Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1242 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם הלילה ביציאה מעטרות לכיון גבעת זאב 

ככל הנראה נשפך שמן בכביש משאית לפני החליקה 

ואני החלקתי גם  ובנס עצרתי ולא פגעתי בה היא חסמה את דרכי ולאחר כמה שניות רכב שבא מאחורי החליק גם הוא ונכנס בי 

התוצאה חור בטמבון ועיקום בפלסטיק 

הנהג הפוגע אמר שישלם לי צילמתי תז שלו ואת הפגיעה החלפנו טלפונים 

תוך כדי נסיתי לחשוב מה צריך לעשות כדי שמחר הוא לא יכול להכחיש ולא עלה לי משהו 

עכשו שאלתי כיצד להמשיך הלאה מה סדר הדברים וגם מה המסקנות כיצד הדרך לפעול במצב כזה 

תודה 

פורסם

להכחיש הוא תמיד יכול.
בגדול, במקרים כאלה כדאי להחתים על נייר בכמה מילים שהוא מתחייב לשלם על הנזק.

המחמירים מפעילים גם הקלטה בטלפון בזמן הסיטואציה.

מניח שהוא יתייעץ בבית עם הסוכן ביטוח שלו.

אם הוא אדם ישר, הוא ישלם את מה שהבטיח. אם לא - הוא ימרח אותך בכל מיני תירוצים.

• אהבתי 2
פורסם

בהוראת של חברת הביטוח כתוב לבקש חוות דעת של שמאי השאלה מה עושים במצב של נזק קטן יחסית שעומד על כמה מאות שקלים 

המחיר של השמאי כבר יעבור את זה 

פורסם

זה לא עובד ככה

אם הוא פגע בך, והוא מתחמק מלשלם כמו שהבטיח, ואתה כן רוצה שהוא או הביטוח שלו ישלם ולא מוכן לספוג את הנזק של מאות שקלים (אגב, אין לדעת באמת כמה הנזק עד שלא תיגש למוסך)

אתה פונה לחברת ביטוח שלך/סוכן שלך, מספר לו את מה שקרה, הסוכן שלך כבר ינחה אותך מה כדאי לעשות.

אם כמו שאתה מתאר, האשמה היא שלו (של הנהג הפוגע)

אתה בוחר מוסך לתקן בו את הרכב, זה יכול להיות כל מוסך שאתה בוחר, מוסך מורשה יבואן, מוסך רגיל, מוסך יקר, מה שאתה מחליט לשיקולך.

אתה מזמין שמאי או מבקש שהמוסך יזמין שמאי טוב שהם סומכים עליו, השמאי יקבע את עלות הנזק, את הדו"ח הזה השמאי יגיש לך אחרי שבועיים בערך, את הדו"ח אתה שולח לחברת הביטוח שלך או לסוכן שלך.

הסוכן שלך או חברת הביטוח שלך תעביר את דו"ח שהמאי לחברת הביטוח של הנהג הפוגע, ובעצם תתבע בשמך את חברת הביטוח של הנהג הפוגע.

אתה משלם לשמאי בשיק דחוי שוטף 60 בדרך כלל. בינתיים אתה בלי נזק כספי. 

אתה מתקן את הנזק במוסך שאתה בחרת, באותו מוסך אתה גם נותן שיק דחוי שוטף 60 - בדרך כלל זה ההסדר עם רוב המוסכים בתיקון של תאונות.

בינתיים, אתה ממתין עד שחברת הביטוח של הנהג הפוגע תשלם את הנזק שלך, בתקווה שהכל יהיה חלק, אתה תקבל את הכסף לחשבון בנק שלך או בשיק מחברת הביטוח של הנהג הפוגע

תוך 45 ימים (אם אני זוכר נכון) אם הכל תקין וכל המסמכים הוגשו במועד.

אם קיבלת את הכסף לפני שהשיקים הדחויים שלך נפדו זה מצויין, יש לך כיסוי כספי גם עבור השמאי וגם עבור המוסך.

פורסם (נערך)

נגיד שהיום התאריך הוא ה-14/1

אתה נותן צ'ק לשמאי, אז השוטף הוא הימים שנותרו עד סוף חודש ינואר. שהם 16 ימים. ולהם מוסיפים עוד 60 ימים

ביחד = שוטף+60, סך הכל קיבלת דחייה של 76 ימים לתשלום.

לא כל מוסך עושה את זה, לא כל שמאי מוכן, אבל בגדול ממה שאני שמעתי ונתקלתי זה די מקובל בנושא של תאונות, מוסכים ושמאים.

אם תבעת אותו - זה לא פוגע לך בעבר הביטוחי, אם בשנה הבאה החברת ביטוח שלך תשאל אם היו לך תאונות, הכוונה שלה היא אם היו לך תביעות כלפיה או כלפי החברה הקודמת שביטחה אותך.

כל עוד לא תבעת את החברה בה אתה מבוטח אלא תבעת את צד ג' שגרם לך נזק (את החברה שלו) זה לא נחשב שהפעלת ביטוח ואז בעצם העבר הביטוחי שלך נקי.

אני במקומך הייתי מתקשר מחר בבוקר לחברת ביטוח , מתייעץ, מקבל את כל המידע מהם (מה שאני כתבתי הוא רק מידע שקראתי ושמעתי במקרים דומים כאן בפורום וממכרים שעברו תאונות, לא מעבר לכך)

רק ככה תוכל לקבל החלטה נכונה מה לעשות הלאה.

בהתךלה

עריכה אחרונה על ידי boli19
  • מעניין 1
פורסם

לא מדויק. שיק דחוי ל-60 יום (בד"כ מתוך נוחות מחשבים חודשיים) הוא לאותו תאריך חודשיים אחרי. נניח, היום ה-31.1 - אז הצ'ק יהיה ל-31.3 בעוד שבועיים יהיה 14.2, אז שיק דחוי יהיה ל-14.4. זה לא בדיוק 60 יום (אורך החודש שונה, בין 28 ל-31 יום), אבל זה נוח. כיום מקובל גם שיק דחוי ל-90 יום, והיה לי אירוע בו חברת הביטוח איחרה לשלם ופשוט ביקשתי מהמוסך להמתין עם הפקדת השיק עד שראיתי את הכסף בחשבון. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

התכוונתי ל-שוטף+60 שזה השוטף - הימים שנותרו עד סוף החודש + 60 שהם ימי הדחייה.

זה בדרך כלל מה שנהוג, אבל לא בכל המוסכים ולא אצל כל השמאים, יש כאלה שיסכימו לשוטף + ויש כאלה שיסכימו רק לשיק דחוי של 60 יום או אפילו 90 יום
ויש כאלה שלא יסכימו ליותר מ-30 יום. תלוי במוסך וכו'.

כמובן תמיד אפשר, אם היחסים עם המוסך טובים ויש היכרות, לבקש שלא יפקידו את השיק בכלל כמה שהם יכולים עד שיתקבל אצלך התשלום מחברת הביטוח.

פורסם

את ה"שוטף פלוס" שתיארת אני מכיר מתשלומים עסקיים. במוסכים דרשו ממני תמיד לפי חודשיים (או שלושה) מהתאריך הקלנדרי. זה לא משנה, כי נדיר שתשלומי הביטוח,  לא מגיעים קודם, אלא אם יש איזו מחלוקת.

• רעיון טוב! 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

העלה לכאן תמונות של הנזק. נוכל להעריך, אולי, סדר גודל של הנזק.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

עד הפירוק לא תדע. ואולי גם הפנס פגוע, לא תמיד זה בולט לעין לא מקצועית, ואם זה המצב מדובר בעוד סכום לא קטן

מזכיר לי שלפני שנתיים הגעתי למוסך אחרי מכה בפגוש האחורי. המילה הראשונה היתה 3,000. אחרי חצי דקה זה היה 6,000. כשהשמאי כתב את הדוח זה היה בערך 12,000 ש"ח, לא כולל ירידת ערך קטנה.

• אהבתי 1

פורסם

בתאונה לפעמים כל הקליפסים של הטאמבון עפים,

ואז עוד תקופה מישהו יתן לך מכה קטנה והטאמבון יעוף,

לכן צריך שעיין מקצועית תראה מה הולך מתחת.

בהצלחה.

• אהבתי 1
אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
  • תוכן חדש...