Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1370 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 59 דקות, מרק10 כתב:

קצת קשה לענות על השאלה בצורה מדוייקת מכיוון שיש המון משתנים לכן התייחס בצורה כללית לשאלתך..

זמן ההתנעה של מנוע בנזין תלוי גם בטמפ' החיצונית כלומר בימים שבהם הטמפ' צונחת מתחת ל-0 מעלות צלזיוס זמן ההתנעה יהייה ארוך יותר מאשר בטמפ' חיצונית של 25 מעלות צלזיוס.

בהנחה שהמצבר ברכב במצב טוב וטעון ב-100 אחוז תהליך ההתנעה עשוי לקחת בין 0.3-3 שניות כאשר הזרם הנצרך עשוי להגיע ל-150-300 אמפר וזרם הפיק יכול להגיע גם ל-1000 אמפר.

בחישוב מקורב לדעתי האלטרנטור יכול להחזיר את האנרגיה שנצרכה מהמצבר בזמן התנעה תוך פרק זמן של 30 שניות של נסיעה.

יופי, נתקדם צעד צעד. 
אם מתניעים את הרכב ולא נוסעים איתו אפילו סנטימטר אחד. כמה זמן ייקח למערכת החשמל להטעין את המצבר בסל"ד סרק אם בכלל זה יתרום למשהו? 
אתה בטח תסכים איתי שלעמוד עם הרכב בחנייה ולתת בגז בכדי שהמנוע יעבוד על ניוטרל בסל"ד של 2000 סל"ד ומעלה זה לא באמת רעיון בריא נכון?

• אהבתי 1

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
לפני 49 דקות, Cerebral Cortex כתב:

יופי, נתקדם צעד צעד. 
אם מתניעים את הרכב ולא נוסעים איתו אפילו סנטימטר אחד. כמה זמן ייקח למערכת החשמל להטעין את המצבר בסל"ד סרק אם בכלל זה יתרום למשהו? 
אתה בטח תסכים איתי שלעמוד עם הרכב בחנייה ולתת בגז בכדי שהמנוע יעבוד על ניוטרל בסל"ד של 2000 סל"ד ומעלה זה לא באמת רעיון בריא נכון?

למה זה לא רעיון בריא?

בסל"ד מעל 2000 אין טעינה?

פורסם
לפני 18 שעות, shmulik88 כתב:

למה זה לא רעיון בריא?

בסל"ד מעל 2000 אין טעינה?

ממתי זה בריא לעמוד בחניה עם מנוע בטורים גבוהים בניוטרל? חוץ מעומס על המכלולים, ביזבוז דלק ויצירת פיח בחלל בית השריפה איזה יתרון יש בזה?

לא יותר עדיף לחבר מטען מצברים חכם ונגמר הסיפור?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם (נערך)
בתאריך 6.9.2022 בשעה 23:42, Cerebral Cortex כתב:

יופי, נתקדם צעד צעד. 

בקצרה

מערכת הטעינה ברכב מתוכננת לשמור על מאזן אנרגיה חיובי (מאזן טעינה) כלומר לשמור על מצבר טעון בכול תנאי הנסיעה קרי גם בנסיעה בעיר ועמידה בסל"ד סרק ברמזורים ומספר התנעות דחופות.

במידה והמצבר נפרק ב-20-30 אחוז מהקיבולת שלו כתוצאה מהפעלת צרכנים כבדים בסל"ד סרק אין שום בעיה לאלטרנטור לספק את האנרגיה הדרושה בכדי להטעין את המצבר ל-100 אחוז קיבולת ואין שום צורך במטען ייעודי.

מערכת הטעינה מתוכננת לספק זרם טעינה גם בסל"ד סרק בכדי לשמור על מצבר טעון בתנאי שברכב לא מותקנים צרכני אנרגיה נוספים מלבד אלה שהגיעו מותקנים על-ידי ייצרן הרכב.

אין צורך לעלות את סל"ד המנוע בעמידה ל-2000 סיבובים לדקה בכדי להטעין את המצבר. מספיק שמעלים את סל"ד המנוע ל-1000-1200 סיבובים לדקה בכדי שהאלטרנטור יספק זרם גבוה יותר ב-30-40 אחוז לעומת סל"ד סרק שבדרך כלל נע בין 650-750 סיבובים לדקה בכדי לטעון את המצבר מהר יותר.

אכן רצןי לטעון מצבר שנפרק מתחת ל-11.6 וולט ואינו מסוגל להניע את הרכב בעזרת מטען ייעודי.

אבל יש רצוי ויש מצוי כלומר אם אתה מטעין מצבר ריק לאחר התנעת הרכב בעזרת כבלים פעם או פעמים בשנה לא יקרה שום נזק לאלטרנטור ורצוי לבצע נסיעה קצרה של 30-45 דקות בכדי להטעין את המצבר לרמה כזו שתוכל גם למחרת להתניע את המנוע.

אפשר להטעין מצבר ריק גם בעמידה במידה והדבר לא נעשה על בסיס יומי ואין צורך לעלות את הסל"ד ל-2000 סיבובים לדקה אלא מפסיק לעלות את מהירות סיבובי המנוע  ל-1000-1200 סיבובים לדקה לפרק זמן מסויים התלוי בקיבולת המצבר וזרם הטעינה שהאלטרנטור מסוגל לספק בסל"ד שציינתי.

עריכה אחרונה על ידי מרק10
  • אהבתי 2

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)
לפני 14 שעות, מרק10 כתב:

בקצרה

מערכת הטעינה ברכב מתוכננת לשמור על מאזן אנרגיה חיובי (מאזן טעינה) כלומר לשמור על מצבר טעון בכול תנאי הנסיעה קרי גם בנסיעה בעיר ועמידה בסל"ד סרק ברמזורים ומספר התנעות דחופות.

במידה והמצבר נפרק ב-20-30 אחוז מהקיבולת שלו כתוצאה מהפעלת צרכנים כבדים בסל"ד סרק אין שום בעיה לאלטרנטור לספק את האנרגיה הדרושה בכדי להטעין את המצבר ל-100 אחוז קיבולת ואין שום צורך במטען ייעודי.

מערכת הטעינה מתוכננת לספק זרם טעינה גם בסל"ד סרק בכדי לשמור על מצבר טעון בתנאי שברכב לא מותקנים צרכני אנרגיה נוספים מלבד אלה שהגיעו מותקנים על-ידי ייצרן הרכב.

אין צורך לעלות את סל"ד המנוע בעמידה ל-2000 סיבובים לדקה בכדי להטעין את המצבר. מספיק שמעלים את סל"ד המנוע ל-1000-1200 סיבובים לדקה בכדי שהאלטרנטור יספק זרם גבוה יותר ב-30-40 אחוז לעומת סל"ד סרק שבדרך כלל נע בין 650-750 סיבובים לדקה בכדי לטעון את המצבר מהר יותר.

אכן רצןי לטעון מצבר שנפרק מתחת ל-11.6 וולט ואינו מסוגל להניע את הרכב בעזרת מטען ייעודי.

אבל יש רצוי ויש מצוי כלומר אם אתה מטעין מצבר ריק לאחר התנעת הרכב בעזרת כבלים פעם או פעמים בשנה לא יקרה שום נזק לאלטרנטור ורצוי לבצע נסיעה קצרה של 30-45 דקות בכדי להטעין את המצבר לרמה כזו שתוכל גם למחרת להתניע את המנוע.

אפשר להטעין מצבר ריק גם בעמידה במידה והדבר לא נעשה על בסיס יומי ואין צורך לעלות את הסל"ד ל-2000 סיבובים לדקה אלא מפסיק לעלות את מהירות סיבובי המנוע  ל-1000-1200 סיבובים לדקה לפרק זמן מסויים התלוי בקיבולת המצבר וזרם הטעינה שהאלטרנטור מסוגל לספק בסל"ד שציינתי.

אם ככה, איך כבודו מסביר את העובדה שבזמן משבר הקורונה נמכרו כמויות מצברים לא נתפסות על הדעת? למה אלפי מצברים סיימו את חייהם ככה פתאום אם מספיק פעם בשבוע להתניע את הרכב? אני המשכתי לעבוד כרגיל. אבלאחותי שנאלצה לשבת בבית מתוקף היותה מורה לא סבלה ממצבר מת. למה? כי אני דאגתי שכל התקופה שהרכב לא היה בשימוש הוא יהיה מחובר למטען חכם. אז איך אתה מסביר את זה?

עריכה אחרונה על ידי Cerebral Cortex
  • אהבתי 1

פורסם
בתאריך 3.9.2022 בשעה 00:11, shmulik88 כתב:

משהו לא מסתדר לי.

הפיוז של האלטרנטור הוא 7.5A.

כך שאני מניח שזרם הטעינה הוא כ-5A.

קיבולת של המצבר הוא 45A.

כך שאם המצבר ריק טעינה מלאה צריכה להיות כ-9 שעות.

אז איך נסיעה של 30-45 דקות תמלא את המצבר במלואו?

😉

משהו לא מסתדר לי,

אורך הבית שלי הוא 10 מטר,

אז איך יש בו 100 מטר רבוע ?

ואיך הוא מכיל 250 קוב ?......

אבל אם לא תשאל איך תדע ?

קצת ידע בסיסי:

האמפר ['הספק'] הוא סוג של 'גודל הזרם'

אותו צריך להכפיל במתח - 'וולט' שהוא סוג של 'עוצמת הזרם'

התוצאה היא וואט

את זה צריך להכפיל בזמן

ואת התוצאה מודדים בקילו וואט שעה.

כך שחוץ מההספק בפיוז צריך לבדוק

מה מתח הטעינה

ומה קיבולת המצבר בקווט"ש

ואז לחשב את הזמן.

לדוגמא:

אם ההספק הוא 5 אמפר

ומתח הטעינה הוא 60 וולט

יש לנו 300 וואט

אם המצבר קיבולת המצבר היא 0.6 קווט"ש

ייקח שעתיים לטעינה מלאה.

פורסם
לפני 51 דקות, Cerebral Cortex כתב:

אם ככה, איך כבודו מסביר את העובדה שבזמן משבר הקורונה נמכרו כמויות מצברים לא נתפסות על הדעת? למה אלפי מצברים סיימו את חייהם ככה פתאום אם מספיק פעם בשבוע להתניע את הרכב? אני המשכתי לעבוד כרגיל. אבלאחותי שנאלצה לשבת בבית מתוקף היותה מורה לא סבלה ממצבר מת. למה? כי אני דאגתי שכל התקופה שהרכב לא היה בשימוש הוא יהיה מחובר למטען חכם. אז איך אתה מסביר את זה?

כי אנשים הניעו את הרכב שלהם ולא ביצעו טעינה מספקת למצבר.

• תוכן חדש...