Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בחירת רכב חברה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1735 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, אשמח להמלצות / דיס-המלצות לגבי סוג רכב חברה שאקח.

מבחינת שימוש הנסיעה תהיה לרוב בינעירונית, בממוצע של 40 אלף ק"מ בשנה.

יש לי שלושה ילדים קטנים אז חשוב שהרכב  יהיה מרווח מאחורה.

בנוסף, חשוב לי שהרכב יהיה יחסית זריז, לא מכונית פורמולה 1, אבל לא עם השהייה של יומיים ביציאה לעקיפה.

המובילים ברשימה שלי הם:

אוקטביה 1.5 סטייל - תוספת של 700 ש"ח לחודש (ממחיר הבסיס שמקנה לי למשל יונדאי אלנטרה 1600 בנזין)

סופרב 1.5 אמבישן - תוספת של 1100

ספורטאז' 1.6 - תוספת של 850

טוסון החדש 1.6 - תוספת של 1050

אאוטלנדר החדש Instyle - תוספת של 1250

סונטה פרימיום - תוספת של 1400.

יודע שיש גיוון באופציות :), אבל באמת מתלבט איזה אחד הכי נכון לבחור.

פורסם (נערך)

כן כן, הפער שרשמתי כאן כולל בתוכו את ה"פגיעה" בהפרשות והכל... ניסיתי "להקל" בחישוב הפער.

תודה על ההערה.

עריכה אחרונה על ידי O_G
פורסם (נערך)

לדעתי הסופרב תהיה הכי מתאימה למשימה, היא נוחה ומאד מרווחת.

אבל לא יצא לי לראות בפועל את הטוסון החדש ואת המוציבושי החדשה.

בעיקרון אני ממליץ ללכת ולראות את הרכבים באולמות התצוגה.

עריכה אחרונה על ידי motizkn

טסלה 3 2022

פורסם

מבין ההצעות אני הייתי הולך על הסופרב, אבל ככל הנראה מבחינה כלכלית לא הייתי משדרג אלנטרה בנזין אם נדרש להוסיף סכומים כאלו.
1,100 לסופרב שווים 39,600 לשלוש שנים.

פורסם
לפני שעתיים, motizkn כתב:

לדעתי הסופרב תהיה הכי מתאימה למשימה, היא נוחה ומאד מרווחת.

אבל לא יצא לי לראות בפועל את הטוסון החדש ואת המוציבושי החדשה.

בעיקרון אני ממליץ ללכת ולראות את הרכבים באולמות התצוגה.

כן ההתלבטות העיקרית שלי היא בין האוקטביה לסופרב. ברור לי שהסופרב הרבה יותר נוחה, אין כאן שאלה. העניין הוא, בגללההבדל בין רמת הגימור, לאוקטביה יש עוד כמה פיצ'רים של בטיחות ונראות שאין בסופרב, בנוסף ל 400 השקלים הבדלים ביניהן לטובת האוקטביה.

תודה!

לפני כשעה, דור-- כתב:

מבין ההצעות אני הייתי הולך על הסופרב, אבל ככל הנראה מבחינה כלכלית לא הייתי משדרג אלנטרה בנזין אם נדרש להוסיף סכומים כאלו.
1,100 לסופרב שווים 39,600 לשלוש שנים.

תודה!

וכן ברורה לי העלות... אממה, אני הולך לשרוף המון זמן על הכביש, אז זה כבר עניין של נוחות מול עלות שאצטרך להחליט לגביהם.

פורסם

אם אתה לא בעניין של השהיות רד מרכבים עם DSG.

אני חושב שהטוסון החדש יתן לך חבילה טובה בסך הכל ובין הרכבים ברשימה הייתי לוקח אותו.

פורסם
לפני שעה, noknok כתב:

מה האופציות שלך ללא שדרוג חוץ מאלנטרה?.

רכבי מיני למיניהם, בגלל זה לא ציינתי אותם.. זה רכב שאשתמש בו גם בסופ"שים / נסיעות משפחתיות אז זו לא אופציה מבחינתי.

ציינתי את הרכבים עם מנועי הטורבו שמבחינתי יש להם עדיפות.

בכללי יש גם  פיג'ו 2008 (תוספת 2000) קורולה (400), מאזדה 3 (400), CX5 (תוספת 1000), אבל בכללי אלו נראים לי פחות עדיפים. 

לפני שעה, ronrcz כתב:

אני חושב שהטוסון החדש יתן לך חבילה טובה בסך הכל ובין הרכבים ברשימה הייתי לוקח אותו.

כן אתה צודק לחלוטין לגבי ה DSG... באוקטביה יש לפחות מנופי הילוכים על ההגה אז זו חצי נחמה, כי מבחינת כח, ה 1.5 ממש חזקה).

הטוסון ממש אופציה טובה, גם עם גג פנורמי וכאלה פיצ'רים שהם nice to have... אני פשוט לא מצליח להתגבר על המראה המקומט הזה, לפני חודש שנאתי אותו ממש, היום כבר מחבב אותו אז זה כנראה יופי שנרכש לאט לאט :D

פורסם

אני עם אוקטביה כבר חודש בערך, בתאלכס? אחלה של רכב - בכל הרמות גימור(אפילו אמבישן) שהגיעו אחרי הבאצ׳ הראשון הגיעו עם המסך 10 אינצ׳ ותאורת אווירה - לא יודע אם זה בגלל מחסור השבבים(אין שבבים למערכת מולטימדיה הזולה יותר).

שלי הדיינמיק הגיעה גם עם מערכת תנועה חוצה צולבת(רק בסטייל לפי הקטלוג).

המנוע 1.5 הוא חזק ללא ספק - אבל קצת אמממ שטוח, ביחס ל1.4 שהיה לי בגולף 2018 הוא מרגיש פחות נמרץ(מישהו אמר תקנות זיהום אוויר).

יש קצת באלגן ברמות גימור של האוקטביה והחודשי אספקה.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
בתאריך 5.9.2021 בשעה 20:50, ronrcz כתב:

DSG עושה השהיות בעקיפה ?? לא בטוח מאיפה הבאת את זה, אך מניסיון עם יותר מ5 רכבים כאלה במשפחה אני מוכרח להגיד שאתה טועה. ביציאה מהמקום אני כן יכול להסכים איתך, אך בעקיפה ממש לא אפילו להפך.

פורסם

ממליץ לך להוריד את הספורטאז מהרשימה, הגיר הרובוטי שיש בדיזל ודגמי ה1.6 טורבו הוא גרוע,

הגיר מתחמם בפקקים צפופים עד מצב שמשבית את הרכב למספר דקות כדי שהגיר יתקרר,  גורם לרכב לרעוד בכל נסיעה בפקקים.

אני לא מבין איך בארץ אף אחד לא דיווח על זה או שכן ולא ראיתי אבל תחפש בפורומים בחול KIA DCT GEAR HEAT ותראה כמה דיווחים תמצא, אגב לא רק לגבי הספורטאז

אלה לגבי כל רכבי קיה יונדאי עם אותו הגיר.

מה שאני מתאר זה מניסיון אישי יש לי ספורטאז דיזל 2019 רכב חברה.

פורסם

נהגתי יום שלם באלנטרה והיא היתה ממש אחלה. לא משהו שהייתי פוגע בחסכונות של הילדים שלי בכדי לשדרג. שווה לשקול שוב ולשמור את הכסף למטרות אחרות. יש לה פרופיל בטיחות מלא, אחלה תיקון סטייה מנתיב וסוחבת ממש בסדר, מזגן טוב ומרווחת בצורה מספקת.

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

גם אני לא חושב שאוקטביה מצדיקה תוספת של 25 אלף ₪ מצטברים מאלנטרה, כל עוד כולם נכנסים ליונדאי מאחורה על כסאות בטיחות בצורה בטוחה.

• רעיון טוב! 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...