדיקה - רק כמה לחץ הכנסת?

כל מה שאני רואה זה שאתה צריך החלפה של אטם מכסה שסתומים. אבל תבדוק גם סביב בית מצערת גם שם האטימה לא שוס. אם זה מסתכם בזה - שטויות לטפל.

פורסם
לפני כשעה, dalet11 כתב:

זאת בדיוק הדרך לעשות את הבדיקה - רק כמה לחץ הכנסת?

כל מה שאני רואה זה שאתה צריך החלפה של אטם מכסה שסתומים. אבל תבדוק גם סביב בית מצערת גם שם האטימה לא שוס. אם זה מסתכם בזה - שטויות לטפל.

1.5 Bar

ומה עם הבריחה מלמטה? 

אגב, נראה שבאמזון אין יותר את המכסה המקורי

יש דגמים מאלומיניום וכאלה תואמי מקור

בעלי ראיתי בגרושים, פחות מ100 שקל כולל משלוח של 15 יום

היית ממליץ לקנות בארץ מקורי? במחיר שלו אני קונה6 תואמים מעלי

ושוב, גם הבריחה למטה מדאיגה קצת.

אני חדש בתחום וכל פעם לרדת עוד טיפה ברזולוציה מלחיץ אותי 

פורסם

קשה להבין בסרטון בדיוק מאיפה יש בריחה למטה. יתכן שזה ממכסה טיימינג וגם זה די נפוץ.. אצלי גם יש הזעה ובריחה קלה מישם כבר כמה שנים ואני לא טורח לטפל בזה, היא לא משמעותית מספיק כדי להשפיע על התנהגות הרכב שהרי הוא יודע לתקן סטיות קלות בלחצים כשצריך (גם כשהרכב יוצא מהמפעל זה לא 100% אטימה הרי).

הבריחה המשמעותית שלך נראת ממכסה השסתומים, הייתי מתחיל מלהחליף אטם שם - הוא עולה גרושים (לא יודע כמה בארץ) ואני לא רואה במקרה הזה חשיבות גבוהה לאטם מקורי.

אם תרצה להחליף את כל המכסה, פעם אחרונה שבדקתי המחיר בארץ 600 שקלים למקורי בכל חנות חלפים והמחיר אצל UMI די דומה.

אמזון מקורי כאן https://www.amazon.com/gp/product/B00N48EGBO/ref=ppx_yo_dt_b_search_asin_title?ie=UTF8&psc=1

אני רואה את כל המכסי אלומיניום שצצו באמזון, לא רואה שום יתרון למכסה מאלומיניום.. בזבוז מוחלט לדעתי.

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, dalet11 כתב:

קשה להבין בסרטון בדיוק מאיפה יש בריחה למטה. יתכן שזה ממכסה טיימינג וגם זה די נפוץ.. אצלי גם יש הזעה ובריחה קלה מישם כבר כמה שנים ואני לא טורח לטפל בזה, היא לא משמעותית מספיק כדי להשפיע על התנהגות הרכב שהרי הוא יודע לתקן סטיות קלות בלחצים כשצריך (גם כשהרכב יוצא מהמפעל זה לא 100% אטימה הרי).

הבריחה המשמעותית שלך נראת ממכסה השסתומים, הייתי מתחיל מלהחליף אטם שם - הוא עולה גרושים (לא יודע כמה בארץ) ואני לא רואה במקרה הזה חשיבות גבוהה לאטם מקורי.

אם תרצה להחליף את כל המכסה, פעם אחרונה שבדקתי המחיר בארץ 600 שקלים למקורי בכל חנות חלפים והמחיר אצל UMI די דומה.

אמזון מקורי כאן https://www.amazon.com/gp/product/B00N48EGBO/ref=ppx_yo_dt_b_search_asin_title?ie=UTF8&psc=1

אני רואה את כל המכסי אלומיניום שצצו באמזון, לא רואה שום יתרון למכסה מאלומיניום.. בזבוז מוחלט לדעתי.

לא ידעתי שאפשר להחליף רק את האטם ולא את כל המכסה

אבל נראה שהדליפה היא מהדפנות של המכסה ולא מהאטם עצמו..

אני טועה?

עריכה אחרונה על ידי Sahar4411
פורסם

מתארגנת תביעה ייצוגית אצל עו"ד דוד מזרחי בנוגע למכסה שסתומים ברכבי שברולט. אם זאת אכן הבעיה תוכל לתבוע ולהצטרף לתביעה

פורסם

כנראה שזאת אחת מהבעיות
הבעיה היותר גדולה היא שבשביל התביעה היצוגית צריך לקבל הצעת מחיר לפחות ממוסך מורשה
רק שבמקרה שלי החליטו שהלכו גם טורבו וגם מנוע, כל זה על סמך בדיקה שספק קרתה
הסיבה היחידה שאחזור למוסך הזה היא בשביל לקחת את הכסף ששילמתי להם על הבדיקה

פורסם
לפני 11 שעות, Sahar4411 כתב:

לא ידעתי שאפשר להחליף רק את האטם ולא את כל המכסה

אבל נראה שהדליפה היא מהדפנות של המכסה ולא מהאטם עצמו..

אני טועה?

ממה שאני רואה הדליפה היא סביב מכסה השסתומים בחלק שהוא יושב על ראש המנוע - כלומר האטם לא מבצע אטימה כראוי.. הגיוני בהחלט לרכב בגיל הזה במידה ומעולם לא הוחלף מכסה או שהוחלף ולא הודק לפי הוראות יצרן. יש חשיבות לסדר סגירת הברגים ועוצמת הסגירה בשביל אטימה מיטבית.

פורסם
לפני כשעה, dalet11 כתב:

ממה שאני רואה הדליפה היא סביב מכסה השסתומים בחלק שהוא יושב על ראש המנוע - כלומר האטם לא מבצע אטימה כראוי.. הגיוני בהחלט לרכב בגיל הזה במידה ומעולם לא הוחלף מכסה או שהוחלף ולא הודק לפי הוראות יצרן. יש חשיבות לסדר סגירת הברגים ועוצמת הסגירה בשביל אטימה מיטבית.

אז לדעתך כדאי קודם להחליף את זה
image.thumb.png.934a47479e93cb34545181fbc44bc287.png
ובמידה ועדיין תהיה דליפה להחליף את כל המכסה?

לגבי המכסה טיימינג שאמרת, לדעתי יש גם שם דליפה רצינית
עד כמה מורכב להחליף את החלק ואיך הוא נקרא?

• תוכן חדש...