Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1443 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אדם שנגעל/פוחד מכל הייצורים למיניהם שרואים בבית פרטי

נמלים, מקקים, לטאות, עכברים/חולדות וכו'.

אני משתעשע במחשבה על לעבור מתישהו לבית פרטי, והנושא הזה הכי מטריד אותי

מה שכן אני יכול להגיד, זה שאת החצר לא אשאיר כקרקע פוריה לייצורים האלו - אלא אמצא פתרונות להפוך את זה לפחות פראי (לדוגמא, לא עצים, ריצוף חלק גדול מהמקום, לא גדר עם פתחים וכו).

אשמח לשמוע מאנשים כמוני שעשו צעד כזה, עד כמה זה נוראי ואיך הם מתמודדים עם זה.

פורסם

תזמין מדביר פעם בשנה.

נמלים וגוקים כמעט ולא יהיו (גם תלוי שכנים)

נחשים לא יגיעו אם לא יהיה להם מסתור/עכברים לאכול

• אהבתי 1

.

פורסם

אצלי בגינה יש חתולים.... וגם שועלים, יעלים ומסתבר שגם צבוע ביקר פה באזור לא מזמן.

בהרצליה בקומה שניה היו מלא מלא מלא ג'וקים, עכשיו בדירת גן באזור שומם (אין ליד השורה של הבניינים שלי ממש כלום, רק טבע), רק יתושים\כל מיני מעופפים קטנים.

מה שאני אומר זה שזה יותר תלוי ביישוב\עיר ומה מצוי בה ופחות באם זה בית\דירת קרקע.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

אם תבנה את הבית שלך על עמודים וכך שלא יפנה לחורש, זה כבר יצמצם לך את התופעה באחוז ניכר. את השאר אפשר לסגור עם הדברה תקופתית. 

עניין נוסף שידרוש בדיקה זה מערבולות אוויר בתוך הבית. יצא לי לגור ולהתאחסן כמה פעמים בבתים שהיה בהם 'פיר' מרכזי בין גרמי המדרגות, ושם בכל קיץ חוללו להם לפחות חמישה זבובים בכל רגע נתון, כי הייתה בריזה נעימה בנקודה הזאת במקום החום ששרר בכל מקום מסביב. 

פורסם

אכן יהיה לך קצת קשה למנוע כניסה של יצורים למינהם בבית פרטי,
אבל ריצוף\בטון חלק מסביב לבית (לכולו) בעומק של חצי מטר יעשה עבודה מצויינת בלהרחיק זוחלים, מעופפים תמיד יהיו.

פורסם (נערך)

אולי במקום ללכת על מניעה ללכת על הורדת מפלס החרדה ?

יש בפייסבוק על מיני קבוצות של צילום בע"ח. לעיתים יש גם הסבר לגבי אותו בע"ח.

כאשר אתה רואה את זה באופן שוטף, זה עוזר להבין את בע"ח ולהוריד את מפלס החרדה.

בתור בונוס זה גם עוזר לצמצם את הפגיעה בטבע המקומי

לי אישית זה עזר עם פחד מעכבישים ובמידה רבה עם נחשים (אבל בינינו, מי באמת רוצה ל"זכות" בהכשה של נחש צפע ? לכן זה לא באופן מלא)

עריכה אחרונה על ידי guya72
  • אהבתי 3
פורסם
לפני 28 דקות, Be roo כתב:

השאלה היא למה בית פרטי. אחד היתרונות הגדולים שלו זה חצר, ואם זה לא רלוונטי לך, אז למה כן?

החצר רלוונטית, לא האופי הפראי שבדרכ עושים. 

מעבר לבעח למיניהם, עצים וגינה לדוגמא זה המון לכלוך שאין לי כוח או רצון לתחזק. 

מקסימום גינת תבלינים קטנה. 

חוץ מהחצר, גם גודל הבית, אולי מרתף או יחידת דיור  שאפשר לסדר ולהשכיר ובכך להקל את העומס הכלכלי של המשכנתא.. 

פורסם

חצר זה טבע. גם אם היא תכלול אצלך מעט צמחיה, לשבת בחוץ אומר להיות חשוף לחרקים, עכבישים וזוחלים. למי שחרד מהם כמו שאתה מתאר זה נשמע לי חסר טעם, אלא אם יתר בני הבית יהנו ממנה בלעדיך.

לגבי גודל, אז מראש אתה תקח בית גדול ממה שאתה צריך ויקר יותר, רק כדי להשכיר חלק ממנו כדי לכסות את העלויות המיותרות שכרוכות בכך?

אז למה לא לקחת קטן יותר וזול יותר?

גם לא הבנתי את פסילת רעיון הפנטהאוז, הוא לא בהכרח יקר יותר מבית באותו איזור. תלוי כמובן בהרבה גורמים, העניין הוא למצוא את זה שמתאים לך.

• אהבתי 1
פורסם

גם לשבת במרפסת זה להיות חשוף לחרקים, אני לא חרד בצורה קיצונית פשוט מעדיף שהיצורים האלה לא יהיו בקרבתי.

ליתר בני הבית זה לא מזיז, אני מסתכל בעיקר על היתרונות שאני יכול לתת לילדים (מיני מגרש כדורגל לדוגמא)

לא פסלתי את רעיון הפנטהאוז - להפך - זה בהחלט משהו שאני מעדיף - פשוט בדקתי מחירים והם לא בכיוון בכלל.

לגבי הגודל, אני חושב גם על העתיד, אם אני לוקח בית גדול יותר (ויקר יותר - אם כי לא בהרבה), מצד אחד זה יאפשר לי להשכיר חלק ממנו כדי לכסות עלויות

מצד שני כשהילדים יהיו גדולים, יוכל לאפשר לי לעזור להם ע"י מגורים באותה יחידת דיור.

פורסם (נערך)

יש הבדל גדול בכמות החרקים בקומת הקרקע לבין פנטהאוז, גם אם הוא בקומה 6 או אפילו 4.

בהודעה הראשונה תארת את זה ברמה שנראתה כמו פוביה, בגלל זה התהיה. אם זה בסך הכל העדפה, אז ברור מאיפה אתה מגיע.

לגבי הגודל, לחשוב קדימה זה טוב. רק קח בחשבון שלהשכרת יחידת דיור יש חסרונות. מעבר לעבודה שעכשיו אתה צריך להתעסק עם השכרה ודיירים, הם גם דיירים וגם שכנים. הם יכולים להיות בלתי מורגשים או נודניקים ברמת הזוועה. כשנכס רחוק ממך אתה יכול לבחור שלא לענות לטלפון, כשהם דופקים לך בדלת בשישי אחה״צ זה יותר מציק. 

אם הילדים מאוד צעירים אולי אין טעם לקנות עכשיו בית עם יחידה שתשרת אותם בעתיד.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, phpclub כתב:

לגבי הגודל, אני חושב גם על העתיד, אם אני לוקח בית גדול יותר (ויקר יותר - אם כי לא בהרבה), מצד אחד זה יאפשר לי להשכיר חלק ממנו כדי לכסות עלויות

מצד שני כשהילדים יהיו גדולים, יוכל לאפשר לי לעזור להם ע"י מגורים באותה יחידת דיור

אתה לא יכול לדעת מה הילדים ירצו לעשות שיהיו גדולים, בסוף הם מחליטים שהם עוברים לגור עם שותפים בת"א ואתם נשארים זוג מבוגרים עם 250 מ"ר בנוי וגינה לתחזק. זה לא קל ולא זול.

אבל אם זה הגודל שמתאים למשפחה שלכם במצבה הנוכחי ולעוד שנים טובות, זה מצויין. בעתיד תמיד אפשר למכור ולעבור.

בנוגע לשרצים, לכל אזור בארץ יש את היצורים שלו, מעופפים וזוחלים. פנטהאוז חוסך לך את הצרות של זוחלים כמו עקרבים, נדלים, חולדות וכדומה. מצד שני, יש משהו שמרגיש מאד "נכון" בלגור קרוב לאדמה וכמובן יש יותר אפשרויות מה לעשות בחצר, שבמרפסת גג לא תמיד אפשר.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...