Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

"כריתה" – חיתוך הגזע המרכזי של אילן מוגן או עץ בוגר בלא הותרת בדים, וכן כל פעולה הגורמת או העלולה לגרום למותו של אילן מוגן או עץ בוגר, לרבות ריסוס, הרעלה, הסרת קליפת העץ, שריפת העץ, חיתוך שורשיו או בנייה בתוך תחום קוטר צמרתו או עקירה, למעט עקירה במהלך העתקה;

אני 99% בטוח שזה עדיין תופס גם אם העץ בסדר בסופו של דבר.

• תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 5 שעות, natco כתב:

המרה.

בתור אדם פרטי יש אפשרות לעשות המרה לעצים אחרים?

לפני 3 שעות, nev כתב:

מי אמר? העץ צומח חזרה יופי אח"כ.

תלוי בשיטת הגיזום שמתבצעת.

מחפש המלצות לאגרונום להתייעצות בנוגע לעצים, אזור המרכז.

כמה עולה ייעוץ כזה בדר"כ? כמה עולה מכתב מאגרונום?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 7 שעות, Sparrow420 כתב:

"כריתה" – חיתוך הגזע המרכזי של אילן מוגן או עץ בוגר בלא הותרת בדים, וכן כל פעולה הגורמת או העלולה לגרום למותו של אילן מוגן או עץ בוגר, לרבות ריסוס, הרעלה, הסרת קליפת העץ, שריפת העץ, חיתוך שורשיו או בנייה בתוך תחום קוטר צמרתו או עקירה, למעט עקירה במהלך העתקה;

אני 99% בטוח שזה עדיין תופס גם אם העץ בסדר בסופו של דבר.

אז זהו, שלא.

בכלל, עצים זה תחום די מורכב ויש סיבה טובה לכך שהבריטים המציאו את הפרוצדורה ואת התפקיד.

יש עצים שימותו לך אפילו מגיזום לא נכון של ענפים,

יש עצים שגם כריתה עד השורש לא תזיז להם והם יצמחו מחדש,

וכל עץ כמעט בסביבה עירונית דורש גיזום מסוים (בהתאם לסוג) כדי לצמוח ״נכון״. מה זה ״נכון״? תלוי. אמנות שלמה.

בארץ נוטים - כמו בתחומים אחרים שמתבססים על ראייה לטווח רחוק -

לזלזל או להקל ראש בתחזוקה מונעת וב״בנייה״ של עצים ולכן מגיעים למצב שבו אין ברירה

אלא לכרות עץ בוגר שפשוט צמח לא נכון ושאי אפשר ״לתקן״ יותר.

אבל יש שיפור גדול בשנים האחרונות בנושא וכיום הנטיעה הרבה יותר אחראית.

• אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 9 שעות, DareDevil כתב:

בתור אדם פרטי יש אפשרות לעשות המרה לעצים אחרים?

כן. יש לי כרגע מקרה כזה.

האגרונום קבע שהעצים הקיימים לא ישרדו העתקה, ופקיד היערות דרשו שניטע במגרש המבקש עץ *שווה ערך" במקום כל עץ שיאבד.

כלומר- עצים בוגרים באותו גובה עם אותו גודל נוף. 

• אהבתי 2

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

שלום

כאחד שמתעסק על בסיס שבועי בעצים מסוכנים אני מוכן לעזור בהתנדבות בהליך הגשת בקשה לכריתת עץ/העתקת עץ באזור הצפון. לפנות בפרטי בשאלות בנושא עצים.

באופן כללי לא מורידים עץ כי הוא מלכלך או כי הוא לא בא טוב בעיניים. בהחלט ניתן להעתיק/לכרות עץ בשביל בניה, ההחלטה הסופית על אופן הטיפול היא של פקיד היערות.

ידוע לי על אנשים שפגעו בעצים וקיבלו קנס מינהלי 7500 שח לעץ.

• אהבתי 2
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 2
  • שנה מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

חוזר לעדכן:

עברו להן שנתיים ובנתיים הכניסו את עצי הדקל לפטור מרישיון כריתה - כאילו דה, העצים הללו סתם גודלים בארץ ולא נותנים צל אז להכניס את בעלי השטח לפרוצדורה מסובכת על כלום, מיותר לחלוטין. לפני בערך חודשיים פניתי לפקיד היערות העירוני שאלתי אותו אם צריך רישיון כריתה לעצי דקל, הוא ביקש בכל זאת שהגיש בקשה לרישיון כריתה. 51 שקלים אחר כך, קיבלתי את הרישיון, אומנם לקח לבחור להחזיר לי את הרישיון תוך 3 שבועות, הוא טוען לעומס, לא מבין בזה אבל מניח שיש לו עוד יישובים על הראש.

ההגשה עצמה היתה דרך האינטרנט (הייתי צריך להגיש עם זה שרטוט של מיקום העצים וכמות העצים) אבל התשלום משום מה לא דרך מערכת התשלומים הממשלתית אלא דרך העירייה עצמה. לא מבין בזה ולא אכפת לי בשביל 51 שקלים.

אחרי הרבה הצעות מחיר מגוונות שנפלו באזור ה8K שקל, מי יותר ומי פחות. הלכנו על מישהו מאזור הצפון שהבטיח להגיע בשעה מסוימת אבל המנוף שהוא הזמין איחר לו, הכריתה עצמה לקחה בדיוק שעה, מרגע שנחתך העץ הראשון עד שהאחרון הונח על המדרכה ונוקתה הסביבה.

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
  • אהבתי 1
  • מעניין 2
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני שעתיים, DareDevil כתב:

חוזר לעדכן:

עברו להן שנתיים ובנתיים הכניסו את עצי הדקל לפטור מרישיון כריתה - כאילו דה, העצים הללו סתם גודלים בארץ ולא נותנים צל אז להכניס את בעלי השטח לפרוצדורה מסובכת על כלום, מיותר לחלוטין. לפני בערך חודשיים פניתי לפקיד היערות העירוני שאלתי אותו אם צריך רישיון כריתה לעצי דקל, הוא ביקש בכל זאת שהגיש בקשה לרישיון כריתה. 51 שקלים אחר כך, קיבלתי את הרישיון, אומנם לקח לבחור להחזיר לי את הרישיון תוך 3 שבועות, הוא טוען לעומס, לא מבין בזה אבל מניח שיש לו עוד יישובים על הראש.

ההגשה עצמה היתה דרך האינטרנט (הייתי צריך להגיש עם זה שרטוט של מיקום העצים וכמות העצים) אבל התשלום משום מה לא דרך מערכת התשלומים הממשלתית אלא דרך העירייה עצמה. לא מבין בזה ולא אכפת לי בשביל 51 שקלים.

אחרי הרבה הצעות מחיר מגוונות שנפלו באזור ה8K שקל, מי יותר ומי פחות. הלכנו על מישהו מאזור הצפון שהבטיח להגיע בשעה מסוימת אבל המנוף שהוא הזמין איחר לו, הכריתה עצמה לקחה בדיוק שעה, מרגע שנחתך העץ הראשון עד שהאחרון הונח על המדרכה ונוקתה הסביבה.

אשתי נמצאת במילגת לימודים שעוסקת באקלים, לפעמים אני מקשיב לשיעורים שהיא שומעת בזום.

מה שעשית, מבחינתם, אתה רוצח.

🤣

• מצחיק 3
פורסם

בסמוך למקום מגורי הקודם יש שכונת צמודי קרקע מוקפת חומה.

בין החומה למדרכה העירייה שתלה משום מה דווקא עצי פיקוס בנימיני.

תוך שנים ספורות העצים גדלו לממדים גדולים, ושלחו שורשים אלימים לתוך חצרות הווילות.

השורשים האלה רצים קרוב לפני הקרקע, מחריבים מדשאות וערוגות, סותמים ביובים ועוד נזקים.

ועד השכונה ביקש מהעירייה לכרות את הפיקוסים ולהחליף בעצים עם שורשים ידידותיים יותר

אבל נתקלו בסירוב, גם כשהציעו לממן את פרוייקט העקירה והשתילה מחדש מכיסם.

מפה לשם מישהו מהשכונה כנראה לקח יוזמה והרעיל את רוב העצים.

לקח כמה חודשים וכל הנוף הירוק הפך ליבש ומכוער.

מה עשתה העירייה? (לא ידוע לי אם הצליחו לבוא חשבון עם העבריינים)

אבל במין תגובה נקמנית עקרה את העצים המתים, ושתלה במקומם... פיקוסים חדשים.

ועל זה נאמר... פיקוס אמו!

• מצחיק 5
פורסם

את הנזק של הפיקוסים קלטו כבר לפני 50 שנה ויותר. לא ייאמן שב-2024 עדיין שותלים את השיקוץ הזה.

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
  • מבאס 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה אחלה עץ לשתול ברחובות רחבים. עושה הרבה צל להולכי רגל וגדל מהר מאד. החיסרון זה הלכלוך, וזה לא משמעותי.

לשתול את זה ליד קווי ביוב במדרכות זה טימטום.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 7 שעות, hans כתב:

את הנזק של הפיקוסים קלטו כבר לפני 50 שנה ויותר. לא ייאמן שב-2024 עדיין שותלים את השיקוץ הזה.

כשאנשים לא מקצועיים אז קורות תקלות.

כמו שקורה עכשיו עם השתילות של העצים המסכנים ששותלים במרחב של חצי מטר על חצי מטר עם עומק מגוחך.

יש היום פתרונות מעולים לשורשים לכל האורך והעומק כדי להשיג עצים שבאמת גדלים ונותנים צל.

• אהבתי 2
  • תוכן חדש...