Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רוסיה VS אוקראינה. 2022 - ?

avargel

פוסטים מומלצים

לפני 10 דקות, gadik6 כתב:

כבר שמענו את הסיפורים איך הצבא הרוסי תכף מתמוטט או הכלכלה הרוסית קורסת.

בינתיים אף אחד מאלו לא קרה.

הבצבא לא יקרוס מהר, כי יש כמויות כמעט בלתי מוגבלות של בני מיעוטים מסיביר ושיטהולס אחרים לזרוק למטחנה.

לגבי המצב הכלכלי, השלטון מבין מה שהעם עדיין לא - שהמצב הזה לא ישים לטווח ארוך. מציע לך לבדוק ריבית משכנתא ממוצעת ברוסיה נכון להיום. גם עליית המחירים הייתה די מטורפת מתחילת המלחמה, וכמובן שחיקת הרובל. זה שזה עדיין לא קרה, לא אומר שזה לא יקרה (בניגוד לתבוסה צבאית). גם ברה"מ קרסה מסיבות כלכליות נטו.

• אהבתי 1

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, gadik6 כתב:

שוב, זה סיסמאות. רוסיה היא לא הביץ' של סין, למרות שנוח לחשוב כך, בדיוק כמו שרוסיה לא הייתה זקוקה לחיילים צפון קוריאנים כדי להילחם.

רוב היצוא של רוסיה זה נפט, גז, פחם ומתכות נדירות. כרגע היא נאלצת להפנות את מרבית היצוא שלה לסין לאחר שהשוק האירופי נסגר בפניה. הסנקציות מנעו מרוסיה גישה לטכנולוגיות מתקדמות מארה"ב ואירופה, מה שאילץ אותה להסתמך על טכנולוגיה סינית. רוסיה נאלצת לקבל את תנאי המסחר שקובעת סין, כולל מחירים מופחתים על הנפט והגז. סינים גם רוכשים או משכירים לתווך ערוך אדמות ומשאבים במזרח הרחוק הרוסי.

לפני כשעה, gadik6 כתב:

לגבי השלטון - אחת המטרות אכן הייתה להחליף את השלטון, כי לדעת רוסיה הוא הפך לאנטי רוסי, אבל קרים, בפני עצמו, הוא הישג אסטרטגי שבא למעשה למנוע את התלות בממשל האוקראיני, ש"עלול" להיות אנטי רוסי.

כנראה לא שמעת את נאומו של פוטין בתחילת המלחמה. להפיל את השלטון ו"להביא את הפושעים הנאצים לדין" הייתה המטרה המרכזית של המלחמה. גם התבלבלת, קרים היה 8 שנים קודם.

לפני כשעה, gadik6 כתב:

עם זאת, בניגוד לצה"ל למשל, שיוצא יותר חזק וחכם מהמלחמה האחרונה, הצבא האוקראיני יוצא אולי חכם יותר אבל חבול קשות, שלא לומר על הקרשים.

בינתיים לפי כל ההערכות במערב (כולל האלוהים שלך טראמפ)  צבא רוסי יצא הרבה יותר חבול.

לפני כשעה, gadik6 כתב:

בסופו של יום, צריך אנשים כדי להפעיל מטוסים, נשקים, ארטילריה ואפילו מודיעין, ולפי המצב בחזית, ולאור העובדה שפשוט חוטפים אנשים מהרחוב לאור יום, ניתן להבין כי המצב בצבא האוקראיני קשה. שלא לדבר על היעדר המורל.

היה דווקא  בתחילת המלחמה ולא היום. היה גם ברוסיה,  אפילו משרד החוץ הישראלי פרסם אזהרה לאזרחים ישראלים בעלי אזרחות רוסית, כי ביקור ברוסיה עלול להוביל לגיוס לצבא הרוסי.

לפני כשעה, gadik6 כתב:

הפלישה של הרוסים לקייב הייתה בדיחה עצובה. צבא סדאם היה מצליח להדוף את המתקפה הזאת. 

שלחו כמה מטוסים עם צנחנים רוסים וכמה רכבי קרב?   להדוף פלישה כל כך מטומטמת זה לא הישג להתגאות בו.

זה יותר טמטום רוסי מאשר הצלחה אוקראינית.

אתה עוד פעם מתחרה עם סולוביוב? כמה מטוסים וכמה רכבי קרב? זה מה שכותבים בדפי מסרים? 🤣 קרב על קייב נמשך יותר מחודש, ארטילריה רוסית הפגיזה את קייב והיו שם קרבות רחוב. ב־1 במרץ תועדה שיירה של הצבא הרוסי באורך כ-60 ק"מ שהתקדמה לכיוון קייב. "כמה מטוסים עם צנחנים רוסים וכמה רכבי קרב" 🤣🤣🤣

לפני כשעה, gadik6 כתב:

וכבר דיברנו על קורסק - זלנסקי הקריב מאות אם לא אלפי חיילים, בשביל "הישג" תודעתי שלא שינה דבר בשטח, ואולי אפילו התבצע על חשבון המצב בחזית האוקראינית.

לא רק שמדובר בשטח זניח, ביחס לשטח שאוקראינה איבדה, אלא שעכשיו רוסיה משתלטת עליו חזרה לאט לאט.

מה זה בדיוק נותן לפלוש לרוסיה, כשאתה מפסיד שטחים באוקראינה כל יום?

זה בדיוק כמו בארי בשליטת חמאס או מטולה בשליטת חיזבאללה בזמן שצה"ל שולט בעזה ודרום לבנון.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, RK כתב:

הבצבא לא יקרוס מהר, כי יש כמויות כמעט בלתי מוגבלות של בני מיעוטים מסיביר ושיטהולס אחרים לזרוק למטחנה.

מתחילת המלחמה סיפרו לנו, כאן בפורום וכן "מומחים" מערביים, שלרוסיה יגמרו החיילים, שייגמר הציוד, שתכף מתקפת הנגד תצליח ועוד ועוד. זה לא אני טענתי.

אבל ככל שעובר הזמן, מסתבר שההפך הוא הנכון. וזה לא רק חיילים, זה גם ציוד צבאי, מודיעין, פגזים ועוד.

עכשיו זה לא אומר דבר על איכותו, רק אומר שהוא לא קרוב לקריסה, כפי שחזו עד לא מזמן.

לפני שעתיים, RK כתב:

לגבי המצב הכלכלי, השלטון מבין מה שהעם עדיין לא - שהמצב הזה לא ישים לטווח ארוך. מציע לך לבדוק ריבית משכנתא ממוצעת ברוסיה נכון להיום. גם עליית המחירים הייתה די מטורפת מתחילת המלחמה, וכמובן שחיקת הרובל. זה שזה עדיין לא קרה, לא אומר שזה לא יקרה (בניגוד לתבוסה צבאית). גם ברה"מ קרסה מסיבות כלכליות נטו.

ממש לפני המלחמה זה היה כ-1 דולר ל-72 רובל, עכשיו זה 1 ל-85 בערך. לא סוף העולם.

משכנתאות אני לא יודע. אני כן יודע שמחירי המכוניות עלו בצורה הזויה, וכן יש מחסור ברכבים מערביים, אבל אנשים איכשהו עדיין מתחדשים שם במיטב התוצרת המערבית.

מי שהיה עני נשאר עני, מי שהיה לו כסף אז או שמצא דרכים אחרות להרוויח או לקנות סחורה מערבית, או עשה "אדפטציה". דברים כאלו זה לא מה שיקריס את רוסיה.

ממתי האזרח הפשוט מעניין שם מישהו?

או איך אומר הרוסי הממוצע - "בשנות ה-90 היה יותר קשה".

עכשיו להגיד שברית המועצות קרסה מסיבות כלכליות נטו זה קצת פשטני.

האספקט הכלכלי אכן היה משמעותי, אך היו המון תהליכים שתרמו לכך, למשל אסון צ'רנוביל, ויש הטוענים כי המדיניות של גורבצ'וב, שהייתה שונה, או "רכה" יותר ביחס לקודמי, גם שילחה תפקיד מרכזי פה.

אם להסתכל על רוסיה כיום - לדעתי, הממשל שם יותר יציב (פנימית) מאשר ממשל ממוצע באירופה המרכזית/מערבית (צרפת למשל).

לא הייתי ממהר לפנטז על קריסת השלטון הרוסי בקרוב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 23 שעות, mikyl כתב:

רוב היצוא של רוסיה זה נפט, גז, פחם ומתכות נדירות. כרגע היא נאלצת להפנות את מרבית היצוא שלה לסין לאחר שהשוק האירופי נסגר בפניה. הסנקציות מנעו מרוסיה גישה לטכנולוגיות מתקדמות מארה"ב ואירופה, מה שאילץ אותה להסתמך על טכנולוגיה סינית. רוסיה נאלצת לקבל את תנאי המסחר שקובעת סין, כולל מחירים מופחתים על הנפט והגז. סינים גם רוכשים או משכירים לתווך ערוך אדמות ומשאבים במזרח הרחוק הרוסי.

השוק האירופי לא נסגר בפניה, מקסימום הצטמצם. אירופה עדיין עושה עסקאות עם רוסיה, במיליארדי דולרים, למרבה האירוניה, שלא לדבר על יצוא להודו, או למדינת צד שלישי אחרת, שלהבנתי בסוף מוצא את דרכו לאירופה, רק במחיר יותר גבוה.

סין רוכשת או שוכרת אדמות?   אוי ואבוי, כאילו שחסר לרוסיה אדמות במזרח הרחוק, שאין לה מה לעשות איתן.

יודע מה יותר מפחיד מאדמות שסין רוכשת ברוסיה?   מיליארדי דולרים שזורמים מקטאר לאוניברסיטאות בארה"ב, או לממשל בצרפת, ולמעשה הופכים אותן לביץ' של קטאר. זה מפחיד, ואת התוצאות של זה אנחנו רואים עכשיו בשטח, בעולם המערבי.

לפני 23 שעות, mikyl כתב:

כנראה לא שמעת את נאומו של פוטין בתחילת המלחמה. להפיל את השלטון ו"להביא את הפושעים הנאצים לדין" הייתה המטרה המרכזית של המלחמה. גם התבלבלת, קרים היה 8 שנים קודם.

בסדר, כנראה התעמולה שלו עובדת עליך לא פחות מאשר על אזרחי רוסיה.

מקווה שאתה לא מקשיב לנאומים של אבו מאזן באנגלית ולפי זה "לומד" מה הפלשתינים רוצים או חושבים.

לגבי קרים - לא התבלבלתי. הפלישה לקרים התרחשה לאחר ההפיכה ב-2014, ולאחר שהשלטון הפרו רוסי סולק. ברגע שהרוסים חשו "סכנה" לאינטרסים שלהם, הם החליטו לכבוש את קרים. זה מה שטענתי.

לפני 23 שעות, mikyl כתב:

אתה עוד פעם מתחרה עם סולוביוב? כמה מטוסים וכמה רכבי קרב? זה מה שכותבים בדפי מסרים? 🤣 קרב על קייב נמשך יותר מחודש, ארטילריה רוסית הפגיזה את קייב והיו שם קרבות רחוב. ב־1 במרץ תועדה שיירה של הצבא הרוסי באורך כ-60 ק"מ שהתקדמה לכיוון קייב. "כמה מטוסים עם צנחנים רוסים וכמה רכבי קרב" 🤣🤣🤣

"קרב על קייב" היה 3 ימים, בחלקו הראשון והעיקרי. לאחר מכן, הוא נמשך בעצימות נמוכה יותר למשך חודש וקצת.

הפצצות על קייב נמשכות כל המלחמה. אני מדבר על "פלישה" קרקעית.

השיירה שאתה מדבר עליה נצפתה חוצה מבלארוס, "לכאורה" לכיוון קייב, אבל היא אף פעם לא הגיעה לקייב, ולא בגלל "הצלחה" אוקראינית, אלא כי זה היה ביצוע כושל, שלא לומר מטומטם, של הרוסים.

אז כמו שאמרתי - הגיעו לקייב כוחות מצומצמים יחסית של הרוסים, בעיקר בגלל כשלון של הרוסים.

לפני 23 שעות, mikyl כתב:

זה בדיוק כמו בארי בשליטת חמאס או מטולה בשליטת חיזבאללה בזמן שצה"ל שולט בעזה ודרום לבנון.

עכשיו אתה משווה את הפלישה של אוקראינה לקורסק לפלישה של חמאס או של חיזבאללה?   או ואבוי, מה המלך שלך זלנסקי יגיד על זה?

אוקראינה החזיקה כ-1200 קמ"ר משטח רוסיה, בשיא הפלישה לקורסק. שטח רוסיה - 17 מיליון קמ"ר.

כלומר זה כמו שחמאס יחזיקו ב-1.5 קמ"ר משטח ישראל, על הגבול עם עזה. זהו. 

אגב, מהגבול עד בארי זה קצת יותר מ-4 קילומטר. כדאי שתפתח מפה בפעם הבאה.

אבל אתה שוב מסתכל על זה מעיניים ישראליות, ולא מבין כנראה את מימדי הסכסוך בין רוסיה ואוקראינה, או את הדינמיקה שם.

בשביל רוסיה, לא הייתה סיבה "להתאבד" או להסיט משאבים לקורסק, כדי לחלץ שטח זניח עם כמה כפרים קטנים, בזמן שהם מתקדמים בחזית האוקראינית, ומשתלטים על עוד ועוד שטחים מדי יום.

ולמרות מה שאתה חושב, זה לא היה עניין של "יכולת", אלא עניין של סדר עדיפויות. רואים עכשיו, שכשרוסיה רוצה, היא מצליחה לשחרר את רוב השטח, ובזמן קצר יחסית, תוך הסבת אבידות רציניות לצבא האוקראיני.

מבחינת רוסיה זה הייתה מכה קלה בכנף, אבל מבחינת אוקראינה, זה היה מעשה מטומטמם, להקריב מאות או אלפי חיילים, כדי לתפוס שטח חסר חשיבות, בזמן שהם סופגים אבידות בחזית.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, gadik6 כתב:

ולא בגלל "הצלחה" אוקראינית, אלא כי זה היה ביצוע כושל, שלא לומר מטומטם, של הרוסים

מה? זה גם וגם.

הרוסים עשו מעשה טיפשי, האוקראינים ניצלו את זה ואת היכולות שהיו להם אז.

זאת אחושרמוטה הצלחה אוקראינית לנצל את המצב כראוי. לא יודע מה מכול הסיפורים היה אמת, אבל העובדה היא שהכוחות שהיו אמורים להגיע לחזק את הכוחות בשדה תעופה - לא הגיעו.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 6 שעות, gadik6 כתב:

סין רוכשת או שוכרת אדמות?   אוי ואבוי, כאילו שחסר לרוסיה אדמות במזרח הרחוק, שאין לה מה לעשות איתן.

פעם גאון אחד (אלכסנדר השני קיסר רוסיה) מכר את אלסקה לארה"ב. היום גאון אחר (פוטין) מוכר סיביר בחתיכות לסינים. ממליץ לך קצת ללמוד על האי דמנסקי בגודל של 2X1 ק"מ שבגללו כמעט פרצה מלחמה בין ברה"מ וסין. 

לפני 6 שעות, gadik6 כתב:

יודע מה יותר מפחיד מאדמות שסין רוכשת ברוסיה?

למה זה מפחיד אותך? אותי זה לא 😂

לפני 6 שעות, gadik6 כתב:

בסדר, כנראה התעמולה שלו עובדת עליך לא פחות מאשר על אזרחי רוסיה.

אני כמו כל אחד שנלד וגדל בברה"מ (להבדיל ממך) יודע לפענח נאומיו של קצין KGB. אבל אתרגם גם לך, אולי בכל זאת תבין משהו. הכוונה היא "נחסל את השלטון הקיים ונשים את הבובות משלנו".

לפני 6 שעות, gadik6 כתב:

"קרב על קייב" היה 3 ימים, בחלקו הראשון והעיקרי. לאחר מכן, הוא נמשך בעצימות נמוכה יותר למשך חודש וקצת.

הפצצות על קייב נמשכות כל המלחמה. אני מדבר על "פלישה" קרקעית.

עוד פעם לא עשית שיעורי בית? קרב על קייב נמשך בערך חודש. וזה לא היה רק בנמל התעופה אנטונוב במרחק של 40 ק"מ מקייב כמו שאתה כתבת. רוסים הגיעו עד לשכונות, עיר הייתה מכותרת מכל עבריה. אל תעשה לעצמך בושות, תלמד ותחזור.

לפני 6 שעות, gadik6 כתב:

השיירה שאתה מדבר עליה נצפתה חוצה מבלארוס, "לכאורה" לכיוון קייב, אבל היא אף פעם לא הגיעה לקייב, ולא בגלל "הצלחה" אוקראינית, אלא כי זה היה ביצוע כושל, שלא לומר מטומטם, של הרוסים.

אותו דבר. תלמד ותחזור. השיירה באורך של 60 ק"מ הגיע עד 40 ק"מ מקייב. כמו שאמרת כמה כלים משוריינים 🤣

לפני 6 שעות, gadik6 כתב:

עכשיו אתה משווה את הפלישה של אוקראינה לקורסק לפלישה של חמאס או של חיזבאללה?   או ואבוי, מה המלך שלך זלנסקי יגיד על זה?

יש לך בעיות רציניות עם הבנת הנקרא. אף פעם לא השוואתי פלישה של אוקראינה לקורסק עם פלישה של חמאס. ואם אתה לא מעודכן ב-7/10 חיזבאללה לא פלש לישראל. אבל שמתי לב שאתה כותב "פלישה" קרקעית רוסית מול הפלישה של אוקראינה לקורסק. אתה עכשיו ברוסיה? כי שם על פלישה אפשר להגיע לכלא.

לפני 6 שעות, gadik6 כתב:

אוקראינה החזיקה כ-1200 קמ"ר משטח רוסיה, בשיא הפלישה לקורסק. שטח רוסיה - 17 מיליון קמ"ר.

כלומר זה כמו שחמאס יחזיקו ב-1.5 קמ"ר משטח ישראל, על הגבול עם עזה. זהו. 

מה זה משנה? אז במקום בארי/מטולה תשים 1.5 קמ"ר משטח ישראל. אתה יודע מה, אוהל בשטח ישראל. ככה יותר ברור?

לפני 6 שעות, gadik6 כתב:

אגב, מהגבול עד בארי זה קצת יותר מ-4 קילומטר. כדאי שתפתח מפה בפעם הבאה.

אני לא צריך מפה, הייתי בבארי הרבה פעמים במסגרת עבודה והיו לי שם חברים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, mikyl כתב:

רוסים הגיעו עד לשכונות, עיר הייתה מכותרת מכל עבריה. אל תעשה לעצמך בושות, תלמד ותחזור.

בוא תדייק. אל תגזים לצד השני בבקשה. הם הגיעו לשדה התעופה ולאירפין ובוצ'ה וישבו שם כמו למדלמים חודש וחזרו חזרה. 

לא מכותרת מכל עבריה, לא שכונות בתוך קייב. 

- By lifting money bags

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תשמע, לא רוצה להתווכח על זה, בטח לא כשזה מגובה בויקיפדיה (כי זה פשוט לא מעניין) אז אני אזרום עם זה - תסתכל על המפה, היו באירפין ובוצה, היו בברוברי. 

זה לא כיתור העיר. שכונות זה יותר נכון פרברים.  

וכבר אני אומר - ארבע חיילים שהסתננו לקצה של איזו שכונה פנימית - זה לא נחשב.

כמו גם לא השיירונת הקטנה שנכנסה לחארקיב אם אני לא טועה והלכה לאיבוד שם וחוסלה.

- By lifting money bags

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, David32 כתב:

תשמע, לא רוצה להתווכח על זה, בטח לא כשזה מגובה בויקיפדיה (כי זה פשוט לא מעניין) אז אני אזרום עם זה - תסתכל על המפה, היו באירפין ובוצה, היו בברוברי. 

במה מגובה הודעה שלך שלא היו קרבות בשכונות בתוך קייב? 

לפני כשעה, David32 כתב:

זה לא כיתור העיר.

טעות שלי. הייתה הודעה של קליצ'קו שהתבררה כלא נכונה.

לפני כשעה, David32 כתב:

וכבר אני אומר - ארבע חיילים שהסתננו לקצה של איזו שכונה פנימית - זה לא נחשב.

על מה אתה מסתמך כאשר אומר שלא מדובר בקרבות של ממש?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 41 דקות, mikyl כתב:

במה מגובה הודעה שלך שלא היו קרבות בשכונות בתוך קייב? 

קצת לא הבנתי... כי זה לא היה.

יש מפות, אפשר למצוא מה שאתה רוצה. קח דוגמא מה21 במרץ, שבוע וטיפה לפני שלא היו יותר רוסים בקייב:

Latest situation in Kyiv March 21 10am. Russian air strike levels a shopping centre in downtown Kyiv

אירפין, בוצה, ברוברי. 

אני לא מבין אם אתה לא מאמין לי שהם נכשלו, או שאתה מנסה שאני אודה בזה שהם נכשלו, אבל הם לא היו שם. 

הם נכשלו...

קח עוד, עלי, 29 למרץ:

Kyiv Battle Map Draft March 29, 2022.png (2550×3600)

- By lifting money bags

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 8 שעות, David32 כתב:

קצת לא הבנתי... כי זה לא היה.

על סמך מה קבעת את זה?

לפני 8 שעות, David32 כתב:

יש מפות, אפשר למצוא מה שאתה רוצה. קח דוגמא מה21 במרץ, שבוע וטיפה לפני שלא היו יותר רוסים בקייב:

התבלבלת בתאריכים. קרבות בקייב היו כבר ב-26 בפברואר. יותר מ3 שבועות לפני המפה שהבאת.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

במפה השניה שהבאתי יש גם שטחים כבושים רוסים, וגם שטחים משוחררים.

אתה יכול למצוא עוד מפות כאלה...

קח, ראשון למרץ:

https://www.understandingwar.org/backgrounder/russian-offensive-campaign-assessment-march-1

- By lifting money bags

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מפה שניה היא מ-29 במץ. אף אחד לא אמר, שקייב או איזשהו חלק ממנה נכבש. אלא שהיה שם קרבות. אתה מבין את ההבדל? וכמו שכתבתי קרובות בכמה מהשכונות של קייב היו כבר ב-26 בפברואר.

אבל תכלס זה לא כל כך משנה. אני לא מתכוון לעשות כאן דוקטורט על קרב על הקייב ב-2022. פשוט כתבתי "בתחילת המלחמה רוסים היגיעו עד לקייב ונהדפו". ואז מייד קופץ פרשן צבאי ומודיע  "שלחו כמה מטוסים עם צנחנים רוסים וכמה רכבי קרב? להדוף פלישה כל כך מטומטמת זה לא הישג להתגאות בו ... השיירה שאתה מדבר עליה נצפתה חוצה מבלארוס, "לכאורה" לכיוון קייב, אבל היא אף פעם לא הגיעה לקייב".

אתה אומר הקרבות היו באירפין ובוצ'ה? זורם. המרחק בין אירפין לקייב  הוא 25 קילומטרים וכ-30 דקות נסיעה. המרחק בין בוצ'ה לקייב הוא 30 קילומטרים. השיירה ש"אף פעם לא הגיעה לקייב" התקרבה עד 40 ק"מ מהעיר. אלה הם המרחקים שגרמנים הצליחו להגיעו הכי קרוב למוסקבה ב-1941. ועדיין היום מדברים על הקרב על מוסקבה. אבל לסולוביוב מקארספורום הצלחת צבא אוקראינה להדוף רוסים מקייב עומדת כמו עצם בגרון. וזה הסיכום של כל הדיון.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...