Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב מיושן

g2c
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1599 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם יש אפשרות לא להשתמש ברכב 3.5 עד 4  חודשים בשנה, אפשרי לבצע את הטסט החצי שנתי חודשיים - חודשיים וחצי לפני הזמן ולנסוע 8 חודשים עם טסט. 

פורסם
לפני 50 דקות, Buki כתב:

אם יש אפשרות לא להשתמש ברכב 3.5 עד 4  חודשים בשנה, אפשרי לבצע את הטסט החצי שנתי חודשיים - חודשיים וחצי לפני הזמן ולנסוע 8 חודשים עם טסט. 

אם הבנתי נכון, עכשיו ישלחו לי ממשרד התחבורה כל חצי שנה שמתחילה בתאריך העליה לכביש, חודשיים לפני הזמן.

החיסרון של התעלול שאצטרך, פעם מתוך פעמיים לנסוע לטסט עם רישיון רכב פג תוקף.

זה סיכון רציני כי הניידות מקבלות התראה איך שהמצלמה שלהם קולטת מספר ללא רישיון רכב בתוקף. נוכחתי על בשרי עם האופנוע. למזלי כן היה לי בתוקף רק ששרת המשטרה היה בדיליי אז עצרו אותי😊

פורסם

אפשר להוציא אישור תנועה זמני ל 48 שעות ולנסוע באופן חוקי לטסט. 

מה שרשמת לגבי 4 חודשים/8 חודשים זה פתרון למי שבאמת כמעט ולא מזיז את הרכב חלק מהשנה או שהרכב במצב לא סטנדרטי שקשה לו לעבור טסט וכדומה. 

האפשרות השניה היא פשוט להוציא אישור רכב מיושן ולעבור טסט כל חצי שנה. 

החוק בארץ לא במדיל בין רכב שנוסע 100 אלף ק"מ בשנה לבין רכב שנוסע 100 ק"מ בשנה מהבחינה הזו. 

פורסם

תודה!

לא הבנתי להוציא אישור רכב מיושן? הקורסה שלי מפברואר 2003 זה עתה מלאו לה 19 וכיוון שכך, מוגדת מיושנת. האם עלי לעשות משהו ספציפי? או רק ללכת לטסט בעוד שישה חודשים? על המדבקה שניפקו לי במכון הטסטים כתוב פברואר 2023

פורסם

כמו שהיית צריך ללכת פעם בשנה עם אישור בלמים, עכשיו אתה צריך ללכת כל חצי שנה עם אישור רכב מיושן

האישור רכב מיושן בא במקום האישור בלמים, ברישיון רשום גם וגם (לפחות אצלי, מכיר גם עוד כמה), לא צריך אישור בלמים (זה בתוך הרכב מיושן)

פורסם
לפני שעה, g2c כתב:

תודה!

לא הבנתי להוציא אישור רכב מיושן? הקורסה שלי מפברואר 2003 זה עתה מלאו לה 19 וכיוון שכך, מוגדת מיושנת. האם עלי לעשות משהו ספציפי? או רק ללכת לטסט בעוד שישה חודשים? על המדבקה שניפקו לי במכון הטסטים כתוב פברואר 2023

הטסט שלך הוא לשנה (גם בשנה ה-19). בעוד שנה תקבל חידוש לחצי שנה

• רעיון טוב! 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
בתאריך 2.2.2022 בשעה 22:21, tinoki כתב:

הטסט שלך הוא לשנה (גם בשנה ה-19). בעוד שנה תקבל חידוש לחצי שנה

מעולה! פנטסטי! אז יש לי עוד שנה בלי זיבולי מוח. ובפברואר 23 יתנו לי מדבקה לחצי שנה?

פורסם

כל הזמן אנשים מתבלבלים כי התקנה מנוסחת בצורה מבלבלת. 

כתוב בתקנה: 

צריך אישור בלמים לרכב שמלאו לו 15 שנה, צריך אישור רכב מיושן וטסט פעמיים בשנה לרכב שמלאו לו 19 שנה. 

בפועל הכוונה היא ל 16 ו 20 שנה בהתאמה.

"מלאו 15 או 19 שנה והתקנה חלה מהשנה הבאה אחרי זה" 

זאת אומרת אישור בלמים צריך בשנה ה 16 וטסט פעמיים בשנה בשנה ה 20 כאשר הספירה היא משנת היצר הרשומה ברישיון ולא מתאריך עליה לכביש. 

לדוגמא רכב שעלה לכביש ב 09/2002 ורשום כשנת ייצור 2003, הספירה לצורך העניין מ 2003 ולא מ 2002. 

• רעיון טוב! 2

• תוכן חדש...