Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 19 דקות, falou כתב:

זה כמו לשאול אם שווה ההפרש בשכירות בין מיקום א' של חנות למיקום ב', בהתעלם מזה שבאחד המיקומים ייכנסו יותר קונים.

הגדרתי, אותה כמות מכירות. בנאדם. בחייך. די.

לפני 19 דקות, falou כתב:

אתה מפספס בלתמי"ם.

שליח חולה, אופנוע עושה תאונה, לגייס עובדים, להתעסק עם עובדים שכן/לא מתפקדים טוב וכו'.

נכון, לא התחשבתי בבלת"מים אלא רציתי לקבל מושג על העלות הסטנדרטית. 

לפני 19 דקות, falou כתב:

אתה גם מפספס את הצורך להקים אתר הזמנות, לתחזק אותו וכו' או העלות של לשלם לחברה שתעשה את זה בשבילך.

זה חלק מהמשוואה (כמו שאורח לרגע ציין, מצריך עוד עובד שמטפל בהזמנות- מבחינתי זה אמור לכלול את האתר וכנראה גם את נושא הפלאיירים ששכחת מהם;)).

לפני 25 דקות, אורח לרגע כתב:

זה חישוב מאוד גס, פשטני ושטחי. יש עוד יתרונות וחסרונות לכאן ולכאן, אבל רק לתת לך כיוון כללי.

בדיוק מה שביקשתי, תודה. מעניין. אפילו ששכחת לשלם החודש לעובד שמטפל בהזמנות בחישוב הזה :lol:

ממה שהבנתי מהתשובה, אם יש לך יותר מ-2 עובדים, נושא העלויות מתעדכן בהתאם והפער נותר בין וולט לבין השליחים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני כשעה, dinnnn כתב:

ואם השליח של וולט עשה "תאונה" אל תצפה לקבל את האוכל
https://www.israelhayom.co.il/news/local/article/19403264

קיבלנו פיצוי יותר גדול על פאשלות הרבה יותר קטנות.

זה נחמד בשביל דאחקה, אבל אם השירות שלהם היה כזה גרוע, הם לא היו מצליחים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לא בהכרח. נוחות גבוהה גוברת על שירות גרוע...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 9 דקות, falou כתב:

קיבלנו פיצוי יותר גדול על פאשלות הרבה יותר קטנות.

אחת הטענות בכתבה האחרונה היא שהם הרבה פחות זריזים ונדיבים כיום כשזה מגיע לפיצוי, בין היתר בעקבות המעבר לבינה מלאכותית ו/או מיקור חוץ. 

פורסם

הם בד״כ כן זריזים בזיכוי על מנות שלא לשביעות רצון הלקוח, כי זה לא על חשבונם אלא על חשבון המסעדה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 3 שעות, ברווז כתב:

לא בהכרח. נוחות גבוהה גוברת על שירות גרוע...

זה משפט עם סתירה פנימית, כי המוחות היא השירות ... 

פורסם
לפני 9 שעות, אורח לרגע כתב:

אם אין וולט בעולם ועסק של מזון מהיר מחזיק קטנוע/ים ושליח/ים זה הרבה יותר רווחי.

1. פעם לא היה וולט בעולם, ולא לכל עסקי המזון המהיר היו שליחים. מערך שליחים היה רק לרשתות הגדולות. לחלק מהקטנים היה שליח בודד, שאם מסיבה כלשהי הושבת, אז הלכו ההזמנות.

2. וולט מציעים הרבה מעבר למזון מהיר. גם מסעדות שלא נופלות תחת ההגדרה הזו, משתמשות בהם, ומגיעות לקהלים הרבה יותר גדולים מהעבר.

3. אפילו חלק מהרשתות הגדלות עברו לוולט. למקדונלס היה מערך שליחים שלהם, למיטב ידעתי ויתרו עליו לגמרי.

אז הלקוחות מצביעים בקליקים, עסקים גדולים וקטנים עוברים אליהם, כנראה שהם עושים משהו נכון.

פורסם
לפני שעה, _DownLoaD_ כתב:

לטפורמה שמקשרת בין עסקים , לקוחות קצה, ועובדים שמוכנים לעשות את העבודה.

מילים יפות ל״כלכלת חלטורה״.

יש לזה יתרונות אבל גם חסרונות.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 15 שעות, Derish כתב:

אחת הטענות בכתבה האחרונה היא שהם הרבה פחות זריזים ונדיבים כיום כשזה מגיע לפיצוי, בין היתר בעקבות המעבר לבינה מלאכותית ו/או מיקור חוץ. 

זה די נכון מהתחושה שלי כלקוח. קודם כל, 100% מהשיחות היום מתורגמות אוטומטית. אולי גם לפני 3-4 שנים זה היה ככה, אבל לפחות זה לא הוצג. אבל גם מבחינת פיצויים, המצב יותר בעייתי. הם לא לוקחים כמעט אחריות על פשלות שלהם, אלא אם זה משהו קיצוני. ובגדול היום גם בלי מקרי קצה כמו תאונות, קשה לסמוך על הeta שלהם, אלא אם זה משהו מתחת לבית.

זה עדיין אחלה שירות קונספטואלית, אני עדיין משתמש בזה המון, בטח כל עוד אני מקבל כסף לזה מהמעסיק כל חודש. אבל זה גם פחות טוב ממה שהיה פעם, ובכלליות חברה שמייצרת הרבה נזק לעולם סביב.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 7 שעות, פינדר כתב:

מילים יפות ל״כלכלת חלטורה״.

כינוי מכוער לפלטפורמה שמקשרת בין עסקים , לקוחות קצה, ועובדים שמוכנים לעשות את העבודה...

לפני 7 דקות, יבגניפ כתב:

ובכלליות חברה שמייצרת הרבה נזק לעולם סביב.

איך בדיוק?

פורסם
לפני 9 שעות, Be roo כתב:

1. פעם לא היה וולט בעולם, ולא לכל עסקי המזון המהיר היו שליחים. מערך שליחים היה רק לרשתות הגדולות. לחלק מהקטנים היה שליח בודד, שאם מסיבה כלשהי הושבת, אז הלכו ההזמנות.

לרוב הקטנים היה לפחות שליח אחד. 

ובעידן של ימינו אנו, אם השליח מושבת - הודעה אחת באחת מקבוצות הוואטסאפ של השליחים ותוך 10 דקות יש אצלי שליח בעסק, עם קטנוע שלו.

אגב- בלי קשר- ככה היום העסקים הקטנים משנעים בעצמם משלוחים. יש קבוצות וואטסאפ של שליחים. אני נמצא בקבוצה שיש בה כמה מאות שליחים- רובם ככולם שליחים של וולט שמסתובבים גם ככה בעיר. את עושה ממני משלוח- אני מפרסם בקבוצה ותוך 10 דקות יש אצלי שליח שמקבל 30 עד 50 שקל (תלוי מרחק) ומוסר את המשלוח. 

ואגב2- מעניין לו ת'תחת אם שוכב אצלו בארגז משלוח שהוא אמור למסור. 

לפני 9 שעות, Be roo כתב:

2. וולט מציעים הרבה מעבר למזון מהיר. גם מסעדות שלא נופלות תחת ההגדרה הזו, משתמשות בהם, ומגיעות לקהלים הרבה יותר גדולים מהעבר.

אמת.

בקטע הזה הם באמת עושים שירות טוב. 

לפני 9 שעות, Be roo כתב:

3. אפילו חלק מהרשתות הגדלות עברו לוולט. למקדונלס היה מערך שליחים שלהם, למיטב ידעתי ויתרו עליו לגמרי.

הרשתות הגדולות:

א. יכולות לספוג את האי- ריווחיות של וולט ובלבד שיהיו בפלטפורמה. 

ב. יש להן יכולת להתמקח עם וולט ולהוריד אותם מ27% לאיזור ה20. וזה משמעותי. לעסק קטן אין שום יכולת מיקוח מול וולט.

לפני 9 שעות, Be roo כתב:

אז הלקוחות מצביעים בקליקים, עסקים גדולים וקטנים עוברים אליהם, כנראה שהם עושים משהו נכון.

או שזה נכון או שאנחנו עדר של כבשים שמעדיפים נוחות על פני מחיר. קודם נוחות- אחר כך נבכה ונתלונן.

או שנגדיר אחרת- מה שהם עושים נכון זה שהם זיהו שהעולם היום מעדיף נוחות בכף היד על פני איכות ומחיר. אז הם מציעים את הנוחות ואנחנו שבויים בעולם ה'נוח' הזה.

פורסם
לפני 5 דקות, אורח לרגע כתב:

ובעידן של ימינו אנו, אם השליח מושבת - הודעה אחת באחת מקבוצות הוואטסאפ של השליחים ותוך 10 דקות יש אצלי שליח בעסק, עם קטנוע שלו.

ואיך אתה משלם לו, חשבונית?

לפני 6 דקות, אורח לרגע כתב:

יש קבוצות וואטסאפ של שליחים. אני נמצא בקבוצה שיש בה כמה מאות שליחים- רובם ככולם שליחים של וולט

כלומר, אתה רוכב על הגב של ההצלחה של וולט.

זה דווקא חיובי.

לפני 7 דקות, אורח לרגע כתב:

א. יכולות לספוג את האי- ריווחיות של וולט ובלבד שיהיו בפלטפורמה. 

למה להם לספוג "אי רווחיות"?

אם יש משהו שרשת מרכולים גדולה יודעת לעשות ברמה פרטנית שאתה לא תאמין, זה לחשב רווחיות. 

לפני 7 דקות, אורח לרגע כתב:

או שזה נכון או שאנחנו עדר של כבשים שמעדיפים נוחות על פני מחיר. קודם נוחות- אחר כך נבכה ונתלונן.

מי שמשלם על נוחות, למה שיתלונן?

זמן זה כסף ואף אחד לא חייב להזמין שליח בעיר גדולה. זה חיסכון בזמן או פינוק, כל אחד בהתאם לחיים שלו.

אנחנו משלמים על נוחות כל הזמן, מה הבעיה עם זה?

• אהבתי 1

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעה, יבגניפ כתב:

זה עדיין אחלה שירות קונספטואלית, אני עדיין משתמש בזה המון, בטח כל עוד אני מקבל כסף לזה מהמעסיק כל חודש. אבל זה גם פחות טוב ממה שהיה פעם, ובכלליות חברה שמייצרת הרבה נזק לעולם סביב

לנוחות שזה נותן יש מחיר שלא מתבטא רק בכסף, נכון. אבל נראה לי שאפשר להגיד את זה על בערך כל דבר שמשפר לנו את איכות החיים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני שעה, falou כתב:

כינוי מכוער לפלטפורמה שמקשרת בין עסקים , לקוחות קצה, ועובדים שמוכנים לעשות את העבודה...

נכתבו פה כבר הרבה מילים על הבעיתיות של המודל הזה. אם לא בשרשור הזה, אז באחרים. לא רואה טעם לחזור על הכל.

החברות האלו נולדו כפלטפורמה לקישור למשהו שאנשים עושים ״על הדרך״. להסיע מישהו, או למסור חבילה, או להשכיר את הדירה שלך כשאתה עצמך בחופשה.

ובסוף הן הפכו לעסק במשרה מלאה עבור הנהגים או השליחים או משכירי הדירות לטווח קצר. וזה תוך שהן משנות את הסביבה עבור כולם. אף אחד לא יפצה אותך אם שליח וולט על אופניים חשמליות ידרוס את הבן שלך, כשהוא רכב על המדרכה נגד התנועה במהירות, כי מודל התגמול שלהם מעודד אותו להספיק שליחויות בקצב מסחרר. וכמובן שהוא לא עובד של וולט, כי החברות האלו בנויות על זה שאף אחד מנותני השירות לא עובד שלהן.

ואם אתה גר באיזור ביקוש תיירותי, אף אחד לא יפצה אותך על זה שהדירה לידך וזו שמעליך הפכו לדירות אירבינבי ובמקום שכנים יש לך עכשיו אורחים מזדמנים בבניין, עם הצרות שזה מביא.

ורוב החברות האלו, כולל וולט, חדרו לשוק בזה שעבדו במחירי הפסד במשך כמה שנים, עד שכל המתחרים שלהם נסגרו. והיום כשהם מעלים מחירים למחיר העלות האמיתי של שליחות, הם כבר שולטים בשוק ולאף אחד כבר לא משתלם להחזיק שליחים או לפתוח חברת שליחויות, כי כמו שנכתב פה, אם אתה לא באפליקציה של וולט, יהיו לך פחות לקוחות.

אז כן, זה נח לי ולך וללקוחות האחרים, אבל יש לזה מחירים שנגבו מהסביבה ומהחברה.

עריכה אחרונה על ידי פינדר
  • אהבתי 4

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...