Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לימוד ערבית

Buki
שימו לב! השרשור הזה בן 1132 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום, 

להשלמת סט השפות המדוברות בארץ אני רוצה לרכוש שליטה בסיסית בשפה הערבית. 

המטרה לדעת לקרוא, להבין בערך את נושא השיחה ולצבור אוצר מילים בסיסי. 

לא מעניין לקחת שיעורים וגם לא בשום צורה אחרת של לימוד פרונטלי אלא לימוד עצמי באמצעות אתר או אפליקציה, כמובן בתשלום. 

מישהו יכול להמליץ על משהו כזה? 

תודה. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מניח שאתה רוצה ללמוד ערבית מדוברת, שהיא שונה מהספרותית.

לפני כשנתיים החלטתי שאני רוצה ללמוד ערבית מדוברת.

התחלה טובה בחינם הם הקורסים של אתר "מדרסה". יש קורס בסיסי וקורס מתקדם. הקורסים האלו מועברים בתעתיק, כלומר כתיבה באותיות עבריות.

אני ממליץ במקביל ללמוד גם קריאה וכתיבה באותיות ערביות. יש קורס בתשלום של "שפה 1". אתה יכול לשלם על כל הקורס (כ650 ש') או לעשות את הפרק החינמי של לימוד האותיות. יש להם עוד כמה יחידות פתוחות להתנסות חינמית, שעשיתי. סה"כ נראה טוב. יכול להיות ששווה להשקיע בכל הקורס.

• רעיון טוב! 1

״צדקתי בעבר, עדיין אני צודק, תמיד אני צודק.״

מ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לקריאת ערבית אני ממליץ על הקורס של דואולינגו - duolingo - אפליקציה חינמית. אבל רק בהנחה שהאנגלית שלך סבירה כי האפליקציה מלמדת ערבית לדוברי אנגלית.

מבחינת אוצר מילים דואולינגו חלשה מאוד - מדרסה טובים בהרבה אם כי אני התייאשתי מהקורס שלהם מהר מדי 

• רעיון טוב! 1

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

https://www.youtube.com/results?search_query=סלם+ותעלם

זה ממש על קצה המזלג, השפה המדוברת משתנה מאיזור לאיזור וגם בחירת המילים בסיטואציות מסויימות.

אין תחליף לקורס. 

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה שאתה מתאר זה בכלל לא בסיסי, לדעת קצת לקרוא, לכתוב ולדבר.
זה די הרבה.
מניסיון של חבר שגם הלך ללמוד (כבר לא זוכר היכן), הוא יצא משם לאחר שנתיים עם תוצאות די טובות, אבל היום? בקושי זוכר משהו.
מה שאני מבקש להסביר, זה ששפות הן דבר חי, ואם לא מדברים אותן - נוטים לשכוח ואז בעצם חבל. חבל על ההשקעה וחבל על הזמן.
לחבר שלי שהתלונן שהוא לא זוכר כלום, הצעתי לעבור לגור בכפר קאסם (הוא מראש העין) לשנה... זאת השיטה הכי טובה 😃

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בגלל זה אני קורא ברשתות החברתיות בערבית, נמצא בקבוצות וואטסאפ משותפות, רואה סרטונים וסדרות בערבית.

לצערי לא יוצא לי כמעט לדבר בערבית.

• רעיון טוב! 1

״צדקתי בעבר, עדיין אני צודק, תמיד אני צודק.״

מ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...