Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סופרמיני עד 75,000

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1597 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום,

מחפשת סופר מיני מאזור 2019, עד 75 א׳, לנסיעות בעיקר בתוך העיר (תל אביב) עם מעט נסיעות בינעירוניות (לא יותר מ10000 קמ בשנה). 

בעיקר חשובות לי בטיחות, אמינות (נוהגת כעת על מיקרה 2011, מבקרת במוסך אחת לשנה לפני טסט, אשמח שישאר ככה..), עיצוב ונוחות נהיגה, מערכת מולטימדיה ותקשורת טובה עם אייפון, מימדים לא גדולים מדי (חניות/תל אביב). 

הייתי די נעולה על סיטרואן C3 בגרסת shine, אבל חוששת מטיפולים תכופים ויקרים. מה גם שקשה למצוא כאלה בתקופה האחרונה. 

היאריס אמינה אבל העיצוב שלה מיושן ומבאס. 

אשמח להמלצותיכם - מבין הסיטרואן, יונדאי i20, מאזדה 2, סוזוקי איגניס, מיקרה החדשה, קיה פיקנטו/ריו, איזו הכי כדאית ומתאימה לצרכים? ואילו רמות גימור עדיפות? 

ובכלל - האם כלל האצבע לגבי יפניות/אירופיות מבחינת אמינות עדיין בתוקף? בעבר הרחוק היתה לי קליאו שהשאירה טעם מר, חוששת שתסריט האימה הזה יחזור על עצמו...  

תודה רבה! 

אלמה

פורסם

מאזדה 2 לדעתי תיתן לך את האמינות.  צריכת דלק לא מצטיינת, אבל לא קריטי בכמות הנסיעות שלך.

יאריס מאוד לא נוחה ( מושב הנהג ).

קיה ריו  ויונדאי I20 עברו בשנים האחרונות לגיר רובוטי - פחות עמיד לנסיעות שהן בעיקר בעיר.

סוזוקי איגניס,  אם אתה מתחבר למראה החיצוני,  אפשרות טובה.  לטעמי זה פשוט רכב הכי מכוער שנוסע על הכביש.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תודה רבה.

האיגניס לא מכוערת בעיני, אבל נראה שנתוני הבטיחות שלה נמוכים.. 

מה לגבי הסיטרואן? כדאי להתעקש? 

אשמח לשמוע מנסיון של נהגים שמחזיקים את הרכב הזה לגבי עלויות אחזקה/תיקונים

פורסם

אני בעלים של מאזדה 2 2019 (שעוד מעט תצא למכירה בלי קשר).

יכול להעיד על כך שהיא אמינה בצורה מושלמת ביחס לגילה הצעיר (לא מעיד הרבה אבל לא יודע מה קורה ברכבים אחרים).

צריכת דלק משולבת - 1:13.5-14 בשילוב של עירוני ובינעירוני יחסית פקוק.

זריזה יחסית למנוע אטמוספרי.

לאחר שהוספתי CarPlay - בהחלט שווה את המחיר, הרבה יותר נוח.

אם תרצי להתייעץ/לשאול ספציפית על הרכב, אשמח לענות 👍

פורסם

הסיטרואן תהיה הנוחה בחבורה,היא מאובזרת, זריזה ובטיחותית.

עלות טיפולים ממוצעת, רצועת הטיימינג זקוקה לשמן בתקן מסוים, כך שלא בטוח שכול מוסך יודע על זה.

בעבר הייתה הרצועה בעייתי, אך ב2017 הוחלפה ובדגמי 2019 כבר צריכה להיות רצועה מעודכנת.

האיגניס לא הבטיחותית שיש, אבל חסכונית, מושבים נוחים מאוד ונוחות נסיעה די טובה, יכולה להיות רועשת במאמץ.

המזדה גם אמינה וזריזה, אך פחות נוחה, כדאי לחפש את רמת אבזור דינמיק או pure white המאובזרת עם מושבים עדיפים לטעמי.

הונדה גאז גם אופציה אמינה וחסכונית, בטיחותית לא זריזה במיוחד וגם היא רועשת במאמץ עקב גיר רציף.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

רשמת הצטיינות באמינות בעדיפות גבוהה -לכן עדיף יפני/קוריאני וגם בתוך זה יש דגמים עדיפים יותר ועדיפים פחות.

אני הייתי מחפש מאזדה 2 משנתון מתקדם ככל שהתקציב מאפשר.

פורסם (נערך)

הונדה ג'אז לא היברידית, 2015-19 קטנה מבחוץ - פלוס מינוס כמו איביזה, למשל, אבל מרווחת במיוחד מבפנים - שני אנשים בגובה 1.90 יכולים לשבת אחד מאחורי השני יחסית בנוח. זה דיי unheard of בשאר רכבי הסופרמיני שיצא לי להכיר. פלוס יש את הmagic seats שממש עוזרים מדי פעם.

דיי חסכוני בדלק, אני עושה בערך 1:14 בנסיעה משולבת. מבחינת בטיחות - זה הרכב הכי בטיחותי בקטגוריה לפי EURO NCAP ל2015 למיטב זכרוני.

אמינות - שלי יחסית צעירה, אז קחי בערבון מוגבל (תחילת 2019, 40K ק"מ). לא יצא לי לראות מוסך מעבר לטיפולים שגרתיים ותקלה מינורית אחת (ראי להלן). אחת הסיבות לרכישת הרכב הזה הייתה אמינות, ובינתיים לא התאכזבתי.

מגיעה מאובזרת למדי ביחס לישראל - ברמת גימור Comfort הופתעתי לגלות חימום מושבים, DRL, מערכות בטיחות יצרן ואורות אוטומטיים, כולל גבוהים. יש חיישני חניה גם מקדימה, שזה מאוד עוזר בת"א.

חסרונות:

- זה לא רכב ספורטיבי. שומעים את המאמץ במהירויות גבוהות בגלל התיבה הרציפה. לגבי הגרסה הידנית אין לי מושג.

- המזגן דיי חלש, במיוחד בקירור. אפשר לחיות עם זה, אבל זה לא מאוד כיף (ממליץ פשוט לבדוק את זה בעצמך).

- יש מערכת start stop מובנית - מכבה את המנוע בעצירה מלאה. זה דורש מצבר יקר בהרבה ממצברים שהם לא start stop, ומהניסיון שלי, מצבר חדש כזה מחזיק כ7-8 חודשים*, ולאחריהן הרכב מפסיק את הפונקציה הזו כי המצבר נחלש (הרכב ממשיך להתניע בלי בעיה). פעם אחת החלפתי מצבר במסגרת האחריות. עכשיו כשהיא נגמרה וזה קורה שוב אני מתעלם וממשיך לנסוע. ממילא זו מערכת מיותרת. וכשבסוף אני אצטרך להחליף מצבר, אפשר לשים מצבר סטנדרטי ולכבות את המערכת הזו לגמרי, לפי מוסך היבואן בהרצליה. אז זה לא ביג דיל. מעבר לחפירה הזו, הרכב נחשב אמין ואני לא מודע לתקלות אופייניות לדגם.

*ההשערה שלי היא שStart Stop זאת מערכת שיש בד"כ ברכבים גדולים יותר, עם מצברים עם קיבולת גדולה יותר. בג'אז יש מצבר 40AH, וזה לא הולך טוב ביחד עם התובענות של Start Stop.

עריכה אחרונה על ידי matan129
פורסם

תודה רבה מתן, האמת שחשבתי עליה ואני קצת מסתייגת מהגודל (יותר פלוס ממינוס, לעומת האחרות), אבל אולי כדאי לשקול שוב. 

בתאריך 23.1.2022 בשעה 11:24, Liel Baruch כתב:

אני בעלים של מאזדה 2 2019 (שעוד מעט תצא למכירה בלי קשר).

יכול להעיד על כך שהיא אמינה בצורה מושלמת ביחס לגילה הצעיר (לא מעיד הרבה אבל לא יודע מה קורה ברכבים אחרים).

צריכת דלק משולבת - 1:13.5-14 בשילוב של עירוני ובינעירוני יחסית פקוק.

זריזה יחסית למנוע אטמוספרי.

לאחר שהוספתי CarPlay - בהחלט שווה את המחיר, הרבה יותר נוח.

אם תרצי להתייעץ/לשאול ספציפית על הרכב, אשמח לענות 👍

תודה! מה זה car play? ואם למכירה מוזמן ליצור קשר ונבדוק (בפרט אם לא לבנה. נדרתי שלא). 

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

מבין כל מה שכתבת לדעתי בשקלול כל הפרמטרים עדיפה מזדה2. תא נוסעים איכותי , אמינות מופתית גיר פשוט ובנסועה של 10000 קמ בשנה הדלק לא מהווה שיקול בכלל. ובאופן כללי כל המכאניקה של הרכב הזה פשוטה . הדבר היחיד שמפריע לי במזדה2 זה שיש לה התקנה מקומית של איוואקס / מובילאי . יונדאי קיה טויוטה  וסיטרואן מגיעות עם מערכות מובנות מהמפעל לפי מה שאני זוכר .

עריכה אחרונה על ידי nepet

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
  • תוכן חדש...