Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1768 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל המומחים,
יש ברשותי פיג'ו 5008 שנת 2018 - 90,000 ק"מ שרכשתי מלובינסקי טרייד בראשון לציון, הרכב עבר 2 בדיקות (שלי - קומפיוטסט ושל לובינסקי , לא זוכר כרגע את המכון) ולא נמצאו בו תקלות מיוחדות, נסעתי בו כבר 5000 ק"מ בלי בעיות, רוב הנסיעות הן בין עירוניות על מהירויות מעל 100 קמ"ש.

אתמול כשהתנעתי את הרכב נדלקה לי מנורת שמן אדומה מהבהבת עם הודעה על מפלס שמן נמוך. המנוע עבד כמה דקות ואז החלטתי לכבות אותו ולהתניע מחדש אחרי כמה דקות, ההתראה לא חזרה, החלטתי לא לקחת סיכון ונסעתי לאוטו דיפו לקנות שמן לרכב, היום ביצעתי מדידה ובאמת היה חסר שמן , הוספתי בערך ליטר שמן (אולי פחות, היה כבר חשוך ולא ממש יכולתי לראות כמה שמן שפכתי) ובדקתי במדיד שהשמן במפלס בין המינימום והמקסימום אבל כשבאתי להתניע שוב את הרכב הנורה שוב פעם נדלקה והתחילה להבהב עם אותה הודעה שחסר שמן במפלס, אני מן הסתם אקח את הרכב לבדיקה במוסך.

רציתי לדעת האם זה נורמלי ברכבים האלה שהמנוע אוכל שמן? (אף פעם לא הגעתי למצב שצריך למלא שמן בין טיפולים)

כמו כן כל כמה זמן, ק"מ או ליטר זה נחשב לא נורמלי למלא שמן מנוע?

קראתי במקומות אחרים שמנורה אדומה מתייחסת ללחץ השמן במנוע ולא לכמות (אף על פי שיש קשר בין שניהם).

אודה לעזרתכם.

פורסם

איזה מנוע זה?

כעקרון ה1.6 בנזין אוכל מעט מאד שמן,אני לא ממלא גרם בין טיפול לטיפול.

גם הדיזל לא אוכל שמן.

ה1.2 כן יכול לאכול שמן וזה תקין,ככה המנוע הזה עובד.

פורסם
לפני כשעה, ronrcz כתב:

איזה מנוע זה?

כעקרון ה1.6 בנזין אוכל מעט מאד שמן,אני לא ממלא גרם בין טיפול לטיפול.

גם הדיזל לא אוכל שמן.

ה1.2 כן יכול לאכול שמן וזה תקין,ככה המנוע הזה עובד.

תלוי כמה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני כשעה, ronrcz כתב:

אני לא זוכר את הכמות המדוייקת , אבל זו כמות גדולה, בכל מקרה לא הבנתי איזה מנוע יש לרכב של פותח השרשור.

1.6 טורבו 165 כ"ס

לפני 4 שעות, אליהו שבת כתב:

נורה אדומה ב5008 לא הייתי גורר למוסך, המנוע הזה כן שותה שמן, תלוי כמה לוחצים עליו, למלאות שמן בין טיפולים זה סטנדרט במנוע הזה.

קנה שמן תואם, מלא וסע לשלום.

תודה, אני גם קראתי בספר רכב שצריך להוסיף שמן בין הטיפולים.

פורסם (נערך)

להשלים שמן מאוטו דיפו זה בסדר בזמן מצוקה ,אבל אתה חייב להחזיק גאלון שמן צרפתי שמתאים לרכב הזה. יש תקן מיוחד או שתקנה ליטר מהמוסך. 

אתה יכול לצלם לנו את המדיד ? 

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
לפני 32 דקות, yair666 כתב:

1.6 טורבו 165 כ"ס

אשמח אם תצלם לי את הסעיף הזה.

במיוחד הכמות שצריך להוסיף.

מעניין.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 55 דקות, yair666 כתב:

1.6 טורבו 165 כ"ס

לא יודע מה קראת ומאיפה.

יש לי בבית שני רכבים עם המנוע הזה ,אחד ב3008 והשני ב508 ,עם 90000ק"מ,בשניהם לא יורד גרם של שמן בין טיפול לטיפול.לא צריך להוסיף בכלל.

פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, ronrcz כתב:

לא יודע מה קראת ומאיפה.

יש לי בבית שני רכבים עם המנוע הזה ,אחד ב3008 והשני ב508 ,עם 90000ק"מ,בשניהם לא יורד גרם של שמן בין טיפול לטיפול.לא צריך להוסיף בכלל.

בבקשה, מהספר רכב מהאתר הרשמי של פיג'ו:
image.thumb.png.91ae09072e915e66e36ad9b3bf94e889.png

עריכה אחרונה על ידי yair666

פורסם

לא רשום אבל מה צריכת שמן תקינה.

פורסם (נערך)

לצערי לא, הדבר היחיד שהם אומרים זה שצריך לבדוק ובמידת הצורך להוסיף שמן כל 5000 ק"מ בערך.
מן הסתם זה תלוי כמה ק"מ אתה עושה בשנה ומה סגנון הנסיעה שלך...

עריכה אחרונה על ידי yair666

• תוכן חדש...