Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1046 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 7 שעות, Buki כתב:

בתל אביב בכמה מקומות הסדירו שבילים מסודרים עם רמזורים יעדיים. 

המצב כרגע שרוב הרוכבים לא מתייחסים לרמזורים האלו, אם אתה עוצר ברמזור אדום יעודי בשביל אופניים, אתה עוף מוזר  ובעצם עצירה מהווה מטרד והפרעה לתנועה לעשרות רוכבים שנוסעים באותו שביל. 

איך אומרים, רומא לא נבנתה ביום אחד. אז גם פה צריך לעבור המון זמן עד שתהיה פה תרבות אופניים טובה. זה ידרוש המון אבל המון כסף וזמן בשביל שיתרגלו לעצור ברמזור הייעודי.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יום אחד אני עוצר ברמזור אדום בירושלים

עוקף אותי רוכב אופניים חשמליים אחר ואחרי שעבר את הצומת הוא צעק לי:

"אתה הורס לכולנו!!!"

• אהבתי 1
  • מצחיק 1

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם
לפני 3 שעות, DareDevil כתב:

אז גם פה צריך לעבור המון זמן עד שתהיה פה תרבות אופניים טובה.

והרבה קנסות

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 2 דקות, vadim6385 כתב:

והרבה קנסות

מצד אחד אני רוצה שזה יקרה כמה שיותר מהר ומצד שני אני לא רוצה שזה יהיה תחת האחריות של השוטרים. 

לכן אני הייתי רוצה לראות את זה קורה דווקא במישור של עיריות ולא המדינה אבל אנחנו במדינת חלם אז המציאות אומרת שנראה את זה אחרי עוד הרבה תאונות מיותרות.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

פורסם
בתאריך 23.9.2022 בשעה 20:43, DareDevil כתב:

מצד אחד אני רוצה שזה יקרה כמה שיותר מהר ומצד שני אני לא רוצה שזה יהיה תחת האחריות של השוטרים.

למה לא?

שיהיה תחת אחריות המשטרה, ומי שיחלק את הקנסות הפועל יהיה שיטור עירוני, שיש היום בכל עיר.

ככה נפתרת בעיית מחסור בכח אדם.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

שוב חזרנו לשוטרים וקנסות ,אז התקינו כמה רמזורים ובנו מספר שבילים קצרים בעיר אחת ומה קורה בכל הג׳ונגל הגדול? שיעשו מסלולים מסודרים עם רמזורים בכל העיר במדינה וגם בין הערים ואז אין לי בעיה שינפקו אישור רכיבה /רישיון על רכיבה כולל מספרי רישוי ואז שיסבירו בכל מקום  וחדשות שאם יסעו נגד החוק יקבלו כנסות .

פורסם

זה לא קודם כל שיבנו שבילים, מסלולים ורמזורים ואז שיחוקקו את החוק עם הקנסות והרישוי אלא זה הולך יד ביד. 

חסכת מוות אחד של בנאדם חסכת המון כסף שיוצא למשלמי המיסים. 

• רעיון טוב! 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

פורסם
לפני 13 שעות, DareDevil כתב:

חסכת מוות אחד של בנאדם חסכת המון כסף שיוצא למשלמי המיסים.

מצד שני - האזרח האידיאלי זה אחד שעובד ומשלם מיסים כל החיים ומת יום אחרי שיוצא לפנסיה.

אבל אחד כזה הוא בד"כ לא חלק מהזרוע הצבאית של ג׳יהאד האופניים והקורקינטים החשמליים.

• אהבתי 1
  • מצחיק 2

פורסם

אני לא רואה כרגע פתרון אחר טוב יותר מקורקינטים. כן צריך להסדיר את העניין ולדאוג שיקפדו על חוקי תנועה. ולהמשיך לקדם ולפתח את התחבורה הזו. 

מכיוון שאי אפשר לנוע יותר ברכב בתוך גוש דן. 

בימים שאני עובד באיזוג ת"א-רמת גן-פתח תקווה וכו', מתוך 8 שעות יום עבודה אני מבזבז כ 4-4.5 שעות על עמידה בפקקים, לא מספיק לעשות כלום, נאלץ למהר כל הזמן ואין אפילו זמן לאכול. 

פשוט בזבוז מטורף של זמן. אם כל אלו שהיום על קורקינט, יסעו באוטו, התנועה תיעצר לגמרי. 

פורסם
בתאריך 15.9.2022 בשעה 22:57, adi89 כתב:

שום קשר לאכיפה והפקרה, קודם כל התרבות של הישראלי והאופן שבו הוא גדל בבית, זו התוצאה של ההתנהגות שלו ברחוב.

אחר כך כמו כל בעל חיים, בשביל לרסן אותו צריך להשתמש באמצעים, וכאן בישראל טפו טפו, היצר החייתי שולט

לא נראה לי מכובד לרשום הכללה כזו, 

אתה מוזמן לסייר קצת בדרום ת"א ולראות מה הולך שם מבחינת נסועה של קורקינטים חשמליים, והג'ונגל שהולך שם, שמירב מיכאלי הנכבדה תתחיל לאכוף שם את העניין, נראה איך ואם זה יתבצע ... אני נמצא שם באיזור כמעט כל יום, ולא חסר שם הזדמנויות לראות מצבי כמעט תאונה, וגם תאונות עם קורקינטים חשמליים 

ולצורך השוואה מרכז תל אביב ששם הרבה יותר מסודר ועדיף, עם המדרכות הרחבות ומסלולי הרכיבה המסודרים. 

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

רומא לא נבנתה ביום אחד ושכחתי לצרף בזמנו את הטיוטה לתקנות התעבורה והלינק להערות הציבור

https://www.tazkirim.gov.il/s/law-item/a093Y00001cBt4FQAS/טיוטת-תקנות-התעבורה-תיקון-מס-התשפב2022?language=iw

מוזמנים לקרוא את ההערות שאנשים וארגונים השאירו בדף התקנה המדוברת

Ready To Rock
Ready To Rumble

פורסם

רק שאם רוצים לבנות את רומא, אין טעם להמשיך להזמין חומרי בניה בלי לבנות שום דבר מאלה שכבר נמצאים.

יש חוקים קיימים שיכולים להסדיר חלק גדול מהבעיה, ובכלל לא נאכפים. אז יחוקקו עוד אחד שלא יאכף. זה לא ישנה דבר.

רק לדוגמה:

להערכתי 90% מהכלים הפרטיים אינם חוקיים ומגיעים למהירויות לא חוקיות.

אף אחד לא מונע את יבואן ומכירתם ולא מחרים את הקיימים. זו פעולה שקל לעשות במסות, להחרים את המלאי של כל החנויות, להחרים מכולות. גם אם הגזמתי ורק 50% מהכלים הם כאלה, תחשבו איזו השפעה זו על כמות הכלים הלא חוקיים.

רוכבים מתחת לגיל 16, פשוט ממתינים לילדים מחוץ לבתי הספר בתום יום הלימודים. החרמת הכלי, זימון הורים וקנס. זה יאפשר להוריד עוד מסה כלים לא חוקיים מהרחוב.

כלים שיתופיים, אפילו חניה בצורה שלא מפריעה לא אוכפים. דורשים צילום בתום הנסיעה אבל לא עושים עם זה כלום. שכל פקח עירוני יתעד כל כלי שזרוק בצורה מפריעה ויתן דוח למפעיל, אם הרוכב טרח לצלם תמונה שמוכיחה שהעמיד את הכלי בצורה מתחשבת הדוח יבוטל.

שלא לדבר על אכיפת חוקי תנועה רגילים, שבקושי מתבצעת באופן כללי, בטח שלא על כלים חשמליים.

• רעיון טוב! 3
פורסם
לפני שעה, Be roo כתב:

להערכתי 90% מהכלים הפרטיים אינם חוקיים ומגיעים למהירויות לא חוקיות.

אף אחד לא מונע את יבואן ומכירתם ולא מחרים את הקיימים.

מסכים עם כל מילה חוץ מזה.

זו לא הבעיה העיקרית. כמו שיש לכולנו רכב שמגיע לפחות ל 160 קמ"ש ולרוב הרבה יותר, אנחנו מספיק אחראיים בשביל לא לנסוע בו במהירוית האלו אלא נצמדים למהירות המותרת בחוק או עם חריגה קטנה כלפי מעלה.

בדיקו כמו שיש לי קורקינט "לא חוקי" שמגיע ל 40 קמ"ש במקום ל 25, אני לא רוכב עליו במהירות 40 במקומות שלזה לא מתאים. 

עם כל היתר מסכים לגמרי, גם כתבתי דברים מאוד דומים בשירשור. 

פורסם

הענין הוא לא האם נוסעים 40 או לא (גם בכלי שמוגבל ל-25 צריך להפעיל שיקול דעת ולנסוע לאט יותר לפעמים), אלא הנקודה שחוקים יש, ואיש לא אוכף אותם, אז אין שום סיבה לחוקק עוד.

ברגע שהחוק קיים וגם קל לאכיפה, אבל איש לא טורח לאכוף אותו, אתה בתסמונת החלון השבור. הבעיה לא מספר כזה או אחר, אלא הג׳ונגל. והוא מתחיל כבר ברמת היבוא והשיווק.

נכון, אפשר גם למכור כלי חוקי לגמרי, ואז ללכת לחאפר שישנה את ההגבלה. לא אמרתי שזה יפתור את הכל, אבל ברגע שכ-ו-ל-ם משווקים כלים לא חוקיים באין מפריע, שלא יתפלאו איך דברים מתנהלים בדרכים.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...