Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1644 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 4 שעות, Fraysa כתב:

למי אכפת מיונדאי? אחד יצרני הרכב הכי לא מעניינים שיש, רכב שגם אם ישלמו לי אני לא אסע עליו. 

יאללה, איפה בני ה-40 שנוסעים באיוניק ליסינג עם מדבקה של ״אבא פגום״ ובאמפר משופשף שעומדים לצאת עליי?

כאילו אם כבר היית נוסע על משהו מעניין אבל אתה נוסע גם על רכב שגם היה קיים בליסינג ועכשיו הוא אפילו ישן מידי מכדי להיות בליסינג.
אז לא מובן הדיבור הזה.

• תגובות 94
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

היתרון הכי חשוב במעבר לרכב חשמלי הוא שהזיהום יוצא לנו מהרחוב. ליצרניות הרכב זה מעניין את הת*ת. זה מקום שבו רגולטור צריך להתערב.

לכמעט אף חברה מסחרית אין אינטרס לשמור על הבריאות שלנו. במקרה הטוב היא תצליח לשכנע אותנו שיש לה משהו טיפה יותר בריא / פחות מסוכן, ונחליט לקנות אותו. אבל זה לא קורה מספיק, עובדה שרכבים כמו דאצ'יה עם ציוני בטיחות נמוכים יחסית נמכרים יפה.

אין מה לעשות, בנושאי בריאות המדינה חייבת להתערב, ובגלל זה התקנים המחמירים שלא משאירים ברירה.

לפי חלק מהכלכלנים, זה בכלל רווחי למדינה לעבור לרכבים חשמליים - פחות הוצאות על נזקי בריאות. אז יש הגיון כלכלי בתמריצים למכירות רכבים חשמליים. אבל זה משהו שכמעט בלתי אפשרי למדוד, ולוקח המון זמן להשפיע, אז לא הייתי שם את זה כשיקול, לפחות כרגע.

ואם כבר משווים לdvd, אז כמו שנטפליקס נכנסו לשוק הסרטים עם סטרימינג ככה חברות כמו טסלה נכנסות עם רכב חשמלי, והשוק די מראה שהוא בעד. ואני לא מחובבי טסלה ולא חובב של מאסק באופן אישי, אני לא קונה את האכפתיות שלו לסביבה - הוא גאון שזיהה פוטנציאל הרבה לפני כולם, ומכונה שיווקית מדהימה.

פורסם
לפני 11 שעות, Gopher כתב:

כמובן שחסידי הבנזין המזהם ימשיכו להטמין את ראשם בחול ולהתעלם מהמצב שברור לכולם.

בוא נשחט ביחד פרה קדושה.

מה ברור לכולם, ומה רק פרשנות.

התחממות גלובלית - עובדה !

עליה בריכוז הפחמן - עובדה !

הקשר ביניהם - פרשנות !

יש שיאמרו פרשנות מתבקשת,

ויש שיזכירו שלפני כמה שנים הפרשנות המתבקשת היתה בכלל החור באוזון.

יש שיאמרו שהרבה מדענים תומכים בפרשנות,

ויש שיאמרו שפרשנות היא בכל מקרה לא ענין מדעי, וגם המדענים זורמים עם הטרנד.

יש שיטענו להסכמה מדעית על כמה התחממויות בהיסטוריה

הרבה לפני שהאנושות ידעה ליצר פחמן דו חמצני,

מה שאולי שומט את הקרקע מהפרשנות האופנתית. 

שורה תחתונה זכותו של כל אחד להאמין באיזו פרשנות שהוא רואה לנכון,

רק לא לכפות על אחרים לממן את הפרשנות שלכם,

זה הכל !

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, DubelBoom כתב:

היתרון הכי חשוב במעבר לרכב חשמלי הוא שהזיהום יוצא לנו מהרחוב. ליצרניות הרכב זה מעניין את הת*ת. זה מקום שבו רגולטור צריך להתערב.

לכמעט אף חברה מסחרית אין אינטרס לשמור על הבריאות שלנו. במקרה הטוב היא תצליח לשכנע אותנו שיש לה משהו טיפה יותר בריא / פחות מסוכן, ונחליט לקנות אותו. אבל זה לא קורה מספיק, עובדה שרכבים כמו דאצ'יה עם ציוני בטיחות נמוכים יחסית נמכרים יפה.

אז בהתחלה זה היה החור באוזון, אחר כך הפחתת CO2 כי יש התחממות גלובלית ועכשיו זה זיהום אוויר במרכזי הערים. נגיד, באיזה מחיר? כל מחיר? בכמה אתה מוכן לממן את זה? 

אגלה לך משהו? גם למרבית האנשים זה מעניין את התחת עוד יותר מחברות מסחריות, מרבית רוכשי הרכב החשמלי עושים את זה מכל הסיבות בעולם אך לא מהסיבה עליה אתה מדבר. היית מוכן לשלם לדוגמה עוד 30,000 שקל יותר על רכישת רכב חשמלי? לשלם עוד יותר על טעינה כי הרי עדיף להמעיט בטעינה שכן זה גורם בסוף לזיהום? לא, נכון? אז אתה עוד אחד שפשוט נהנה ממקלט מס ומנסה לתרץ את זה באלף ואחד תירוצים של הצלת העולם.

שים לב שלא אומרים כאן לא להתקדם אלא לעשות את זה בצורה נכונה וחכמה ולא בשיטת הכל או כלום. 

עריכה אחרונה על ידי ch2856
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 7 שעות, Fraysa כתב:

אחי עם כל הצער בדבר - אתה כל חייך נסעת על איוניק, סיביקים ומאזדות. כל הזבל הטהור שיש במדינה העלובה שלנו, כי כנראה שלא היה לך מספיק כסף ל-VAG. העולם שלך נורא מצומצם ואני מרחם עלייך :( 

אעבוד קשה, ארוויח הרבה כסף, יום אחד אמכור מאזדה 3 2018, אקח הלוואה גדולה, ורק אז, אולי, אצליח לקנות גולף קומפורטליין 2016.

• מצחיק 5

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
לפני 13 שעות, Fraysa כתב:

זה שהוא היצרן הכי גדול לא אומר שהוא טוב. 

וברצינות, ישראל היא הטעון שלך? המדינה עם תרבות הנהיגה והרכב הכי מבזה שיש בעולם. אנשים כאן קונים יונדאי כי הם לא מבינים ברכבים, וכי אין להם כסף, לכן הם רכב שיגיע מנקודה A ל-B, שזה בדיוק מה שהיצרן הזה מייצר ולא מעבר. 

מצחיק אותי שאתה חושב שוואג טוב יותר,

נסעת על יונדאי מודרנית לאחרונה?

תוציא מהראש את מה שהיה פעםף אולי זה היה נכון.

היום תעלה על פולו או I20 או על טיגואן לעומת הטוסון החדשה ונראה מה תגיד.

עריכה - אגב יונדאי וקיה עולות כמו וואגיות אז מה זה הטיעון הטיפשי הזה אין כסף? יש לך GTI אז אתה מרגיש עשיר? כל אחד יכול לקנות מה שבא לו גם עם 300 תשלומים.

עריכה אחרונה על ידי GABIUBOGI
  • אהבתי 1

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, race driver כתב:

בוא נשחט ביחד פרה קדושה.

מה ברור לכולם, ומה רק פרשנות.

הקשר ביניהם - פרשנות !

יש שיאמרו פרשנות מתבקשת,

ויש שיזכירו שלפני כמה שנים הפרשנות המתבקשת היתה בכלל החור באוזון.

יש שיאמרו שהרבה מדענים תומכים בפרשנות,

ויש שיאמרו שפרשנות היא בכל מקרה לא ענין מדעי, וגם המדענים זורמים עם הטרנד.

יש שיטענו להסכמה מדעית על כמה התחממויות בהיסטוריה

הרבה לפני שהאנושות ידעה ליצר פחמן דו חמצני,

מה שאולי שומט את הקרקע מהפרשנות האופנתית. 

שורה תחתונה זכותו של כל אחד להאמין באיזו פרשנות שהוא רואה לנכון,

רק לא לכפות על אחרים לממן את הפרשנות שלכם,

זה הכל !

חבל שאתה מציג את הדברים כאילו כיום קיים ויכוח לגבי משבר האקלים, כי זה לא המצב אלא עובדה מדעית.

יש היום מיעוט תימהוני וחובב קונספירציות שמאמין שהתחממות כדוה"א לא נגרמה ע"י אדם.

אני לא מתכוון להתווכח על הנושא שבאמת ברור לכל אדם שוחר מדע והיגיון, וזה מזכיר לי את הדיון העקר עם מכחישי הקורונה.

רק אוסיף שהמאבק בשינויי אקלים הוא המטרה ה-13 במטרות האו"ם: https://www.un.org/sustainabledevelopment/climate-change

עריכה אחרונה על ידי Gopher
  • אהבתי 3
  • רעיון גרוע 4
  • משעמם 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם

יונדאי\קיה פשוט סיפקו לשוק את הדבר הנכון בזמן הנכון.

לקראת 2010 בתקופה בה הרבה מהיצרניות היפניות סבלו ממשברים ורובן נתקעו במצב שאין להם מה להציע לשוק, לשוק היה צורך במשפחתית גדולה ומלוכסנת.
מיצובישי נתקעו עם הלנסר שהייתה נחותה ומיושנת, מאזדה 3 דור 2 הייתה רכב נישתי, ניסאן נעלמה מהשוק, טויוטה יצאו להרפתקה עם הגיר הרובוטי שהשאיר טעם מר, הסיוויק הבאה הרגישה כמו רכב פחות טוב מהסיוויק הקודמת וגם הייתה יקרה ועל הצרפתיות אין מה לדבר בכלל עם כישלון הפרינס והAL4, כנ"ל גרמניות עם הדור ראשון של ה1.4 160 ודורות ראשונים של DQ200.

אז איזו ברירה נשארה למר ישראלי שרוצה מקסימום פח במינימום כסף וכאבי ראש? I30\I35\ריו\סיד\פורטה וכמובן הדובדבן שבקצפת הספורטאז עם מקסימום פוזה, גיפון, מרווח במינימום כסף.
ולא נשכח כמובן את הפיקנטו שבקטגוריית המיני המצוקמקות עם החלונות שלא נפתחים וגירים רובוטייים חובטים מספקת רכב "מלא" ולא מטלטל או מבאס לנהיגה.

בקיצור אני לא חובב יונדאי/קיה בכלל, במיוחד מהחדשות לא מבין בכלל את מי שרוכש רכבים שלדעתי נחותים בקטגוריה שלהם כמו הסלטום או הסטוניק ונהיגה של מספר ימים בנירו השאירה בי טעם מר ומעט רחמים לכל מי שנוהג בהן יום-יום.
אך עם זאת כבודו של היצרן הזה במקומו מונח הוא יודע לספק את מה שהלקוח הזוטר רוצה במקום הנכון ובזמן הנכון וזה הרבה יותר חשוב מלרצות אנשים כמונו עם גירים שמספקים פעולה חלקה, היגוי חד ומתקשר או אפילו בידוד רעשים כלשהו...

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 45 דקות, Gavrik כתב:

בקיצור אני לא חובב יונדאי/קיה בכלל, במיוחד מהחדשות לא מבין בכלל את מי שרוכש רכבים שלדעתי נחותים בקטגוריה שלהם כמו הסלטום או הסטוניק ונהיגה של מספר ימים בנירו השאירה בי טעם מר ומעט רחמים לכל מי שנוהג בהן יום-יום.

קטע, אני חשוב את זה על חלק גדול מהטויוטות שאנשים משלמים עליהם כפול ביד 2, רכבים לא נוחים עם אמינות סבירה וחלקים יקרים.

פורסם
לפני 11 שעות, race driver כתב:

הקשר ביניהם - פרשנות !

לפני שעתיים, Gopher כתב:

חבל שאתה מציג את הדברים כאילו כיום קיים ויכוח לגבי משבר האקלים, כי זה לא המצב אלא עובדה מדעית.

חבל שאנשים לא קוראים מה שכתוב.

• אהבתי 2
  • מצחיק 1
  • רעיון טוב! 3
פורסם (נערך)

יש כאן בשרשור המון הודעות שגרמו לי לרצות להגיב, אשתדל לשמור את התגובות ענייניות וקצרות.. 

לפני 22 שעות, Gopher כתב:

הארצות המתקדמות באירופה הן המדינות עם רמת החיים הגבוהה ביותר בעולם, ולכן הן גם המדינות שמובילות את האג'נדה הירוקה שבאה לטובת האזרחים שחיים באותן המדינות.

מציע לך לשאוף בתור אזרח ישראלי להגיע לרמה שלהן ולא לרמה של הארצות סביבנו.

אין ספק שרמת החיים בגרמניה, שוויץ ועוד כמה באירופה, גבוהה מאשר בישראל, זה לא תירוץ לדחוף רכב חשמלי אילם (ברוב המקרים) עם אפס הנאה מנהיגה, למעט יציאה חזקה מהמקום (ברוב המקרים).
נכון, כמו שאמרו רבים וטובים בשרשור, גם זה יעבור, ונגיע לעולם של הנעה חשמלית (לא יודע לגבי הנאה) בסופו של יום,
מצד שני, אפשר להסתכל על ארה"ב - שם יש חישמול חזק מאוד של טסלה ועדיין, מוכרים שם דגמים חדשים של מכוניות חזקות ומהנות מאוד עם מנועים גדולים מאוד וכולם מרוצים.

כמו שרשמתי כמה פעמים בשרשורים אחרים, 
זה הזמן לשבור את קופת החיסכון, לקנות רכב חזק ומהנה ולנהוג בו מדי פעם ולשמור אותו בכייף בחניה לזמנים שכולם ייסעו בבתי-מרקחת על גלגלים 🤪

לפני 17 שעות, vadim6385 כתב:

למי אכפת מוואג, שמייצרים יורוטראש שברירי שעובד רק בתנאי מעבדה, ואולי בכבישי גרמניה, ושופך מנועים וגירים על ימין ועל שמאל בכל מקום אחר?

רכב שגם אם ישלמו לי, לא אסע עליו.

אגב גם הם הולכים לכיוון הפסקת ייצור של ICE, כמובן לא לפני שידחפו DSG14 לאוטו חשמלי, שלא יהיה משעמם.

אתה יכול לומר שזה עניין של טעם,
שאתה לא אוהב את הרכבים הגרמנים, 
הכל טוב 🙂
אבל בתור אחד שאם לשפוט לפי החתימה שלו, לא היה הבעלים של רכב "גרמני" (משמע, גרמניה ושלוחות VAG השונות), 
אתה לא באמת במקום להביע דיעה על איך זה לנהוג ברכב כזה ומה עובר על הנהג שיש לו אחד.
מעבר לזה, 
GOLF GTI היא מכונית אייקונית שבכל העולם יש קונצנזוס שהיא מכונית נהיגה מעולה, לא פחות,
כל חובב רכב באשר הוא היה שמח לסיבוב על אחת ולהיות הבעלים של אחת בשלב מסויים, ולו רק כדי להבין את היכולות והחוויה.
אז לא אוהב? סבבה, באמת סבבה, לא בציניות,
בוא נתחיל בזה שתהיה הבעלים של רכב שאשכרה מהנה לנהוג בו מעבר לפקקים עירוניים או נסיעה מנהלתית בסופ"ש עם המשפחה,
מבטיח לך שתשתנה לך הפרספקטיבה, גם אם אתה לא מחפש לצאת לימי מסלול או להתקרחן כל סופ"ש בבית-אורן.

לפני 4 שעות, GABIUBOGI כתב:

עריכה - אגב יונדאי וקיה עולות כמו וואגיות אז מה זה הטיעון הטיפשי הזה אין כסף? יש לך GTI אז אתה מרגיש עשיר? כל אחד יכול לקנות מה שבא לו גם עם 300 תשלומים.

אני הבעלים של טיגואן, חדשה, והיתה לי סיוויק טורבו 2018 כמה שנים,
ואספתי עם חבר טוב מיצובישי אאוטלנדר חדשה,
ונסעתי בטוסון בת שנה (טרם בחדשה).
אין מה להשוות את רמות הגימור הגרמניות ואלו של יונדאי הקוריאנית ו/או חלק מהיפניות,
כן, יונדאי עשו קפיצה ענקית, הן בעיצוב והן בביצועים בגרסאות ה-N שלהם,
כל השאר? מצועצע ונראה כמו חיקוי של משהו שמישהו כבר עשה.
אאודי, VW, ובחלק מהדגמים גם סקודה (אם כי שם יש אובר שמרנות לרוב ולאחרונה גם פאקים בהנדסת האנוש לטובת העיצוב) - יהוו כמעט תמיד אופציה עדיפה ויוקרתית יותר מיונדאי או קיה (אני שם את ג'נסיס בצד כרגע).
מבחינת ביצועים, דגמי הקצה של יונדאי לא ישתוו לדגמי הקצה של VW, 
תחרות ל-GTI - כן, אופצייה לרכישה למתלבטים - בטוח שכן, חלופה - לא ממש,
לא זכור לי שיש חלופה של יונדאי לטיגואן R בחו"ל 😏
בסופו של יום, אני מניח שכמו כל דבר מדובר בהעדפה,
ויש עניין של הוצאות וביטוחים וטיפולים ועניינים, 
תכל'ס? כל אחד שיקנה מה בא לו (אמא שלי למשל לעולם לא תיגע בתוצרת גרמנית בשום רכישה בחייה, לא רק מכוניות..)
אבל תאמין לי, שיש הבדל מהותי בין הקונצרנים, ויונדאי הם סבבה פלוס - למי שמחפש את זה,
המחירים ההזויים שלהם בארץ? לזה צריך כבר שרשור אחר לחלוטין 🙃

עריכה אחרונה על ידי Super_T
  • אהבתי 2

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

לפני 5 שעות, GABIUBOGI כתב:

נסעתי על איוניק ועל טוסון חדשות. רכבים באמת גרועים, קשה לי להבין את ההתלהבות. כנראה שהשוק הישראלי כל כך רגיל לזילות הזו שזה מרגיש לו טוב.

אגב, יונדאי וקיה לא עולות כמו וואגיות.

לפני 7 שעות, ArikC כתב:

אתה מדבר כאילו אתה נוסע מינימום על בוגאטי שירון.

ממליץ להיכנס לפרופורציות.

אני לא צריך לנסוע על רכב בשווי 9.3 מיליון שקל כדי לרשום עובדה על יצרן רכב קוריאני.

• אהבתי 1

2016 BMW M235i.

• תוכן חדש...