Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1046 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

כל הקישקושים עם לוחיות זיהוי המטרה זה לעשות עוד כסף. לפני שפתחו כל מסחר עם כלי חשמליים הוי צריכים לבנות תשתית כבישים/מסלולים מסודרים לכלים האלו. ומה עושים עכשיו ? הביאו כלים מוכרים לכל ילד ואחרי זה בוכים למה הם נוסעים על מדרכות.

כביש מאוד מסוכן גם לרכב בגלל התרבות נהיגה שלנו ולנסוע עם קורקינטים זה מאוד מפחיד שאין לך שום מסלול וגם אתה פתוח ללא הגנה.

אין לי שום בעיה עם לוחיות זיהוי אבל לא רואה בזה שום תועלת חוץ מלעשות עוד קופה. כנראה שלב הבא זה יהיה תשלום עבור טסט שנתי ואגרת רישוי.

אולי תבנו סוף סוף מסלולים מסודרים במקביל לכביש במקום לתת דוחות לאלו שאין להם איפה לנסוע ואז יהיה יותר סדר .

אבל למה לבנות מסלול בכלל ? ברור שעדיף  לתת דוחות שמכניסים עוד כסף.

• תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 52 דקות, alechko01 כתב:

אין לי שום בעיה עם לוחיות זיהוי אבל לא רואה בזה שום תועלת חוץ מלעשות עוד קופה. כנראה שלב הבא זה יהיה תשלום עבור טסט שנתי ואגרת רישוי

מבחינתי - אם זה יוריד מהכביש קהל שאתמול ירד מהעצים והיום קנה אופניים חשמליים, אני רק בעד.

לוחיות זיהוי נועדו לקשר בין הכלי לבעליו, כדי שיהיה ניתן לתת לו דו"ח אם הוא עובר על החוק. מבחינתי - עדיף מכלום.

לדעתי השלב הבא צריך להיות ביטוח חובה לרוכב. אם זה נוסע במהירות של אופנוע, אין סיבה שזה לא יבוטח כמו אופנוע.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 45 דקות, vadim6385 כתב:

מבחינתי - אם זה יוריד מהכביש קהל שאתמול ירד מהעצים והיום קנה אופניים חשמליים, אני רק בעד.

לוחיות זיהוי נועדו לקשר בין הכלי לבעליו, כדי שיהיה ניתן לתת לו דו"ח אם הוא עובר על החוק. מבחינתי - עדיף מכלום.

לדעתי השלב הבא צריך להיות ביטוח חובה לרוכב. אם זה נוסע במהירות של אופנוע, אין סיבה שזה לא יבוטח כמו אופנוע.

אם היה מדובר על קהל שירד מעצים כמו שאתה כותב אז כבישים שלנו הוי ריקים לא רק מקורקינטים  גם ממכוניות ואופנועים  ועד..

קורקינט סיני כמו סיומי לא מגיע על מהירות מעל 25 קמייש גם אם הוא פתוח ,בירידה אולי 30 וכאשר סוללה 100אחוז מלאה , כך שלא ניתן להשוות אותו לאופנוע

פורסם

אני מדבר על אופניים חשמליים שמגיעים ל30-40 קמ"ש, שזאת לגמרי מהירות ממוצעת של קטנוע בעיר.

וגם 25 קמ"ש על מדרכה זה מסוכן.

ולגבי תשתיות - אני שם לב שגם איפה שיש שבילי אופניים, הם די בגדר המלצה. לא פעם ולא פעמיים ראיתי הולכי רגל, כולל משפחות עם עגלות ילדים, שהולכים על אותם שבילים מצד אחד, ורוכבי אופניים/קורקינטים רוכבים בכל מקום רק לא על השביל עצמו.

• אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 7 דקות, vadim6385 כתב:

אני מדבר על אופניים חשמליים שמגיעים ל30-40 קמ"ש, שזאת לגמרי מהירות ממוצעת של קטנוע בעיר.

וגם 25 קמ"ש על מדרכה זה מסוכן.

ולגבי תשתיות - אני שם לב שגם איפה שיש שבילי אופניים, הם די בגדר המלצה. לא פעם ולא פעמיים ראיתי הולכי רגל, כולל משפחות עם עגלות ילדים, שהולכים על אותם שבילים מצד אחד, ורוכבי אופניים/קורקינטים רוכבים בכל מקום רק לא על השביל עצמו.

היי

אם רשמת על מסלולים מיוחדים לאופניים אז אני יכול להגיד לך מצב שונה דווקא. איפה שיש כבר מסלולי לאופניים ובמקביל להולכי רגל אז הולכי רגל מעדיפים לטייל על מסלול של אופניים ולא על מסלול שלהם והרבה פעמים מטיילט עם הכלבים שקופצים על רוכבים וגם זה מאוד מסוכן .

פורסם

כול עוד אין אכיפה שיעשו איזה חוק שבא להם.
בהליכה של 10 דקות לכיוון הרכבת אני רואה מידי יום בין 5-10 רוכבים ללא קסדה כלל שנוסעים על המדרכה
וגם אליהם מצטרפים מידי פעם בשביל האופניים רוכבי אופנוע שמאסו בפקק שביגאל אלון

כי החיים הם לא רק קו ישר PSI

פורסם

גילוי נאות: עובד בתחום האופניים כבר כ-6 שנים. לא סובל כלים חשמליים, פשוט מאוד בגלל ש90 אחוז מהמחזיקים בהם הם בני נוער או 'עברייני תנועה' עם שלילת רישיון שמשתמשים בכלי כדרך להתנייד עד סיום השלילה.

רובם לא מחליפים בלמים בזמן, ההשקעה היחידה היא מפנצר לפנצר ויחליפו צמיג רק אם הוא יתפוצץ באמצע הנסיעה.

כשיש תאונה הם בורחים מהמקום - לקוחה שלי רכבה על אופניים רגילים ונכנס בה ילד עם חשמליים, נשבר לה האף והיא דיממה על הכביש והוא פשוט נסע תוך כדי שהוא מקלל אותה וצועק עליה שהיא אשמה.

על פנסים וקסדות אני בכלל לא מדבר.

אני חושב שהדרך היותר יעילה לעשות סדר בכלים האלו היא לא לחייב לוחית רישוי אלא לבטל את הבעלות הפרטית על הכלים האלו.

עסקים יחויבו להעביר כלים כאלו רישוי עם מסמכים מסודרים, מי ששוכר אותם יהיה רשום בדיוק כמו שהוא רשום היום באפליקציות בפרטיו המלאים, זה יעשה סדר גם בכל הבני 14 שרוכבים עליהם. (הרי מי יתן לאחיו הצעיר או לבן שלו לרכב על כלי בניגוד לחוק, כאשר הכלי רשום בשמו או בבעלותו?)

זה יפתור גם את עניין התחזוקה בדמות טכנאים ניידים שנותנים שירות עד הבית או טיפול אחת ל... תקופה או קמז.

אבל זה רק בחלומות, אנחנו עדיין בישראל.

בתאריך 17.9.2022 בשעה 09:10, alechko01 כתב:

אולי תבנו סוף סוף מסלולים מסודרים במקביל לכביש במקום לתת דוחות לאלו שאין להם איפה לנסוע ואז יהיה יותר סדר .

הנה רעיון מהפכני

לבנות מסלולים על חשבון התקציב שנוצר מהכנסות על האגרות והדוחות הקשורים לכלים האלו

נ"ב - אני לא חושב שיש מקום להגיד 'אין כבר מה להציל כי הכלים האלו כבר עשור וחצי בארץ'.

זה נכון, יש מאות אלפי כלים שכבר מסתובבים באופן לא חוקי בכבישים ובמדרכות, אבל אורך החיים של הכלים האלו נע בין 3 ל7 שנים (ויש חריגים שמחזיקים גם מעל עשור, אבל אז בדרך כלל אלו לא יהיו האנשים מולם דרושה אכיפה). זה אומר שאם מתחילה רפורמה כלשהי בתחום, עד העשור הבא כבר אמור להיות 'שקט' בגזרה הזו.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 27 דקות, EliC25 כתב:

על פנסים וקסדות אני בכלל לא מדבר.

אני חושב שהדרך היותר יעילה לעשות סדר בכלים האלו היא לא לחייב לוחית רישוי אלא לבטל את הבעלות הפרטית על הכלים האלו

ואז שוב הרוכבים הנורמליים, אלו שלא בשלילת רישון, לא בני נוער, אלו שעם קסדה, עם תאורה ועם כלי תקין מתחוזק, נדפקים. 

פורסם
לפני 33 דקות, EliC25 כתב:

אני חושב שהדרך היותר יעילה לעשות סדר בכלים האלו היא לא לחייב לוחית רישוי אלא לבטל את הבעלות הפרטית על הכלים האלו.

זה לא יעבוד.

לוחית רישוי  + ביטוח כן יעבוד כי דרושה רגולצייה ומנגנון יעיל לפיצוי נזקים במקרה של תאונה וזה כלי מנועי לכל דבר, לכן דרושה אכיפה.

מצד השני, אין אכיפה בכלל. גם לרכב מנועי רגיל. מתי פעם אחרונה ראיתם משטרת תנועה בעיר מחלקים דוחות על עבירות תנועה מסכנות חיים?
הכביש מלא מסמסים בזמן נסיעה, אי מתן זכות קדימה (כולל להולכי רגל במעברי חצייה) ועוד מלא עבירות אחרות.

שלא לדבר על קטגורייה חדשה של כלים חשמליים שנמכרים בתור צעצועים. טרקטרונים חשמליים עם טווח נסיעה מכובד ומהירות גבוהה מאוד. ילדים נוסעים על זה על מדרכות תוך סיכון הולכי רגל. נוסעים על זה גם על כבישים ציבוריים במהירות שלא תבייש אף רכב רגיל ואים לזה מנורות ברקסים וכד'.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
לפני שעתיים, tzvipper כתב:

לוחית רישוי  + ביטוח

אם יהיה לזה רישוי וביטוח, אני זורק את הקורקינט וחוזר לנסוע באוטו גם לנסיעות של 1.5-2 ק"מ לכיוון, כי לאוטו אני כבר משלם רישוי וביטוח ולשלם עוד לא משתלם לי. מגדיל את העומס בכבישים, את הזיהום ותופס חניות, לא עשינו בזה כלום. 

פורסם
לפני כשעה, EliC25 כתב:

זה יעשה סדר גם בכל הבני 14 שרוכבים עליהם

למה שזה יעשה סדר? אם הורה קונה לילד שלו כלי לא חוקי, הוא גם יתן לו לרכב על כלי שיתופי על הפרטים שלו.

לפני כשעה, EliC25 כתב:

לבטל את הבעלות הפרטית על הכלים האלו.

קצת בעייתי מבחינת זכויות האזרח. למנוע רכישה של כלי תחבורה בסיסי ע״י אדם פרטי, כאשר הוא מותר לחברות? לא בטוח שזה לגיטימי במדינה חופשית. רגולציה על שימוש (רשיונות, הגבלת גיל וכו׳) זה דבר אחד, איסור בעלות זה ענין אחר, בעיקר כשהוא לא גורף.

אבל זה דיון נפרד, כפי שנכתב למעלה, זה לא יפתור את הבעיה.

פורסם

הפתרון מאוד פשוט, תאכפו את החוקים הקיימים. הרי יש חוקים קיימים שחלק גדול מרוכבי כלים חשמליים לא מקיים.

תאכפו אותם, שיתחילו לקיים את החוקים שיש.

מה יעזור להוסיף עוד חוקים ותקנות שלא יאכפו ושחלק גדול מהרוכבים ימשיכו לא לקיים?

גם בלי זה יש עודף רגולציה, אז עוד תקנות ודרישות? 

• אהבתי 3

פורסם (נערך)

לדעתי - עד שאין רגולציה ואכיפה מסודרת, לאסור את השימוש בכלים האלה לצמיתות.

כן, כולל למי שרוכב על זה כחוק. כן, זה ייקח מהרבה אנשים את האפשרות להתנייד בזול, כן, חפים מפשע יסבלו, אבל זה מה יש.

ומי שייתפס רוכב - להחרים את הכלי ולגרוס אותו.

שיגידו תודה לבבונים שמתפרעים על זה ושמים ז' על כולם.

ולא רק אופניים וקורקינטים, אלא גם ריקשות, קלנועיות, ושאר רכבים ללא רישוי.

לגבי קלנועיות - להתיר שימוש רק למי שמחזיק בתעודת אזרח ותיק או תעודת נכה.

הכלים האלה פשוט הקדימו את זמנם. ישראל עוד לא מוכנה לזה, כמו שישראל לא מוכנה לאישור מכירה ואחזקה של נשק באופן חופשי, לגליזציה של קוקאין או כלי רכב שמגיעים ל400 קמ"ש ועושים 0-100 בפחות מ3 שניות.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

פורסם (נערך)

קודם כל אני בעד הלוחית רישוי, צעד שיכול להועיל. לא מבין את הבכיינות, חכו לראות אם זה יקרה בפועל או לא לפני שבוכים.

לא ברור לי מה ימנע מערסים לקחת לוחית של מישהו ולנהוג כמו חיות על חשבונו.

אני לא יקנה קורקינט למרות שזה אחלה דבר לסידורים בעיר כי לנסוע לאט ובזהירות על המדרכה אסור לי, ואני בטח לא יסע על הכביש, ובאותו זמן כל יום רואים המוני רוכבים נוסעים עם הקורקינט על כבישים חצי עירוניים חצי בין עירוניים כאלה (נגיד רחוב מנחם בגין הרצליה, שושנה פרציץ תלאביב, הרב מלכה פתח תקווה, דרך רבין פתח תקווה) כשלצידם יש שביל אופניים ארוך נוח ריק ומופרד היטב.

לעולם לא אוכל להבין אותם, עד כמה טיפש אפשר להיות? כל יום מוכיחים לי מחדש שאין להם מוח.

מישהו פה הזכיר שצריך קטגוריה איטית יותר שתורשה לנסוע על המדרכה ואני מסכים מאוד. הדבר קיים בפועל עם הוברבורדים, קורקינטים של ילדים קטנים מאוד וטרקטורונים חשמליים קטנים ואיטיים, אבל זה תופס רק לילדים.. אני הייתי רוצה לנסוע ברחובות בתור בנאדם בוגר עם זה, על המדרכה בפחות מ10 קמש בלי לסכן אף אחד. למה אין אפשרות כזאת?

עריכה אחרונה על ידי liorwohl

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

• תוכן חדש...