Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בחירת רכב ליסינג

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1627 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

עומד לקחת רכב ליסינג מהעבודה, עבור נסועה של כ100 ק"מ ביום.

הרכב צריך לשמש גם כרכב משפחתי ראשי ולהכיל 2 ילדים (6 ו-5) ותינוק בן שנה.

מתלבט בין קורולה סטיישן, פוקוס אקטיב טורר ואיוניק.

אני אוהב סטיישנים, מעדיף היברידי.

שמעתי דברים לא טובים על הקורולה ולא הבנתי אם היא מגיעה עם או בלי גלגל רזרבי. ואמורה להיות בעלת הספסל הצר בין השלוש.

האיוניק אמורה להיות אחלה באיכות ובמידות, אבל היא לא סטיישן.

הפוקוס נחמדה מאוד, אבל לא היברידית ואין פתחי מיזוג מאחורה. באופן כללי הפתיעה אותי במיושנות כללית בסביבת הנהג.

אני עושה את המרחק הזה היום בפיאסטה ידנית, כל אחת מהבחירות תהיה קפיצה ברמה ואני מניח שתהיה מספיק נוחה.

עצות?

תודה

פורסם

מציע לך לקחת את הרכבים לנסיעת מבחן ולהחליט לאיזה רכב יותר התחברת.

ויש אפשרות להוסיף את האוקטביה להתלבטות?

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

על הפוקוס בדור הנוכחי עדיין לא נסעתי,
בין האיוניק לקורולה - לטעמי האיוניק עדיפה - אלא אם אתה זקוק לתא מטען גדול מאוד שיכיל גם עגלות וכו' ואז הקורולה לוקחת...

פורסם

מה לגבי המושב האחורי? האם זה של הקורולה קטן משמעותי מזה של האיוניק?

בפוקוס הצלחתי להניח שני בוסטרים ובסיס לכיסא תינוק בקלות יחסית.

פורסם

האיוניק יותר רחבה, אבל אין מנוס מפשוט לנסות, אני הצלחתי להכניס כסא גדול ובוסטר +מתבגר במושב האחורי של האיוניק (לא היה לו נוח...)
כשנסענו בקורולה הילדים התלוננות ש"הרבה" יותר צפוף (למרות שזה מושג יחסי).

פורסם

יחידת ההנעה של הפוקוס הכינטובה, אחריה האיוניק ובסוף הקורולה בעיקר בגלל הגיר הרציף.

אותות הגיל ניכרים היטב בפוקוס ובעיקר במולטימדיה אך היא עדיין עדיפה מזו שבקורולה בהתקנה מקומית.

תא המטען שח האיוניק קטן לעומת 2 הסטיישנים אך עדיין שימושי למדי בזכות הדלת החמישית.

אתה צריך לבדוק פיסית בכל אחד מהרכבים שיש מקום לכל המשפחה.

אם תא המטען של האיוניק יספיק - זו הבחירה ההגיונית.

אחרת, הייתי בוחר בפוקוס למרות שהיא כבר מיושנת.

פורסם

עיצוב המושב האחורי יכול לקבוע האם אפשר יהיה להתאים 2 בוסטרים ומושב בטיחות. אתה צריך למדוד את מושבי הבטיחות ואת המושבים האחוריים כדי לוודא שהכל מסתדר.

פורסם

מציעים לך פוקוס ואתה מתלבט?
אני התחננתי לחברת הליסינג אצלינו לפוקוס אקטיב טורר ונעניתי בשלילה.

הפוקוס מרווחת דיה, תצורת סטיישן, מוגבהת קלות, מנוע חזק משמעותית בהשואה לכל השאר, התנהגות כביש ומתלים מהמשובחות שיש.
כן, יש לה כמה פאולים קטנים וגם נושא האמינות לא ברור (אבל זה לא אמור לעניין אותך).

לו אני במקומך - פוקוס ללא היסוס.

• רעיון טוב! 1
פורסם

תלוי איזה מנוע הוא לוקח בפוקוס - כמדומני היו 2 הספקים לפוקוס,

חוץ מזה לא מחייב שהוא יקבל את הפוקוס המוגבההת (שבטח יש לה פחות הנחות לליסינג ולכן לא בטוח שהיא מוצעת בכלל).

פורסם

לפוקוס ולקורולה יתרון בתא המטען על האיוניק.

לקורולה ולאיוניק יתרון בצריכת דלק על הפוקוס. 

מבחינת ביצועים פוקוס בפער > איוניק > קורולה. 

ההנדסת אנוש בקורולה לא לטעמי, הבעיה בעיקר בלוח המחוונים הדיגיטלי המסורבל (יותר מדיי מידע בצפיפות גבוהה) והמולטימדיה הלא מוצלחת (לפחות זו בהתקנה מקומית). 

האיוניק עדיפה בהיבט הזה.

פורסם

מצד אחד הקורולה מרגישה לי יותר חביבה לנהג ופחות לנוסעים מאחור. היעדר גלגל חלופי (להבנתי) זה גם קצת מעיק.

הפורד (אקטיב טורר מוגבה והכל, זה לא ממש מורגש) באמת רכב נחמד, אבל היעדר מיזוג לילדים (ומזגן שבאופן כללי מרגיש ככה-ככה) וזה שהוא לא היברידי הם חסרונות.

מה לגבי הסיד הייבריד? זו גם אפשרות.

פורסם (נערך)

מה בדיוק היברידי בסיד?
אין לה הנעה היברידית אלא "מיקרו היבריד" שזו מערכת 48V שמכבה את המנוע בשיוט. המערכת הזו לא מזכה בהטבת מס, ולא חוסכת דלק כמעט.

אגב הסיד רחבה יותר בספסל האחורי מהקורולה, אבל צפופה יותר במרווח הרגליים.

עריכה אחרונה על ידי דור--
פורסם

כרגע הגרסה היחידה של הסטיישן שנמכרת היא 1.5 MHEV.

בכל מקרה היא נשארת בצל של הנירו ושל האקסיד, אין לה בקרת שיוט אדפטיבית ולא ברור אם יש לה פתחי אוורור מאחורה או לא. 

• תוכן חדש...