Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1824 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כולנו זוכרים את הסיפור של דיזל גייט - זיוף של נתוני זיהום של מנועי דיזל ברכבים תוצרת פולקסווגן (למעשה, מי שערך את הבדיקות היא חברת בוש הגרמנית, אבל האשמה הופלה על קונצרן פולקסווגן).

כעת, מתברר שהתחולל סיפור נוסף - 3 מחברות הרכב הגדולות בגרמניה הסכימו להימנע מתחרות על פיתוח טכני בתחום ניקוי תחמוצת החנקן.

https://www.calcalist.co.il/world_news/article/rkwuvubtu

פורסם

דיזלגייט היה מעשי מרמה של פולקסווגן בזיוף תוצאות הפליטה. 

יש הבדל אדיר בין מרמה ובין אי תחרות. 

הסיפור עכשיו הוא ממש לא דיזלגייט, אפילו לא קרוב. 

זהו הסכם ג'נטלמני שנועד בכדי למנוע תחרות, זה לא נדיר בעולם הרכב.

לפי ידיעתי ישנם תקני זיהום אוויר אשר היצרנים נדרשים לעמוד בהם, אבל זה ממש לא אומר שעליהם לייצר את הטכנולוגיה הנקייה ביותר. 

ז"א יצרן נדרש לעמוד ברף התקן, לא לייצר רף חדש.

פורסם (נערך)
לפני 43 דקות, חולה רכב#1 כתב:

דיזלגייט היה מעשי מרמה של פולקסווגן בזיוף תוצאות הפליטה. 

יש הבדל אדיר בין מרמה ובין אי תחרות. 

לפי ידיעתי ישנם תקני זיהום אוויר אשר היצרנים נדרשים לעמוד בהם, אבל זה ממש לא אומר שעליהם לייצר את הטכנולוגיה הנקייה ביותר. 

ז"א יצרן נדרש לעמוד ברף התקן, לא לייצר רף חדש.

בישראל קיימת רשות התחרות, שבין היתר תפקידה בתחום ההסדרים הכובלים היא לאסור על אנשי עסקים וגופים עסקיים לתאם פעולות באופן הפוגע בצרכן, כמו יצירת קרטל ותיאום והסכמה על מדיניות דומה בנושאי מחירים, אזורי מכירה או איכות מוצר. לא יודע איך זה בשאר העולם, אבל בכל מקרה, לי זה נשמע אותו דבר כמו מה שהגרמניות עשו ואם זה לא נדיר אז שימשיכו לחטוף קנסות. לי אישית זה גורם לסלידה מהמוצרים של החברות הללו, אפילו שאני לא קונה רכבי דיזל. התנהגות ביזיונית.

אם זה לא מובן, השם ״דיזלגייט 2״ ניתן כמחווה לאירועים הקודמים.

עריכה אחרונה על ידי eitanuch
פורסם

מובן, פשוט הקונוטציה של דיזלגייט היא כל כך שלילית שלרגע חשבתי שהם עשו משהו חמור משמעותית. 

כאשר זה היה סעיף אי תחרות, זה פחות חמור מבחינתי

אני לא מבין למה לכבול יצרן כלשהו.

אם היצרנים רוצים לעכב את הטכנולוגיה, זה יתבטא במכירות וברווחים שלהם, לא צריך להתחיל לחלק קנסות על אי התקדמות טכנולוגית.  

פורסם

אם היצרנים האלו שולטים בחלק משמעותי מהשוק, זה בהחלט פוגע בצרכן. תשווה את מה שהלך בשוק הסלולארי בישראל לפני ימי כחלון למצב היום ותבין את הנזק שקרטל גורם.

• אהבתי 1
פורסם

כפי שציינתי, היצרן אינו מחויב לייצר טכנולוגיה חדשה, הוא חייב לעמוד ברף דרישות מסויים. 

אני מאמין כי סוללות עורכי הדין של היצרניות יסגרו את הפרשה הזאת במהרה וללא תשלומים גדולים, אם בכלל. 

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, חולה רכב#1 כתב:

מובן, פשוט הקונוטציה של דיזלגייט היא כל כך שלילית שלרגע חשבתי שהם עשו משהו חמור משמעותית. 

כאשר זה היה סעיף אי תחרות, זה פחות חמור מבחינתי

אם היצרנים רוצים לעכב את הטכנולוגיה, זה יתבטא במכירות וברווחים שלהם, לא צריך להתחיל לחלק קנסות על אי התקדמות טכנולוגית.  

תהיה בטוח שזה לא פוגע במכירות. זה מוריד מהחברות את הצורך להשקיע בפיתוח. הצרכן, שלא מודע בכלל לעניין ממשיך לקנות. בינתיים, הן מעכבות טכנולוגיה חיונית. 

אף על פי שכיום אני בעלים של גולף, אני יכול להצהיר שאני בחיים לא אקנה יותר רכבים תוצרת פלוץ ווגן. 

פורסם
לפני 9 שעות, חולה רכב#1 כתב:

אתה ממציא פה מושג, ״הסכם ג׳נטלמני״

זה פלילי, אם זה בתיאום.

תיאום בין מתחרים על אי תחרות זו עבירה על חוקי הגבלים עסקיים, שקיימים בכל מדינה במערב.

לדוגמא, אם יש לך מכולת, אתה לא יכול לתאם עם שלוש מכולות בסביבתך הקרובה, שאתם לא מוכרים לחם כוסומין, כי מתח הרווחים עליו קטן יותר

אני מאמין כי סוללות עורכי הדין של היצרניות יסגרו את הפרשה הזאת במהרה וללא תשלומים גדולים, אם בכלל. 

אתמול בבוקר עוד בכלל לא ידעת מה זה ׳הגבלים עסקיים׳ ואתה עכשיו כבר יודע לנבא איך העניין ייסגר?

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 13 שעות, חולה רכב#1 כתב:

תקרא לילד בשמו - "קרטל".

וכן, תיאום מחירים זה תיאורתית לא חוקי, בפועל יש להם דיביזיות של עורכי דין שימצאו כל פרצה אפשרית בחוק כדי להפוך את זה לחוקי, פלוס כח עצום של תעשיית הרכב אצל ממשלת גרמניה (והאיחוד האירופי יחד איתם).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 3 שעות, falou כתב:

לדוגמא, אם יש לך מכולת, אתה לא יכול לתאם עם שלוש מכולות בסביבתך הקרובה, שאתם לא מוכרים לחם כוסומין, כי מתח הרווחים עליו קטן יותר

אם אתה חושב שאין תיאום בין בעלי רשתות (לדוגמא: גרג, קפה-קפה, ארומה, ג'ו)

אז אתה תמים.

• אהבתי 4

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם
לפני 12 שעות, eladts כתב:

אם היצרנים האלו שולטים בחלק משמעותי מהשוק, זה בהחלט פוגע בצרכן. תשווה את מה שהלך בשוק הסלולארי בישראל לפני ימי כחלון למצב היום ותבין את הנזק שקרטל גורם.

כחלון הוריד מחירים, ואילו הסוגיה פה אינה קשורה למחירים לצרכן אלא לטכנולוגיה. 

יצרני הרכב נמצאים בשוק תחרותי מאוד, ולכן אם יצרן לא יישר קו עם השאר אז הוא ייחלש. 

לכן, אי אפשר למנוע את ההתקדמות הטכנולוגית אלא רק לעכבה, וזה מה שעשו היצרניות הללו, עיכבו ולא מנעו. 

לפני 4 שעות, eitanuch כתב:

אף על פי שכיום אני בעלים של גולף, אני יכול להצהיר שאני בחיים לא אקנה יותר רכבים תוצרת פלוץ ווגן. 

אני יודע שזו סיבה אישית שלך, אבל אתה מוכן לפרט למה ? 

כי ממה שאני יודע המוצרים של פולקסווגן נחשבים איכותיים בקטגוריה שלהם. 

לפני 4 שעות, falou כתב:

זה קיים כבר מזמן, אם אני זוכר נכון 3 החברות הגדולות קיימו הסכם כזה בנוגע למהירות המותרת.

החברות היפניות קיימו הסכם כזה בנוגע לכוח הסוס המותר לציין ברישיון הרכב, כמדומני זה היה 287 כוח סוס. 

לפני 4 שעות, falou כתב:

זה פלילי, אם זה בתיאום.

תיאום בין מתחרים על אי תחרות זו עבירה על חוקי הגבלים עסקיים, שקיימים בכל מדינה במערב.

אתמול בבוקר עוד בכלל לא ידעת מה זה ׳הגבלים עסקיים׳ ואתה עכשיו כבר יודע לנבא איך העניין ייסגר?

מה שהם עשו זה לא פלילי,  הם עיכבו התקדמות טכנולוגיה  אבל עדיין עמדו בתקן הזיהום האירופי. 

לכן אני מסיק שעם הכוח הכלכלי האדיר של החברות הללו הפרשה תיסגר כלא הייתה. 

פורסם (נערך)
לפני 26 דקות, חולה רכב#1 כתב:

אני יודע שזו סיבה אישית שלך, אבל אתה מוכן לפרט למה ? 

כי ממה שאני יודע המוצרים של פולקסווגן נחשבים איכותיים בקטגוריה שלהם.

סיבה אידיאולוגית. יצרני רכב טובים לא חסר.

איזה כיף לי שאני יכול לבחור ממי לקנות ובדרך לשלול חברות עם מוניטין של שקרניות פתולוגיות, וזה שהשירות של צמפיון בארץ הוא מתחת לכל ביקורת - זה רק מוסיף לחווייה.

לפני 26 דקות, חולה רכב#1 כתב:

מה שהם עשו זה לא פלילי,  הם עיכבו התקדמות טכנולוגיה  אבל עדיין עמדו בתקן הזיהום האירופי. 

תקרא לזה הסדר כובל או תקרא לזה הסכם לגבי איכות המוצר או השירות, שניהם מייוחסים כעבירה.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 12 דקות, חולה רכב#1 כתב:

לעומת הכוח הרגולטורי והמשפטי החלש של האיחוד האירופאי?

• אהבתי 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
בתאריך 10.7.2021 בשעה 14:05, חולה רכב#1 כתב:

כחלון הוריד מחירים, ואילו הסוגיה פה אינה קשורה למחירים לצרכן אלא לטכנולוגיה. 

אבל לא כל פגיעה בצרכן קשורה למחיר, גם רכב פחות מתקדם ויותר מזהם זו פוגעת בו. להבנתי, זו רק הייתה דוגמא למצב שבו יש תיאום (או הסכמה בשתיקה) בין חברות שונות, כך שהצרכן מפסיד. בדיוק כמו במקרה המוצג בשרשור.

בתאריך 10.7.2021 בשעה 13:22, Mr.Hybrid כתב:

אם אתה חושב שאין תיאום בין בעלי רשתות (לדוגמא: גרג, קפה-קפה, ארומה, ג'ו)

אז אתה תמים.

בשום מקום לא נכתב שאין שום תיאום בעולם. זה שיש עסקים או חברות שמתאמות ביניהן דברים שפוגעים בצרכן, לא הופך את זה לתקין.

וגם - מוזרה האובססיה הזו של פולקסווגן לחטאים שקשורים לזיהום אוויר.

עריכה אחרונה על ידי daniel.asu
פורסם
לפני 48 דקות, daniel.asu כתב:

וגם - מוזרה האובססיה הזו של פולקסווגן לחטאים שקשורים לזיהום אוויר.

זה משהו קצת יותר עמוק הקטע הזה של גרמנים עם גזים...

• רעיון גרוע 2
  • מצחיק 5
  • תוכן חדש...