Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1216 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, 

יש ברשותי ג'יפ התקנתי בו מערכת מולטימדיה והחלפתי את הרמקולים הקדמיים לhertz dsk165

אבל חסר לי מעט באסים 

מכיוון שבבאגז יש מגירות אחסון שתופס לי את הבגאז לא אוכל להביא סאב 

יצא לי קצת לחפש באינטרנט וניסיתי לחפש סאבוופרים מידה 6.5 שאוכל לשים בדלתות האחוריים במקום הרמקולים להשלמת הצליל כמובן שאביא גם מגבר לטובת העניין 

הסתכלתי על רמקולים מסוג Earthquake Sound SWS-6.5 שנותנים טווח יפה של 30-1000hz עם הספק לא גבוה במיוחד וגם לא מחפש להרעיד את השכונה 

ההספק שלהם הוא 100w rms 

רציתי לשאול אם אני אשים אותם על טבעות mdf ואשים בידוד בדלתות לדעתכם יכול לעבוד?

מבחינת ויבראציות וכאלה?

אשמח לדעתכם 

פורסם

שלום

אם תוסיף מספר סוגי חומרי בידוד בדלתות, תרוויח באס יותר חזק ועשיר, וגם קצת הורדת רעשים שניכנסים מבחוץ לתוך הרכב.

החוכמה היא לפנות לבעלי מקצוע שמבינים בסוגי החומרים כמו הספונסר פה אסימפקס.

יש גם רמקולים יותר טובים ויעילים כדוגמת בראקס , שעובדים כמעט כמו סאבים קטנים, אבל שוב זה תלוי בתקציב ובהגברה שתשים להם.

סאב קטן יש היום מספר דגמים בתיבות קטנות שיכולות להתאים לך,

אתה יכול לימצוא פה דוגמאות https://www.caraudio.co.il/.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, avi60769 כתב:

שלום

אם תוסיף מספר סוגי חומרי בידוד בדלתות, תרוויח באס יותר חזק ועשיר, וגם קצת הורדת רעשים שניכנסים מבחוץ לתוך הרכב.

החוכמה היא לפנות לבעלי מקצוע שמבינים בסוגי החומרים כמו הספונסר פה אסימפקס.

יש גם רמקולים יותר טובים ויעילים כדוגמת בראקס , שעובדים כמעט כמו סאבים קטנים, אבל שוב זה תלוי בתקציב ובהגברה שתשים להם.

סאב קטן יש היום מספר דגמים בתיבות קטנות שיכולות להתאים לך,

אתה יכול לימצוא פה דוגמאות https://www.caraudio.co.il/.

אני לא מתכוון להתפרע בתקציב הרמקולים שציינתי עולים לי כ500 שקל והעבודה אני עושה לבד.

אז אתה אומר שלעשות איטום בדלתות הקדמיות ולהחליף את הרמקולים שם?יכול לספק אותי אחרת?

יש לך סט טוב שיכול לעבוד טוב מקדימה ולתת לי מענה גם בנמוכים כמובן בתקציב סביר של עד 750 שקל אין לי בעיה גם עם יד 2 

פורסם
לפני שעתיים, AUDIO KING כתב:

אני ממליץ לך לרדת מהרעיון הזה 

ישנה אופציה יותר טובה וקלה ,סאב אקטיבי מוגבר שטוח 

עם התקנה מתחת למושב.

זה יכול להתאים בתקציב:

https://www.google.com/search?q=Pioneer+TS-WX130DA&sourceid=chrome&ie=UTF-8

ראיתי גם של jbl ב600 השאלה איך הם? 

פורסם
לפני 17 שעות, manor16 כתב:

אבל חסר לי מעט באסים

אם זה מה שאתה מחפש 

זה פתרון מעולה עבורך.

אתה תקבל תוצאה שמזכירה באסים של רמקולים 6X9 וזה בהחלט מספיק למי שחסר לו מעט באס.

• אהבתי 1
פורסם

יש לי ניסיון עם הסט הזה, כדי להרכיב אותו בדלתות טבעות mdf ויריעות בידוד לא יספיקו, הסט הזה מייצר המון ויברציות בפח הדלת ויהרוס לך. הייתי משמיש אותו עם בנייה רצינית / על "משענת" בין המושבים ברכבי קופה/רודסטר

עברתי לסקייטבורד

פורסם

כמה משעשע... אני בדיוק מתכוון להתקין את דגם הX של הSWS6.5 בDS שלי במהלך חודש הבא - 

image.png.8a7271cb37f6e207fd110085f447d9e8.png

יש בהם שלושה פטנטים מאוד וותיקים - עומק התקנה מצחיק של סה"כ 4.5 ס"מ. 

image.png.dff039fe4c12c35c547d4d00a497a4eb.png

מה שמיוחד בהם זה: 

מנוע עילי עם גוף קירור מאלומיניום (זה לא דאסט קאפ) 

המהלך המכאני שלהם - הוא גם המהלך החשמלי שלהם! והוא מהלך ראוי של סאב וופר - 15 מ"מ. 

אבל - תיקח גם כמה דברים בחשבון 

הם אולי שטוחים אבל גם רחבים - הקדח שלהם להתקנה רחב. 

והנצילות שלהם היא זוועת עולם - 77 דיבי! 

במקרה שלי - כל אחד כזה הולך לקבל מגבר משלו - מונובלוק עם הספק מפלצתי - על כל אחד מהם. 

אני מתאר לעצמי שעם הגברה נורמטיבית אתה בקושי תצליח להזיז אותם - והאמת היא שברנגלר - בתיבות המקוריות בתוך הדש, זה אולי יבוא רק לטובתך כי אתה תסבול שם מוויברציות איומות ואת זה אני אומר מנסיון בו עזרתי למספר חברים וקרוב משפחה להתקין ברנגלר מערכת. 

אני לוקח הימור ענק על החמדמדים האלה שבעקרון תמיד זכו לביקורות מאוד לא אוהדות - במקרה שלי הם יחתכו באזור ה300 הרץ - לא ינגנו גבוה מכך בפועל. 

אחזור לתת כאן חוות דעת אחרי שאתקין ואכוון - גם ככה זו השנה האחרונה שלי עם הרכב הנוכחי - למה לא לנסות משהו קצת - שונה. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מוסיף שרשור מהניסיון הקודם שלי עם הסאבים האלה -

ברוב טיפשותי הזמנתי אותם שוב לניסיון חוזר ושוב אותו הדבר ברכב אחר 😂, לא לומד מטעויות.

לנוס אם תצליח להגיע לדרך בהם הם מגיבים היטב בדלתות או במקום מוסווה אחר, אשמח לקבל מדריך :)

• אהבתי 1
  • מעניין 1

עברתי לסקייטבורד

פורסם

אז קודם כל וואו - סוף סוף מישהו מקדים אותי בלעשות משהו מפגר - תודה!!! 

תראה - אני חושב שעם נצילות של 77 דיבי - לשים אותם על ערוץ של 100 וואט זה כנראה לא מספיק - בייחוד בעוצמות שמע נמוכות - בכדי לתת להם דינאמיקה נכונה. 

אני מתכוון להושיב כל אחד כזה על מונובלוק פולריינג' עם פוטנציאל מוצהר של 650 וואט ב4 אוהם - לדעתי אני לעולם לא אראה צריכה גבוהה וגם ככה המונובלוק הזה מוגבל בפיוז בערכים הרבה יותר קטנים. אבל עדיין זה ספק כוח ייעודי לערוץ הגברה ועדיין פוטנציאל של מגבר שהוא הרבה מעבר לזה של הרמקול. 

ואז - החיתוך אצלי הולך להיות מאוד מאוד חד - סלופ 48 דיבי ובטווח חיתוך בין 50-60 הרץ מלמטה (בחיתוך מאוד מאוד חד כמו שאמרתי) עד 400 ויתכן ואני אציב מדף תחתון כבר ב200 (פילטר FIR - לא רוצה להכנס כאן יותר מידי לעומק כי נראה לי שאני גם ככה היחיד כרגע שעובד בשיטה כזו) ומשם המידריינג'ים כבר יקחו את כל השאר. 

יותר נכון סורס פויינטים מבית ETON - מדגם RSX 80. 

וכמובן אחזור לתת כאן דיעה אישית שלי אחרי כיוונים ראשוניים וכוונים עדינים - יכול מאוד להיות שאני טועה והם יהיו בלתי נשלטים או בלתי יעילים בעליל ויכול להיות שתהיה כאן תגובה משמחת. 

דרך אגב - המטרה שלי היא להפטר בסופו של דבר מהצורך בסאב וופר - יש לי לצורך העניין גם זוג CDT M6+ אבל להתקין אותם ברכב הנוכחי יצריך בניה ולכן הלכתי על האופציה המוזרה יותר. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אז כשהכל יעבוד, בלי rattle מטורף, תשלח לי כתובת ואני בא לשמוע.

מבחינתי להפטר מהסאב בבגאז זה priceless, ילדים קטנים ועניינים, 2 סאבים כאלה יושבים אצלי בארון עם טבעות ייעודיות לרכב רק מחכים שיהיה לי את הכוח לנסות שוב 😂

עברתי לסקייטבורד

פורסם

היו לי כבר כמה מקרים בשנים האחרונות בהן שמעתי ללא סאב וופר כלל ובהחלט ניתן להסתדר בלעדיו. 

אחת מהן היתה בוולבו S80 עם מדיבאסים קסטום של RS AUDIO 

השניה היתה בסקודה קודיאק - CDT M6+ - אמרתי לבעלים של הרכב אתה יכול לכבות לרגע את הIDMAX? הוא הביט בי במבט תמוהה - הוא בכלל לא מחובר אמר - הצחוק שיצא משנינו שווה זהב. פרייסלס! 

והשלישית היא בסובארו שלי עם המידבאסים של מוראל הייבריד 602 אחרי שהושבתי אותם על מגבר ברזילאי. 

כמובן אני לא מדבר כאן על רכבים שיש להם מידבאסים 8-9 אינטש בדלתות - זו לא חוכמה גדולה. 

ובכיף אין שום בעיה - לאחר מעשה, אחזור לכאן ונתאם בפרטי מפגש בינינו. 

• אהבתי 1

Pioneer TS-X150

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

טוב, 

הבטחתי שאחזור לעדכן ואני מקיים הבטחות 

לפני - היה צריך להרחיב את הפתח בדלת בגלל שהאלמנטים האלה רחבים מאוד (אבל לא עמוקים)

image.thumb.jpeg.0f31dc6a9d9974172e25718a4b6da1c9.jpeg

אחרי החיתוך - 

image.thumb.jpeg.1d4d40b7bb2693144b6a2d8bd78afaa0.jpeg

הרכבת האלמנט עם טבעת אטימה לדיפון - 

image.thumb.jpeg.d71e19cfe3200b5e7e2c130f28c97edc.jpeg

האמת שגם החלפתי מידרייג'ים וטוויטרים - 

לפני 

image.thumb.jpeg.3ada5f10ff0afcdad0280aecee6f6638.jpeg

אחרי - התקנת ETON RSX 80 בפודים 

image.thumb.jpeg.70d0c0f94f6755f3f4d1f4a5d12cd0d1.jpeg

לגבי האטונים האלה - תהיה ביקורת קצרה עליהם בעוד כשבועיים בערך אחרי שתהיה לי דיעה מגובשת. 

לבינתיים - לגבי הSWS-6.5X האלו 

וזו חוות דעת על בסיס רושם ראשוני של יומיים בלבד לאחר שאתמול בוצעה ההתקנה והכוונים הם עדיין בסיסיים (אבל סה"כ אני יכול גם לא לגעת יותר ברכב ולהנות מהם ככה) 

אצלי הם חתוכים בין 60 הרץ ל400 הרץ והם מהווים וופרים בלבד - זה דבר שאתה חייב לקחת בחשבון. אני לא נותן להם לנגן בלי הגבלה עד למטה כי אז הם יזוזו לדעתי יותר מידי ויתכן ויגיעו לקצה מהלך שלהם ועל הדרך יפרקו לחלוטין את הדלתות תיכף ארחיב לגבי זה. 

בגדול - הם נפלאים! 

תמורה אדירה, פשוט אדירה - לעלות שלהם.

הם לא מידבאסים בשום צורה פנים ואופן - הם אפילו בקושי לא וופרים. 

הם סאב וופרים! 

הם מנגנים לפי הגרף שלהם גג עד 1K קילוהרץ בצורה יפה לדעתי הם לא ממש יעברו 400-500 הרץ בצורה נאותה בעוד וופרים בד"כ יגיעו לפחות ל700-800 

אבל לסט שלושה חלקים (במקרה שלי שני חלקים כאשר המיד והטוויטר ביחד על קרוס פסיבי) הם פשוט נהדרים! 

ואפשר לשמוע איתם בלי סאב וופר בכלל ברכב.

רק תיקח בחשבון שכן צריך לחסום אותם מלמטה 

תיקח בחשבון שכל אחד כזה אצלי יושב על מגבר מונובלוק פול ריינג' שמסוגל לספק להם הרבה מעבר למה שהם באמת מסוגלים לספוג (עד 800 וואט בפוטנציאל של כל מגבר כזה) 

הבעיה אצלי כרגע היא בעיית בידוד בדלת ימין - בכדי שהדלת לא תרעד באף שיר אני חייב לחסום אותם ב90 הרץ אבל נכון לעכשיו חוסם אותם ב60 ול90 אחוז מהשירים זה פשוט תענוג. 

מנסה להעלות לכאן סרטון - מה שאתה שומע זה עם סאב כבוי (שים אזניות, אזניות טובות) 

כמובן הסרטון הזה לא מסוגל להעביר באמת איך זה נשמע אבל כן יתן לך מושג כלשהוא. 

• אהבתי 2
  • מעניין 1

Pioneer TS-X150

פורסם

לנוס, שמעתי עם אוזניות איכותיות וזה נשמע נהדר.

האם יישמת כמות בידוד גדולה ביחס למה שנדרש לרמקולים רגילים? כשאני הרכבתי אותם אז הויברציות היו בלתי נסבלות, האם בכיוון נכון של התדרים ניתן להמנע מהויברציות ולקבל את מה שאנחנו מייחלים לו - באס סביר ומדויק ללא סאב מהדלתות?

עברתי לסקייטבורד

פורסם

לא השתמשתי בכמות גדולה מאוד של בידוד בגלל שהרכב עצמו מבודד היטב כבר מהמפעל - רק בדלתות הקידמיות. 

כנראה שיש לי בדלת ימין או בורג שכבר מרוב פתיחה וסגירה של הדלת מרשרש ויהיה צריך להשקיט את ההברזה שלו - או צמה או תפס שמייצרים וויברציות ויהיה צריך לטפל בזה פרטנית ע"י פירוק הדיפון והאזנה לדלת בתדר 60 הרץ (פשוט לנגן טרק בעייתי בקיצור). 

מאידך החומרים שהשתמשתי בהם לבידוד הדלת הם יריעות בוטיל ואלומיניום דקות יחסית של KILL MATT - היום הייתי בלי לחשוב משתמש בSTP AERO או אפילו MASSA BASSA 

ובספוגים CCF של KILL MATT - ואת המחיצה הטכנית סגרתי בעזרת הדבקה של אותם ספוגים עם נייר אלומיניום עבה מאוד (חמגשית שגזרתי) אל הקלקר המקורי. 

עשיתי בידוד זול מאוד ויעיל מאוד - אבל הזמן עשה את שלו וגם פתיחות וסגירות של הדיפון - יתכן ויש שם קליפס משוחרר או שבור - צריך לבדוק את המקרה הזה לגופו. 

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...