Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

acid/alkaline dipping

N.Y
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7688 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

האם למישהו יש ניסיון ו/או מכיר מקום שבו אפשר להסיר את כל הצבע והחלודה משלדה ערומה לגמרי(של מיני מיינור) על ידי שיטת "acid/alkaline dipping" שבה מטבילים את ה"בודי" במיכל של חומר כימי שמסיר הכל ומשאיר שלדה נקיה מחלודה,צבע ישן וחומרי מילוי למינהם ומוכנה לפחחות יסודית וצבע.

מישהו יודע כמה זה אמור לעלות?

בתודה מראש

ניר.

NIR .Y

פורסם

אין לי תשובה ממש טובה, אבל לחנות הקומפרסורים בשדרות הרציון ליד קיבוץ גלויות היה מיכל עם חומר שהם קראו לו קארבו. השתמשתי בו להוריד צבע של קטנוע. תוצאה מעולה. הצבע ירד לגמרי תוך חצי שעה והשאיר שכבה שלא מחלידה.

תשאל אותם , פאוור קומפרסורים 6395034

פורסם

חומר להסרת פחם, גריז וצבע ("מסיר צבע בטבילה" או "כמוסטריפ") ניתן לרכוש ב"טמבור אקולוגיה" בעכו:04-9730830 (אקולוגיה, עאלק...). הוא תוקף כול חומר לא אורגני. לצורך הסרת חלודה פשוט השתמש בחומצת מלח. אולם; קח בחשבון שלאחר טיפול בחומרים אלו אתה נשאר עם שכבת ברזל חשופה החייבת לקבל שכבת הגנה תוך מס' שעות! החלודה נוצרת מיד ואת ההתחלה שלה לא ניתן לראות בעין, אבל היא שם. כמו כן מדובר בחומרים מסוכנים והעבודה איתם דורשת ידע, אישור מוסמך ממשרד העבודה וממשרד הבריאות וכמובן מקום מסומן כחוק.

אני מציע לך לפנות לאפיקים אחרים לצורך ניקוי החלקים, יש מקומות המציעים ניקוי בהתזה של זכוכית או חומר אחר שעושה עבודה עדינה יותר מסתם חול.

עוד משהו שעלה בדעתי: ניקוי בטבילה אולי תוכל למצוא אצל "אגד" או "דן", בהנחה שאתה מכיר שם משהו או אולי בצבא (מכיר משהו בתל השומר?), שם הם עברו מטבילה להתזת גרגירים עבור ניקוי הרק"מ.

פורסם

שלום ירחמיאל,

מסיר צבע הוא מאוד שימושי אבל אין לו חצי היעילות של טבילה בחומצה מתאימה. כמו שכתבתי, אחרי שימוש בקארבו נשארת שכבת מתכת שלא מחלידה. הבעיה, כמו שרמזת, שניקוי בטבילה בחומצה לא זמין בארץ

ניקוי עם חלקיקים כמו חול או זכוכית גם יעיל אבל מוריד חלק מהמתכת וזה בעייתי בעיקר בניקוי חלקי ברזל שעובד ביציקה וחלקי אלומיניום

פורסם

שלום

תודה על התגובות דן וירחמיאל

דן,אני מתאר שבחנות לקומפרסורים המיכל קטן מלהכיל רכב(אפילו מיני)

קראתי באתר הזה

http://www.minimania.com/ArticleV.cfm?SCatagory=PANELS&DisplayType=Technical%20Information&CarType=ALL&DisplayID=612

האם מישהו מכיר מקום לביצוע?

נראה שזו שיטה יעילה להסרת צבע וחומרי מילוי ישנים(ברור שנשארת פלדה חשופה שדורשת כיסוי זמני מיידי)

בתודה

ניר

NIR .Y

פורסם

ניר,

משום מה יש לי הרגשה שאתה הולך סתם להסתבך או לבזבז זמן וכסף. יעזור מאד אם תציין איזה חלקים אתה רוצה לנקות? יש לי קצת נסיון בכך וזה יותר פשוט ממה שזה נשמע.

פורסם

הכוונה היא לא לחלקים נפרדים אלא פשוט לפרק את הרכב לגמרי כולל הכל- ואת שלדה הערומה(ללא מנוע,מתלים ,גלגלים,חלקי הגה ,שמשות..... ובקיצור הכל חוץ מהבודי של האוטו )ליטבול במיכל החומר הכימי.

כמו שמכינים שלדה לפני ניקוי חול -רק לפי השיטה הנ"ל.

אבל יכול להיות שאין בארץ עדיין מקום כזה ???!!!

NIR .Y

פורסם

אני מציע לך לרדת מהרעיון, יש לו גם חסרונות של הסרת כל מיגון החלודה בחלקים הפנימיים שלא תוכל להגיע אליהם אח"כ בכלל! אתה רוצה עבודה יפה, תעשה ניקוי חול\אבקה או מסיר צבע עם הרבה סבלנות.

Bel Paese, Brutta Gente - mica sono pazzo, sono pazzi gli altri che accettano tutto! io almeno dico 'questo e' sano, questo e' malato, qui c'e' il bene, qui c'e' il male'... a voi tutto questo dolore sembra giusto. a me no. io mi devo difendere...

• תוכן חדש...