Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1393 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ממה שהבנתי, לא כדאי לקנות אוטו חדש כי בשנתיים הראשונות הוא מאבד המון מערכו.

אבל מה אם אני נוהגת להחזיק באותו אוטו במשך 12 שנה לפחות?

בשנת 1990 קניתי את האוטו הראשון שלי. זה היה האוטו היחיד שקניתי חדש מהניילונים. הוא עלה 32,000 אלף ₪. אחרי 16 שנה מכרתי אותו ב 10,000 ₪, כך שזה היה מאד מאד כדאי.

מאז המחירים עלו פי 3 ויותר. השאלה: האם הכדאיות קיימת גם כיום כאשר מזיקים באוטו לתקופה ארוכה?

פורסם

ההחלטה על רכישת רכב איננה רק כלכלית גרידא. משום שברוב המקרים רכישת רכב כוללת גם שיקולים שאינם רציונליים.

יש אנשים שמעדיפים להמנע מרכישת רכב משומש מחשש שירמו אותם. אחרים מפחדים משימוש ברכב אחרי שפגה אחריות היצרן שמא הם יצטרכו להוציא כסף על תיקונים יקרים.

לאחרונה רכשתי לאשתי רכב חדש מהניילון מהסיבה הפשוטה שכקשה למצוא עכשיו כלי רכב משומשים במחירים סבירים.

כלכלית כדאי לרכוש רכב בן 3 לנסוע בו שלוש שנים למכור, וחוזר חלילה. לא כולם בנויים לזה.

אם יש לך את היכולת הכלכלית, אני הייתי רוכש חדש ומחזיק לתקופה ארוכה. לא בטוח שזה כלכלי.

אגב ריאלית המחירים לא השתנו הרבה 32000 ש"ח של 1990 צמודים למדד המחירים לצרכן שווים היום קצת פחות מ-125000 ש"ח.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לרכוש רכב חדש כל 3 שנים זו לא החלטה כלכלית נבונה.

ירידת ערך בשנים הראשונות היא הכי גדולה ואם מחליפים כל 3 שנים בעצמם סופגים אותה תמיד.

מבחינה כלכלית הכי נכון לקנות רכב אחרי 3 שנים ולהחזיק הרבה זמן, בהנחה שאין תקלות יקרות.

• רעיון טוב! 1
פורסם

בהנתן ואורך החיים של רכב ממוצע הוא 9 שנים לפני שמתחילות התקלות הרציניות (זה לצורך הדוגמה בלבד). הפער הכלכלי בין לקנות רכב חדש ולהחליף אותו כל 9 שנים לבין לקנות רכב בין 3 ולהחליף אותו כל 6 שנים, הוא זניח ובטח זה המצב לאנשים שלא ממש מבינים במכוניות, יכולים ליפול בפח, או כאלה שלא סוחרים גדולים ויפסידו יותר בתהליכי קניה/רכישה מרובים יותר.

פורסם
לפני 18 שעות, ענבל z כתב:

אבל מה אם אני נוהגת להחזיק באותו אוטו במשך 12 שנה לפחות?

לדעתי - אם מחזיקים את הרכב 10+ שנים, כן שווה לקנות חדש.

מצד אחד את קונה אוטו שאת מודעת לכל ההיסטוריה שלו, ומה עבר עליו, מצד שני ירידת ערך כבר לא משחקת תפקיד, אם מחזיקים את הרכב לאורך זמן. קונים, סוחטים מהאוטו את כל מה שאפשר, זורקים, קונים חדש.

בדיוק כמו עם מקרר או מכונת כביסה.

לדעתי הרבה יותר כלכלי מאשר להחליף את האוטו כל שלוש שנים. הלוואי ולי הייתה הסבלנות לעשות את זה.

• רעיון טוב! 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 19 שעות, zvit כתב:

ההחלטה על רכישת רכב איננה רק כלכלית גרידא. משום שברוב המקרים רכישת רכב כוללת גם שיקולים שאינם רציונליים.

יש אנשים שמעדיפים להמנע מרכישת רכב משומש מחשש שירמו אותם. אחרים מפחדים משימוש ברכב אחרי שפגה אחריות היצרן שמא הם יצטרכו להוציא כסף על תיקונים יקרים.

לאחרונה רכשתי לאשתי רכב חדש מהניילון מהסיבה הפשוטה שכקשה למצוא עכשיו כלי רכב משומשים במחירים סבירים.

כלכלית כדאי לרכוש רכב בן 3 לנסוע בו שלוש שנים למכור, וחוזר חלילה. לא כולם בנויים לזה.

אם יש לך את היכולת הכלכלית, אני הייתי רוכש חדש ומחזיק לתקופה ארוכה. לא בטוח שזה כלכלי.

אגב ריאלית המחירים לא השתנו הרבה 32000 ש"ח של 1990 צמודים למדד המחירים לצרכן שווים היום קצת פחות מ-125000 ש"ח.

תודה. נסעתי 12 שנה על רכב שקניתי בן 3. כלומר עכשיו הוא בן 15 ורק עשיו עלה צורך בתיקונים. אז אם אני קונה רכב משומש מדגם אנין, חשש התיקונים לא ממש קיים.
את הרכב הראשון קניתי חדש ומכרתי אחרי 16 שנה.
את הרכב האחרון קניתי בן 3 ומוכרת אחרי 12 שנה.
להחליף כל 3 שנים לא בא בחשבון כי תהליך ההחלפה לא נעים לי.
אז מנסה להבין האם ירידת הערך של השנים האחרונות עדיין רלוונטית גם כשמחזיקים שנים רבות. רק מבחינה כלכלית. או שגם כשמחזיקים שנים רבות, עדיין יש הפסד של ירידת ערך ברכישת חדש.

לפני 3 שעות, arik100 כתב:

הכי טוב כלכלית ללכת ברגל ולנסוע בתחבורה ציבורית.

אני בוחרת לנסוע באוטו ועדיין לעשות בחירה כלכלית נבונה. בעיניי, זה לא סותר. ואני גם הולכת ברגל...

לפני 6 שעות, Uri-G כתב:

בהנתן ואורך החיים של רכב ממוצע הוא 9 שנים לפני שמתחילות התקלות הרציניות (זה לצורך הדוגמה בלבד). הפער הכלכלי בין לקנות רכב חדש ולהחליף אותו כל 9 שנים לבין לקנות רכב בין 3 ולהחליף אותו כל 6 שנים, הוא זניח ובטח זה המצב לאנשים שלא ממש מבינים במכוניות, יכולים ליפול בפח, או כאלה שלא סוחרים גדולים ויפסידו יותר בתהליכי קניה/רכישה מרובים יותר.

השימוש שלי ברכב הוא פחות מהממוצע, כך שהתחילו תקלות רק עכשיו, כשהרכב הגיע לגיל 15...
וממילא תהליך ההחלפה לא נעים לי אז אני נוטה להחזיק רכב, אם הוא מתאים לי, 12-16 שנה.
הרכב הראשון נקנה חדש והיה איתי 16 שנה, אבל אז המחיר היה שליש מהיום.
הרכב האחרון ניקנה בן 3 ואני איתו 12 שנה.
עדיין מנסה להבין האם נסיעה 15 שנה על רכב שניקנה חדש מקזזת את ירידת הערך הגדולה של 3 השנים הראשונות לחייו.

לפני שעתיים, motizkn כתב:

למרות מה שנאמר, אישית אני מעדיף לקנות רכב בין שנה-שנתיים כל 5 שנים מאשר לקנות רכב חדש ל 10 שנים.

תודה. להחליף אוטו כל 5 שנים לא מתאים לי, כי תהליך ההחלפה ממש לא נעים לי.
רק מנסה להחליט האם נכון כלכלית לקנות אוטו בן 3 שכבר עבר את ירידת הערך הגדולה או שאפשר לקנות רכב חדש, כי אני נוטה להחזיק אוטו במשך 12-16 שנים.

פורסם (נערך)

במצב השוק היום, הפער בין חדש למשומש שנתיים-שלוש הצטמצם.

אני מצטרף להמלצה שאם תחזיקי 10+ שווה לשקול חדש.

ככה גם תוכלי לבחור אותו בדיוק לטעמך.

עריכה אחרונה על ידי Michael01
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 3 שעות, ענבל z כתב:

עדיין מנסה להבין האם נסיעה 15 שנה על רכב שניקנה חדש מקזזת את ירידת הערך הגדולה של 3 השנים הראשונות לחייו.

רק מנסה להחליט האם נכון כלכלית לקנות אוטו בן 3 שכבר עבר את ירידת הערך הגדולה או שאפשר לקנות רכב חדש, כי אני נוטה להחזיק אוטו במשך 12-16 שנים.

כלכלית תמיד משתלם לרכוש משומש בן שלוש.

בוא נקח לדוגמא טויוטה קורולה 2019 שמחירה במחירון 115400 ש"ח (בפועל נמכרת ב-120) חדשה עולה 146900 ש"ח.

אם תרכשי חדש עדיין יעלה לך 30000 ש"ח יותר. אבל כפי שכבר ציינתי - זה לא השיקול היחיד.

לפני מס' שבועות רכשתי לאשתי רכב חדש (לא תכננתי - אבל המנוע של הרכב הקודם בן ה-11 שבק)

קניתי חדש בידיעה שזה עלה לי יותר, אבל חסך לי את תהליך החיפוש והבדיקה של רכב משומש (שאת יכולה לתאר לך שאני "קצת" מיומן)

וגם בגלל שהייתי צריך רכב אחר עכשיו בשביל הבריאות הנפשית שלי, ושלום הבית...

• רעיון טוב! 3

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אני לא אכנס לענייני כדאיות, אני דיי בטוח שבסיכום הכולל לקנות חדש עולה יותר, ובטח להחליף בטווח זמן קצר, אבל יש לזה עוד אספקטים.

אני רוצה להתייחס דווקא לתהליך ההחלפה שאת מתייחסת אליו כפחות נעים. אישית אני מרגיש שהחלפה של רכב צעיר יותר היא יותר נעימה ופשוטה. אצלי זה נגמר ברוב המקרים בטרייד אין כי התהליך הרבה יותר קל ופשוט, המספרים ידועים מראש, לא נשארים בלי רכב וגם לא צריך להתחכך בקונים, סוחרים וכו'. כשמחליפים חדש בחדש ניגשים לסוכנות, בוחרים את הרכב החדש, מקבלים הערכת מחיר לרכב המשומש, קצת מיקוח, משם לבדיקה, ואם הכל בסדר (וברכב צעיר יחסית, ובוודאי שחדש מיד ראשונה הרוב אמור להיות בסדר), ונשאר רק להעביר את היתרה ולהמתין לרכב החדש. עשיתי את זה לא מעט פעמים בשנים האחרונות עם אנשים מסביבי, זה באמת לא מאוד מסובך.

אז כמו שאמרתי אני מעריך שהשיטה הזאת של להחליף לחדש כל 3 או 5 שנים עולה יותר בתקופה הנוכחית כנראה קצת פחות. לצד זאת צריך לקחת בחשבון שגם נוסעים תמיד ברכב חדש ומודרני, חסכוני יותר, בטוח יותר, מאובזר יותר - וגם הסעיפים האלה שווים כסף.

פורסם
לפני 22 דקות, Mike808 כתב:

אני לא אכנס לענייני כדאיות, אני דיי בטוח שבסיכום הכולל לקנות חדש עולה יותר, ובטח להחליף בטווח זמן קצר, אבל יש לזה עוד אספקטים.

אני רוצה להתייחס דווקא לתהליך ההחלפה שאת מתייחסת אליו כפחות נעים. אישית אני מרגיש שהחלפה של רכב צעיר יותר היא יותר נעימה ופשוטה. אצלי זה נגמר ברוב המקרים בטרייד אין כי התהליך הרבה יותר קל ופשוט, המספרים ידועים מראש, לא נשארים בלי רכב וגם לא צריך להתחכך בקונים, סוחרים וכו'. כשמחליפים חדש בחדש ניגשים לסוכנות, בוחרים את הרכב החדש, מקבלים הערכת מחיר לרכב המשומש, קצת מיקוח, משם לבדיקה, ואם הכל בסדר (וברכב צעיר יחסית, ובוודאי שחדש מיד ראשונה הרוב אמור להיות בסדר), ונשאר רק להעביר את היתרה ולהמתין לרכב החדש. עשיתי את זה לא מעט פעמים בשנים האחרונות עם אנשים מסביבי, זה באמת לא מאוד מסובך.

אז כמו שאמרתי אני מעריך שהשיטה הזאת של להחליף לחדש כל 3 או 5 שנים עולה יותר בתקופה הנוכחית כנראה קצת פחות. לצד זאת צריך לקחת בחשבון שגם נוסעים תמיד ברכב חדש ומודרני, חסכוני יותר, בטוח יותר, מאובזר יותר - וגם הסעיפים האלה שווים כסף.

גם אני נוהג ככה (חדש -טרייד אין)  רק מחזיק ממוצע של 5-6 שנים. יתרון נוסף שלא ציינת הוא שאתה תחת אחריות מלאה, מה שברכבים יותר מבוגרים כבר אין, ואז אלת המזל קובעת.

*להחליף רכב חדש כל 3 שנים זו שיטה הכי בטוחה ונוחה אבל לבעלי אמצעים בלבד, פשוט ספיגת ירידת ערך גדולה וגם טרייד אין במחיר זול יחסית לשוק אפילו בד''כ*

אבל עם כל זאת קורא לי לעיתים נדירות שאני ''מתאהב'' ברכב בשל נוחותו ואמינותו ואז יש לי מספיק ביטחון להישאר איתו שנים רבות אחרי גמר האחריות.

קרה לי גם מקרה שעשיתי טרייד אין על רכב חדש בן שנתיים שיצא לו שם לא אמין.

פורסם

כמו שרשמו הכי כלכלי זה לקנות רכב בן 2-3 ולמכור אחרי שנתיים.(יש שיגידו לקנות רכב ב15 אלף,לא מסכים עם זה,הימי עבודה שהולכים על המוסך ושטיות שהרכב עושה שווים המון זמן)

אם מתכוונים להחזיק רכב עשור,לגמרי הייתי הולך על חדש. 

לא לשכוח שגם ברכב בן 3,צמיגים/מצבר/רפידות וצלחות יצטרכו החלפה אם לא הוחלפו. 

אם קונים במימון,על רכב חדש הריבית עדיפה. 

מה שכן,אם רכב לכזה טווח ארוך הייתי קונה רכב או הברידי עם אפשרות להעריך סוללה לפחות ל10 שנים. 

מה הרכב שמתכננת לקנות?זה שיקול חשוב. 

על רכב צרפתי(מצטער)לא הייתי קונה לטווח כזה ארוך. 

רכב כמו טיוטה קורולה היברידית שאפשר להעריך אחריות לסוללה לקנות אותה כחדשה,זה ממש לא החלטה רעה לקנות רכב כזה חדש. 

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

אקטואריה על מזדה 3 ספיריט.

חדשה - 145 (הכל באלפים ממחירון לוי יצחק)

בת 3 - 105

בת 9 - 40

נגיד שאנחנו רוצים להחזיק רכב עד גיל 9 שלו ושמחירי החדשות ומשומשות צמודים למדד המחירים לצרכן (בערך)

קניית רכב חדש - 145 מכירה לאחר 9 שנים 40, יוצא 105 ירידית ירך.

קניית רכב משומש בן 3 - 105 . מכירה שלו אחרי 6 שנים 40. סה"כ 65 אלף שח. אבל עכשיו צריכים לקנות עוד מזדה 3 בת 3 ולהחזיק אותה 3 שנים כדי להשוות ל 9. אז נכפיל את ה 65 ב 1.5 ונקבל 97.5.

כלומר, נחסוך 7.5 אלף שח ב 9 שנים. אבל, בקניית רכב משומש נצטרך לשלם על בדיקה במכון רכב (1.5 פעמים) ואם נתקל ברכב שלא עבר את הבחינה שלנו נצטרך לחפש עוד רכב ושוב בדיקה. סה"כ מדובר על הוצאה של עוד 1000 שח בערך. ברכב חדש יהיו לנו 3 שנים של שקט מתיקונים שלא יהיו במשומש, נחסוך 2 זמן טסטים וחיפוש רכב ובנוסף רכב בן 9 יד 1 יהיה שווה יותר כסף בשוק מרכב בן 9 יד 2. 

בסה"כ , בקניית משומש מדובר על חיסכון זניח לתקופה של 9 שנים ובחדש נוכל לבחור טוב יותר את הרכב שאנחנו רוצים, רמת גימור, צבע וכו' וביימנו שרכב משומש עולה כמעט כמו רכב חדש זה בכלל חיסכון וברכב משומש תמיד יש את הסיכוי ליפול בפח או לשלם מחיר מוגזם ללא הבנת השוק כמו שצריך.

אם הרוכש מבין ברכב, מכיר את התהליך וכו' אולי זה משתלם. לרוב הציבור מדובר בחיסכון מזערי שלדעתי לא שווה את הסיכון.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אז עכשיו חזרנו לטענות שרכב חדש יותר זול מרכב ישן ?

רכב ישן אמין תמיד יהיה יותר זול מרכב חדש.

רק בירידת הערך של השנה הראשונה אפשר להחליף חצי רכב.

יש יותר חלקי חילוף - אז הם זולים יותר.

הביטוחים יותר זולים.

הרכב עבר תקופה אז יודעים בדיוק מה הבעיות.

העלות של הטסט, אפילו אם תיקח יום חופש - זניחה.

• תוכן חדש...