Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1841 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני נוהג לשמור, כולל פוליסות ותעודות ביטוח לפחות 7 שנים או עד מכירת הרכב - מה שיותר רחוק. תופס כל כך מעט מקום עד שלא מציק.

מבחינתי יש 3 דרגות למסמכים:

1. מסמכים קריטיים, כמו דרכונים, פוליסות  ביטוח פעילות, תעודות מקצועיות וכו' - נמצאות בתיק מיוחד שאפשר לחטוף ולקחת במקרה של פינוי דחוף מהבית. אפשר לצרף גם דיסק קשיח נייד (או SSD נייד) עם צילומים ומסמכים חשובים.

2. מסמכים בעלי חשיבות ארוכת טווח - כמו פוליסות ביטוח שתוקפן פג (7 שנים) תלושי שכר (כל החיים) מסמכים רפואיים (רובל כל החיים) חסכונות ארוכי טווח,  מסמכי בעלות על דירה ומסמכים משפטיים - שומר בהתאם לחשיבות, בין שנה לבין כל החיים, אבל בספריה רגילה (כמובן מתוייקים בצורה מסודרת).

3. מסמכים בעלי חשיבות קטנה כמו חשבונות שוטפים - בעבר הייתי שומר שנה - שנתיים, כיום מסתפק בג'ימייל ובדיסק.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

היום הכול ממוחשב. אין מה לעשות עם הנייר ולמיטב ידיעתי רק פוליסת ביטוח ותעודה מזהה אתה צריך באוטו.
אני אחת לזמן גורס.

מקווה שגם הטיפשות הזו של הדפסת מסמכים למכון הרישוי תיגמר בקרוב מפני שזו עדיין החוליה הכי פרימיטיבית בעידן של ״ללא נייר״.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

פורסם

יש טעם לשמור רק לאימות קילומטרז' בהצגה לקונה. 

אם אתה מכור רכב עם קילומטרז' נמוך ומראה 5 רישונות רכב ישנים בהם רואים שהאוטו נסע רק 5000 ק"מ בשנה, זה די מסיר חששות מהקונה שמה מדובר בזיוף. 

חוץ משה אין צורך לשמור. 

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם

שומר עד למכירה. כך הקונה נוכח שאתה מסודר. אח"כ שומר רק את טופס העברת הבעלות עם החותמת של היום והשעה למקרה של קבלת דו"ח וכדו'.

פוליסות ביטוח ל-7 שנים ללא קשר לבעלות על הרכב.

• אהבתי 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני 14 שעות, sperial כתב:

אני נוהג לשמור, כולל פוליסות ותעודות ביטוח לפחות 7 שנים או עד מכירת הרכב - מה שיותר רחוק. תופס כל כך מעט מקום עד שלא מציק.

מבחינתי יש 3 דרגות למסמכים:

1. מסמכים קריטיים, כמו דרכונים, פוליסות  ביטוח פעילות, תעודות מקצועיות וכו' - נמצאות בתיק מיוחד שאפשר לחטוף ולקחת במקרה של פינוי דחוף מהבית. אפשר לצרף גם דיסק קשיח נייד (או SSD נייד) עם צילומים ומסמכים חשובים.

2. מסמכים בעלי חשיבות ארוכת טווח - כמו פוליסות ביטוח שתוקפן פג (7 שנים) תלושי שכר (כל החיים) מסמכים רפואיים (רובל כל החיים) חסכונות ארוכי טווח,  מסמכי בעלות על דירה ומסמכים משפטיים - שומר בהתאם לחשיבות, בין שנה לבין כל החיים, אבל בספריה רגילה (כמובן מתוייקים בצורה מסודרת).

3. מסמכים בעלי חשיבות קטנה כמו חשבונות שוטפים - בעבר הייתי שומר שנה - שנתיים, כיום מסתפק בג'ימייל ובדיסק.

לגבי סעיף 2, פוליסות ביטוח אפשר למצוא באיזור האישי בדוחות שנתיים של הביטוח וברגע שאתה מקבל טופס 106 אתה יכול לזרוק את כל התלושים מאותה שנה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם (נערך)

@itsik170לא הבנתי מה הקשר בין ביטוח רכב ודירה לבין ט' 106. חוץ מזה, ב-106 מצויינים סכומים כוללים, לא היכן הופקדו.

לגבי תלושי שכר, אני מכיר את הטענה. היה במשפחה ניסיון לא טוב עם בעיה בפנסיה, שנפתרה בזכות קבלת תלושי שכר בני 35 שנה מהמעסיק. בפורום הזה מקובל שהעסקה הגדולה ביותר בחיי אדם היא רכישת ומכירת דירה. אבל זה לא נכון, נושא החסכון הםנסיוני(וזה הרבה צעבר לקרן הפנסיה) הוא עסקה יותר גגולה, והרבה יותר מורכבת, ולכן מצריכה מעקב מסודר מאד.

חוץ מזה, בענייני ניירת בעלת משמעות ארוכת טווח אני סומך רק על עצמי ולא על אחרים - חברות נפתחות, נסגרות, מחליפות בעלות, מספרי חשבון משתנים. בלי מעקב קפדני קל מאד לאבד מאות אלפי ש"ח. מעדיף להחזיק בספריה עוד שני קלסרים ולא לאבד סכומים כאלה. יותר מזה, המסמכים של המעביד לא מהוים הוכחה שהסכומים שנוכו אכן הופקדו והגיעו ליעדם. בשביל זמ אתה צריך את המסמכים של קרן הפנסיה ובתי ההשקעות.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני נוהג לזרוק אותם לתוך הקלסר של קבלות התיקונים/טיפולים ברכב.

למרות שברור שאין טעם בלשמור כל כך הרבה רשיונות, זה גם לא מפריע.

יחד עם זאת שזה לא חשוב - כיף לי שיש לי רישיון רכב מהבעלים הרשום של רכב האספנות שלי, כשמידת הצמיגים נרשמה עדיין ללא חתך.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

אני שומר הכל. יש לי משכורות מגיל 16.

ליפני שנים שעבדתי. ביטוח לאומי ביקש צילומי משכורות. שלך גם מעטפה חוזרת.

שלחתי. אחרי זה הם רצו שהשלח להם גם קבלה על חוב שהיה לי פעם. את זה לא מצאתי.

התעלמתי ולא שמעתי מהם. אבל במעבר דירה מצאתי ואני שומר.

גם ארנונה. חשמל.בזק סלולר. אני שומר.

ויש לי קלסרים מהרכב הראשון. דוחות תנועה. וכל דבר שהמדינה יכולה לבקש.

היה פה חבר פורום. שמכר רכב. וכביש שש אחרי שנים ביקש תשלום. המזל שלו. ששמר את טיפסי המכירה.

והעברת בעלות.

לאומת זאת חשבוניות של קניה מחשבים. מזגנים ושטויות אחרי שבע שנים.

• רעיון טוב! 1

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם

אני ממליץ ללכת צעד קדימה - להשקיע כמה מאות שקלים במגרסת דפים סבירה, ואת המסמכים הישנים לא לזרוק, אלא לגרוס.

כדי שלא יקרה מצב שמישהו ימצא בזבל מסמכים עם הפרטים האישיים שלך (לא רק רישיון רכב, אלא כל דבר).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לצורך הזה מספיקה מגרסת רצועות ב-99 ש"ח מאופיס דיפו. רק להפעיל אותה לסירוגין כי כשהמנוע מתחמם היא נעצרת לחצי שעה, וכמובן לא להכניס יותר מדי דפים בבת אחת כי החילוץ יכול להיות מעצבן.

• תוכן חדש...