Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יאריס 2021

המהיר הזהיר
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1724 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 5 דקות, yulianx כתב:

היברדי/בנזין לא יפסיקו בעוד כמה שנים, לא לכולם יש אופציה להטעין.

בטח כאשר רוב המכוניות שנמכרות הם לא חשמליות.

השנה מכירות הרכב החשמלי בארץ הם פי 7 מאשר 2020 ועוד לא הסתיימה השנה!

הקצב הזה רק ילך ויגבר, כפי שקורה בכל העולם.

ישראל היא מדינה מושלמת לרכב החשמלי - מדינה קטנה עם טווחי נסיעה יומיים קצרים יחסית, מחיר דלק יקר מאוד ועם הרבה הייטק וטכנולוגיה.

המעבר לרכב חשמלי יהיה הרבה יותר מהיר ממה שאתה מדמיין.

• רעיון טוב! 1
  • תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עם הזמן יהיו יותר רכבים חשמלים, אך כרגע לא הייתי חושש מקניית רכב בנזין או היברדי.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לפני 2 דקות, Gopher כתב:

השנה מכירות הרכב החשמלי בארץ הם פי 7 מאשר 2020 ועוד לא הסתיימה השנה!

השנה מכירות הרכב החשמלי פי 7 מ-2020 ועדיין פחות מ-5% מסה"כ מכירות הרכב.
עדיין מוקדם להספיד את המכוניות הלא חשמליות

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
לפני 53 דקות, motior כתב:

השנה מכירות הרכב החשמלי פי 7 מ-2020 ועדיין פחות מ-5% מסה"כ מכירות הרכב.
עדיין מוקדם להספיד את המכוניות הלא חשמליות

יש מגמה ברורה והקצב רק ילך ויגבר וזה זה לא קורה רק בארץ אלא בכל העולם.

למשל בנורבגיה צופים שהשנה הבאה תהיה השנה האחרונה שבה ימכרו רכבים מזהמים.

בכל סקירה על עתיד הרכבים יש את אותם תחזיות שאני כותב. אם אתה מעדיף להתעלם מהמציאות זה זכותך.

פורסם

התחזית עוד רחוקה, אולי התשתיות בנורבגיה מוכנות לקלוט כמות גדולה, אצלנו עדיין לא.

• אהבתי 1

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)
לפני 13 דקות, yulianx כתב:

התחזית עוד רחוקה, אולי התשתיות בנורבגיה מוכנות לקלוט כמות גדולה, אצלנו עדיין לא.

התחזית הזאת מופיעה בכל סקירה מקצועית על התחום, וזה הרבה יותר קרוב ממה שאתה חושב. 

על פי תחזית BDO ,בשנת 2025 שיעור המכירות של כלי רכב חשמליים מסך כלי הרכב הפרטיים החדשים יעמוד על כ-%30 .המשמעות היא כי בשנת 2025 ייסעו בכבישי ישראל 215 אלף רכבים חשמליים.

מקור: פוטנציאל תחבורה חשמלית בישראל (mske.co.il)

עריכה אחרונה על ידי Gopher
פורסם

גם אם הערכה הזאת באמת תהיה, עדיין זה יהיה 30 אחוז, כך שאין שום חשש מקניית רכב בנזין/היברידי.

• אהבתי 1

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, Gopher כתב:

יש מגמה ברורה והקצב רק ילך ויגבר וזה זה לא קורה רק בארץ אלא בכל העולם.

למשל בנורבגיה צופים שהשנה הבאה תהיה השנה האחרונה שבה ימכרו רכבים מזהמים.

בכל סקירה על עתיד הרכבים יש את אותם תחזיות שאני כותב. אם אתה מעדיף להתעלם מהמציאות זה זכותך.

נובכגיה זאת לא דוגמא טובה, הסקנדיביים פנאטיים בכל הקשור לאיכות הסביבה בהרבה מהמקובל אפילו באירופה.

אין שום בעיה לקנות רכבים בנזין עוד שנים לא מעטות.

עריכה אחרונה על ידי ronrcz
  • אהבתי 3
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, yulianx כתב:

גם אם הערכה הזאת באמת תהיה, עדיין זה יהיה 30 אחוז, כך שאין שום חשש מקניית רכב בנזין/היברידי.

אתה מפספס את עניין המגמה.

אף רוכש הגיוני לא רוצה לקנות רכב שידוע שהוא בנסיגה חזקה אלא יעדיף את הטכנולוגיה המובילה.

לפני 42 דקות, ronrcz כתב:

נובכגיה זאת לא דוגמא טובה, הסקנדיביים פנאטיים בכל הקשור לאיכות הסביבה בהרבה מהמקובל אפילו באירופה.

אין שום בעיה לקנות רכבים בנזין עוד שנים לא מעטות.

הם לא פנאטיים אלא חושבים על איכות הסביבה שמשפיעה באופן ישיר על איכות החיים שלך ועל הבריאות שלך.

גם בארץ יש מספר הולך וגודל של אנשים שמבינים כמה חשוב שננשום אוויר נקי ללא זיהום וזה משפיע גם על מקבלי ההחלטות.

השינוי התחיל לקרות בארץ לא רק בנורבגיה אבל אנחנו בהחלט צריכים לקחת מהם דוגמה ולאמץ את המודל שלהם.

פורסם

אתה טועה וקיצוני בדעה שלך.

באופן אישי לא סובל את המכונות תפירה החשמליות ויש עוד רבים כמוני.

ברור שזה העתיד ואין מה לעשות אבל יש עוד מספר שנים לא מועט עד שזה יקרה.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני כשעה, Gopher כתב:

השינוי התחיל לקרות בארץ לא רק בנורבגיה אבל אנחנו בהחלט צריכים לקחת מהם דוגמה ולאמץ את המודל שלהם.

בארץ צריכים לקרות הרבה דברים, כמו תחבורה ציבורית יעילה, שימוש מוגבר באנרגיה סולארית וכדומה. לצערנו אנחנו לא נורבגיה עם המשאבים הנרחבים שלה והתקציב הגדול שלה וכמו שלהם יש את האילוצים שלהם לנו יש את שלנו. 

זו לא סיבה לקפוץ על כל שרשור ייעוץ רכב כלשהוא ולהתחיל להמליץ בצורה בינארית על רכב חשמלי, ולהתעלם בצורה בוטה מדרישות פותח השרשור(למלש, להמליץ למישהו שרוצה רכב שבעה מושבים סופרמיני או ג'יפון קטן העיקר שיהיה חשמלי)
  או לשלוח אותו לקנות רכב חשמלי בתקווה שהתחזיות שאתה זורק פה יתממשו בדיוק כפי שכתוב בהן.  

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
  • אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1
פורסם

@Gopher

הנסיגה הזאת עוד רחוקה מאוד, ולא צריכה להוות חשש לפחות בארץ.

• אהבתי 1

פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, ronrcz כתב:

אתה טועה וקיצוני בדעה שלך.

באופן אישי לא סובל את המכונות תפירה החשמליות ויש עוד רבים כמוני.

ברור שזה העתיד ואין מה לעשות אבל יש עוד מספר שנים לא מועט עד שזה יקרה.

אני  מאמין שצריך להתחשב בסביבה ולחיות בעולם ירוק כדי שנוכל ליהנות ממנה, לא ברור לי מה קיצוני בזה.

אם אתה בעד לנשום אדי דלק או פיח מתחנות כוח מזהמות אז זכותך,  אני נגד זה.

מה שהראתי בסקירה ששלחתי שהמעבר לרכבים חשמליים יקרה תוך שנים בודדות - מציע לך לקרוא אותה.

ואם אתה בעצמך חושב שזה העתיד אז בכלל אני לא מבין לאיפה אתה חותר.

לפני 9 שעות, yoav911gt2 כתב:

בארץ צריכים לקרות הרבה דברים, כמו תחבורה ציבורית יעילה, שימוש מוגבר באנרגיה סולארית וכדומה. לצערנו אנחנו לא נורבגיה עם המשאבים הנרחבים שלה והתקציב הגדול שלה וכמו שלהם יש את האילוצים שלהם לנו יש את שלנו. 

זו לא סיבה לקפוץ על כל שרשור ייעוץ רכב כלשהוא ולהתחיל להמליץ בצורה בינארית על רכב חשמלי, ולהתעלם בצורה בוטה מדרישות פותח השרשור(למלש, להמליץ למישהו שרוצה רכב שבעה מושבים סופרמיני או ג'יפון קטן העיקר שיהיה חשמלי)
  או לשלוח אותו לקנות רכב חשמלי בתקווה שהתחזיות שאתה זורק פה יתממשו בדיוק כפי שכתוב בהן.  

מה שאני אומר זה תחזית שמופיעה בהרבה סקירות ומאמרים.

העליה השנה פי 7 ברכישת רכבים חשמליים היא בדיוק לפי הגרפים החזויים והקצב הזה רק יתגבר.

יש הרבה אנשים שלא יודעים שבקרוב יפסיקו לפתח וליצר רכבי בנזין ואני בטוח שחלק גדול מהם לא היו קונים כאלה רכבים אם היו יודעים זאת.

לכן אני חושב שההמלצה שלי נכונה ומוצדקת.

פורסם

בקרוב זה לפחות 10 שנים.

• אהבתי 2

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Gopher כתב:

מה שאני אומר זה תחזית שמופיעה בהרבה סקירות ומאמרים.

העליה השנה פי 7 ברכישת רכבים חשמליים היא בדיוק לפי הגרפים החזויים והקצב הזה רק יתגבר.

יש הרבה אנשים שלא יודעים שבקרוב יפסיקו לפתח וליצר רכבי בנזין ואני בטוח שחלק גדול מהם לא היו קונים כאלה רכבים אם היו יודעים זאת.

לכן אני חושב שההמלצה שלי נכונה ומוצדקת.

גרפים תחזיות ומדדים לא פוטר אותך מלקרוא את הדרישות של פותח השרשור לרכב שהוא מחפש, מה שאתה עושה בעקביות בפוסט אחר פוסט. 

אז כן, הרכבים החשמליים בעליה ולאט לאט מתווספות עוד אופציות מעוד מותגים ועוד תשתיות טעינה עד שבסוף יפסיקו להמכר רכבים עם מנוע בערה פנימית.

עדיין מדובר בתהליך של כמה שנים שכרגע עדיין לא מתאים לכולם ולא כולם early adopters כמוך (כביכול) ולא כולם מוכנים להתמודד עם כאבי הגדילה של התשתיות בארץ, אלא רוצים לקנות אוטו ולנסוע בו. 

הנבואה ניתנה לשוטים ואין לך דרך להבטיח לו שעוד שלוש שנים הוא לא יוכל למכור את היאריס, זה גובל בייעוץ לא מבוסס. אתה לא יכול לתת לו תאריך X או Y שממנו כל רכבי הבערה הפנימית יגיעו לערך אפס. 

התחזיות שאתה כל כך אוהב יכולות לקבל בלימה עקב משבר פתאומי שהן לא התחשבו בו (ראה ערך קורונה) ואם תחזיות תמיד היו מתגשמות אז הרבה פחות אנשים היו מפסידים את ההשקעות שלהם בבורסה. 

אם נחזור ליאריס מול זואי, למה לעזאזל לקנות אוטו מיושן יותר, פחות בטיחותי (מובילאיי בלבד בזואי לעומת סוללה מערכות בטיחות אקטיביות בזואי) , פחות אבזור ולמיטב זכרוני גם ללא קירור סוללה

שבטח לא יעזור לה לשרוד בארץ? רק כי זה חשמלי? פה פורום ייעוץ לרכישת רכב, לא פורום לדחיפת אג'נדה. 

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
  • אהבתי 4
  • תוכן חדש...