Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1253 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

מזג אוויר קר השבוע שוב פעם גורם לי לתהות בשאלה הזו. 

מהו זמן הגעה סביר לטמפ' עבודה של מנוע דיזל במזג אוויר קר?

אצלי (ברלינגו 1.6HDI 2016) המצב הוא כזה:

נסיעה איטית בפקק או עמידה במקום - בכלל לא מגיע לטמפ' עבודה לא משנה אחרי כמה זמן.

נסיעה עירונית, בערך 20 דקות או 5-6 ק"מ עד שמגיע ל 90 מעלות. וזה רק כשהרכב בתנועה. כל עוד עומד במקום, נשאר באותה טמפרטורה. 

נסיעה בינעירונית, משהוא כמו 7-8 ק"מ.

גם אצלכם זה ככה?

פורסם

האמת. גם אצלי חשדתי שיש תקלה.

פאגרו 3.2 שאישתי נוסעת בו.

הייתי בטוח שטרמוסטט תפוס פתוח.

אבל הבנתי שבאמת לוקח למנוע המון זמן להתחמם במזג אוויר קר.

עמידה במקום האמת שלא ניסתי לעמוד הרבה זמן. 

בנסיעה בכביש מהיר, לדעתי אחרי כמה דקות נסיעה הוא מגיע לטמפ' עבודה. לא ספרתי בסטופר.

(להשוואה. בבנזין שלי הוא אחרי פחות מ5 דקות הוא כבר חם)

.

פורסם

אצלי 208HDI 1.6

אני לא נמצא בפקקים\עומד במקום, מבחינת נסיעה עירונית אני לא נוסע הרבה, אולי משהו כמו 3 דקות עד שאני יוצא מהעיר אז הרכב אף פעם לא מספיק להתחמם מספיק.

מה שכן, שמתי לב שבנסיעה בינעירונית לוקח לרכב עוד 2-3 דקות בשביל להתחמם מאשר בדרך כלל.

פורסם
לפני 26 דקות, Buki כתב:

שלום,

נסיעה איטית בפקק או עמידה במקום - בכלל לא מגיע לטמפ' עבודה לא משנה אחרי כמה זמן.

נסיעה עירונית, בערך 20 דקות או 5-6 ק"מ עד שמגיע ל 90 מעלות. וזה רק כשהרכב בתנועה. כל עוד עומד במקום, נשאר באותה טמפרטורה. 

גם אצלכם זה ככה?

בערך ככה

הבוקר 8 מעלות בחוץ נסיעה 9-10 ק"מ עם פקקים 20 דקות בערך חימום עם מזגן על 23  השעון נשאר על קו אחד

לפעמים מגיע  רק בסוף אם  החימום\מיזוג על 19-20 מעלות ביום כמו היום 

פורסם
לפני 6 שעות, Buki כתב:

שלום,

גם אצלכם זה ככה?

אולי ביגלל החימום?

פורסם
לפני 39 דקות, tamir3000 כתב:

לבלוק מנוע מברזל לוקח יותר זמן להתחמם מאשר בלוק מנוע מאלומיניום. 

לרוב הדיזלים יש עדיין בלוק מברזל. 

לא רק בגלל זה 

מנוע סולר יעיל יותר אנרגטית 

.

פורסם

פיג'ו 3008 דיזל, לא שמתי לב לשיהוי מיוחד בטמפרטורת המנוע. אם כבר, ממש הופתעתי לטובה מהזמן המועט שנדרש למערכת המיזוג כדי להתחיל להוציא אוויר חם ולהפשיר את אצבעותיי הקפואות - בכל הרכבים הקודמים שלי לקח משמעותית יותר זמן לפני שהחימום התחיל. הפיג'ו איכשהו עושה את זה אחרי שתי דקות, למרות שהתרמוסטט עדיין על אפס. אולי הם עושים משהו נכון יותר בתכנון הצינורות שמביאים את החום מהמנוע אל המזגן? אין לי מושג.

אם לא מוצא חן בעיניך איך שאני נוהג אז רד מהמדרכה

פורסם
לפני 6 דקות, el-chanan כתב:

פיג'ו 3008 דיזל, לא שמתי לב לשיהוי מיוחד בטמפרטורת המנוע. אם כבר, ממש הופתעתי לטובה מהזמן המועט שנדרש למערכת המיזוג כדי להתחיל להוציא אוויר חם ולהפשיר את אצבעותיי הקפואות - בכל הרכבים הקודמים שלי לקח משמעותית יותר זמן לפני שהחימום התחיל. הפיג'ו איכשהו עושה את זה אחרי שתי דקות, למרות שהתרמוסטט עדיין על אפס. אולי הם עושים משהו נכון יותר בתכנון הצינורות שמביאים את החום מהמנוע אל המזגן? אין לי מושג.

המים לרדיאטור פנימי לא עוברים דרך הטרמוסטט אחרת היית מחכה עד הקיץ שיתחיל לחמם

פורסם
לפני 44 דקות, nit_zan כתב:

המים לרדיאטור פנימי לא עוברים דרך הטרמוסטט אחרת היית מחכה עד הקיץ שיתחיל לחמם

אותו קונספט קיים בכל המנועים שאני מכיר.

לי יש גם 3008, עניין החימום המהיר לדעתי מקורו בגוף חימום כלשהו שמספק אויר חם לתא נוסעים.

ב-C3 picasso דיזל, זה לא ככה. מחכים האוטו יתחמם.

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

אצלי בטויוטה הייאס

בנסיעה עירונית (כולל עצירות וכו') לוקח לו כ-10/12 דקות נסיעה

במהירות בינעירונית - משהו כמו 4-5 דקות.

בעמידה בסרק - 20 דקות.

מבדיקה בימים קרים יחסית, אולי לא בשיא הקור כמו עכשיו.

• תוכן חדש...