Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חיבור עומס אינדוקטיבי לUPS

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1390 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היוש מתוקות.

בהמשך לשרשור הזה: 

בימים כתיקונם הייתי מתקשר ישירות למר"ן @yosi05 אבל הוא לא איתנו אז אסתמך עליכם (אהםםם אהםם @מרק10 @אביב).

יש לי בבית (הבריטי) מחמם מים בגז. כרטיס הבקרה שלו כבר טוגן פעם אחת על ידי קפיצת מתח ועשה לי את המוות, וגם יש דיבור על סיכוי להפסקות חשמל בחורף הקרוב. כדי להרוג שתי ציפורים במכה אחת, אני שוקל להרכיב UPS על אספקת החשמל של הבויילר, שגם יגן עליו וגם יתן עוד כמה שעות ריצה עד שחוזר החשמל.

הבויילר צורך 119W כשמשאבת הסחרור עובדת, אני יכול לקצר את זמני העבודה שלה ע"י העלאת טמפרטורת מים שתוביל לחימום מהיר יותר של החדרים וסגירה של התרמוסטט.

חשבתי לקנות UPS של 1600VA/900W שאמור להספיק לכמה שעות טובות. הבעיה היחידה שאני מוצא בתוכנית הזו היא שהעומס שהוא מתוכנן אליו הוא לא אינדוקטיבי, והעומס של משאבת הסחרור הוא אינדוקטיבי. היות ויש פה מרווח אני חושב שיהיה בסדר, אבל אשמח אם תוכלו להצביע על כשלים בתכנית.

רב תודות

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

היי יקירה, בדומה לספק כוח של מחשב שבימינו הממוצע הוא 350W וכמובן שהצריכה שלו בזמן אמת משתנה, אני לא רואה בעיה בצריכה של התקן חשמל בעל זרם דומה, השאלה היא לגבי גוף החימום, הוא מחובר במעגל אחר ואת מעוניינת לחבר רק את יחידת הבקרה ומשאבת הסחרור, נכון?

פורסם

דובשנית, 

אין גוף חימום, רק יחידת בקרה, מצת ומשאבת סחרור. חימום במים נעשה בגז. 

הבעיה שלי היא שבניגוד למחשב בו הצריכה היא בעיקר ע"י מעגלים אלקטרוניים, פה הצריכה העיקרית היא ע"י מנוע. הם מתנהגים שונה מבחינת עומס. 

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

הי בנות,

נתון 900w זה צריכה רגעית למכשיר. בסהכ אגורה  בסוללה אחת סטנדרטית קיבולת של 12*7 כלומר 84watt. בהנחה שבמכשיר יש 2 סוללות זה 160w. אז זה לא יספיק להרבה זמן.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

הבנתי, ייתכן שאני מפספס כאן משהוא אז נחכה לעוד דעות, מה שאני כן יודע, שעדיף ככל נראה יהיה לרכוש UPS שמוציא גל סינוס טהור ולא ריבועי כי ישנם מנועים שמושפעים לצורת הגל

פורסם (נערך)
לפני 43 דקות, car_me כתב:

הי בנות,

נתון 900w זה צריכה רגעית למכשיר. בסהכ אגורה  בסוללה אחת סטנדרטית קיבולת של 12*7 כלומר 84watt. בהנחה שבמכשיר יש 2 סוללות זה 160w. אז זה לא יספיק להרבה זמן.

כיוונת אותי קצת פה, מצאתי גרף של זמן גיבוי של האלפסק שחשבתי עליו לפי ההספק שנדרש ממנו. ל119 וואט יש לי משהו כמו 50 דקות. אמנם אפשר לחמם את כל הבית יפה בעשר אם המערכת כבר חמה ולא צריך לחמם אותה מאפס, אבל מרגיש לי קצת מעט.

לפני 42 דקות, adi89 כתב:

הבנתי, ייתכן שאני מפספס כאן משהוא אז נחכה לעוד דעות, מה שאני כן יודע, שעדיף ככל נראה יהיה לרכוש UPS שמוציא גל סינוס טהור ולא ריבועי כי ישנם מנועים שמושפעים לצורת הגל

אכן מדובר בגל ריבועי. כשאתה אומר מושפע זה אומר לא יעיל, או שישרוף לי את המנוע? גל סינוס טהור זה כבר מוצר יקר הרבה יותר.

טוב, עלה לי רעיון. אמנם לא יסגור את הפינה של הגנה מול נחשולי מתח, אבל מה עם לקנות אינוורטר 12V עם גל סינוס טהור ולנצל את העובדה שיש לי בחניה שתי בהמות עם מנועים גדולים מדי ומצברים בהתאם בתור גיבוי?

עריכה אחרונה על ידי nitch

לפני 22 שעות, hans כתב:

• תוכן חדש...