Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סובארו BRZ החדשה בארץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 823 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זאת הנחיית היצרן: 

Screenshot_20230623_150633_Drive.jpg

לפני שעה, farkash7 כתב:

לא צריך להגזים. הBRZ היא לא מכונית כזו קיצונית.

אף אחד לא כתב שהיא קיצונית, היא ממוקדת מטרה. וככזאת, היצרן שלה החליט שהוא לא מתפשר על כיול המנוע. 

כמו שנכתב מעלי, יש כרטיס תדלוק של דור אלון עם מחיר מוזל בהנחה של 1.8 ש"ח ממחיר מחירון. 

אם כבר צריכת הדלק שלה, היא דרמטית יותר צמאה ביחס לפיג'ו 208 GTi, שהייתה יכולה להתחרות עם היברידיות על חיסכון בדלק.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

הנושא הוא לא על מחיר הדלק, אלא על זה שאין בכל תחנה אוקטן 98.

זה קצת הורס את הספונטניות ומזכיר את חרדת הטווח של רכבים חשמליים.

• רעיון טוב! 1

They are trying to ban me...

פורסם

לא באמת בעיה לאתר תחנה עם 98, והייתי דיילי יחיד עם האוטו הרבה שנים, ואני נוסע ממש לא מעט. זה באמת לא סיבוך.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 5 שעות, omerkot כתב:

באופנוע הקודם שלי היה מנוע עם יחס דחיסה של 12.7. בנוכחי 13.5. בשניהם מנתק ההצתה עמד סביב ה10,000 סל״ד והיצרן המליץ על 95. יש חיישן נקישות, האופנוע יודע להתאים את עצמו ומעולם לא היתה עם זה בעיה - לא לי ולא לאף אחד בפורומים בעולם. בסובארו יחס הדחיסה עומד על 12.5 ו״מעטפת הביצועים״ של המנוע מצחיקה ביחס למה שיש בשני האופנועים האלה.

ומה מרווח הטיפולים , צריכת דלק וזיהום של האופנוע ? אם היית מכפיל אותו לנפח של רכב?

אלו לא אותם אתגרים הנדסיים.

לפני 4 שעות, HybridBoy כתב:

למנועי מאזדה יש יחס דחיסה אפילו יותר גבוה ועדיין דורשים אוקטן 95.

כמו איזה? איזה מנוע אטמוספרי יש למאזדה עם יחס דחיסה יותר גבוהה ויותר כ״ס לליטר מלBRZ? (שואל מסקרנות אולי אני מפספס דגם) אני מדבר בצורה רציפה.

לפני שעתיים, farkash7 כתב:

לצורך העניין אם תעשה סקר בין בעלי ברז כנראה שהרוב יחתמו על להפסיד 10-20 כ"ס בשביל לתדלק גם בדלק רגיל.

לדעתי ממש ממש לא נכון. אתה מסתכל על ישראל כעל שוק משמעותי או שמייצג. אני רואה סביבי שוק קצת יותר גדול שבו הרכב נחשב כרכב דיי זול (תכלס - בואו - זה רכב שעולה כמו קאמרי מאובזרת בערך שזה פה המשפחתית הממוצעת. קורולה זה רכב שקונים לילדים בתיכון) שקונים בשביל היעוד שלו ולא כדיילי. במיוחד כשקיימת תחבורה ציבורית ראויה.

לפני שעה, HybridBoy כתב:

אלא על זה שאין בכל תחנה אוקטן 98.

באמת ? כשגרתי בארץ מילאתי 98 במכוניות הספורטיביות שלי. לא זכור לי אף פעם שזה היה issue (בטח לא עם המרחקים בישראל)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

לא יצא מצב שהיה לי קשה למצוא תחנה עם 98 בינתיים. גם אם לא אמצא (מה שאולי יקרה לעיתים רחוקות), אתדלק קצת 95, שלפי הוראות היצרן לא מזיק, ואשים 98 אחרי זה.

באמת יש סיבות שהייתי מבין למה לא לקנות את הרכב הזה (שימושיות, מערכות בטיחות/עזר למי שאוהב, איכות חומרים, רעש). לפסול על 98 זה פשוט תירוץ למי שמחפש סיבות לא לקנות את הרכב. או חסך בעובדה שיש המון תחנות עם 98 ושמדובר על תוספת של פחות מ 20₪ לכל טנק דלק. 

עריכה אחרונה על ידי AsafRS
פורסם
לפני 21 שעות, farkash7 כתב:

עד כמה המערכת הזו נוראית ביום יום ועד כמה ניתן להשתיק אותה?
אני זוכר אותה מהקקטוס... זוועה, אבל מעולם לא ניסיתי להשתיק אותה.

מערכת פח אבל השתקתי אותה להכי נמוך שיש כולל הורדת כל רגישויות ההתראה למינימום (זאת אומרת ש״יתריע״ ברגישות פחות גבוהה) ובגדול אני בקושי מרגיש אותה. 

אם יש מוזיקה/רדיו דולק אני לא שומע כלום. 

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, menir1 כתב:

זאת הנחיית היצרן: 

Screenshot_20230623_150633_Drive.jpg

אף אחד לא כתב שהיא קיצונית, היא ממוקדת מטרה. וככזאת, היצרן שלה החליט שהוא לא מתפשר על כיול המנוע. 

כמו שנכתב מעלי, יש כרטיס תדלוק של דור אלון עם מחיר מוזל בהנחה של 1.8 ש"ח ממחיר מחירון. 

אם כבר צריכת הדלק שלה, היא דרמטית יותר צמאה ביחס לפיג'ו 208 GTi, שהייתה יכולה להתחרות עם היברידיות על חיסכון בדלק.

אם אלו הנחיות היצרן אז זה באמת לא קריטי. מתדלקים 98 ומשלמים עוד כמה שקלים ואם נתקעים בלי אפשרות כזו לא יקרה כלום.
אם הזכרת כבר צריכת דלק מה אתה מקבל בשיוט? מה במאמץ? אני עדיין תוהה האם יהיה כלכלי להשאיר את הפונטו.

רק המובילאיי מציק לי עכשיו ממש. לא יכלו לחכות עם ההכרזה הזו חודש?

לפני 5 שעות, Liviur כתב:

לדעתי ממש ממש לא נכון.

שכחתי לרגע איפה אני גר ואת העובדה שבמחיר של הרכב הזה אני קונה טסלה+BRZ במקומות אחרים...

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • מצחיק 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אני עושה לנסיעה יומיומית (נסיעות קצרות + פקקים)  סביב ה10-10.5 קילומטר לליטר

בהתגרזנות 8.5 קילומטר לליטר

כביש ישר משעמם מגיע לכמעט 13 קילומטר לליטר

מסלול (רכב של חבר) - רק מעל 4000 סל״ד (לא כולל נסיעה הלוך חזור - רק זמן מסלול פרופר) - 5 קילומטר לליטר

• מעניין 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 15 שעות, Liviur כתב:

ומה מרווח הטיפולים , צריכת דלק וזיהום של האופנוע ? אם היית מכפיל אותו לנפח של רכב?

אלו לא אותם אתגרים הנדסיים.

מרווח טיפולים של שנה או 15,000 ק״מ. צריכת דלק של 20 ק״מ לליטר (המנוע עומד בתקנות יורו 5, כנדרש מאופנועים). לא יודע למה אתה מתכוון בהכפלה לנפח של רכב אבל אם הייתי מכפיל אותו לנפח של 2.5 ליטר הייתי מקבל כמעט 300 כ״ס.

לגבי האתגרים ההנדסיים, להונדה יש מנוע מאוד נפוץ שמשמש אותה באופנועים ובקטנועים יקרים (בכלל זה בXADV שהוא אחד הכלים הנמכרים ביותר בארץ) שהוא המנוע של הונדה ג׳ז חלקי 2.

פורסם

תקתוקים זה מעצבן ובטח יכל להיפתר עם חיישן+תוכנה. בטוח שיש לזה פתרון, אבל זה לא סוף העולם לדעתי.
דווקא היעדר מערכות בטיחות בדגם הידני בהשקה זה מהלך תמוה. הרי העדכון שהם מוציאים עכשיו הוא לא מדע טילים, לא ברור למה מראש לא השקיעו עוד טיפה ושיחררו את זה בטח שחלק גדול מהלקוחות קונה את הרכב עם גיר ידני.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני שעתיים, omerkot כתב:

לגבי האתגרים ההנדסיים, להונדה יש מנוע מאוד נפוץ שמשמש אותה באופנועים ובקטנועים יקרים (בכלל זה בXADV שהוא אחד הכלים הנמכרים ביותר בארץ) שהוא המנוע של הונדה ג׳ז חלקי 2

ההבדל המהותי מבחינה הנדסית בין מנוע מכונית למנוע של אופנוע הוא המשקל אותו כל מנוע צריך ״לסחוב״. משקל של מכונית כבד משמעותית בהשוואה לאופנוע, ולכן תכנון עקומת הכוח וההספק שונה בתכלית, ולכן לרוב תא השריפה שונה, החלקים עצמם שונים (אופנוע מאפשר שימוש בטלטלים קלים מאד ואילו במכונית נדרשים טלטלים עמידים יותר ולכן כבדים יותר). בנוסף, תא המנוע של מכונית הרבה יותר מרווח מה שגורם לתכנון שונה של סעפות יניקה/פליטה. 

הסתכלתי על המפרט של מנוע X-ADV והמהלך/קוטר שלו הוא 77mm x 80mm. מנוע 1.5 של הונדה ג׳אז יש לו מהלך/קוטר 73mm x 89.5mm (מהלך יותר ארוך, כי צריך יותר מומנט), כך שזה לא אותו מנוע 1:1 (גם הנפח לא בדיוק שווה לנפח המנוע ב-X-ADV כפול 2). בדגם הנוכחי של הג׳אז, המנוע הזה משמש כגנרטור, אז בכלל הדרישות ממנו שונות בתכלית.

לפני 34 דקות, farkash7 כתב:

תקתוקים זה מעצבן ובטח יכל להיפתר עם חיישן+תוכנה

מחשב ניהול המנוע מקדם הצתה כדי להקטין ״צלצולים״, אך טווח התחום האפקטיבי שלו מוגבל. כיוון ש״נקודת העבודה״ תוכננה עבור שימוש בדלק 98, אז היעילות של הקידום הצתה בשימוש בדלק באוקטן 95 מוגבלת.

אני מניח שאם תנהג מאד רגוע, לא תהיה בעיה בשימוש בדלק באוקטן 95, אך ברגע שתידרש להאיץ (עקיפה, התחמקות מתאונה וכד׳), אז סביר להניח שתשמע ״צלצולים״.

לפני 34 דקות, farkash7 כתב:

דווקא היעדר מערכות בטיחות בדגם הידני בהשקה זה מהלך תמוה. הרי העדכון שהם מוציאים עכשיו הוא לא מדע טילים, לא ברור למה מראש לא השקיעו עוד טיפה ושיחררו את זה בטח שחלק גדול מהלקוחות קונה את הרכב עם גיר ידני

רוב המכוניות של סובארו הן משפחתיות שמעלות פיהוק ורובן ככולן משווקת בעיקר עם גיר אוטומאטי, אז זה עניין של עלות מול תועלת. על תשכח שכמות הברזים לעומת סך כל ה-SUVs בטלה בשישים.

פורסם (נערך)
לפני שעה, menir1 כתב:

הסתכלתי על המפרט של מנוע X-ADV והמהלך/קוטר שלו הוא 77mm x 80mm. מנוע 1.5 של הונדה ג׳אז יש לו מהלך/קוטר 73mm x 89.5mm (מהלך יותר ארוך, כי צריך יותר מומנט), כך שזה לא אותו מנוע 1:1 (גם הנפח לא בדיוק שווה לנפח המנוע ב-X-ADV כפול 2). בדגם הנוכחי של הג׳אז, המנוע הזה משמש כגנרטור, אז בכלל הדרישות ממנו שונות בתכלית.

https://www.motorcyclenews.com/bike-reviews/honda/nc750x/2014/

"Developed with input from Honda’s automotive bods, the 745cc parallel-twin engine is essentially half of a Jazz car unit. "

זה בטוח לא אותו מנוע 1:1... בעצמי אמרתי שהוא 1:2 😬 

עריכה אחרונה על ידי omerkot

נו, אז זה גם לא בדיוק 1:2...

ד״א, במנוע של הברז, קוטר הבוכנה גדול יותר מהמהלך, שזה תכנון אופייני למנועי אופנועים דווקא.

• תוכן חדש...