Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רוסיה VS אוקראינה. 2022 - ?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 26 דקות, David32 כתב:

אתה מתכוון לרסס כול ציפור שמתקרבת לאיזור כאילו? ראית שזה כתבמים קטנים...

איך זה מביך? אתה בטוח שמשאית שמשחררת כמה כתבמים קטנים 2000+ קמ מהגבול זה תרחיש שהתכוננו אליו?

אתה חושב שמדינות אחרות מתכוננות אליו?

שאצלינו?

להזכיר שמעל הבית שלך ושלי טס לא מזמן מספר פעמים כתבם של חיזבאללה שלא הפילו?

כטב"מ זה לא ציפור, גם לא הקטנים. והמערכות יודעות לזהות טוב מאוד מה זה מה. אלו פרופילי טיסה שונים לחלוטין. 

מה שמביך זה שלפחות ממה שנראה ומה שדווח הייתה שם 0 הגנה אווירית. ללא ספק- מדובר בבסיס מרוחק בטירוף, ועדיין, בכל מקום שאתה מאחסן מספר כזה של כלים אסטרטגיים אני חושב שראוי לעבות את ההגנות.

כן, מעל מספר מקומות בישראל טס מספר פעמים כטב"מ שלא יירטו. וההתייחסות לזה בישראל הייתה כמחדל מוחלט למרות שהיה מדובר בשטח אווירי אזרחי. אני רוצה לראות מספר כטב"מים מסתנן לאיזור שהוא שטח צבאי סגור. אפילו אם אתה משחרר אותם ממשאית במרחק 300 מטר מהגדר של הבסיס.

פורסם
לפני 24 דקות, David32 כתב:

לא היו כתבמים ארוכי טווח ספריאל.

אבל יש טילים מונחי סיב לטווח עשרות קילומטרים. מה השינוי המהותי כאשר מתאימים מערכת כזו לכטב״ם?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

יש מלא סיבים לפי אורך וכל הציוד נלווה לזה בALI כרגע, הטכנולוגיה המנוצלת במלחמה שם כבר גולשת לעליבאבא במחיר שרק הולך ויורד וזה בעיה.
נ.ב: אליאקספרס גם מקפיץ שיש גם בקרי טיסה שמנווטים ע"פ פני השטח ויזואלית ולא לפי GPS, יש יותר מיד טכנולוגיה זמינה ברשת שבעבר הייתה רק צבאית- בעיה ...

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
לפני 10 שעות, יובל .מ. כתב:

אני לא זוכר אם אמרו לי את זה פה או במקום אחר, אבל מישהו חכם אמר שההשקעה של ההגנה לא צריכה להיות תואמת להשקעה של ההתרפה, אלא לערך של מה שאתה מגן עליו.

אם מישהו יבצע פעולה כזאת על בסיס חיל האוויר וישמיד 30 מטוסי קרב, הערך יהיה הרבה יותר גבוה מהשווי הכספי שלהם.

אם צריך, שים בכל בסיס 30 מערכות לייזר גם. אתה לא יכול להרשות זלזול בזה.

אין מערכת הגנה אוירית, או שילוב של כמה כאלה, שנותן 100% הגנה. גם לא 95%, לאורך זמן (וראינו את זה במלחמה עכשיו, שכמות השיגורים גרמו לרויה של סוללות כיפת ברזל ומחסור במיירטים). זה רק פתרון זמני, והפתרון האמיתי היחיד הוא התקפי. רק ב-20 שנים האחרונות ישראל כל הזמן במצב ספיגה והתגוננות, בניגוד גמור לתו״ל הצה״ל הקלאסי, מה שהפך את הדרום והצפון לאזורים שאי אפשר לגור בהם באופן נורמלי.
כן, אני מאשים 100% את ממשלות נתניהו, כולל אחריות למינויים הבינוניים שלהם בכל התחומים כולל מע׳ הבטחון.

פורסם

שדה הקרב המודרני השתנה משמעותית.

החוזקה בנשק הכטבמ"י וגומיות שהוא לא מצריך תשתיות חוץ ממפעיל וצעצוע מסוכן 

גישה התקפית לא תמיד יכולה לעזור במקרה של ישות שאין לה מה להפסיד או שלא מעניין אותה להפסיד ע"ע חוצים וארגוני טרור

פורסם
לפני 7 דקות, yd b-4 כתב:

שדה הקרב המודרני השתנה משמעותית.

החוזקה בנשק הכטבמ"י וגומיות שהוא לא מצריך תשתיות חוץ ממפעיל וצעצוע מסוכן

אלה לא היו כטב״מים (UAV, גודל קרוב למטוס מאוייש, טווח של מאות עד אלפי ק״מ) אלא רחפנים.

ציטוט

גישה התקפית לא תמיד יכולה לעזור במקרה של ישות שאין לה מה להפסיד או שלא מעניין אותה להפסיד ע"ע חוצים וארגוני טרור0

מסכים, אבל לחות׳ים בהחלט יש מה להפסיד, גם לאוכלוסיית עזה.

פורסם
לפני 5 שעות, PinkDolphin כתב:

אלה לא היו כטב״מים (UAV, גודל קרוב למטוס מאוייש, טווח של מאות עד אלפי ק״מ) אלא רחפנים.

כטב"מ הוא כל דבר שטס ללא טייס. כלי טיס בלתי מאויש. גם רחמנים מתאבדים הם כטב"מים

פורסם
לפני כשעה, Pika007 כתב:

כטב"מ הוא כל דבר שטס ללא טייס. כלי טיס בלתי מאויש. גם רחמנים מתאבדים הם כטב"מים

זה לא השימוש המקובל. די חשוב לעשות הבחנה (מבחינת טווח טיסה, זמן טיסה, מהירות, כושר נשיאת מטען) בין הרחפנים הקטנים (quadcopter) לכלים הגדולים (UAVs).

פורסם

אין שימוש מקובל, ואתה יכול למצוא את המושגים UAV/DRONE נזרקים בלי שום חוקיות בכל מקורות המידע. דווקא המושג quadcopter כמעט שלא נמצא בשימוש כאשר מדברים על אקטואליה (מה שגם חלק לא מבוטל מהכלים האלו הם בכלל לא קוואד, כשאתה רוצה לשאת מטעני נפץ עושים שימוש גם ב 6 או 8 מנועים.....)

פורסם

לפי הפרסומים, האוקראינים עשו שחמט לרוסים. סוג של מבצע ביפרים - יותר משזה כשלון של הרוסים, זה הצלחה פנומנלית של האוקראינים.

נשאלת רק השאלה, למה לעשות את זה דווקא יום לפני שיחות המשא ומתן, ולא בפעם הראשונה.

אם הייתי חובב תיאוריות קונספירציה, הייתי אומר שזה כאילו מישהו לא רוצה שהמלחמה הזאת תיגמר.

מה גם שהוצאה לפועל של מבצע כזה, בעומק רוסיה, זה משהו שהאוקראינים היו מתקשים לבצע בלי "עזרה חיצונית", לדעתי.

יהיה מעניין לראות את התגובה של פוטין - מצד אחד הוא מעוניין בסיום המלחמה, ופחות בעניין של ללכת ראש בראש עם טראמפ. מצד שני, על נזק כזה יהיה לו קשה להבליג. לא מדובר פה בבשר תותחים בשדה הקרב, אלא פגיעה ב"כבוד" של הרוסים, מה גם שההצלחות בחזית פתחו לו את התיאבון כנראה.

אגב, מי שחושב שלחיל האוויר הישראלי זה לא יכול לקרות, מציע לו לשתות כוס מים ולחזור לקרקע.

מעבר לעובדה שלישראל אין עומק אסטרטגי, והבסיסים נמצאים מרחק יריקה מהקו הירוק ומהגבולות, גם חיל האוויר לא חף מהתרבות הקלוקלת שהביאה עלינו את ה-7 באוקטובר.

לפעמים אני מופתע שמטוסי קרב מצליחים להמריא והטילים לא מתפוצצים באוויר, עם חוסר המקצועיות, חוסר החיילות והבינוניות שאני רואה פה בחיל.

פורסם

התנאים של שני הצדדים לא השתנו כלל. אז לא כול כך מבין מה המבצע הזה שינה בנושא הזה.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני שעה, David32 כתב:

התנאים של שני הצדדים לא השתנו כלל. אז לא כול כך מבין מה המבצע הזה שינה בנושא הזה.

המטרה היתה במידה גדולה צבאית, לא פוליטית. להקשות על הרוסים לפגוע באזרחים.

לפני שעתיים, gadik6 כתב:

לפי הפרסומים, האוקראינים עשו שחמט לרוסים. סוג של מבצע ביפרים - יותר משזה כשלון של הרוסים, זה הצלחה פנומנלית של האוקראינים.

נשאלת רק השאלה, למה לעשות את זה דווקא יום לפני שיחות המשא ומתן, ולא בפעם הראשונה.

אם הייתי חובב תיאוריות קונספירציה, הייתי אומר שזה כאילו מישהו לא רוצה שהמלחמה הזאת תיגמר.

מה גם שהוצאה לפועל של מבצע כזה, בעומק רוסיה, זה משהו שהאוקראינים היו מתקשים לבצע בלי "עזרה חיצונית", לדעתי.

יהיה מעניין לראות את התגובה של פוטין - מצד אחד הוא מעוניין בסיום המלחמה, ופחות בעניין של ללכת ראש בראש עם טראמפ. מצד שני, על נזק כזה יהיה לו קשה להבליג. לא מדובר פה בבשר תותחים בשדה הקרב, אלא פגיעה ב"כבוד" של הרוסים, מה גם שההצלחות בחזית פתחו לו את התיאבון כנראה.

אגב, מי שחושב שלחיל האוויר הישראלי זה לא יכול לקרות, מציע לו לשתות כוס מים ולחזור לקרקע.

מעבר לעובדה שלישראל אין עומק אסטרטגי, והבסיסים נמצאים מרחק יריקה מהקו הירוק ומהגבולות, גם חיל האוויר לא חף מהתרבות הקלוקלת שהביאה עלינו את ה-7 באוקטובר.

לפעמים אני מופתע שמטוסי קרב מצליחים להמריא והטילים לא מתפוצצים באוויר, עם חוסר המקצועיות, חוסר החיילות והבינוניות שאני רואה פה בחיל.

לגבי התיזמון, ראיתי שני הסברים בתקשורת המערבית:
1. ממש לקראת תחילת המו״מ, להראות חוזקה (מה שאנחנו לא מצליחים מול חמאס...)
2. ה-1 ביוני הוא יום חג לציון התחבורה הצבאית האוירית בצבא רוסיה (אין לי מושג אם נכון, נשמע קצת מוזר)

מה שכן, ניראה שאם באמת זה היה בהכנה שנה וחצי, האוקראינים יכלו להחליט על התיזמון.

תגובה של פוטין: קשה לי להאמין שלא תהיה תגובה צבאית כלשהי, כי זה באמת עניין של כבוד ולא ק״מ אחד יותר או פחות בלחימה קרקעית בבוץ. אני מניח שגם יהיו לא מעט שעירים לעזאזל שיוקרבו.

מסכים איתך שזה יכול לקרות לנו, ולכל צבא או חיל אויר בעולם -- לאף אחד אין הגנה מקיפה של מתקנים צבאים ואזרחים אסטרטגיים מרחפנים. אגב, לסינים יש מע׳ הדנה אוירית מבוססת לייזר עם טווח קצר כבר שנתיים, Silent Hunter, כשאיראן וערב הסעודית קנו אותה; פורסם שגם הרוסים התחילו להצטייד בה לפני כמה חודשים.
אבל עם טווח של 1.5 ק״מ, המע׳ הסינית מצריכה הצבה של המון סוללות לכיסוי מקיף.

• רעיון גרוע 1
פורסם
לפני 48 דקות, PinkDolphin כתב:

מה שכן, ניראה שאם באמת זה היה בהכנה שנה וחצי, האוקראינים יכלו להחליט על התיזמון.

או כמו מה שנאמר על מבצע הביפרים- המבצע כולו מבוסס על סודיות, אם יש חשש שהוא עומד להתגלות ייתכן שיזמו אותו בלי לחכות לזמן האידאלי

• תוכן חדש...