Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1570 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי

מחפש רכב אמין 6 מקומות וחסכוני בדלק.

מצד אחד רוצה לחסוך ולשלם כמה שפחות ומצד שני רוצה משהו אמין וטוב

השאלה אם התקציב של 60k יש משהו טוב.

לכן אשמח להמלצות גם בקטגוריה של ה60k וגם באזור ה 150k בערך

חשבתי על ניסאן אקסטריל, טיוטה פריוס פלוס ומיצובישי האוטלנדר.

פורסם

יש הבדלים משמעותיים במרחב הפנימי והשימושיות ברכבי 7 מושבים. ככל הנראה העמדת בשורה אחת את שלושת הרכבים הצפופים ביותר בקטגוריה. חשוב לדעת מי ישב בשורה 3, כל כמה זמן, ולכמה זמן? 

אם מדובר בנסיעות קצרות מאוד לסבא/סבתא ללא הרבה מטען, עם ילדים רזים עד גיל 10, אז ככל הנראה שלושתן יספיקו. בהנחה שילד אחד יושב בשורה 3 והמושב שלידו מקופל ומשמש למטען. כל דבר יותר מזה כבר צריך לבחון בקפידה. נסיעה קבועה צפונה/דרומה בפקקים עם ציוד ומזוודות ונוער בשורה 3 זה כבר סיפור אחר. 

בענייני אמינות אני לא מעמיד את הפריוס עם השאר, כי שם יש שיקולי סוללה נפרדים.

האאוטלנדר בתקציב אם הרכב שמור, האמינות שלו טובה וצריכת הדלק כ 1 ל 11.  תוכל לחפש את 2013 והלאה. 

האקסטרייל הוא דיזל ויותר חסכוני עם ממוצע של כ 1 ל 15, אבל מגיע מ 2015 ולכן מלכתחילה יותר יקר.

טיפה מעליהן יש את קיה קארנס, מיניוואן פונקיונאלי ויותר מתאים להובלת נוסעים. יש בנזין מ 2013 ודיזלים בודדים מ 2017 אם אני זוכר נכון. קשה למצוא.

גם אמינה. 

התחנה הבאה שאמליץ עליה היא כבר רכבים משמעותית יותר מרווחים ויותר שימושיים:

סיטרואן C4 גראנד פיקאסו/ספייסטורר דיזל מ 2018 ומעלה.

אחותו היותר יפה: 

פיג'ו 5008 דיזל מ 2018

הצרפתיות רגישות להזנחה / חיי ליסינג ואם לא היו פרטיות שמורות, לא מומלצות למחפשי אמינות מושלמת. אבל ממש לא בעיתיות כמו המוניטין שצברו במהלך השנים.

לצידם יש את סקודה קודיאק, רכב מצוין שמשדר אמינות מושלמת ו20 אלף מעל המחירון עד שהולכים מצמדים או מוח גיר מחוץ לאחריות. 

בהמשך, יותר מרווחים זה יונדאי סנטה פה או קיה סורנטו שנחשבים מאוד אמינים, מומלצים בדגם הדיזל אך כמובן שבקצה הסקאלה, יעלו יותר.

המלצתי היא במינימום לחפש אאוטלנדר או קארנס  2013, כמה שפחות קמ, יד פרטית, ליישר קו ולנסוע בכייף. זו ההשקעה הנמוכה ביותר לתמורה היותר משתלמת. 

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

אני הייתי מציע את שברולט טראוורס, רכב גדול ומרווח משמעותית מכל האופציות שהוצעו פה. 

מניסיון, עם סנטה פה, מיצובישי גרנדיס, קיה סורנטו ומיצובישי אאוטלנדר.  השברולט לא רואה אותם ממטר. 

נוחות יותר גבוהה לכל הנוסעים, הילדים בשורה השלישית לא יושבים 10 ס"מ מהחלון האחורי אלא יותר רחוק בהרבה. 

תא המטען נותר גדול גם כשכל המושבים בשימוש, רמת גימור מפוארת יותר, מושבי קפטן גדולים ומפנקים בשורה השנייה ברמת גימור גבוהה.

החיסרון, זה המימדים הגדולים בעייתיים טיפה להתנהלות עירונית. 

צריכת הדלק גבוהה. 

טראוורס שנת 2016 נסחר באזור 110~120 אלף ש"ח. 

כך שישאר לך עודף נכבד מ 150 אלף ואוטו הרבה יותר מפנק. 

אופציה נוספת היא קיה קרניבל, שלה אותם היתרונות של הטראוורס ואותם החסרונות. 

נסחרת במחיר יותר יקר. 

פורסם
לפני 21 שעות, Natan805 כתב:

הי

מחפש רכב אמין 6 מקומות וחסכוני בדלק.

מצד אחד רוצה לחסוך ולשלם כמה שפחות ומצד שני רוצה משהו אמין וטוב

השאלה אם התקציב של 60k יש משהו טוב.

מי שמתחיל תקציב ב 60 זה כי ככל הנראה הוא מתפלל למצוא משהו ב 55...(;-

טראוורס, וקיה קרניבל אכן הרבה יותר מרווחות ונותנות הרבה יותר, אך ל 6 נפשות הן גם משמעותית יותר יקרות לרכישה והשברולט בעלת עלויות אחזקה גבוהות בעשרות אחוזים מהרכבים הקטנים, צריכת דלק של נגמ"ש -שחיבור למערכת גז מביא אותה "רק" לצריכה של רכב זללן רגיל. 

לא נאראה לי שלרדת במודל בשביל הוצאות אחזקה עוד יותר גבוהות = הנוסחא שמחפש פות"ש.

פורסם

אני מסכים שעלויות האחזקה גבוהות יותר, אך מי שמחפש רכב לרוב קונה אותו לטווח של שנים קדימה, ועם המחשבה כי האוטו ישמש לטיולים ולכן ירצה אוטו שיושיב את משפחתו בנחת וחצי מהבית בתא המטען ואת זה ניתן לקבל רק בג'מוסים הגדולים. 

פורסם (נערך)

קשה לי להסכים. תשמע מיקו, אמריקה זה לא כמו פה...(;-

שם הכל מתאים לגודל, הכל. החניות, הכבישים, המוסכים, עלות הרכישה, החלפים והדלק ועוד..

לא יודע מה משקף הניסיון שלך עם הרכבים הללו ( היו להורים ?) או איך אתה מפרש בקשה כזו של פותש, בהחלט ניתן לפרש אותה לכאן ולכאן, אך מבחינתי אני אפרש לחומרא; כשיש לך משק בית עם לפחות 4 ילדים, לרוב עם ישראל הבדל קבוע של יותר מ 1000 ש"ח בחודש רק על אחזקה+דלק, זה משהו משמעותי. 

האינסטינקט הבסיסי שלי אומר (הימור כמובן) שלפותש יש כ 75 אש"ח והוא מוכן לקחת עוד כ 75 אשח מימון לרכישה אם זה מה שיתן לו שקט לעוד 5 שנים.

כאב ל 4 ילדים קטנים שהחזיק אאוטלנדר, 5008, סורנטו, ועכשיו עם אקסטרייל (שכור), אני מכיר דיי טוב את הנפשות הפועלות. כמובן שלאורך השנים בחנתי ונהגתי כמעט בכל שאר רכבי 7 המושבים בטווח, אבל מעדיף להתרכז בקבוצת ה 7 הקומפקטיים שנותנים את התמורה המירבית לשקל השדוף.

מקסימום פשטות, כמה שיותר אמינות ומרווח בסיסי. כפי שציינתי, קארנס ואאוטלנדר.

אם אכן מדובר במשפחתו של שחקן קבוצת כדורסל, אז ככל הנראה הוא כן יהיה חייב את אחד הג'מוסים...(;-

עריכה אחרונה על ידי ST12345
  • אהבתי 1

פורסם

היי, אז כן להורים היו את רכבים שציינתי מלבד הקרניבל. 

אנחנו 7 נפשות בבית ולכן המלצתי מניסיון. 

מבחינת מרווח מהגדול לקטן: 

טראוורס, גרנדיס, סורנטו, סנטה פה, אאוטלנדר. 

* אני גר בכפר בצפון ופה אין את הצפיפות של העיר ולכן הרגשתי בנוח להמליץ על הטראוורס, אבל אני מסכים איתך שרכב יותר קצר יהווה שיקול עדיף בעיר. 

לכן אני מתנצל אם הטעיתי, למרות שציינתי את מימדיו הגדולים של הטראוורס כחיסרון לעיר. 

מבין האופציות שהוצעו הייתי שוקל את הסורנטו עבור פות״ש, רכב אמין טוב ונוח. כמו כן מגיע עם אחריות מורחבת אם אני לא טועה. 

בנוגע להבדלי צריכת הדלק, אני מסכים כי הג׳מוס יעלה הרבה יותר אך מצד שני השד לא כל כך נורא ברגע שמבינים מה מקבלים בתמורה. 

• תוכן חדש...