Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1741 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברת סטארט אפ קטנה (8 עובדים), כיום כולם מתניידים ברכבים הפרטיים שלהם ומקבלים הוצאות רכב כ3000 ש"ח

אחד העובדים (בכיר) ביקש לשקול "קבלת רכב מהעבודה", ואני כמנכ"ל כלל לא מכיר את הפרקטיקה וגם מה מקובל ולא מקובל, אשמח לעשות סדר בעניין.

1. החברה אמורה להתקשר עם חברת ליסינג ולקבל הצעת מחיר לרכב. האם חברות ליסינג עובדות בכלל עם חברות כל כך קטנות שצריכות רכב אחד בלבד?

2. אני מבין שהחברה משלמת ישירות לליסינג. האם גובים מהעובד את דמי החכירה החודשיים? האם החברה סופגת את זה כנגד קיזוז הוצ' רכב של ההסדר הקיים?

3. מה מקובל לגבי הדלק?

4. מודע ל"שווי רכב" שמס הכנסה מעמיס על העובד. האם מקובל לגלם / לא לגלם לעובד את עלות המס?

5. אשמח להמלצות (אפשר גם בפרטי) לחב' ליסינג שמציעה הסדר כזה לחברה קטנה, בדגש עם אמינות ושקיפות ללא סעיפים קטנים וחיוב של מכירת כליה על כל שריטה.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

אני מאמין ש @Night Driver ידע לענות לך בצורה יחסית מפורטת.

בגדול אני יודע להגיד לך לגבי 2,3,4 ממה שאני מכיר אצלי בתחום (הנדסת מכונות) ומההורים שלי ששניהם עם רכבי חברה.

2. המעסיק משלם ישירות לליסינג, ברוב המקרים שאני מכיר העובד לא משלם כלום לחברת הליסינג וגם לא מקבל הוצאות רכב כמובן מה שמתקשר לסעיף 4 וה"הוצאה" של העובד היא בעצם תשלום שווי מס.

3. המעסיק משלם (או שזה הסדר כלשהו עם חברת הליסינג)

• רעיון טוב! 1
פורסם

בד״כ בגודל כזה - גם לבכיר - אלא אם התפקיד שלו זה בערך מכירות והוא צריך רכב ליומיום - לא ממש מקובל עניין הסדר הליסינג.

אנדיר שנתקלתי בו בחברות בגודל כזה (או פי כמה) גם עד לרמת c level executive. כלומר אני מכיר מקרים ספורים מאוד - אבל לא ממש פרקטיקה מקובלת.

ויחד עם זאת כשנוצר הצורך הזה - בחברה בסדר גודל המצויין - שווה גם להעיף מבט על אופציות של שכירות רכב לטווח ארוך בתור פיתרון ביניים - אם הכוונה היא להכניס ליסינג בטווח נראה לעין כדי לפתור את הבעיה הנקודתית 

(אבל הייתי ממליץ להתייעץ עם הרואה חשבון וכנראה החברה שנותנת לכם שירותי כח אדם ושכר שאני משאר שקיימת עבור סטארט-אפ של 8 אנשים)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

בכל מקרה קח בחשבון שיש מחסור ברכבים חדשים, אצל רוב היבואנים.

זמן אספקה יהיה ארוך והמחיר יהיה יקר.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אין לי מה לתרום במישור העיוני, רק הערה קטנה בהיבט הפרקטי: בעבר כשעבדתי בסטארט-אפ בגודל דומה, היה להם הסדר לרכבי ליסינג מאלבר שהוצמדו לדירקטורים. עם זאת, ברגע שהדירקטורים היו במשרד, המכוניות שירתו את טכנאי השירות לביקורי לקוחות ואת המהנדסים לביקורי קבלנים/מעבדת טכניון וכו'. כלומר הייתה עלות גבוהה לסיפור, אבל סמנכ"ל התפעול שלנו דאג לסחוט כל טיפת שימוש מהמכוניות האלה וגם וידא ששמרנו עליהן במצב תצוגה. וכשמי מהדירקטורים נסע לחו"ל, אחד מאיתנו היה מסיע אותו לשדה ובחזרה והרכב היה נשאר בחניון החברה לשימוש שאר העובדים. לא יודע עד כמה הדירקטורים התלהבו מזה, אבל כולם ישרו קו עם המדיניות.

פורסם

אתה זה שחותם ועובד מול חברת הליסינג. העובד מקבל רכב ממך ולא מעניין אותו הנסכמים שלך מולם.

העובד כמובן לא יקבל גם אחזקת רכב וגם רכב.

מבחינת מי משלם כמה ומה מגולם זה אתהצריך לחשוב כמה העובד שווה לך וזה הברוטו. מפה זה באמת לא משנה אם אתה נותן לו את זה בברוטו והוא משלם או שאתה מגלם.

אם זה לא עובד שאתה יודע שיישאר לפחות 3 שנים לך על שכירות ארוכת טווח.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בחברה שלי יש טבלה של רכבים ומחיר עבור כל רכב (תשלום לליסינג שיורד מהעובד) שווי מס וכדומה.

לדוגמא:

סקודה אוקטביה 1.0

ניכוי מהשכר עבור חברת הליסינג - 3128

ניכוי מהשכר מרכיב משתנה - 160

מחיר קטלוגי 141K

שווי רכב 3519

ניכוי לא כולל דלק וכבישי אגרה

חיוב דלק יחושב בנפרד לפי דוח תדלוקים בברוטו של העובד

מהניכוי יופחת העלות של חופשי חודשי ממקום המגורים לעבודה.

כמובן שיש קנס אם אתה מחזיר את הרכב לפני הזמן שהעובד צריך לשלם.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם
לפני 5 שעות, avargel כתב:

1. החברה אמורה להתקשר עם חברת ליסינג ולקבל הצעת מחיר לרכב. האם חברות ליסינג עובדות בכלל עם חברות כל כך קטנות שצריכות רכב אחד בלבד?

כן, המחיר יהיה גבוה והם יהיו פחות גמישים מול בסעיפי החוזה, מאשר חברה גדולה יותר.

2. אני מבין שהחברה משלמת ישירות לליסינג. האם גובים מהעובד את דמי החכירה החודשיים? האם החברה סופגת את זה כנגד קיזוז הוצ' רכב של ההסדר הקיים?

תלוי, אבל בד"כ בהייטק - גובים מהעובד את דמי החכירה, מלאים או חלקיים, לפעמים בתוספת (שכן נניח מרכיב הדלק, שטיפומט, כביש 6 וכו' לא כלולים בהסדר הליסינג).

3. מה מקובל לגבי הדלק?

תלוי, פעם אצלנו הגבילו ק"מ, לא דלק, אחרי זה עברו להגביל דלק - 3000 ליטר בשנה, עכשיו יש בחירה - 2000/3000 ליטר לשנה (מחירים שונים לעובד כמובן)

שים לב שזה אומר שאתה צריך לקנות ולהתקין דלקן (חלק מחברות הליסינג יעשו את זה בשבילך), וגם להתקשר עם חברת דלק כלשהי.

4. מודע ל"שווי רכב" שמס הכנסה מעמיס על העובד. האם מקובל לגלם / לא לגלם לעובד את עלות המס?

עד לדרגה מסוימת מקובל לא לגלם את עלות המס.

5. אשמח להמלצות (אפשר גם בפרטי) לחב' ליסינג שמציעה הסדר כזה לחברה קטנה, בדגש עם אמינות ושקיפות ללא סעיפים קטנים וחיוב של מכירת כליה על כל שריטה.

מהניסיון שלי אלדן, אבל כן צריך מו"מ על סעיפי החוזה הסטנדרטיים שלהם.

הם סיפקו ליסינג לחברה שאני עובד בה, גם כשהחזיקו בחברה בזמנו רק ב-3 רכבים.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לך על שכירות לטווח ארוך, יש לך התחייבות ותשלום מראש לשלושה חודשים בלבד ואז חודש בחודשו, ובזו מגודרת התחייבות החברה לספק הרכב.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

כמה העובד הבכיר ישמח לקבל רכב שכור על כל המשמעויות, במקום רכב ליסינג "כמו כולם"?

זה אומר שהרכב הוא לא חדש לעומת חדש.

תדלוק במקרה הטוב עם כרטיס תדלוק (במקרה הרע עם החזרים) ולא דלקן.

מצד שני נהוג שקנס החזרה מוקדמת של ליסינג במקרה התפטרות - נופל על העובד, במקרה פיטורים - נופל על המעביד. וזה יכול להיות סכום לא קטן, כתלות ברכב, מחיר החכירה והזמן שנותר לחכירה

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לנו לא הרשו בזמנו לשים דלקן על רכב שכור (גישור)

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

כנראה הבדלי שגעונות של חברות הליסינג.

בגלל זה אני לא מחליף למרות שעולה לי עוד כ 5% לחודש. שווה לי השירות ושאין השחלות של "שמאי" בסיום העיסקה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

דבר איתי מחר, אסייע לך במידע רלוונטי. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני 15 שעות, Night Driver כתב:

כנראה הבדלי שגעונות של חברות הליסינג.

בגלל זה אני לא מחליף למרות שעולה לי עוד כ 5% לחודש. שווה לי השירות ושאין השחלות של "שמאי" בסיום העיסקה.

או הבדלי סעיפים בחוזה בין החברה לחברת הליסינג

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...