Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1809 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני בעליה המרוצים של סיטרואן C4 2009 מזה 9 שנים (אחרי 3 שנים בליסינג), ולאחרונה מתחיל לחשוב על הצרפתייה הבאה. מעדיף רכב צרפתי בגלל המוניטין שיש להם בארץ הקודש שמאפשר לקנות רכב יחסית חדש לאחר ירידת הערך המטורפת של השנים הראשונות.

שתי הנ"ל מעסיקות אותי וקראתי עליהן קצת בפורום. אני מתקצב את הרכישה הבאה בעד 50K, והייתי רוצה עצה ממי שמכיר אותן מבחינת:

אמינות (תקלות נפוצות- רצועה מתפוררת באחת, מיכל דלק בשנייה)- איך לבדוק לפני קנייה? עלויות טיפולים בבעיות נפוצות

מנוע- דומים? 1.2 טורבו זה אותו מנוע?

גיר (חשבתי על קיה סיד כאופציה עד שקראתי על הצרות של כפול המצמד)

מולטימדיה- מקורית? התקנה מקומית?

צריכת דלק- הסיטרואן עשתה אצלי 120,000 ב-9 שנים. למעלה מ-90% מזה בנסיעה לעבודה (חיפה-טבעון). לא צפוי להשתנות הרבה.

עריכה אחרונה על ידי Renaultrap
פורסם

לשניהם מנוע מסדרת פורטק 1.2 טורבו, בקקטוס הוא מפיק 110, בפיגו 130.

לשניהם גיר דומה ומערכת מולטמדיה מקורית.

מבחינת ריקול אפשר לבדוק לפי היסטורית טיפולים או להיכנס לאתר לובינסקי ולבדוק האם יש צורך בריקול לפי מספר הרכב.

עלות החלפת טיימינג באזור ה 2000 במידה ולא דרך ריקול.

פחות מכיר את הפיגו אך בעלים של קקטוס.

הרכב נוח, מרווח סביר מאחור, הביצועים טובים אך הגיר לפעמים גורם לרעידות עקב סלד נמוך מידי.

טיפול בינוני עלה לי 860 שקל.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

שתיהן חולקות מכלולי גיר ומנוע לכן מבחינת אמינות הרכיבים הללו שתיהן יהיו אותו הדבר.
יש את בעיית רצועת הטיימינג שאתה כבר מודע אליה. אני אישית ממליץ על רכב שעבר החלפת רצועה כמה שיותר ממזמן כי יש מקרים מסויימים בהם המנוע ניזוק אך רואים את הנזק רק תקופה קצרה לאחר החלפת הרצועה.
לגבי גיר אין לו בעיות אבל אני אישית ממליץ להחליף שמן גיר עם קבלת הרכב מכיוון שהוראות הטיפול של היצרן הן החלפת שמן גיר כל 45 אלף קילומטר, בין היתר זה יתרום לאריכות חיי הגיר ולהחלפות הילוכים חלקות וזריזות יותר.
יש גם מקרים של הצטברות פיח על השסטומים כמו בכל מנוע הזרקה ישירה, למיטב הבנתי זה דיי נדיר וקורה בעיקר לרכבים שנוסעים הרבה בטוואי עירוני אבל במקרה שמגיעים להצטברות כ"כ גדולה שגורמת לתקלה אז הטיפול בזה דיי יקר וכולל פירוק סעפת יניקה וניקוי פיזי. יש כאלו שטוענים שניקוי בחומרים כימיים כל טיפול יכול למנוע הצטברות של הפיח (פחית תרסיס לניקוי סעפת יניקה של LIQUI MOLY שעולה 80 ש"ח).

מעבר לכך יש תלונות על בעיות במעבה של המזגן בקקטוס.

לגבי הרכבים הסיטרואן יותר קטנה וקלילה (מבוססת על פלטפורמת CMP כמו הC3 וה208 וה2008) ועם ישיבה גבוהה יחסית מה שתורם לקלות בנסיעה עירונית, ה308SW יותר גדולה וכבדה עם ישיבה יותר נמוכה (מבוססת על פלטפורמת EMP כמו ה3008 וה5008 והC5 AIRCROSS) מה שעוזר בעיקר למרווח ובידוד יותר טובים. (בעיקר של רעשי רוח)

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 10 שעות, Gavrik כתב:

אבל אני אישית ממליץ להחליף שמן גיר עם קבלת הרכב מכיוון שהוראות הטיפול של היצרן הן החלפת שמן גיר כל 45 אלף קילומטר

ממתי יש ב PSA הנחיות להחלפת שמן הגיר?

ההנחיה המוכרת היא שאין צורך להחליף.

פורסם
לפני 47 דקות, ניצן א. כתב:

ממליץ לך לבחון גם c4 2016. אישית לא התחברתי ל308. 

מעניין... מחלות טיפוסיות לדגם?

הבנתי שבשנים שאחרי שלי הדגמים היו פחות מוצלחים. האם מדובר באותו רכב של 2010-2012?

לפני 11 שעות, Gavrik כתב:

שתיהן חולקות מכלולי גיר ומנוע לכן מבחינת אמינות הרכיבים הללו שתיהן יהיו אותו הדבר.
יש את בעיית רצועת הטיימינג שאתה כבר מודע אליה. אני אישית ממליץ על רכב שעבר החלפת רצועה כמה שיותר ממזמן כי יש מקרים מסויימים בהם המנוע ניזוק אך רואים את הנזק רק תקופה קצרה לאחר החלפת הרצועה.
לגבי גיר אין לו בעיות אבל אני אישית ממליץ להחליף שמן גיר עם קבלת הרכב מכיוון שהוראות הטיפול של היצרן הן החלפת שמן גיר כל 45 אלף קילומטר, בין היתר זה יתרום לאריכות חיי הגיר ולהחלפות הילוכים חלקות וזריזות יותר.
יש גם מקרים של הצטברות פיח על השסטומים כמו בכל מנוע הזרקה ישירה, למיטב הבנתי זה דיי נדיר וקורה בעיקר לרכבים שנוסעים הרבה בטוואי עירוני אבל במקרה שמגיעים להצטברות כ"כ גדולה שגורמת לתקלה אז הטיפול בזה דיי יקר וכולל פירוק סעפת יניקה וניקוי פיזי. יש כאלו שטוענים שניקוי בחומרים כימיים כל טיפול יכול למנוע הצטברות של הפיח (פחית תרסיס לניקוי סעפת יניקה של LIQUI MOLY שעולה 80 ש"ח).

מעבר לכך יש תלונות על בעיות במעבה של המזגן בקקטוס.

לגבי הרכבים הסיטרואן יותר קטנה וקלילה (מבוססת על פלטפורמת CMP כמו הC3 וה208 וה2008) ועם ישיבה גבוהה יחסית מה שתורם לקלות בנסיעה עירונית, ה308SW יותר גדולה וכבדה עם ישיבה יותר נמוכה (מבוססת על פלטפורמת EMP כמו ה3008 וה5008 והC5 AIRCROSS) מה שעוזר בעיקר למרווח ובידוד יותר טובים. (בעיקר של רעשי רוח)

קיימת גם בקקטוס?

פורסם
לפני שעתיים, ronrcz כתב:

יש לך מושג לגבי עלות של החלפת שמן גיר?.

בגבע זה היה פעם אחרונה 550 ש"ח.

לפני כשעה, dani666 כתב:

ממתי יש ב PSA הנחיות להחלפת שמן הגיר?

ההנחיה המוכרת היא שאין צורך להחליף.

ההנחיה של יצרן הגיר אייסין היא להחליף שמן גיר כל 45,000 קילומטר. 

Psa כנראה החליטו שכל עוד הגיר לא עושה בעיות עד גמר האחריות (100 אלף או 5 שנים) אז אפשר לגנוז את המלצות היצרן.

לפני 5 דקות, Renaultrap כתב:

קיימת גם בקקטוס?

חיובי

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הייתי בקשר גם עם גבע וגם עם מוסך נוסף ממומלצי הפורום בנושא.  בשניהם התשובה שקיבלתי לגבי החלפת שמן גיר - אין צורך.  אחד מהם אמר בנוסף - אם אתה רוצה בשביל ההרגשה הטובה, נחליף.

אז גם אצלם אין המלצה להחלפת שמן הגיר.

פורסם
לפני 6 שעות, Renaultrap כתב:

מעניין... מחלות טיפוסיות לדגם?

דגמי 2015-16. אותו מנוע וגיר של 308, אבל מעט נוחה ונעימה יותר ושליטה על מזגן ומולטימדיה רגילה לא דרך מסך טאצ כמו 308.

פורסם
לפני 33 דקות, ניצן א. כתב:

דגמי 2015-16. אותו מנוע וגיר של 308, אבל מעט נוחה ונעימה יותר ושליטה על מזגן ומולטימדיה רגילה לא דרך מסך טאצ כמו 308.

אותו מנוע זה אומר אותה חוכמה של רצועת טיימינג שמתפוררת בשמן?

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, ניצן א. כתב:

זה לא ממש נכון.

הC4 יותר רכה מה שתורם לאיכות נסיעה במהירויות נמוכות בתוך העיר ועל שיבושים קטנים.

אבל על שיבושים גדולים או במהירויות גדולות היא פחות טובה כי היא נוטה להתנדנד ולסגור מהלך מתלה על שיבושים גדולים מה שמעביר חבטה לתא נוסעים.

בנוסף בידוד הרעשים ב308 מעט מוצלח יותר.

בגדול הC4 תרגיש יותר טוב בתוך העיר במהירויות נמוכות בזכות הרכות ובזכות זה שההבדל בבידוד הרעשים לא יהיה מורגש. ה308 מבריקה בנסיעה בין עירונית בגלל היציבות ובידוד הרעשים העדיף.

לפני 10 שעות, dani666 כתב:

הייתי בקשר גם עם גבע וגם עם מוסך נוסף ממומלצי הפורום בנושא.  בשניהם התשובה שקיבלתי לגבי החלפת שמן גיר - אין צורך.  אחד מהם אמר בנוסף - אם אתה רוצה בשביל ההרגשה הטובה, נחליף.

אז גם אצלם אין המלצה להחלפת שמן הגיר.

לא אמרתי שיש צורך אמרתי שאני ממליץ שכן זאת הוראת היצרן וכי זה תורם לפעילות טובה יותר של הגיר ואריכות חייו.

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
  • תוכן חדש...