Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יאריס 2021

המהיר הזהיר
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1725 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני כשעה, yoav911gt2 כתב:

גרפים תחזיות ומדדים לא פוטר אותך מלקרוא את הדרישות של פותח השרשור לרכב שהוא מחפש, מה שאתה עושה בעקביות בפוסט אחר פוסט. 

אז כן, הרכבים החשמליים בעליה ולאט לאט מתווספות עוד אופציות מעוד מותגים ועוד תשתיות טעינה עד שבסוף יפסיקו להמכר רכבים עם מנוע בערה פנימית.

עדיין מדובר בתהליך של כמה שנים שכרגע עדיין לא מתאים לכולם ולא כולם early adopters כמוך (כביכול) ולא כולם מוכנים להתמודד עם כאבי הגדילה של התשתיות בארץ, אלא רוצים לקנות אוטו ולנסוע בו. 

הנבואה ניתנה לשוטים ואין לך דרך להבטיח לו שעוד שלוש שנים הוא לא יוכל למכור את היאריס, זה גובל בייעוץ לא מבוסס. אתה לא יכול לתת לו תאריך X או Y שממנו כל רכבי הבערה הפנימית יגיעו לערך אפס. 

התחזיות שאתה כל כך אוהב יכולות לקבל בלימה עקב משבר פתאומי שהן לא התחשבו בו (ראה ערך קורונה) ואם תחזיות תמיד היו מתגשמות אז הרבה פחות אנשים היו מפסידים את ההשקעות שלהם בבורסה. 

אם נחזור ליאריס מול זואי, למה לעזאזל לקנות אוטו מיושן יותר, פחות בטיחותי (מובילאיי בלבד בזואי לעומת סוללה מערכות בטיחות אקטיביות בזואי) , פחות אבזור ולמיטב זכרוני גם ללא קירור סוללה

שבטח לא יעזור לה לשרוד בארץ? רק כי זה חשמלי? פה פורום ייעוץ לרכישת רכב, לא פורום לדחיפת אג'נדה. 

איפה המלצתי לו על זואי? אתה מתבלבל עם שרשור אחר. ההמלצה שלי היית: "יש לך מגוון של רכבים חשמליים טובים במחיר סביר: mg zs ev, aiways u5, יונדאי קונה ועוד."

אני עומד מאחורי ההמלצה, כולם רכבים טובים עם קירור באמצעות נוזל ששומר על הסוללה ויכולים להתאים לפותח השרשור במיוחד אם יש לו אפשרות לעמדת טעינה ביתית אבל לא רק.

אתה בעצמך אומר שבסופו של דבר יפסיקו להימכר רכבים עם מנוע בערה פנימית, ורוב יצרני הרכב הודיעו שהם יפסיקו לפתח ואף ליצר רכבים שכאלה עד 2030 שזה העתיד הקרוב. אז אני שואל אותך, למה להמליץ לבן אדם לקנות רכב חדש שהוא ישלם עליו הרבה כסף, שאפילו לפי הלוגיקה שלך שאני לא מסכים איתה יש סיכוי משמעותי שהוא ישאר עם אוטו אבל בלי ערך.

בעלי רכבים חשמליים הם כבר לא EARLY ADAPTERS וכאן הטעות שלך. אני רואה טסלה 3 לפחות חמש פעמים ביום והארץ מלאה בעמדות טעינה איטיות ומהירות שמתווספות בקצב מהיר.

אני מבין שיש אנשים שקשה להם עם המצב הזה כי הם רגילים לנשום את ריח הבנזין הממכר או שאולי הם אוהבים לשלם 6.39 ש"ח לליטר של הנוזל המזהם, אבל זה הולך להישתנות בקרוב.

עריכה אחרונה על ידי Gopher
  • תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

במקומות שאני נוסע/ גר לא רואה בכלל עמדות טעינה, אזור מעלות/כרמיאל.

התשתיות עדיין לא מוכנות לקלוט עשרות אלפי רכבים חשמלים.

וגם עכשיו לפעמים יש עומסים בגלל מיעוטם.

יאריס ובמיוחד יאריס לא תישאר בלי ערך בשנים הקרובות והרחוקות.

• אהבתי 2

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 19 דקות, yulianx כתב:

במקומות שאני נוסע/ גר לא רואה בכלל עמדות טעינה, אזור מעלות/כרמיאל.

התשתיות עדיין לא מוכנות לקלוט עשרות אלפי רכבים חשמלים.

וגם עכשיו לפעמים יש עומסים בגלל מיעוטם.

יאריס ובמיוחד יאריס לא תישאר בלי ערך בשנים הקרובות והרחוקות.

יש לך עמדות טעינה מהירות גם בכרמיאל וגם במעלות.

יש לך את האתר הבא שמראה את פריסת עמדות הטעינה: PlugShare - Find Electric Vehicle Charging Locations Near You

פורסם

עמדה אחת בכול העיר במקום מאוד עמוס. בעייתי מאוד.

גם בכרמיאל שני עמדות בקומות עמוסים מאוד. לא פרקטי בכלל.

וזאת הבעיה בנתיים, בטח למישהו שאין לו אופציה לטעינה בבית.

• אהבתי 2

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)
בתאריך 6.10.2021 בשעה 21:28, Gopher כתב:

טעות גדולה לקנות היום רכב בנזין שעוד שלוש שנים יהיה לך קשה למכור.

אתה שילוב של סוחר רכב עם מגדת עתידות?

עד 2030 רוב יצרני הרכב יפסיקו את הפיתוח ואף היצור של רכבי בנזין.

טויוטה לא תפסיק. הוצהר והודגש על ידי המנכ"ל.

מציע לך לרכוש רכב חשמלי וככה גם לחסוך המון כסף על בנזין שמתייקר כל הזמן.

בנזין לא מתייקר כל הזמן. בנזין הוא מוצר שצמוד למחיר הנפט. יש תנודתיות. 

לעניין פות"ש,

טויוטה יאריס היברידית בארץ בעוד 3 שנים תהיה סופר מבוקשת. זו גם ספקולציה אבל היא בוודאות יותר סבירה מלחזות שערך הרכב שלך יהיה 0.

בוא נסכם בינינו שבעוד 3 שנים אני מוכן לקנות ממך את הטויוטה בשקל שלם, והנה סתרנו את טענתו של Gopher...

גם אם טויוטה פישלו עם יחידת ההינע אני בטוח ב-100% שהטיפול של היבואן והיצרן יהיה עדיף עשרות ואפילו אלפי מונים על הטיפול של יבואנים אחרים.

קנה ותהנה.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • מצחיק 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, פריג'י כתב:

אתה שילוב של סוחר רכב עם מגדת עתידות?

טויוטה לא תפסיק. הוצהר והודגש על ידי המנכ"ל.

בנזין לא מתייקר כל הזמן. בנזין הוא מוצר שצמוד למחיר הנפט. יש תנודתיות. 

זה לא רק אני אומר את זה אלא זה מופיע בכל הסקירות והמאמרים, אם אתה מעדיף להתעלם מהמגמה הברורה ולהמשיך לשלם ביוקר על בנזין אז בבקשה.

טויטה יוציאו 15 דגמים של רכבים חשמליים עד 2025, כך שגם הם חלק מהמגמה. את הרכבים המזהמים הם מתכוונים למכור רק בשווקים נחשלים כמו אפריקה.

לגבי מחיר הבנזין - כנראה שאתה גר בכוכב אחר. מאז נובמבר 2020 הבנזין התייקר בשקל וחמש אגורות לליטר והוא ממשיך להתייקר בעקביות.

פורסם

1. הבנזין היום זול ממה שהיה לפני 10 שנים למרות שהוא יקר.

2. חוסר המיסוי על השימוש ברכבים חשמליים זה עיוות שדינו להיות מתוקן.

3. אל תיכנס לכיס של אף אחד. הדלק הוא לא הרכיב העיקרי באחזקת רכב חדש ואף אחד לא מעדיף לשלם על דלק. יש מוזרים כאלו שלא בראש שלהם לתדלק את האוטו פעם ביום ומעדיפים פעם בחודש.

4. רכב חשמלי שמשך חיי הסוללה שלו ושוויה בעוד כמה שנים לא ידוע הוא נעלם הרבה יותר משמעותי מרכב בנזין שתלוי רק בנוזל שבמיכל. במקרה דנן יש גם סוללה היברידית, לך וברר כמה מוכנים לשלם על פריוס שלא ניתן לחדש אחריות לסוללה.

5. אני לא נגד רכב חשמלי, למי שמתאים לו, על הכיפאק.

• אהבתי 3
פורסם
לפני שעתיים, פריג'י כתב:

1. הבנזין היום זול ממה שהיה לפני 10 שנים למרות שהוא יקר.

2. חוסר המיסוי על השימוש ברכבים חשמליים זה עיוות שדינו להיות מתוקן.

3. אל תיכנס לכיס של אף אחד. הדלק הוא לא הרכיב העיקרי באחזקת רכב חדש ואף אחד לא מעדיף לשלם על דלק. יש מוזרים כאלו שלא בראש שלהם לתדלק את האוטו פעם ביום ומעדיפים פעם בחודש.

4. רכב חשמלי שמשך חיי הסוללה שלו ושוויה בעוד כמה שנים לא ידוע הוא נעלם הרבה יותר משמעותי מרכב בנזין שתלוי רק בנוזל שבמיכל. במקרה דנן יש גם סוללה היברידית, לך וברר כמה מוכנים לשלם על פריוס שלא ניתן לחדש אחריות לסוללה.

5. אני לא נגד רכב חשמלי, למי שמתאים לו, על הכיפאק.

1. לא אכפת לי מה שהיה לפני עשר שנים. הבנזין עולה כבר שנה ברציפות ולפי כל התחזיות המגמה הזאת תמשיך.

2. אתה קבעת שזה יתוקן, אני סובר ההיפך. המדינה מעודדת רכבים חשמליים מכיוון שזיהום האוויר עולה לאוצר המדינה מילארדי שקלים מידי שנה ויש אלפי חולים קשים ומתים כתוצאה מזה, שלא לדבר על יעדי האקלים שישראל חתומה עליהם. לכן למדינה יש אינטרס אמיתי לעצור את המפגע הזה.

3. לא הבנתי מה אתה טוען פה? אם אני יכול לטעון את המכונית בבית בעמדת טעינה בעשירית מהכסף שעולה לי בנזין אז עדין להתעקש ולשלם לברוני הנפט את המחיר המוגזם?

4. עוד סוג של דיסאינפורמציה. יש טסלות שנוסעות בארה"ב כבר יותר מעשר שנים ועשו 300,000 ק"מ ועדין קיבולת הסוללה שלהם מעל 90%

5. זאת כבר התקדמות :)

פורסם
לפני שעתיים, Gopher כתב:

2. אתה קבעת שזה יתוקן, אני סובר ההיפך. המדינה מעודדת רכבים חשמליים מכיוון שזיהום האוויר עולה לאוצר המדינה מילארדי שקלים מידי שנה ויש אלפי חולים קשים ומתים כתוצאה מזה, שלא לדבר על יעדי האקלים שישראל חתומה עליהם. לכן למדינה יש אינטרס אמיתי לעצור את המפגע הזה.

מה אתה עושה בפורום רכב אם אתה כלכך שונא מכוניות?

זה יתוקן, כי רכב חשמלי צורך חניה ותשתיות בדיוק כמו רכב בנזין (ויותר, הוא כבד ממנו). איך בדיוק זה יכול להיות ההיפך? המדינה תשלם לך כדי ליסוע? ככה לא מתנהלת מערכת המיסוי אצלנו.

לפני שעתיים, Gopher כתב:

3. לא הבנתי מה אתה טוען פה? אם אני יכול לטעון את המכונית בבית בעמדת טעינה בעשירית מהכסף שעולה לי בנזין אז עדין להתעקש ולשלם לברוני הנפט את המחיר המוגזם?

כולם רוצים ליסוע בחינם.

אבל לא לכולם יש מקום להטעין את הרכב. אין דין מדינות לא מאוכלסות כדין מדינות צפופות. 

הפתרון הוא לא רכב חשמלי! הוא תחליפים לרכב פרטי היכן שצפוף שיהיו טובים, נעימים, מהירים ואמינים. 

למי שצריך ליסוע מרחקים בין מקומות נידחים יחסית רכב פרטי הוא פתרון טוב כאשר רכבת לא כלכלית. זה לא משנה מה צורת הדלק שלו.

לפני שעתיים, Gopher כתב:

4. עוד סוג של דיסאינפורמציה. יש טסלות שנוסעות בארה"ב כבר יותר מעשר שנים ועשו 300,000 ק"מ ועדין קיבולת הסוללה שלהם מעל 90%

זו לא דיסאינפורמציה. זו האמת. ניסית למכור פריוס בת 11 תקינה לחלוטין?

לפני שעתיים, Gopher כתב:

5. זאת כבר התקדמות :)

הדעה שלי לא השתנתה. זה אתה שעד כה סירבת להפנים מה אומרים. עובדה שגם בפורום הזה ויותר ממנו גדולי ה- petrol heads כבר נתנו חוות דעת חיובית על מספר רכבים חשמליים. למי שיש בית פרטי עם חניה ומקבל החזר נסיעות+אחזקת רכב יפה מהעבודה, שנמצאת בתוך תחומי ההלוך חזור לרכב חשמלי, כאשר החשבון מול רכב בנזין מצדיק זאת אני אמליץ על רכב כזה, פשוט כי בגלל העדר המיסוי ההשוואה הנכונה היא מול רכב יקר ממנו ואז זה יוצא משתלם. החישוב שאני עושה מסתיים בכך שאחרי X זמן 2 המכוניות הולכות לגריטה והחזר הנסיעות כיסה אותן.

אבל לא לכל אחד. ממש לא.

• אהבתי 3
פורסם (נערך)
לפני 20 שעות, Gopher כתב:

איפה המלצתי לו על זואי? אתה מתבלבל עם שרשור אחר. ההמלצה שלי היית: "יש לך מגוון של רכבים חשמליים טובים במחיר סביר: mg zs ev, aiways u5, יונדאי קונה ועוד."

אני עומד מאחורי ההמלצה, כולם רכבים טובים עם קירור באמצעות נוזל ששומר על הסוללה ויכולים להתאים לפותח השרשור במיוחד אם יש לו אפשרות לעמדת טעינה ביתית אבל לא רק.

אתה בעצמך אומר שבסופו של דבר יפסיקו להימכר רכבים עם מנוע בערה פנימית, ורוב יצרני הרכב הודיעו שהם יפסיקו לפתח ואף ליצר רכבים שכאלה עד 2030 שזה העתיד הקרוב. אז אני שואל אותך, למה להמליץ לבן אדם לקנות רכב חדש שהוא ישלם עליו הרבה כסף, שאפילו לפי הלוגיקה שלך שאני לא מסכים איתה יש סיכוי משמעותי שהוא ישאר עם אוטו אבל בלי ערך.

בעלי רכבים חשמליים הם כבר לא EARLY ADAPTERS וכאן הטעות שלך. אני רואה טסלה 3 לפחות חמש פעמים ביום והארץ מלאה בעמדות טעינה איטיות ומהירות שמתווספות בקצב מהיר.

אני מבין שיש אנשים שקשה להם עם המצב הזה כי הם רגילים לנשום את ריח הבנזין הממכר או שאולי הם אוהבים לשלם 6.39 ש"ח לליטר של הנוזל המזהם, אבל זה הולך להישתנות בקרוב.

בסדר, גם אני לא מבין את הלוגיקה שלך, שמאפשרת לך לקבוע בעצמך את מציאות (כן כן, כמו שאמרת לכמה משתמשים, מציאות ולא הנחה או שזו פשוט דעתך).

נימקת זאת על ידי קריאה של כמה תחזיות באינטרנט.  אתה ורק אתה החלטת שלא יישאר לאוטו ערך עוד שלוש שנים, לא אף אחד אחר וזו אחת מהבעיות העיקריות שלך. 

אין לך שום דרך לתמוך בטענה שלך, רק להתחבא מאחורי תחזיות. 

החלטת שיש לך כוח על שמאפשר לך לקבוע לשוק הרכב איך הוא הולך להתנהג עוד כמה שנים ואיך הוא יתמחר מכוניות בערה פנימית. לוי יצחק מקנא וחושש למעמדו. 

עם כוחות על כאלה לא מבין למה אתה משחית את זמנך עם אנשים פשוטים כמונו ולא הולך לשנות את העולם, הרי אתה יודע מה הולך לקרות בדיוק וקובע סדרי כלכלה. 

ולעניין השרשור, 

-  יאריס היברידית עולה בגרסה הכי יקרה שלה 119 אלף והכי זולה 115. 

- קונה היברידית מתחילה מ128000.

-  U5 מתחיל מ157500

-  MG ZS מתחיל מ128,888 

וזה עוד לפני כן עמדת טעינה או לא עמדת טעינה שמוסיפה עוד כמה אלפים (אם פותש יכול בכלל להתקין) . 

אתה הולך לשלם לפותש את ההפרש מהיאריס או שהוא צריך לקחת הלוואה ולהכנס לחובות כי זה מתאים לתחזיות שלך? 

אתה יודע מה הצרכים של פות"ש? אולי הוא צריך רכב קופקטי וקטן כמו יאריס ולא רכב מגודל כמו U5 או קונה? אם יש לו איפה להטעין את הרכב? אם הוא יכול להתקין עמדת טעינה? 

לא. אתה יכול להתחייב שתהיה לו עמדת טעינה במיקום נגיש? אתה עומד מאחורי ההמלצה על המכוניות האלה, יש לך ניסיון איתן? יודע מה הבעיות שלהן? התקלות האופייניות? 

אמנם חשמלי הרבה פחות מורכב מרכב עם מנוע בערת פנימי אבל המשוואה חשמלי = נטול תקלות לא מתקיימת. 

כמו שפריג'י אמר, מכוניות חשמליות זה אמנם פחות מזהם ממכוניות עם מנועי בערה פנימית, אבל צמצום מספר המכוניות על הכביש מזהם פחות עוד יותר. 

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, פריג'י כתב:

מה אתה עושה בפורום רכב אם אתה כלכך שונא מכוניות?

זה יתוקן, כי רכב חשמלי צורך חניה ותשתיות בדיוק כמו רכב בנזין (ויותר, הוא כבד ממנו). איך בדיוק זה יכול להיות ההיפך? המדינה תשלם לך כדי ליסוע? ככה לא מתנהלת מערכת המיסוי אצלנו.

כולם רוצים ליסוע בחינם.

אבל לא לכולם יש מקום להטעין את הרכב. אין דין מדינות לא מאוכלסות כדין מדינות צפופות. 

הפתרון הוא לא רכב חשמלי! הוא תחליפים לרכב פרטי היכן שצפוף שיהיו טובים, נעימים, מהירים ואמינים. 

למי שצריך ליסוע מרחקים בין מקומות נידחים יחסית רכב פרטי הוא פתרון טוב כאשר רכבת לא כלכלית. זה לא משנה מה צורת הדלק שלו.

זו לא דיסאינפורמציה. זו האמת. ניסית למכור פריוס בת 11 תקינה לחלוטין?

הדעה שלי לא השתנתה. זה אתה שעד כה סירבת להפנים מה אומרים. עובדה שגם בפורום הזה ויותר ממנו גדולי ה- petrol heads כבר נתנו חוות דעת חיובית על מספר רכבים חשמליים. למי שיש בית פרטי עם חניה ומקבל החזר נסיעות+אחזקת רכב יפה מהעבודה, שנמצאת בתוך תחומי ההלוך חזור לרכב חשמלי, כאשר החשבון מול רכב בנזין מצדיק זאת אני אמליץ על רכב כזה, פשוט כי בגלל העדר המיסוי ההשוואה הנכונה היא מול רכב יקר ממנו ואז זה יוצא משתלם. החישוב שאני עושה מסתיים בכך שאחרי X זמן 2 המכוניות הולכות לגריטה והחזר הנסיעות כיסה אותן.

אבל לא לכל אחד. ממש לא.

אני אוהב מאוד רכבים אבל בתנאי שלא יזהמו את האוויר שאני נושם.

מסכים לגמרי שצריך לעבור לפתרונות של תחבורה ציבורית ירוקה כי ככה אפשר להקטין משמעותית את זיהום האוויר ולהפוך את התחבורה ליעילה הרבה יותר. בכל מקרה תמיד יהיה צורך גם ברכב פרטי, ואם יש רכב פרטי הוא חייב להיות חסר פליטות מזהמות.

אני לא משווה פריוס שהוא רכב פלאגין לרכב חשמלי  עם מערכת קירור באמצעות נוזל כמו טסלה, שכמו שכתבתי כמעט לא מאבדת מקיבולת הסוללה שלה לאורך זמן.

אני בעד כל פתרון שישפר את הסביבה שבה אנחנו חיים ואני מדבר על תחבורה ציבורית יעילה, אנרגיה ירוקה ומכוניות חשמליות שהן חלק מאותה אג'נדה.

לפני שעתיים, yoav911gt2 כתב:

בסדר, גם אני לא מבין את הלוגיקה שלך, שמאפשרת לך לקבוע בעצמך את מציאות (כן כן, כמו שאמרת לכמה משתמשים, מציאות ולא הנחה או שזו פשוט דעתך).

נימקת זאת על ידי קריאה של כמה תחזיות באינטרנט.  אתה ורק אתה החלטת שלא יישאר לאוטו ערך עוד שלוש שנים, לא אף אחד אחר וזו אחת מהבעיות העיקריות שלך. 

אין לך שום דרך לתמוך בטענה שלך, רק להתחבא מאחורי תחזיות. 

החלטת שיש לך כוח על שמאפשר לך לקבוע לשוק הרכב איך הוא הולך להתנהג עוד כמה שנים ואיך הוא יתמחר מכוניות בערה פנימית. לוי יצחק מקנא וחושש למעמדו. 

עם כוחות על כאלה לא מבין למה אתה משחית את זמנך עם אנשים פשוטים כמונו ולא הולך לשנות את העולם, הרי אתה יודע מה הולך לקרות בדיוק וקובע סדרי כלכלה. 

ולעניין השרשור, 

-  יאריס היברידית עולה בגרסה הכי יקרה שלה 119 אלף והכי זולה 115. 

- קונה היברידית מתחילה מ128000.

-  U5 מתחיל מ157500

-  MG ZS מתחיל מ128,888 

וזה עוד לפני כן עמדת טעינה או לא עמדת טעינה שמוסיפה עוד כמה אלפים (אם פותש יכול בכלל להתקין) . 

אתה הולך לשלם לפותש את ההפרש מהיאריס או שהוא צריך לקחת הלוואה ולהכנס לחובות כי זה מתאים לתחזיות שלך? 

אתה יודע מה הצרכים של פות"ש? אולי הוא צריך רכב קופקטי וקטן כמו יאריס ולא רכב מגודל כמו U5 או קונה? אם יש לו איפה להטעין את הרכב? אם הוא יכול להתקין עמדת טעינה? 

לא. אתה יכול להתחייב שתהיה לו עמדת טעינה במיקום נגיש? אתה עומד מאחורי ההמלצה על המכוניות האלה, יש לך ניסיון איתן? יודע מה הבעיות שלהן? התקלות האופייניות? 

אמנם חשמלי הרבה פחות מורכב מרכב עם מנוע בערת פנימי אבל המשוואה חשמלי = נטול תקלות לא מתקיימת. 

כמו שפריג'י אמר, מכוניות חשמליות זה אמנם פחות מזהם ממכוניות עם מנועי בערה פנימית, אבל צמצום מספר המכוניות על הכביש מזהם פחות עוד יותר. 

לא צריך להיות נביא כדי להבין שהמכוניות החשמליות בנסיקה והרכב המזהם בהתרסקות, זה אני מאמין שגם אתה רואה. יש שאלה כמה זמן זה יקח - אני טוען שעוד שלוש שנים יהיה מהפך משמעותי ואתה אולי חולק על דעתי וטוען שזה יקרה יותר מאוחר. בכל מקרה המגמה ברורה ולטעון שזה לא ישפיע על מחירי הרכבים המזהמים זה פשוט התממות במקרה הטוב.

לגבי עמדת טעינה - צריך לזכור שזאת השקעה לעתיד ותשמש אותך לרכבים עתידיים.

מה עם החסכון הגדול שיש לך על זה שאתה לא משלם על דלק יקר אלא על חשמל זול, הטיפולים במוסך הרבה יותר זולים ואגרת הרישוי מופחתת? למה לא החשבת את זה לשם איזון?

יש לי ניסיון עם מכוניות חשמליות ושמח להגיד לך שלא נתקלתי בתקלות אופיניות לרכב חשמלי. ברור שלכל דגם של רכב יכול להיות בעיות ספציפיות.

כמובן שמכיוון שהמנוע החשמלי פשוט ויעיל הרבה יותר ממנוע בנזין גם יהיו לו הרבה פחות תקלות.

פורסם

גם אני בעד רכבים לא מזהמים, וגם אני חושב שיבוא יום ורכב לא חשמלי יהיה המיעוט. אבל אנחנו עוד לא שם ולא נהיה שם בעוד 3 שנים.

רכבים שהם לא חשמליים ממש לא בהתרסקות.

• אהבתי 1

פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, yulianx כתב:

גם אני בעד רכבים לא מזהמים, וגם אני חושב שיבוא יום ורכב לא חשמלי יהיה המיעוט. אבל אנחנו עוד לא שם ולא נהיה שם בעוד 3 שנים.

רכבים שהם לא חשמליים ממש לא בהתרסקות.

כמו שאמרתי לא חייבים להסכים על הזמנים, למרות שהטענה שלי מבוססת על סקירות ומאמרים שהבאתי חלק מהם.

בכל מקרה, המגמה ברורה ומי שרוצה לקנות רכב חדש כיום חייב לקחת את זה בחשבון כי מדובר על העתיד הקרוב.

פורסם (נערך)
לפני 57 דקות, Gopher כתב:

מה עם החסכון הגדול שיש לך על זה שאתה לא משלם על דלק יקר אלא על חשמל זול

עיוות מס.

הטיפולים במוסך הרבה יותר זולים

טעות, ראה השרשור המקביל על סקודה אניאק.

אגרת הרישוי מופחתת?

עיוות מס נוסף.

יש לי ניסיון עם מכוניות חשמליות ושמח להגיד לך שלא נתקלתי בתקלות אופיניות לרכב חשמלי. ברור שלכל דגם של רכב יכול להיות בעיות ספציפיות.

כמובן שמכיוון שהמנוע החשמלי פשוט ויעיל הרבה יותר ממנוע בנזין גם יהיו לו הרבה פחות תקלות

אין תקלות, ברמת התכן, של מנועי בעירה פנימית כבר שנים. להוציא פה ושם איזה דגם דפוק. במכוניות חשמליות אתה מכיר כמה? שלושה ארבעה דגמים? 

קונספט המנוע החשמלי לא חף מתקלות אבל הוא פותח עשרות שנים כבר לרמה משביעת רצון הרחק מעיניך כי מנועי חשמל שימשו בתעשייה ובתחבורה הציבורית המפותחת כל השנים. יש לך מושג כמה מורכבת האלקטרוניקה שנדרשת לבקרת תנועה על מנוע חשמלי?... באב טיפוס של רכבת מהירה יפנית יש קרון בקרה. קרון.

אתה מעולם לא חיית בעולם שבו הרכב הפרטי לא זיהם. לכן או שאתה חובב רכב, או שאתה שונא רכבי בעירה פנימית. 

תבחר...

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני כשעה, Gopher כתב:

לא צריך להיות נביא כדי להבין שהמכוניות החשמליות בנסיקה והרכב המזהם בהתרסקות, זה אני מאמין שגם אתה רואה. יש שאלה כמה זמן זה יקח - אני טוען שעוד שלוש שנים יהיה מהפך משמעותי ואתה אולי חולק על דעתי וטוען שזה יקרה יותר מאוחר. בכל מקרה המגמה ברורה ולטעון שזה לא ישפיע על מחירי הרכבים המזהמים זה פשוט התממות במקרה הטוב.

איפה רשמתי שזה לא ישפיע על ערכי הרכבים המשומשים? לא אמרתי שום דבר כזה. 

אתה אמרת שהם יהיו שווים אפס. בבטחון מלא ובמספר פוסטים שוב ושוב כאילו יש לך סימוכין לזה. ושוב, אין לך. 

אל תמציא טענות שלא טענתי כדי לחזק את האג'נדה שלך. 

לגבי השאר, פריג'י ענה לך. 

חסכון בטיפולים ולדלק ברוב המקרים יהיה, אבל בפערי תמחור של עשרות אלפי שקלים מדובר בקיזוז לאורך זמן, שמתארך ככל שפער המחיר עולה. 

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
  • תוכן חדש...