Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רוסיה VS אוקראינה. 2022 - ?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 9 דקות, MiniMiz3r כתב:

יש פה מטרה אסטרטגית של ניתוק מוחלט של התלות העולמית באנרגיה רוסית, וברור לכולם שזה ישתלם בטווח הבינוני, כי שרשראות האספקה יהיו יציבות יותר, כי האנרגיה תגיע ממקורות מגוונים וירוקים יותר וכו'. 

עזוב אותי מהחרטא של ״מקורות ירוקים״. הם לא מסוגלים לספק אנרגיה לכלום ושומדבר. דברתי עם החברה הגרמניה שלי והדיבור שם זה כמה הם היו מטומטמים שסגרו את תחנות החשמל על אנרגיה גרעינית, האנרגיה הכי ירוקה שיש.

מה שיש פה זה קלאסטר פאק של אי הבנה של התלות באנרגיה רוסית וכמו שאמרתי, מה שמעניין זה כמה אנשים ירעבו למוות כי אירופה תסבול ממיתון.

לפני 4 דקות, vadim6385 כתב:

גם לעניים שם לא הייתי דואג יותר מדי, זה עדיין גרמניה.

לפני 19 דקות, Giant_TA כתב:

כמו שאמרתי, בגרמניה לא ימותו ברעב, בעולם השלישי כן ימותו, כי הגרמני לא ישדרג את האייפון.

לפני 13 דקות, MiniMiz3r כתב:

בטווח הקצר המחירים עולים ויש אינפלציה מטורפת אבל ברור לכולם שזה זמני

זה לא ברור לאף אחד. בכלל בכלכלה זה משפט שאסור להגיד...

• אהבתי 3

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 44 דקות, MiniMiz3r כתב:

במתקני אגירת הגז שלהם. גרמניה כבר עברה 80% מהקיבולת הדרושה לקראת החורף. 

https://www.google.com/amp/s/amp.dw.com/en/germany-gas-storage-filling-up-faster-than-expected-ahead-of-winter/a-62956111

רק שכחת להוסיף שהם החזירו לפעילות תחנות כח שעובדות על פחם, שצריכת החשמל ירדה בעד 20% עקב הגבלות שונות ושאפילו בכתבה שהבאת אומרים שהחשש מ"חורף קר" עדיין לא התפוגג לחלוטין, למרות כל הצעדים שננקטו.

הם גם מדברים על אספקה מוגברת של גז מנורבגיה, שלהבנתי עומדת על 10% נוספים בלבד. לא הבדל משמעותי במיוחד. 

בקיצור, דיבורים על ניתוק התלות בגז הרוסי זה נחמד, אבל נחכה חודשיים-שלושה ונראה מה נשאר מכל הדיבורים הללו.

פורסם (נערך)
לפני 43 דקות, garicho כתב:

ואם צריך לשלם יותר על אנרגיה, אז זה מה יש. לפעמים המצב קשה.

בטח...

תצאו מהפוזיציה שלכם לרגע ותסתכלו על המציאות האמיתית. איפשהו הורגים אוקראינים, אבל אנשים לא גומרים את החודש עכשיו בקיץ, מה יהיה בחורף כשהדרישה תעלה, כשיפעילו את החימום...

לפני 29 דקות, MiniMiz3r כתב:

העניים תמיד חוטפים, זה אכן באסה להיות עני אבל זה לא אמור לשנות שום דבר במציאות.

מה אתה רציני. זה לא תחתית השרשרת שתידפק. הם נדפקים כבר עכשיו מזה.

תחשב כמה קוטש אתה צורך. תהפוך את זה ליורו, ותגיד לי כמה נראה לך יכולים לשלם את זה (ויותר מזה) חודשית.

כי שרשראות האספקה יהיו יציבות יותר, כי האנרגיה תגיע ממקורות מגוונים וירוקים יותר וכו'. 

מה?

ברור לכולם שזה ישתלם בטווח הבינוני

בטווח הבינוני לא ישתלם.

וזה שקל לי לכתוב את זה כי אני משלם חצי שקל לקוט"ש לא הופך את זה לפחות נכון.

זה כן. אתה מנותק. זה פשוט העיניין. אתה מנותק ולא מבין את המציאות.

@garicho כמה עלו ההוצאות שלך על אנרגיה? ברור לי שאתה שמח על כול זלוטי שאתה משלם... אבל בכמה עלה, וכמה לדעתך בפולין יכולים לספוג את זה (ויותר) לאורך שנה~

אני מכיר אמא חד הורית שהחשבון חשמל קפץ ב 200 יורו, זה לא צחוק. גם להייטקיסטית

עריכה אחרונה על ידי David32

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)

התמיכה באוקראינה תימשך כל עוד האזרחים באותם המדינות תומכים בעמדה הזו, ברגע שכיוון הרוח ישתנה והאזרחים יצאו לרחובות והתחת של הפוליטיקאים יהיה על המנגל- פיתאום רמת התמיכה של אותם המדינות תישתנה מקצה לקצה, עד עכשיו זה היה IN ליתמוך באוקראינה, בעתיד זה יהיה OUT וככה הפוליטיקאים יפעלו כשזה יקרה ופוטין בונה על זה.

עריכה אחרונה על ידי hwgeek
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
לפני 6 דקות, David32 כתב:

כמה עלו ההוצאות שלך על אנרגיה? ברור לי שאתה שמח על כול זלוטי שאתה משלם... אבל בכמה עלה, וכמה לדעתך בפולין יכולים לספוג את זה (ויותר) לאורך שנה~

הדלק עלה ל-8 בערך, אבל בחודשיים האחרונים ירד ל-6.5. בערך זלוטי אחד יותר ממה שהיה לפני הקורונה.

לגבי חשמל/חימום - המחירים עלו בערך ב-50%, אבל פולין קצת שונה כי הם בכל מקרה כבר היו לקראת סיום מהלך לניתוק מאנרגיה רוסית, ודי התכוננו לזה כמה שנים מראש.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, Giant_TA כתב:

על פי גוגל זה משהו כזה:

image.png.56ce243cc757fd8b74db4e8e59ffef64.png

image.thumb.jpeg.5b2ffff96cebd3966809c3e5fa6b3635.jpeg

התמונות האלו באמת היה בחיפוש שלך, אבל התעלמת מכמה אחרות.

spacer.png

spacer.png

לפני כשעה, falou כתב:

עזוב אותי מהחרטא של ״מקורות ירוקים״. הם לא מסוגלים לספק אנרגיה לכלום ושומדבר. דברתי עם החברה הגרמניה שלי והדיבור שם זה כמה הם היו מטומטמים שסגרו את תחנות החשמל על אנרגיה גרעינית, האנרגיה הכי ירוקה שיש.

מה שיש פה זה קלאסטר פאק של אי הבנה של התלות באנרגיה רוסית וכמו שאמרתי, מה שמעניין זה כמה אנשים ירעבו למוות כי אירופה תסבול ממיתון.

כמו שאמרתי, בגרמניה לא ימותו ברעב, בעולם השלישי כן ימותו, כי הגרמני לא ישדרג את האייפון.

זה לא ברור לאף אחד. בכלל בכלכלה זה משפט שאסור להגיד...

להלן ייצור החשמל הבריטי בכל השנה האחרונה (כך שעונתיות מנוטרלת):

image.png.eb61f327d1722808eb93aee0af1d942a.png

בירוק, צהוב וטורקיז - רוח, שמש והידרואלקטרי. 28 אחוז מהצריכה, ועולה כל הזמן. כל קוט"ש שמיוצר ככה מחליף קוט"ש שמיוצר מגז. בסגול זה ביומסה (שורפים עצים שמגודלים במיוחד עבור זה), סוג של מתחדש, מביא את הייצור לבערך שליש.הכתום והאדום זה גז ופחם. כחול זה גרעין. צריך לשמור על הגז לזמן שבו השמש לא נושבת והרוח לא זורחת ולהיפך, אבל החסכון שהאנרגיות האלו מייצרות גם מוריד את מחיר הגז וגם מעלה את הזמינות שלו. עם ההתקדמות הטכנולוגית הן גם יותר זולות מגז רוב הזמן.

עריכה אחרונה על ידי nitch
  • אהבתי 2

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
לפני כשעה, falou כתב:

אירופה

לפני 28 דקות, nitch כתב:

הבריטי

רגע, אבל בריטניה היא כבר לא חלק מהאיחוד, לא?

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם (נערך)

בריטניה לא חלק מהאיחוד, אבל שוק האנרגיה הוא אותו שוק. גז זורם בין בריטניה לאיחוד (בשני הכיוונים) ורשתות החשמל מחוברות ברשת ענפה של כבלים תת ימיים. 

בשבועות האחרונים בכמעט כל רגע שאני בודק, ייצור החשמל הוא בערך 110 אחוז מהצריכה המקומית, העודף זורם לאירופה. 

גם המאגרים בגרמניה ממולאים בגז ע"י ספינות שבחלקן עוגנות בבריטניה כי לגרמנים אין מסופים. 

• רעיון טוב! 1

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם (נערך)

מסכים, אבל לבריטים אין את הפריבילגיה הזו. גם ככה בדרך כלל בחורף הכל בתוך מבנים קר מדי אפילו שהחורף מתון יותר מגרמניה, והם פשוט שמים סוודר. 

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם (נערך)

אצל הבריטים לא הייתי בחורף אז לא יודע. 

אצל הגרמנים פשוט הזוי. נכנס בחורף לחנות, צריך לפשוט שתי שכבות לפחות. 

בכל אופן, אלא אם כן מדובר בקור קיצוני, אפשר להתמודד עם חורף עם הרבה פחות חימום. זה פחות נוח, אבל לא חייבים למות. 

עריכה אחרונה על ידי Nemesis
פורסם
לפני 7 שעות, nitch כתב:

רוח, שמש והידרואלקטרי. 28 אחוז מהצריכה, ועולה כל הזמן.

כמה מתוך זה זה רוח ושמש וכמה זה הידרו? 

תוך כמה חודשים זה יפצה על החוסר במקורות אחרים?

למה לא משתמשים באנרגיה גרעינית להחליף את הגז?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 12 שעות, hwgeek כתב:

התמיכה באוקראינה תימשך כל עוד האזרחים באותם המדינות תומכים בעמדה הזו, ברגע שכיוון הרוח ישתנה והאזרחים יצאו לרחובות והתחת של הפוליטיקאים יהיה על המנגל- פיתאום רמת התמיכה של אותם המדינות תישתנה מקצה לקצה, עד עכשיו זה היה IN ליתמוך באוקראינה, בעתיד זה יהיה OUT וככה הפוליטיקאים יפעלו כשזה יקרה ופוטין בונה על זה.

זה משהו שדמוקרטים למיניהם (כולל ישראל) מאוד אוהבים לעשות - לתת סיוע למדינות עניות ומסכנות כדי שהשלטון של אותן מדינות יצדד בעמדה של נותן הסיוע.

והאירופאים יעדיפו להמשיך לסייע לאוקראינה ולא להיכנס למלחמה בעצמם.

כל עוד במדינות האלה קיים שלטון דמוקרטי ורמת חיים גבוהה, האזרחים יעדיפו לשלם קצת יותר, ולא לאבד את מה שיש להם.

וגם, בדיוק כמו פוטין, אירופאים מעדיפים שיהיה איזור חיץ בינם לבין רוסיה. אולי עדיף להם להמשיך להחזיק סוג של sustainable war על אש קטנה, כדי להתיש ולנסות לכופף את פוטין, או מי שיבוא אחריו.

גם לאי אפסקת גז לאירופה יש שני צדדים - אירופאים לא מקבלים גז, פוטין לא מקבל כסף על הגז. עכשיו זה משחק ההתשה לראות מי יישבר ראשון - או אזרחי אירופה שיש להם דרך להשפיע על השלטון, כי דמוקרטיה, או פוטין, שהאזרחים שלו גם אם יחזרו להיות בזבל, זה על הז' שלו, אבל יש את המקורבים אליו שלא יקבלו את הכסף שלהם, וזאת בעיה מאוד חמורה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 3 דקות, vadim6385 כתב:

וזאת בעיה מאוד חמורה

לא, זו לא. מי שזה לא מתאים לו בדכ נופל מהחלון:

https://www.google.com/amp/s/m.maariv.co.il/amp/news/world/Article-942863

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

אם הם ימשיכו ליפול מחלונות, אז אף אחד בסוף לא ירצה לעשות עסקים איתו. ואף שליט לא יכול לשלוט לבד, הוא חייב עוזרים.

פה גם אין כסף, גם יש לך עסק עם פסיכופת. High risk, low reward.

כשהכסף יפסיק יזרום, יחליפו את פוטין מהר מאוד. כמו שזה נראה, זה עניין של זמן. נשאר רק לקוות שהמחליף שלו לא יהיה עוד יותר גרוע.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...