Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1369 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעריך ששעה של נסיעה בסל"ד 2000 ומעלה יטעין את המצבר במלואו.
העניין הוא שלא בטוח שהוא יטען כאשר הוא התרוקן לגמרי, יכול להיות שהוא ישן מאוד, יכול להיות שהוא יבש
תנסה לנסוע חצי שעה לפחות, זה אמור להספיק אם המצב במצב סביר פלוס.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

אתה יכול להתקע אם המצבר לא תקין

עדיף מטען מצברים שגם יבדוק אם המצבר מחזיק טעינה.

עריכה אחרונה על ידי Coro
  • אהבתי 1

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם (נערך)

המצבר ורטה מצבר יבש רק שנה וחצי.

אני נוסע מאוד מעט.

לכן אני שואל איך לטעון את המצבר לטעינה מלאה עם הוא ריק או קרוב לזה.
אין לי חנייה כך שמטענים לא רלוונטים.

עריכה אחרונה על ידי shmulik88
פורסם

טעינה מלאה לדעתי אחרי 30-45 דקות של נסיעה בסל"ד 2000 ומעלה אמור להספיק לו

VARTA הם מצברים מעולים, אם הוא בן שנה וחצי הוא די חדש.
בכל מקרה, ממליץ לך תמיד להתניע את הרכב לפחות פעם בשבוע כדי לשמור על המצבר.

תקנה בוסטר התנעה ותהיה שקט, גם אם תיתקע באיזה מקום בלי יכולת להניע, 2 דקות ואתה נוסע כמו גדול

• אהבתי 1
פורסם
לפני 12 דקות, boli19 כתב:

תקנה בוסטר התנעה ותהיה שקט, גם אם תיתקע באיזה מקום בלי יכולת להניע, 2 דקות ואתה נוסע כמו גדול

משהו לא מסתדר לי.

הפיוז של האלטרנטור הוא 7.5A.

כך שאני מניח שזרם הטעינה הוא כ-5A.

קיבולת של המצבר הוא 45A.

כך שאם המצבר ריק טעינה מלאה צריכה להיות כ-9 שעות.

אז איך נסיעה של 30-45 דקות תמלא את המצבר במלואו?

• רעיון טוב! 2
פורסם

המומחים יתקנו אם צריך, אבל כמה שידוע לי הזרם הוא כ70 אמפר בסרק, בגלל שיש צריכה במהלך נסיעה, נסיעה שעה-שעה וחצי אמורה להטעין עד ל100% אם המצבר תקין.

אגב לא צריך חנייה פרטית למטען מצברים. אפשר לפרק את המצבר ולהטעין בבית. לרכב שלא נוסע הרבה אני חושב שזה MUST.

• אהבתי 2

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם

אני לא נזקקתי מעולם למטען מצברים (להבדיל מבוסטר התנעה שיש באוטו תמיד, ומאז שקניתי אני מחפש אנשים תקועים להניע להם), אבל למי שזקוק לזה בשל אורח חיים, מטען נייד של נוקו עולה בערך 200 ש"ח.

https://www.amazon.com/NOCO-GENIUS5-Fully-Automatic-Temperature-Compensation/dp/B07W8KJH44?smid=ATVPDKIKX0DER&linkCode=sl1&tag=motozon-20&linkId=2ca35f5303b141c4c2a84c5d20d8e133&language=en_US&ref_=as_li_ss_tl

• אהבתי 1

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, boli19 כתב:

הפוך גוטה הפוך. התנעה של פעם בשבוע רק תגמור את המצבר. ההסבר לכך הוא שהתנעה של רכב דורשת הרבה אנרגיה מהמצבר. אנרגיה שאפילו עמידה בסל"ד סרק של חצי שעה לא תחזור בחזרה למצבר. אז נוצר מצב שבכל התנעה אתה רק לוקח אנרגיה ולא מחזיר אותה. מה הפיתרון? מטען מצברים חכם שיודע מתי להפסיק את הטעינה, לתת למתח לרדת טיפה ואחר כך להמשיך להטעין.

אז ככה, כל חמשלאי מומחה שמבין בתחום יאמר לכם שתפקידה של מערכת החשמל ברכב שבטעות נקראית מערכת הטעינה לא אמורה למלא מצבר. תפקידה של המערכת היא לייצר מתח שיספיק לצרכנים השונים ברכב ותו לא. הטענה של מצבר ריק או חלש נעשית על ידי טעינה בעזרת מטען מצברים יעודי. הטעות הכי גדולה היא לנסוע עם מצבר דפוק שלא יכול לאגור מתח וכל פעם להניע בעזרת כבלים או בוסטר. הדבר גורם לשחיקה של מערכת הטעינה כי כל הזמן ישנה דרישה מהמערכת להטעין את המצבר הריק שלא מסוגל לאגור מתח.

עריכה אחרונה על ידי Cerebral Cortex
  • אהבתי 2

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם (נערך)
לפני 12 שעות, shmulik88 כתב:

משהו לא מסתדר לי.

הפיוז של האלטרנטור הוא 7.5A.

כך שאני מניח שזרם הטעינה הוא כ-5A.

קיבולת של המצבר הוא 45A.

כך שאם המצבר ריק טעינה מלאה צריכה להיות כ-9 שעות.

אז איך נסיעה של 30-45 דקות תמלא את המצבר במלואו?

פיוז של 7.5 אמפר אינו קשור להגבלת זרם הטעינה או ניתן להסיק מערך הפיוז את זרם הטעינה. זרם הטעינה עשוי להגיע להרבה יותר מ-20 אמפר.

בדרך כלל הפיוז שנמצא על קו הטעינה של המצבר הוא בערך שנע בין 100-150 אמפר.

הפיוזים בעלי ערך נמוך של 7.5 אמפר נמצאים בקו מפתח ההצתה וגם מנורת הביקורת בלוח השעונים ועןוד...

עריכה אחרונה על ידי מרק10
  • אהבתי 1

איזה כייף לי :)

פורסם
בתאריך 3.9.2022 בשעה 07:43, Cerebral Cortex כתב:

הפוך גוטה הפוך. התנעה של פעם בשבוע רק תגמור את המצבר. ההסבר לכך הוא שהתנעה של רכב דורשת הרבה אנרגיה מהמצבר. אנרגיה שאפילו עמידה בסל"ד סרק של חצי שעה לא תחזור בחזרה למצבר. אז נוצר מצב שבכל התנעה אתה רק לוקח אנרגיה ולא מחזיר אותה. מה הפיתרון? מטען מצברים חכם שיודע מתי להפסיק את הטעינה, לתת למתח לרדת טיפה ואחר כך להמשיך להטעין.

אז ככה, כל חמשלאי מומחה שמבין בתחום יאמר לכם שתפקידה של מערכת החשמל ברכב שבטעות נקראית מערכת הטעינה לא אמורה למלא מצבר. תפקידה של המערכת היא לייצר מתח שיספיק לצרכנים השונים ברכב ותו לא. הטענה של מצבר ריק או חלש נעשית על ידי טעינה בעזרת מטען מצברים יעודי. הטעות הכי גדולה היא לנסוע עם מצבר דפוק שלא יכול לאגור מתח וכל פעם להניע בעזרת כבלים או בוסטר. הדבר גורם לשחיקה של מערכת הטעינה כי כל הזמן ישנה דרישה מהמערכת להטעין את המצבר הריק שלא מסוגל לאגור מתח.

בהודעה שלך יש המון אי דיוקים. המלצתי לך ללמוד את נושא מערכת הטעינה ברכב ולחזור עם תובנות.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 19 שעות, מרק10 כתב:

בהודעה שלך יש המון אי דיוקים. המלצתי לך ללמוד את נושא מערכת הטעינה ברכב ולחזור עם תובנות.

אתה מוזמן להאיר את עיניי.

• אהבתי 1

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם (נערך)

@מרק10

כמה "חשמל" נלקח מהמצבר בפעולת ההנעה (באחוזים)? וכמה זמן של נסיעה/עמידה בסרק לוקח להחזיר את אותו.?

ברור שיש שוני בין רכבים.

בערך. במשפחתית ממוצעת עם מצבר 45-55 אמפר

עריכה אחרונה על ידי om2
  • אהבתי 1

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם (נערך)
בתאריך 5.9.2022 בשעה 20:20, om2 כתב:

@מרק10

כמה "חשמל" נלקח מהמצבר בפעולת ההנעה (באחוזים)? וכמה זמן של נסיעה/עמידה בסרק לוקח להחזיר את אותו.?

ברור שיש שוני בין רכבים.

בערך. במשפחתית ממוצעת עם מצבר 45-55 אמפר

קצת קשה לענות על השאלה בצורה מדוייקת מכיוון שיש המון משתנים לכן התייחס בצורה כללית לשאלתך..

זמן ההתנעה של מנוע בנזין תלוי גם בטמפ' החיצונית כלומר בימים שבהם הטמפ' צונחת מתחת ל-0 מעלות צלזיוס זמן ההתנעה יהייה ארוך יותר מאשר בטמפ' חיצונית של 25 מעלות צלזיוס.

בהנחה שהמצבר ברכב במצב טוב וטעון ב-100 אחוז תהליך ההתנעה עשוי לקחת בין 0.3-3 שניות כאשר הזרם הנצרך עשוי להגיע ל-150-300 אמפר וזרם הפיק יכול להגיע גם ל-1000 אמפר.

בחישוב מקורב לדעתי האלטרנטור יכול להחזיר את האנרגיה שנצרכה מהמצבר בזמן התנעה תוך פרק זמן של 30 שניות של נסיעה.

עריכה אחרונה על ידי מרק10
  • אהבתי 2

• תוכן חדש...