Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1300 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 6 שעות, vadim6385 כתב:

זה לא כי ישראלי מצוי יותר טיפש מגרמני מצוי. זה מהסיבה שבגרמניה עדיף לך לקנות רכב חדש ולהחליף כל שלוש שנים, ואם יש בעיה, אז יש שירות ואחריות, ומקבלים רכב חליפי, לכן לגרמני אין יותר מדי סיבות להעדיף קורולה על גולף, אם זה עולה אותו דבר. הרבה יותר חשוב לו צריכת דלק וזיהום אוויר (כי מיסים).

זו תיאוריה יפה, אבל הגרמני המצוי ושאר שכניו ליבשת לא מחליפים רכב כל שלוש שנים, בטח לא יותר מהישראלים. צי הרכב בארץ בממוצע צעיר יותר מבגרמניה. תרבות החלפת הרכב כל שלוש שנים זו די המצאה ישראלית.

חזיר דיזל

• תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 6 דקות, קורן בן אשר כתב:

תרבות החלפת הרכב כל שלוש שנים זו די המצאה ישראלית

נדמה לי שהרעיון יובא מארה"ב

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם
לפני 8 שעות, קורן בן אשר כתב:

זו תיאוריה יפה, אבל הגרמני המצוי ושאר שכניו ליבשת לא מחליפים רכב כל שלוש שנים, בטח לא יותר מהישראלים. צי הרכב בארץ בממוצע צעיר יותר מבגרמניה. תרבות החלפת הרכב כל שלוש שנים זו די המצאה ישראלית.

מעניין אם זה באמת המצב.

אבל אל תשכח שפה יש תרבות ליסינג נרחבת, אם נשווה שוק פרטי לפרטי, אני די בטוח שבגרמניה הרכבים צעירים יותר

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, קורן בן אשר כתב:

לפני 29 דקות, yuvalganim כתב:

מעניין אם זה באמת המצב.

אבל אל תשכח שפה יש תרבות ליסינג נרחבת, אם נשווה שוק פרטי לפרטי, אני די בטוח שבגרמניה הרכבים צעירים יותר

קורן צודק

הגיל הממוצע בגרמניה של רכבים פרטיים הוא 9.6 בשנת 2019.

בישראל - 7

מקורות:

https://www.aut.fi/en/statistics/international_statistics/average_age_of_passenger_cars_in_european_countries

https://www.cbs.gov.il/he/mediarelease/Pages/2021/כלי-רכב-מנועיים-בישראל-בשנת-2020.aspx

עריכה אחרונה על ידי -UC-
פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, לב טוב כתב:

נדמה לי שהרעיון יובא מארה"ב

ליסינג כמובן לא הומצא בארץ, אבל הפיכה שלו לתרבות שלמה שמכתיבה את קצב ההתנהלות של כל השוק - לדעתי זה משהו שברמה הנוכחית חריג אצלנו ביחס לשווקים אחרים.

לפני כשעה, yuvalganim כתב:

מעניין אם זה באמת המצב.

מאוד פשוט לעשות סינון על הקובץ של משרד התחבורה, רק שזה לא מצליח לי כל כך מסיבות טכניות, אז נעשה תרגיל קטן.

לפי זה, יש לנו שני נתונים ידועים: גיל ממוצע של כלל כלי הרכב הפרטיים הוא 7 שנים, והחלק של הרכבים בבעלות שאינה פרטית הוא בקירוב 1/8. מכאן נובע מייד שגיל הרכבים בבעלות פרטית לא יכול להיות יותר גדול מ-8.

תודה ל- @-UC- שהביא את הנתון של כלל כלי הרכב הפרטיים בגרמניה - 9.6 שנים. וזה מן הסתם כולל גם רכבים שאינם בבעלות פרטית.

Q.E.D

מעבר למספרים, כל מי שהסתובב באירופה בוודאי שם לב לפרופורציה של רכבים "מיושנים",  בפרט מספר לא זניח בכלל של מכוניות בגילאי 20 ויותר בשימוש יומיומי, נראות מתוחזקות ובמצב טוב.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם
לפני שעתיים, yuvalganim כתב:

מעניין אם זה באמת המצב.

גם בארה"ב מעטים קונים רכבים, לוקחים בליסינג מהיבואנים ישירות לחוזה של 3-4 שנים.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

לפי הנתונים כאן, כשלושה רבעים. אני לא חושב שזה נחשב מעט.

בישראל לפי נתונים שונים שמצאתי, יש כיום כ-210K מכוניות פרטיות בליסינג, בהנחה שרובן המוחלט מתחלף מדי 3 שנים, אנחנו מדברים על כ-70K מכוניות חדשות לליסינג בשנה. היות שנמכרות כאן סה"כ כ-300K מכוניות בשנה, זה קצת מתחת לרבע. שזה שיעור די דומה לארה"ב.

חזיר דיזל

פורסם (נערך)
לפני 11 שעות, קורן בן אשר כתב:

תרבות החלפת הרכב כל שלוש שנים זו די המצאה ישראלית.

יש המון תופעות בישראל, שאנחנו חושבים שהן המצאה ישראלית, אבל בפועל 99% מהן יובאו מאירופה/רוסיה/אמריקה/ארצות ערב.

החלפת רכב כל 3-4 שנים זאת ממש לא המצאה ישראלית. המצאה אמריקאית, אם כבר.

ההמצאות הישראליות הבודדות שאני מצליח לחשוב עליהן זה לשים הכל בפיתה, חוצפה וכיפת ברזל.

לפני שעה, קורן בן אשר כתב:

ליסינג כמובן לא הומצא בארץ, אבל הפיכה שלו לתרבות שלמה שמכתיבה את קצב ההתנהלות של כל השוק - לדעתי זה משהו שברמה הנוכחית חריג אצלנו ביחס לשווקים אחרים.

גם זה לא המצאה ישראלית.

הנה קטע מטופ גיר מ1991, כשבישראל עוד לא ידעו מהו רכב חברה:

תיאור ההשפעה של רכבי חברה על שוק הרכב הבריטי דומה עד כדי כאב להשפעת הליסינג על שוק הרכב הישראלי.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

זו בוודאי אינה "המצאה" כמו המצאת הגלגל... אלא שפה העניין נופח מעבר למימדיו ברוב המקומות האחרים (כמו הרבה דברים אחרים, למשל החוצפה הישראלית שאליה אתה מתייחס, וכמו תעשיית ההייטק של תוכנה, שפה זה נחשב מעמד על וכל השאר נחשב זבל).

ד"א. אתה מוזמן לשאול את גוגל מה גיל הרכב האמריקאי הממוצע. קרוב לוודאי שתופתע.

חזיר דיזל

פורסם (נערך)

פרטיות הכוונה שהחלו למכור את הדגם?

עריכה: כן, היא מופיעה באתר המותג

עריכה אחרונה על ידי dav9
פורסם

הרכב כבר מוצע בהנחות של כ 4000 ש"ח, מענין בכמה יגדל הסכום דרך מועדונים גדולים כמו חבר ודומיו...

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 24.7.2022 בשעה 15:54, m3x7r3m3 כתב:

אגב יש יונדאי בגרמניה, בגרמניה ראיתי i30N עוד לפני שזו הגיעה לארץ

מתי אצלנו - 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• תוכן חדש...