Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1238 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 57 דקות, PinkDolphin כתב:

לקנות מכוניות משומשות זה לא הביזנס שהם נמצאים בו.

זה קיים רק כי יש מקטע לקוחות, כנראה לא קטן, שממש שונא את המגע עם ה-״עמך״ כשצריך למכור את הרכב הקודם, ומוכן לשלם הרבה בשבלי הפריבילגיה של לא להתעסק עם זה (*)
כיון שזה לא הביזנס של יבואן רכב, מחלקת טרייד צריכה להרוויח יפה כדי להצדיק את עצמה. להשקיע בבדיקת עומק של כל רכב משומש לא משתלם להם. הבדיקה לבד תעלה להם מאות ספורות של שקלים בזמן במוסך, וברור שהאדם ששוקל טרייד-אין לא יהיה מוכן לממן את הבדיקה מראש, בלי שיש לו מושג כמה הוא יקבל. לכן הם רק מקבלים מכוניות שדי ברור שהן לא שחוקות, ופופולריות מספיק שיהיה להם קל למכור אותן כמשומשות. אם אי אפשר לתת הצעה בשלוף, לא משתלם להם.

אני אתייחס רק למקרה הספציפי, הנדון כאן.

כאן לא מדובר בלקנות את הרכב נטו. אלה בטרייד-עין.

פתחו עסק של טרייד? איך שלא תסתכל, זה הפך לעסק לכל דבר ועניין. לקנות ולמכור מכוניות משומשות, אם תרצה או לא. זה ביזנס שלהם.

לתת הצעת מחיר ב"שלוף" על חתיכת פח שלא שווה שום דבר, זה יותר מבסדר. ואף רצוי.

אבל במקרה ההפוך, על רכב שמור,  מיד 1 עם ק"ם נמוך מאוד, הצעת מחיר נמוכה משמעותית ממחיר המחירון, זה סתם פוגע בלקוח, מרחיק אותו מביצוע העיסקה שהוא התכוון לבצע באותו רגע, ויוצא מן מקום עם טעם רע.

במחלקות טרייד, בדרך כלל יש בחור שמבין טוב ברכבים, גם לגבי תאונות ,ויכול לתת הצעה ראשונית, וייתן אופצייה ללקוח להמשיך או לא את עיסקה. עוד לפני בזבוז כסף לבדיקת הרכב.

כאן זה לא מה שקרה. אילו היה מגיע עם קורולה הייבריד, שלא קנה אותה אצלם, היו פורסים לו שטיח אדום, עם מחירון מלא.

התקופה האחרונה מלמדת אותנו, שלקוחות ייקנו כמעט כל רכב. העיקר שיהיה במלאי זמין. 

זה אומר, שאין להם שום בעייה להפסיד את הלקוח הנוכחי. יגיעו כמה במקומו.

בלי טרייד אין על רנו. אולי גם בלי רכב אחר. ייקחו מימון ויתחדשו.

יש לי דוגמה טרייה מהימים האחרונים.

הגיע אליי לחנות לקוחה, והתחילה להתייעץ איתי על אותו נושא.

יש לה פיקאנטו. קנתה אותה חדשה בסוכנות קיה. הרכב אצלה 3 שנים. ולא רוצה להתעסק עם מכירתה. 32000 ק"ם. 

רצתה סטוניק חדשה. קיבלה הצעת מחיר על טרייד, באותו מקום שהיא נקנתה, ובקיה ניסו לגזור אותה, טוב טוב.

ובא אליי. אמרתי לה לקבל הצעה נוספת על רכב דומה, בכלמוביל על יונדאי ווניו.

בסוף קיבלה הצעת מחיר על הרכב שלה, בלא פחות מ-9000 יותר מאשר בקיה.

לאחר שנסעה על ווניו, חזרה אליי והסברתי לה מה שלא סיפרו לה בקיה. גיר רובוטי, ומנוע טורבו.

בסוף היא הזמינה את  הווניו.

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 3 שעות, yossiaviel כתב:

לא.

הוא לא צריך לתת מחירון. ולא חייב גם. אפילו עם מתנוסס שם סמל של TOYOTA.

שולי הרווח שלו, הם עינייניו הפרטיים. ולא ניכנס לזה כרגע.

מה שכן, אפשר לצפות, לפחות להתייחס לכל רכב, ולבחון את מצבו הכללי, לפני מתן הצעת המחיר שנשלפת ישר מהשרוול, ללא קשר למצב הרכב.

במצב הנבחן כרגע, זה לא קורה בשטח.

כשהם מוכרים את הרכב בתור חדש , לא מפסיקים לשבח אותו. 

כשהם צריכים לבצע עליו טרייד-אין, וגם אם הוא נראה מלוקק וללא שום פגם, מבחינתם זה חתיכת ברזל, פח זבל, עם בעיות מנוע\גיר.

לחלוטין, זה הבדל צורם.

הייתי מבין עם בלובינסקי זה ככה, כי לפני שנה יצאתי עם הנחה דומה (באחוזים) על C3 איירקרוס חדש.

בקרסו אין הנחות, כלומר אם לא מחשיבים שנתיים הארכת אחריות שבלובינסקי נותנים כחלק מהחבילה.

אבל אני כנראה נאיבי, נחכה ונראה מה יהיה.

פורסם
לפני 54 דקות, zadoki כתב:

לחלוטין, זה הבדל צורם.

הייתי מבין עם בלובינסקי זה ככה, כי לפני שנה יצאתי עם הנחה דומה (באחוזים) על C3 איירקרוס חדש.

בקרסו אין הנחות, כלומר אם לא מחשיבים שנתיים הארכת אחריות שבלובינסקי נותנים כחלק מהחבילה.

אבל אני כנראה נאיבי, נחכה ונראה מה יהיה.

תזכור גם שלפני כ- 6-9 כל שוק הרכב, בעולם ובארץ, השתנה לחלוטין.
אין כמעט היצע, על כמעט כל דגם חדש יש המתנה של חצי שנה (אם היבואן בכלל יודע להעריך אותה), ולכן זה שוק של מוכרים בלבד. אנשים יקנו כל דבר עם 4 גלגלים.
במצב כזה, אל תצפה היום לשירותיות כמו שקיבלת לפני שנה.
מבחינת הרבה מהיבואנים, הם בכלל עושים לך טובה שמוכרים לך מכונית, כי אם לא תקנה, יש 5 בתור אחריך שיקנו.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 6 שעות, yossiaviel כתב:

כשהם מוכרים את הרכב בתור חדש , לא מפסיקים לשבח אותו. 

כשהם צריכים לבצע עליו טרייד-אין, וגם אם הוא נראה מלוקק וללא שום פגם, מבחינתם זה חתיכת ברזל, פח זבל, עם בעיות מנוע\גיר.

שמוכרים לך רכב חדש, מוכרים לך חלום / שקט / אחריות / ביצועים / אבזור / מיתוג. אף אחד לא מוכר לך נכס מניב, אף אחד מדבר איתך על מה יהיה שווה הרכב בעוד 5 שנים. לא מכרו לך את זה.  

שקונים ממך רכב בטרייד, השפה היא שונה, ולא משנה מה הרכב יודע לתת ולספק ובמה הוא מאובזר, הדיבור הוא כמה ערכו בשוק. 

הדיבור שונה גם בצד הלקוח וגם בצד המוכר בשני במקרים. 

לפני 5 שעות, PinkDolphin כתב:

לקנות מכוניות משומשות זה לא הביזנס שהם נמצאים בו.

חד משמעית.

יעידו על כך שני דברים, הם קודם היו יבואנים של רכבים חדשים, ורק לאחר מכן, התחילו להתעסק בטרייד אין. 

דבר שני, הם לא קונים בכסף "חי", אלא רק כהחלפה לרכב חדש. (מה שנקרא שירות) .

כמו שכתבתי קודם. הטרייד אין של היבואנים קם כשירות עבור הלקוחות שרוצים חדש ולא רוצים להתעסק במכירת המשומש שלהם מאלף ואחת סיבות שאת חלקן מנית.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 19 דקות, dj_dani כתב:

שמוכרים לך רכב חדש, מוכרים לך חלום / שקט / אחריות / ביצועים / אבזור / מיתוג. אף אחד לא מוכר לך נכס מניב, אף אחד מדבר איתך על מה יהיה שווה הרכב בעוד 5 שנים. לא מכרו לך את זה.  

שקונים ממך רכב בטרייד, השפה היא שונה, ולא משנה מה הרכב יודע לתת ולספק ובמה הוא מאובזר, הדיבור הוא כמה ערכו בשוק. 

חד משמעית.

יעידו על כך שני דברים, הם קודם היו יבואנים של רכבים חדשים, ורק לאחר מכן, התחילו להתעסק בטרייד אין. 

דבר שני, הם לא קונים בכסף "חי", אלא רק כהחלפה לרכב חדש. (מה שנקרא שירות) .

כמו שכתבתי קודם. הטרייד אין של היבואנים קם כשירות עבור הלקוחות שרוצים חדש ולא רוצים להתעסק במכירת המשומש שלהם מאלף ואחת סיבות שאת חלקן מנית.

אתה מתייחס לרכב חדש ככלל. כאן מדובר ברנו, של פותח הנושא.

איזה חלום\שקט\אחריות מצאת ברנו קפציור הזו?

ובכלל... פותח הנושא חזר אליהם, אחרי מה שהם מכרו לו בפעם הראשונה ,והיו לו תקוות.

עכשיו הוא למד את הלקח שלו, וגילה על בשרו ממי הוא קנה את רכבו. [לצערי].

הטרייד אין של היבואנים קם, קודם כל כעסק. לכל דבר ועניין.

פורסם
לפני 6 שעות, PinkDolphin כתב:

ה-3008 הוא ייבוא של לובינסקי, לא קראסו 😉.
אבל אכן, לקראסו יש שם ממש גרוע בכל הנוגע לשירות. לא היה לי נסיון אישי איתם, אבל היה לכמה קרובי משפחה -- חוסר נכונות לעמוד באחריות, הפסקת השירות לדגמםי מסויימים ואי הבאת חלפים למרות שעברו רק שנים ספורות מאז שיובאו, וכו׳.
בתחום החשמליות, הם היו מהיבואנים הראשונים (מעבר לפלואנס של בטר פלייס, ישנהגם הזואי, סה״כ רכב עם שם טוב באירופה), אבל יש המון סיפורי זוועה על בעיות במימוש אחריות, והם פשוט הפסיקו לייבא את הדגם למרות שעודכן באירופה לטווח יפה, ומכרו דגמים שהייצור שלהם הופסק שנתיים קודם תחת ״0 ק״מ״ בלי שזה בכלל מצויין באתר שלהם (ניצלו את זה שבתקופת הקורונה, המדינה נתנה ליבואנים להחזיק רכב בארץ שנה וחצי עד שהם צריכים לרשום אותו על שמם, במקום השנה הרגילה).

תודה על התיקון, כוונתי הייתה רכבים צרפתיים באופן כללי 🙂

פורסם

תרשו לי לתקן רבים שטועים לחשוב שהטרייד אין הוא שירות/ "לא הביזנס" של היבואן ועוד אמירות מצחיקות. 

בקורונה שפחתו עסקאות הטרייד אין והיבואנים היו בלי מלאים, לא מעט חברות החלו לרכוש רכבים מלקוחות גם ללא רכישת רכב חדש ויצאו בפרסום אגרסיבי של רכישת רכב בצורה קלה וכסף מיידי. 

הסיבה לכך היא אחת, עסקאות הסחר ברכב מכניסות יפה יפה ליבואנים וזו הסיבה הבלעדית ל"שירות" הטרייד אין. אם העניין לא היה רווחי ליבואנים הוא לא היה קיים, צאו מהסרט.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

אישית, לא הייתי מחפש רכב אחר בגלל יחס באולם המכירות או תנאי טרייד אין לא טובים. אם אני רוצה רכב ספציפי והוא בדיוק מה שמתאים לי לדעתי, אוותר על המסביב. כמובן שאם יש רכבים נוספים שממש מעניינים אותך אז זה משהו אחר. לפני שנתיים התעניינתי בקפצ׳ור חדשה וניגשתי לקרסו בתל אביב בימי מבצעים שהיו. בפועל, הצעת המחיר שקיבלתי לא כללה שום הנחה מהמחירון אלא איזה חבילת אבטחה ב 1500 שח מתנה, מה גם שהמחיר באתר שלהם היה נמוך יותר. לא סגרתי עסקה גם בגלל זה אבל גם כי היו לי אופציות אחרות באותה רמת עניין מצדי. 

לגבי הטרייד אין על הקפצ׳ור שלך, לרכב עם מנוע שידוע כבעייתי ויש אפילו ייצוגית בעניינו, לא בטוח שתקבל יותר במכירה בעצמך, מה גם שמלכתחילה שוק יד שניה ורנו לא חברים (אולי קצת יותר מאז הקורונה ששינתה קצת את המסחר). 

פורסם (נערך)

אני חייב לציין שדווקא מהניסיון האישי שלי, וכל מה ששמעתי גם עוד לפני, קרסו דווקא מהיותר הגונים בתחום.

הניסיון האישי שלנו היה עם הקליאו של אשתי, שם רצו להוריד לנו כ-2000 ש״ח מהמחירון בגלל סיבות כאלה ואחרות שזה די בסדר (לובינסקי רצו לתת לנו כ-6000 ש״ח מתחת למחירון), ומכיר אחרים עם סיפור דומה. 

עריכה אחרונה על ידי robertf
  • רעיון טוב! 1
פורסם

גם לי היה נסיון טוב איתם מהצד השני כמוכרים .

לפני שש שנים קניתי אצלם בטרייד אין ניסאן נוט פרטית , יד ראשונה , ק"מ מאוד נמוך.

לא השתוללו במחיר וגם נתנו הטבות בשווי כמה אלפים (טיפול גדול , טסט , ביטוח חובה)

סה"כ קנייה טובה והרכב עד היום איתי

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 17 שעות, dr6633 כתב:

אישית, לא הייתי מחפש רכב אחר בגלל יחס באולם המכירות או תנאי טרייד אין לא טובים. אם אני רוצה רכב ספציפי והוא בדיוק מה שמתאים לי לדעתי, אוותר על המסביב. כמובן שאם יש רכבים נוספים שממש מעניינים אותך אז זה משהו אחר. לפני שנתיים התעניינתי בקפצ׳ור חדשה וניגשתי לקרסו בתל אביב בימי מבצעים שהיו. בפועל, הצעת המחיר שקיבלתי לא כללה שום הנחה מהמחירון אלא איזה חבילת אבטחה ב 1500 שח מתנה, מה גם שהמחיר באתר שלהם היה נמוך יותר. לא סגרתי עסקה גם בגלל זה אבל גם כי היו לי אופציות אחרות באותה רמת עניין מצדי. 

לגבי הטרייד אין על הקפצ׳ור שלך, לרכב עם מנוע שידוע כבעייתי ויש אפילו ייצוגית בעניינו, לא בטוח שתקבל יותר במכירה בעצמך, מה גם שמלכתחילה שוק יד שניה ורנו לא חברים (אולי קצת יותר מאז הקורונה ששינתה קצת את המסחר). 

בוא נצא מנקודת הנחה שהוא זורם איתם, עם הצעת המחיר(המבישה לטענתו), וממשיך איתם בעיסקה. בסדר?

אם היחס בהתחלה, כבר באולם המכירות,  צונן, ונוטה לכיוון השלילי ונותנים לך הרגשה שם, שהם שבעים, ולא צריכים עוד כאב ראש אחר בדמות קפציור, (שאגב הם אלה שמברו לו את רכב), בידיעה שהוא בעייתי - תתאר לך, איך בדיוק ייראה השרות שהוא ייקבל אחרי הרכישה על הרכב החדש .

• רעיון טוב! 1
פורסם

הבעיה היא שבסוף טרייד אין של יבואן קושר את עצמו בלית ברירה למותגים שהיבואן מייבא (על אחת כמה וכמה אם הוא מפרסם את עצמו בתור "הטרייד אין הרשמי של X" או "מתמחה ברכבי X").

מן הסתם זה מאותת לצרכנים על העדפה למותג ועוד יותר מאותת לצרכנים להימנע מהמותג כאשר הטרייד אין """הרשמי""" של היבואן לא מעוניין בו

פורסם
בתאריך 25.1.2023 בשעה 20:26, zadoki כתב:

השבוע עשינו נסיעת מבחן לדאסטר ידני.

מצד אחד הרגשתי בבית, סביבת הנהג דומה לרנו קפצ'ור 2018 שלנו.

מצד שני, הרכב מרגיש זול, איפה שאפשר לחתוך - חתכו.

מצד שלישי, נראה שקרסו פשוט לא רוצים לקוחות, בטוח שלא לקוחות חוזרים.

שאלתי על טרייד אין, היא לקחה מחיר מחירון של לוי יצחק, וכיסחה 12% נוספים - זה פשוט נתן לי תמריץ שלילי להיות לקוח שלהם.

בשביל 8000 ש"ח ממחירון נמוך, אני מעדיף למכור את הרכב לבד וכנראה לקנות במקום אחר.

האם כל היבואנים ככה?

אני מבין שגם היבואן מבין שקפצור זה לא ממש עסקה.... 

אז למה שהלקחות ירכשו את זה? 

לא מבין למה אנשים מתעסקים עם המותג הזה?  איזה ערך מוסף חוץ מלהפסיד כסף יש במותג הזה? 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 12 שעות, מיני - וואן כתב:

לא מבין למה אנשים מתעסקים עם המותג הזה?  איזה ערך מוסף חוץ מלהפסיד כסף יש במותג הזה?

לגבי הקפצ'ור - הרכב טוב, נעים לשבת ולנסוע, תא המטען ענק, צריכת דלק סבירה, ביצועים מספקים לנו.

יש לנו קשר טוב עם המוסך המורשה בחדרה - אומגה.

הדברים היחידים שהיו בעייתיים ברכב לא קשורים לייצרן, ליבואן או למוסך, קרי צמיגים ושמשה שהוחלפה. 

לגבי הדאסטר - אנחנו מעדיפים רכב עם כמה שפחות צפצופים, קשקושים והתערבות.

לכן אני אכן מרוצה מהדאסטר, מרגיש כמו מעבר ל"אח גדול" + יכולות שטח.

לגבי המותג, זה אכן מחזיר אותי לילדות, לדוד שלי היתה רנו 4 ולאבא שלי היתה רנו 19.

• תוכן חדש...