Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1124 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 1 דקה, edward כתב:

יש לציין שזה מדד קצת בעייתי כי אנשים לא נוטים "להשקיע" בתיקון רכבים עם מחירון נמוך, שוק חלש ומוניטין אמינות מפוקפק. 

המכוניות הללו נמכרו במחיר זהה כחדשות ו"הרוויחו" את המוניטין לטוב ולרע ביושר רב (וזה לא שהקורולה היתה חפה מבעיות)

• אהבתי 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תגובות 1.5 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

בעקבות הסרטון

רק אותי מלחיץ שאיזה 20% מהמנוע עשוי פלסטיק?

עריכה אחרונה על ידי Hari
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 3 דקות, zvit כתב:

המכוניות הללו נמכרו במחיר זהה כחדשות ו"הרוויחו" את המוניטין לטוב ולרע ביושר רב (וזה לא שהקורולה היתה חפה מבעיות)

ברור שיש הבדל באמינות אבל כשמנסים להדגים על השרידות של רכבים בני כ-15 שנה צריך לזכור שזה לא רק בגלל האמינות ההתחלתית של הרכב, יש עוד משתנים במשוואה.

רכב צרפתי בן 15 זורקים על אותה תקלה שבה מתקנים את היפני כי לשני יש שוק ומחיר גבוה יותר, זה טיעון מעגלי.

לפני 2 דקות, Hari כתב:

בעקבות הסרטון

רק אותי מלחיץ שאיזה 20% מהמנוע עשוי פלסטיק?

כנראה פלסטיק אקולוגי ;)

עריכה אחרונה על ידי edward
  • אהבתי 1

האתר שלי: long.co.il

פורסם
לפני 15 דקות, poomba כתב:

אני לא רוצה להסיט את הדיון המאוד מעניין שהתפתח כאן יותר מדי אבל אני כן מסוקרן (ואולי גם קצת מודאג).

אני לקראת רכישה של רכב חדש, עשינו סיבוב באולמות ובסופו של דבר בחרנו ב 2008 שאמורה להגיע בעוד כ 3-4 חודשים לארץ.

האם מבחינת המנוע מדובר באותו מנוע של ה 308 הישנות יותר שספג כאן חבטות ומפחי נפש קשים או שמדובר במשהו אחר לגמרי? (בין השורות הבנתי שבוצע שינוי ברצועה, אבל האם כאן מסתכם השוני או שקרו עוד שינויים?)

במידה ומדובר באותו מנוע בעייתי, האם העובדה שהתכנון הוא להחזיק את הרכב לכל היותר 3-4 שנים (ועד סדר גודל של 60-80 אלף קילומטר) אמורה מעט להרגיע את החששות?

הבחור שקניתי ממנו את הקקטוס עבר ל2008.

אישית? לא הייתי חושש מקניית רכב חדש עם המנוע הנל, במיוחד כשיש רצועה חדשה כאשר אין תלונות לגביה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

שניה לפני שאתם נכנסים לדילר הצרפתי,שימו באזוניות את השיר Come put your arm around me של אסתר עופרים

ותראו איך הגוף שלכם מגיב.

לפני 7 דקות, yulianx כתב:

הבחור שקניתי ממנו את הקקטוס עבר ל2008.

אישית? לא הייתי חושש מקניית רכב חדש עם המנוע הנל, במיוחד כשיש רצועה חדשה כאשר אין תלונות לגביה.

תן לזה עוד כמה שנים.

גם הרצועה החדשה מתפוררת,רק בקצב יותר איטי,ולראיה,ב 2020 PSA נתנו הוראה להחליף טיימינג ב 100K או 6 שנים.

כבר רשמתי,אלה מנועים של 150K.

ולא משנה איך תסובב את זה.

אני אישית נהנה מה C3 שלי,אני יודע עם מה אני מתמודד ואני גם נוהג מועט.

ולכן זה היה VFM בשבילי.

פורסם
לפני 42 דקות, Gavrik כתב:

בבקשה. יש כתוביות באנגלית

רואים בצורה מאוד ברורה את הנזק של הרעבת השמן.

WOW זו הפעם הראשונה שאני רואה את המנוע, אני לא מאמין עד כמה התכנון מטומטם!!!, רואים כל כך ברור גם את הבלאי לחלקים מהמחסור בשמן- מטורף שזה מנוע השנה!

איזה דגנראט מתכנן מנוע בצורה כזו? מה הטעם במסנן שמן אם אתה שם גורם מזהם פי100 בתוך החלק הפנימי שחשוף לשמן? 

ליזרוק לים בתור אקווריום לדגים.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

אז זהו,שהתכנון לא מטומטם ! הוא ירוק,אקולוגי,וחזק !

זה לא מעניין אותנו שאתה רוצה מנוע שיחזיק 500K ויכנס למוסך פעם בשנה !

• רעיון גרוע 1
  • מבאס 1
פורסם (נערך)
לפני כשעה, yoni2sh כתב:

ממליץ בחום,נתקלתי בוידאו הזה לפני שבועיים,יש לו גם על האקובוסט

עוד מנוע מהולל שהעמיד לכל כתבי רכב את הסלמי.

עריכה אחרונה על ידי Hari
פורסם

כן,הגרמנים והצרפתים התחרו מי מוציא מנוע קטן וירוק הכי טוב.

נשבע לכם,אם זה היה אפשרי,הייתי לוקח את ה 208 החדשה,מחבר לה NFU ביחד עם ה EAT8 פשוט ממתק.

פורסם

כנראה תקנות זיהום אוויר שהחמירו משנה לשנה אילצו אותם לחפף בפיתוח של מנועים קטנים עם טורבו כדי להוציא אותם לשוק כמה שיותר מהר.

פורסם (נערך)

הם לא מחפפים,הם מודעים למה שהם מייצרים,הם יודעים שזה דרעק,הם פשוט מתחו את המכניקה עד הלימיט,אין יותר לאן.

לא מעניין אותם שהמנוע שלך ילך קאפוט עוד 4 שנים,מקסימום יחליפו,העיקר להיות חדשנים ולעמוד בסטנדרטים.

זה מה שקורה כאשר פוליטיקה מתנגשת עם היגיון טכנולוגי

תודות לירוקים.

עריכה אחרונה על ידי yoni2sh
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 25 דקות, yoni2sh כתב:

אני אישית נהנה מה C3 שלי,אני יודע עם מה אני מתמודד ואני גם נוהג מועט.

ולכן זה היה VFM בשבילי.

גם אני נוהג מעט, אבל מפחד שגם בקילומטראז מועט גם נקבל את האלמנט. כרגע יש אחריות עד 2023. לפחות זה. 

פורסם
לפני 4 דקות, davemustaine87 כתב:

גם אני נוהג מעט, אבל מפחד שגם בקילומטראז מועט גם נקבל את האלמנט. כרגע יש אחריות עד 2023. לפחות זה. 

כנ"ל. מחליף רצועה בטיפול הקרוב (82K) כדי שאם יקרו דברים מוזרים עם ההחלפה הם יקרו עדיין במסגרת האחריות

• תוכן חדש...