Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1273 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני שוקל לקנות מקרוב משפחה אוקטביה 19 עם 26,000 ק''מ שמורה מאוד

הבעלים רוצה על הרכב מחירון שזה בערך 111k 

אני מסופק לגבי שני דברים האם הרכב שווה את המחיר, והאם צפויות לי הרפתקאות מיוחדות עם אוקטביה מהשנתון הזה במיוחד שהרכב כבר בלי אחריות

תודה רבה 

פורסם

מדובר ברכב מעולה, גם מבחינת שילוב מנוע-גיר, גם מבחינת שימושיות ומרחב.

תא מטען מרשים בגודלו.

רוב בעיות מנוע הגיר גוהצו בשנים האלה, מה שכן, המצמדים הם חלק מתכלה שצריך לקחת בחשבון שיתבלו באיזשהו שלב.

בלי קשר, לא הייתי קונה/מוכר רכב מ/למישהו שאני מכיר.

פורסם

המצמדים זה סיפור יקר?

לפני כשעה, aviaviavi כתב:

בלי קשר, לא הייתי קונה/מוכר רכב מ/למישהו שאני מכיר.

כי אח''כ א"א לבוא אליו בתלונות?

פורסם

האוקטביה מכונית סחירה, והאקזמפלר שאתה משבר עליו במידה ונקי מתאונות גם לא נסע הרבה, ואפשר לבקש בקלות מעל המחירון,

מה שכן, מצטרף לקודמי, לא הייתי רץ לקנות רכב מקרובי משפחה.

פורסם

לא מסכים עם הקביעה המקובלת שלא קונים/מוכרים לקרובי משפחה.

להיפך, כל המידע על הרכב שקוף לך. וכמובן שהמוכר לא אחראי לתקלות בעתיד. גם מוכר זר לא אחראי.

לגבי האוקטביה, אכן רכב מעולה אבל אישית הייתי קונה רק עם מנוע גדול ולא הקטן.

על זה לא הייתי מתפשר.

• רעיון טוב! 2

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

אף פעם לא הבנתי את מי שאומר לא לקנות מקרובי משפחה. 

מה עדיף, לקנות רכב מוכר מבן אדם מוכר שלא מסתיר ממך שום דבר, יתן לך את הרכב להתרשמות של כמה שעות או אפילו כמה ימים ולא לסיבוב של 10 דקות, ותכלס אם הרכב בעייתי הוא יגיד לך שלא כדאי לקנות.

או לחפש רכב לא מוכר מבן אדם זר כשכל הדברים האלו בסימן שאלה?

אנחנו אנשים בוגרים ואני לא מבין איך תקלות עתידיות ברכב, אם יהיו, יכולות להשפיע על היחסים בתוך המשפחה, בהנחה שהעסקה נעשתה בתום לב והמוכר מסר את כל הפרטים הידועים לו? (וכאמור בעסקה במשפחה הסיכוי לזה הרבה יותר גבוה מאשר בעסקה עם בן אדם זר).

אני לחלוטין כן ממליץ לקנות מכוניות מקרובי משפחה. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם

לגבי הקניה מקרוב משפחה אני פחות חושש כי מדובר ברכב בובה לעשות ב4 שנים 26,000 ק''מ זה אומר שהרכב בקושי זז

וגם מבחינה חיצונית הוא שמור מאוד 

החשש שלי היה על בעיות מכניות שמתגלות אחרי 50k ק''מ

ובד''כ הרכב בשלב הזה עדיין באחריות ואז היבואן סופג את העלויות 

הזכירו כאן את הנושא של נפח מנוע, מדובר במנוע 1.0 115 כ''ס זה ממש חלש או שזה עניין של הרגל?

תודה רבה על התשובות 

פורסם
לפני 6 שעות, tan tan כתב:

הזכירו כאן את הנושא של נפח מנוע, מדובר במנוע 1.0 115 כ''ס זה ממש חלש או שזה עניין של הרגל

בהחלט עניין של הרגל. תלוי מאיפה אתה מגיע,

אחי הגדול מאוד מרוצה מהאוקטביה 1.0 ליסינג שלו.

אני לא מוכן להתפשר על מנוע כזה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני כשעה, zvigolden כתב:

רכב ישן ועייף לא הייתי קונה / מוכר בתוך המשפחה .

רכב במצב טוב - כן בהחלט

גם פה אני לא מסכים.

נגיד יש קרוב משפחה שיש לו 10.000 שקל לאוטו.

מה עדיף, שיקנה את האוטו הישן ועייף שלך כשאתה מפרט לו בדיוק מה עייף, מה החלפת, מה צריך להחליף, איזה תקלות היו לך וכו' או שילך ויקנה אוטו ישן ועייף מבן אדם זר שיספר לו "הרכב בובה, הכל פיקס רק לשים דלק"?

פורסם
לפני 3 שעות, Buki כתב:

מוכר מבן אדם מוכר שלא מסתיר ממך שום דב

אנחנו לא בעולם של מהיר ועצבני ש"משפחה באה ראשונה".

מי שישקר לבנאדם זר, ישקר גם למשפחה.

מה גם, זה שאתה מכיר בנאדם לא אומר שאתה יודע איך הוא נוהג.

זה דומה לזה שפעם היתה הנחה שאם אתה קונה מ"זוג מבוגרים" אתה קונה ראש שקט.. ההנחה הזאת נזרקה לפח במשך השנים.

בכל מקרה, אם פות"ש סומך עליו, שיילך על זה.

ולגבי חוזק הרכב, כדאי שנדע מאיזה רכב אתה מגיע. רוב האנשים שאני מכיר שעם הרכב הזה, המנוע הזה מאוד מספק אותם, הם לא מרגישים מחסור כלשהו בכוח, וחלקם אפילו משתמשים במילה 'טיל'

פורסם
לפני 8 שעות, tan tan כתב:

לגבי הקניה מקרוב משפחה אני פחות חושש כי מדובר ברכב בובה לעשות ב4 שנים 26,000 ק''מ זה אומר שהרכב בקושי זז

וגם מבחינה חיצונית הוא שמור מאוד 

החשש שלי היה על בעיות מכניות שמתגלות אחרי 50k ק''מ

ובד''כ הרכב בשלב הזה עדיין באחריות ואז היבואן סופג את העלויות 

הזכירו כאן את הנושא של נפח מנוע, מדובר במנוע 1.0 115 כ''ס זה ממש חלש או שזה עניין של הרגל?

תודה רבה על התשובות 

בקש מהקרוב לעשות סיבוב על האוטו, תרגע מהר מאוד בכל הנוגע לכוח ו "סחיבה ". אני נוהג היום על אוקטביה עם מנוע 1.5, אבל היתה אצלי לפני שני סיבובי ליסינג אחת כזו עם מנוע 1.2 ו 105 סוסים, סחבה יופי. 

פורסם
בתאריך 6.1.2023 בשעה 17:03, Buki כתב:

גם פה אני לא מסכים.

נגיד יש קרוב משפחה שיש לו 10.000 שקל לאוטו.

מה עדיף, שיקנה את האוטו הישן ועייף שלך כשאתה מפרט לו בדיוק מה עייף, מה החלפת, מה צריך להחליף, איזה תקלות היו לך וכו' או שילך ויקנה אוטו ישן ועייף מבן אדם זר שיספר לו "הרכב בובה, הכל פיקס רק לשים דלק"?

ברכב ב10000 שקל אין לך לעולם וודאות שהרכב לא יתפגר חודש אחרי הקנייה.

אם יש , אמכור לקרוב משפחה 

פורסם (נערך)
בתאריך 6.1.2023 בשעה 17:04, aviaviavi כתב:

ולגבי חוזק הרכב, כדאי שנדע מאיזה רכב אתה מגיע. רוב האנשים שאני מכיר שעם הרכב הזה, המנוע הזה מאוד מספק אותם, הם לא מרגישים מחסור כלשהו בכוח, וחלקם אפילו משתמשים במילה 'טיל'

אני כיום עם פאביה 2013 מנוע 1.2 tsi 105 כ''ס, מבחינתי כוח לא חסר לרכב הזה 

החשש שלי הוא מהאוקטביה שהיא מנוע 1.0 ו115 כ''ס אבל כבדה ב200 קילו מהפאביה

אני מקווה שבמהלך השבוע אוכל לנהוג על הרכב 

תודה רבה

עריכה אחרונה על ידי tan tan
  • תוכן חדש...