Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קארוק / S-cross 2022 / סיטרואן סי 3

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1516 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

שוכר רכב ליום אחד.

הולך לבלות בו לפחות 6 שעות בנהיגה באזור אוסטריה והאלפים שלה.

לא מעניין אותי ספורטיביות בכלל, רק רוצה רכב נוח ושקט לשיוט, שלא יעשה לנו בעיות בדרך ואם אפשר יחסית חסכוני ולא אחד שעושה 1-10.

איזה הייתם לוקחים?

לא מעניין אותי ספורטיביות. כל הרכבים ללא הגבלת קמ ומכוסים בביטול נשתתפות. המחיר של הקארוק והסוזוקי בערך 150 שקלים יותר.

הסי 3 ידנית אבל אין לי בעיה עם זה שכן ביום יום אני מתנייד ברכב ידני.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

מה שתקבל. במילא בהשכרה רגילה אתה מזמין רכב לפי קבוצה, לא דגם ספציפי.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שלושתם בקבוצות שונות.

משכיר מחברה קטנה. וידאתי את זה במייל עם הנציגה שיושבת מול הרכבים והיא אמרה שהרכב הרלוונטי נרשם על שמי, ללא OR SIMILAR.  לכן שאלתי ספציפית. 

אשמח להמלצות על הרכבים למי שמכיר. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

אם זה הדגם החדש של הסוזוקי אז לאף אחד אין ממש ניסיון איתו, למרות שזו בעצם מתיחת פנים יותר מאשר דגם חדש . אם זה הדגם היוצא הייתי נמנע עקב כיול מתלים מחורבן, מפריע בעיקר בבין עירוני. 

ה-C3 מן הסתם צפופה יותר ביחס לשתי האחרים, יש לך מושג איזה מנוע יש שם? יכול להיות 1.2 עם טורבו או בלי טורבו. 

מושבים נוחים כמו ספות אבל לפחות לדגם טרום מתיחת הפנים יש זוויות גלגול מורגשות. 

קארוק לטעמי נוח בשיוט, הבנתי שברמת הגימור הבסיסית יש מושבים פחות נוחים בהשוואה לאלו שניסיתי. 

פורסם

קארוק Ambition 1.5 ליטר(הדגם הפשוט ומה שאני מניח שתקבל) גם כן מאוד נוח, שקט וחסכוני לנהיגה.

מסך המולטימדיה די קטן אבל לא חושב שזה אקוטי לרכב השכרה.

פורסם

אף אחד מהללו לא שוס לנסיעה כיפית בהרים. את ענין החסכוני בכלל איני מבין: כל העסק מיכל - מיכל וחצי, כמה אתה מצפה לחסוך, 10 יורו?

אמנם כתבת "לא ספורטיבי" וכמובן רק אתה יודע, אבל רכב עצל באלפים... למה? 

ל-C3 האוטומאטית יש מצב "ספורט" שבסך הכל מקצר יחסי העברה (אפילו באופן מוגזם), אבל ממילא מדובר בידנית, שזה בעיני יתרון. המושבים נוחים מאוד. אבל זה עדיין סופר מיני ואתה מתאר נסיעה ארוכה, לכן משלושת אלה הייתי לוקח את הקרוק. שים לב שבאירופה חיבה לדיזלים, לא בהכרח רע אבל עוד יותר ממתן נהיגה בציר הררי. 

שיהיה בכיף ובביטחה. 

פורסם

החיבה לדיזלים באירופה נגמרה בעשור האחרון, אם כי באוסטריה עדיין אחוז יחסית גבוה שלהם (הנתונים האחרונים שמצאתי, מ-2020, היו 40% - לעומת 58% ב-2015).

אישית, ליום אחד, לא הייתי משקיע יותר מידי מאמץ בבחירת הרכב, כל עוד יש מספיק מקום לנוסעים ולמטען.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 21.4.2022 בשעה 18:53, אבנר.אלקיים כתב:

רק אתה יודע, אבל רכב עצל באלפים... למה? 

נהיגה מהירה בעיקולים עושה לזוגתי בחילות. 

זה יום עם 8 שעות נהיגה. 

נהיגה בהלוך לא באלפים, רק בחזור וגם זה 30 דקות, השאר במישורים כאשר האלפים ברקע. 

כבישים חדשים לא מתגרזן, בטח לא בחול. 

באוסטריה אכיפה דרקונית. 

עוד סיבות? :)

בסוף התקשרו יום לפני וביקשו שאבוא לקחת את הרכב לאקסטרה יום ללא עלות נוספת. אם אני רוצה יכול לקחת רכב פשוט יותר, אבל אוטומט ואז המחיר הוא 100 יורו ליומיים האלו כולל נהג נוסף, ללא הגבלת קמ וביטול כל השתתפות עצמית. הסכמתי. 

נתנו לנו סוויפט הייבריד אוטומטית 2022 מאובזרת בכל טוב. היא עגלתית, אבל מאוד חסכונית, לא קרש גיהוץ בכלל ולא היו לי שום כאבים בסוף יום שבו נהגתי 8 שעות. התמודדה יפה מאוד עם 130 קמ"ש בכבישים המהירים של אוסטריה (לא עברתי שם על המהירות כי כמות המצלמות שם מטורפת). פחות התמודדה עם העיקולים באלפים בזמן שזוגתי ישנה במושב ליד, אז ויתרתי. חרא טרן אין, קקי שלדה. מנוע אין מה לדבר. הגה דווקא היה די חד ומדויק. מוזר. בכל אופן אין ברכב הזה שום דבר מלהיב, אבל היא אחלה רכב מיני.

אוסטריה אחלה ארץ לנהיגה אם כי מדי פעם יש בה דפקטים גם כן, אבל לרוב הם גרמנים. מקפידים על הימין, על המהירות, על אדיבות. כל הארץ מבוססת על אמון (תחנת דלק, תדלק ואז כנס לשלם, תחבצ לא מעבירים כרטיס, אלא סומכים שאנשים ישלמו). 

הרחובות של וינה מלאים בב.מ.וו, מרצדס ואאודי, ככל שמתרחקים מגלים ארץ יפייפיה עם טבע מרהיב ועוצר נשימה וגם מכוניות מוזרות יותר. פתאום מאזדה 3 2007. פתאום אוטוביאנקי.  מקום יפה ממליץ בחום. 

IMG_20220422_225602.jpg

IMG-20220423-WA0051.jpg

• אהבתי 2

פורסם (נערך)

ואיך אפשר בלי האלשטאדט... בינינו, לנסוע מוינה לזלצבורג וחזרה ליום או יומיים זה די טירוף בעיני (ושיהיה ברור - האיזור הזה פשוט מצריך יותר זמן). אבל זו הגישה שלי לטיולים, שמעדיפה להתרכז בתא שטח יותר קטן, ואם הנסיעה ארוכה ולא מדובר בערבות קנדה הריקות, לנצל את עושר האתרים באיזור. 

כמובן שלא קיבלת את הרכב המובטח. אבל הז זה חשוב, בסופו של דבר זה מסוג הטיולים שבהם הרכב בכלל לא חשוב - אלא מה שמעבר לחלון. לי יש בעיה כי אשתי מסרבת לנהוג בחו"ל, בסופו של דבר היא רואה נופים ואני מסתפק באספלט המשובח עם הסימונים שאינם דוהים לעולם.

ודרך אגב, מה שאתה קורא "אמון" לא שונה משאר אירופה, וגם מהארץ - פשוט הכל מנוטר (הערה - לא הייתי באוסטריה למעלה מעשור, אבל הדברים שצויינו דומים בכל אירופה). 

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם (נערך)
לפני 14 שעות, sperial כתב:

ואיך אפשר בלי האלשטאדט... בינינו, לנסוע מוינה לזלצבורג וחזרה ליום או יומיים זה די טירוף בעיני (ושיהיה ברור - האיזור הזה פשוט מצריך יותר זמן). אבל זו הגישה שלי לטיולים, שמעדיפה להתרכז בתא שטח יותר קטן, ואם הנסיעה ארוכה ולא מדובר בערבות קנדה הריקות, לנצל את עושר האתרים באיזור. 

לא אשקר, נהניתי מהנהיגה וסיימתי עייף, אבל הרבה פחות ממה שאני מסיים מנסיעה לאילת רק לכיוון אחד. 

הנהיגה בהרים ובכביש בגבול סלובניה הייתה פשוט מרהיבה ולא צריך מהירות כדי ליהנות מהדרך. אני פעם ראשונה רואה כבישים כאלו וכל הדרך נהגתי כמו מפגר עם חיוך משכנע את עצמי להסתכל קדימה ולא לצדדים. 

כל העיירות בדרך להאלשטט מהממות והיה לנו מאוד כיף בדרכים גם כשמגיעים מוינה. 

אני מסכים שזה לא שגרתי מה שעשינו, אבל רצינו לשנות אווירה. יצאנו בשעה 05 מוינה, עצרנו בדרך בקונדיטוריה מוצלחת באיזו עיירה, הגענו להאלשטט ממש לקראת 09 שזו השעה שבה העיירה מתעוררת, עשינו סיור במכרה המלח, ראינו את העיירה מכמה זוויות ותכלס עד השעה 1400 כבר מיצינו את העיירה. התצפית באלפים היו סגורים (עד 30 לאפריל), האגם הנעלם בדיוק נעלם שבוע אחרי שנחתנו, אז שמנו פעמינו חזרה לאיזה אאוטלט ענק לקניות. 

זה כאילו טיפשי ובזבוז זמן אבל זה היה מהימים המוצלחים שלי שם, למרות שכמעט חצי ממנו היה בנהיגה. 

לגבי האזור מסכים איתך. אפשר לבלות שם שבועות ועדיין לא לראות הכל, אבל רק לחובבי הטבע והטיולים. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

פורסם

אני גם בוינה, שכרתי סוויפט ידנית מחברת u-save, וקיבלתי סוויפט.. כי זה מה שיש להם. 80% מצי החברה מדגמי סוזוקי השונים שכולל כם ויטארה וקרוס אובר חדש.

בפרק הדינמי אין ממה להתרגש - הסוויפט רועשת, חסכונית (1:18), וחלשה (המחוג נתקע ב 140 באוטובן..). הרכב מצוייד במערכות בטיחות מלאות שתיפקדו בצורה מעולה.

בניגוד לחברינו ניקו, נחתתי בוינה והעדפתי להתמקד בצד המזרחי. הגענו לוינה בשעה 10 בבוקר, אספתי את הרכב ומשם נסעתי לברטיסלבה. רוב היום טילנו ברגל, אך לכמה מקומות הגענו ברכב.

ביום השני יצאנו בתשע בבוקר לעמק הוואכו - איזור מדהים שדורש יותר מיום. אל הצד המערבי אשלב בעתיד עם טיול שיכלול גם את גרמניה ושוויץ - לדעתי יותר קרוב ויעיל.

החניה בוינה בעייתית - אין ממש מבחר וקשה לעשות השוואת מחירים, צריך לעשות הליכה ממנה ועד המלון.. על כל לילה שילמתי בין 30 ל 35 יורו.

למרות זה, לא הייתי מעז לחשוב על כזה טיול בתחבורה ציבורית. הנסיעה בין הכפרים היא תענוג בפני עצמו, נהגים סבלניים ומאוד אדיבים. 

20220425_134506.jpg

20220425_193701.jpg

20220425_194243.jpg

20220425_193946.jpg

20220424_103334.jpg

• אהבתי 1

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם (נערך)

הכלל שלי הוא שטיול עירוני נעשה בתחב"צ וכפרי/נופי ברכב שכור. זה תלוי גם במאפייני התחבורה ביעד, כי יש מקומות עם תחב"צ פחות איכותית. לעתים אני משלב.

@LEGACY 1.8טיול שמשלב גם את אוסטריה, גם את שוויץ וגם את גרמניה - אם אתה לא מתרכז באזורי הגבול ביניהן מצריך להקצות מספר שבועות. יכול לספר שטיול שלי לפני כעשור, שהתרכז סביב זלצבורג ובאזל, עם עצירה בדרך לשני לילות באינסברוק (וטיסות למינכן) תפס שבועיים, וזה לא הרבה לאותו תא שטח.

עוד הערה לגבי טיולים כאלה - מזג האויר יכול להשפיע על תוכניות. שנה לפני הטיול המדובר בילינו שבועיים בבוואריה וביער השחור, היה יום אחד של גשם. בטיול המדובר הגשם לא פסק וזכינו אפילו לסופת שלגים ב-31 ביולי, והנהיגה מבאזל למינכן, כ-600 ק"מ בגשם, היתה סיוט.

עריכה אחרונה על ידי sperial

• תוכן חדש...