Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1211 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בן משפחה הסתבך עם סוחר רכב אחרי שהסוחר הסכים לקנות את הרכב וגם שילם עבורו במזומן.

כעת הסוחר מסרב להעביר אליו את בעלות הרכב אחרי שהרכב כבר אצל הסוחר מעל שבוע.

מה ניתן לעשות כדי שהרכב לא יהיה רשום על שמו של המוכר במקרה כזה?

פורסם (נערך)

אי אפשר לעשות שום דבר. 

הוא יצטרך לחכות עד שהסוחר ימכור את הרכב האלה, בתקווה שלא יצבור דוחות חניה/ עבירות תנועה מצולמות.

טעות נפוצה - למסור רכב ללא העברת בעלות.

מטעויות לומדים.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

האם קיים איזה נייר בין הסוחר למוכר?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

נסה לייצר הודאה של הסוחר כתובה או מוקלטת שהרכב בחזקתו למרות שלא ביצע העברת בעלות, (תכתוב לו הודעות עם פירוט ברעיון הזה: קנית ממני את הרכב ולקחת אותו לחזקתך, למה אתה לא מבצע העברת בעלות על שמך כפי שסיכמנו?) ככה אם יהיה דו"ח או משהו לפחות יהיה לך תיעוד של הודאה שלו לגשת עם זה למשטרה או למשפט, זה אמנם יהיה חתיכת כאב ראש אבל לא תתקע במצב בלתי הפיך.

פורסם

בכל מקרה הוא יצטרך אותך כדי להעביר בעלות כשימצא קונה. הייתי שולח לו הודעת טקסט/ווטסאפ בנוסח הבא: א.נ. הרכב ל.ז. 45689 הועבר לחזקתך בתאריך 1.2.34. עדיין לא בוצעה העברת בעלות בשל סירובך לבצעה. אם הבעלות לא תועבר על שמך ב48 שעות קרובות, אפעל באופן חד צדדי לביטול רשיון הרכב הרשום על שמי ואשר באופן רשמי נמצא בבעלותי.

• אהבתי 4

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם
לפני 39 דקות, fatboy1340 כתב:

בכל מקרה הוא יצטרך אותך כדי להעביר בעלות כשימצא קונה. הייתי שולח לו הודעת טקסט/ווטסאפ בנוסח הבא: א.נ. הרכב ל.ז. 45689 הועבר לחזקתך בתאריך 1.2.34. עדיין לא בוצעה העברת בעלות בשל סירובך לבצעה. אם הבעלות לא תועבר על שמך ב48 שעות קרובות, אפעל באופן חד צדדי לביטול רשיון הרכב הרשום על שמי ואשר באופן רשמי נמצא בבעלותי.

תודה...נשמע לי רעיון טוב...אעביר את ההצעה למוכר הרכב.   אגב, זה אפשרי לבטל רשיון רכב במשרד הרישוי בלי נוכחות הרכב פיזית?

פורסם

כמובן. בדרך כלל מורידים מהכביש רכב שלא במצב נסיעה גם ככה. לגבי הפניה לסוחר, קח בחשבון שיתחיל לאיים שיתבע אותך. חשוב לציין שאין וודאות מי צודק במקרה הזה, הכל תלוי בסיכום שלכם ( האם יש חוזה כתוב?). בתכלס, במצבך הנוכחי , זה אמצעי לחץ היחיד העומד לרשותך. במקביל ,כדאי גם להגיש תלונה במשטרה,שהעניין יהיה מתועד. אגב, מדוע הסוחר אינו משתמש בהפקדת סוחר? האם אינו סוחר מורשה?

פורסם

אל תבצע הורדה מהכביש בפועל, לא מעבר לאיום ( לפחות בינתיים).

קיבלת כסף וביטלת רישיון הרכב = תחטוף תביעה ואולי תלונה במשטרה מהסוחר. 

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

כפי שאמרתי גם לבחור, לא בטוח מי צודק במקרה הזה, הכל תלוי בסיכום ביניהם ומה יוכלו להוכיח במשפט , אם יגיעו לשם. אם אין שום סיכום רשום ביניהם, והבחור התריע בפני הסוחר על מהלכיו. והאחרון לא נקף אצבע, קשה לי לראות אותו יוצא חייב בתביעות קטנות (אם אכן תוגש כזו). תלונה במשטרה? על מה בדיוק? באופן רשמי הרכב שלו, ביקש מהסוחר להעביר בעלות, ציין פרק זמן לביצוע (היום אפשר לבצע און ליין), חושש מדוחות תעבורה/חניה/דברים חמורים יותר שיזקפו לחובתו בתור הבעלים הרשמיים של הרכב. בהחלט התנהלות סבירה והגיונית

פורסם

לסיכום: איים עליו בהורדה מהכביש, ואל תעשה את זה באמת. במקביל אסוף ראיה כי הרכב בחזקתו.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

אולי לאחר האיום הנ"ל, תגיע איתו להסדר שיחתום לך על מסמך שהרכב בחזקתו החל מתאריך X וכל חוב או עבירה שיבוצעו ברכב יועברו על שמו, כמובן לגבות במסמכים מתאימים - צילום ת.ז. + רשיון נהיגה, + לוודא שיש לרכב ביטוח בתוקף לכל נהג, אחרת לא הייתי נותן לרכב כזה על שמי להיות אפילו לא שניה אחת בחזקת מישהו אחר (מחר הוא יעשה תאונה ויגלגל עליך, זה כבר הרבה יותר גרוע מדו"ח וכדו'), כמו בהשכרת רכב שאם קיבלת דו"ח הם מעבירים אותו עליך באופן אוטומטי לאחר שחתמת על המסמך המתאים בעת קבלת הרכב.

פורסם
לפני 48 דקות, fatboy1340 כתב:

קשה לי לראות אותו יוצא חייב בתביעות קטנות

באמת? הוא קיבל כסף תמורת הרכב ואז הפך אותו לחסר ערך עבור בסוחר. 

לכל הפחות יצטרך להחזיר את הכסף, ואז יתקע הוא עם גרוטאה שהוא צריך לפנות.

לפיכך זה איום עם מעט מאוד שיניים, וסביר להניח שהסוחר יודע זאת.

לאיים בלי כוונה לממש זה רעיון רע. בטח כשמדובר באיום מול איש מקצוע שמכיר את כל האיומים והתרחישים. אתה חושב שהוא הראשון שמנסה זאת?

פורסם

מסכים עם הנאמר מעלי 

להוריד חד צדדית בהחלט זה רעיון לא טוב.

כי אם הסוחר "השביח את הרכב" כבר אתה עלול להדרש לשלם גם את ההוצאה הזאת. 

ובעצם לקנות אותו ממנו במחיר גבוה ממה שמכרת.

שבסופו של דבר יש לך גרוטאה לחלקים ביד 

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם (נערך)

למה שסוחר "ישביח" רכב שלא שייך לו באופן רשמי?? יתרה מזאת, הסוחר ככהנ לא באמת סוחר. אחרת היה דואג להעביר הרכב להפקדת סוחר. אפשרות אחרת גרועה אף יותר: הוא כן סוחר מורשה, אבל לא ביצע הפקדת סוחר כי מעוניין להשתמש ברכב . לגבי עניין התביעה וכד, נא לצרף פסד רלוונטי להמשך דיון ענייני ולא סתם לזרוק הצהרות באוויר. אם אני במצבו של פותש, והקונה מסרב לשתף פעולה עם העברת בעלות ( כאמור, היום אפילו לא צריך לצאת מהבית בשביל זה) גם לאחר קבלת התראה ממני, מוריד את הרכב מהכביש וזהו. מעדיף להתעסק עם תביעה של סוחר (או סוחר דמיקולו) שכלל לא בטוח שתגיע, מאשר לעמוד בפני אישומי תעבורה/חניה  או אף גרוע מכך (למשל תאונת פגע וברח עם הרכב).

עריכה אחרונה על ידי fatboy1340
  • אהבתי 1

• תוכן חדש...