Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1861 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפעמים אני חושב לעצמי למה להשקיע חומרים יקרים כמו ציפוי, או אוטם צבע מומלץ, או ווקס, וחומרים איכותיים לשמירה על הצבע, הפלסטיקה, אם סך הכל אנחנו עם שמש ישראלית חזקה, שלא עושה חשבון לאיכות "אוטם הצבע האיכותי" שקנית
אני רואה רכבים לא מושקעים בכלל, ויודע להבחין בזלזול שרכבי הליסנג עוברים, או אנשים שלא מטפלים,שוטפים ומורכים תכשירים להגנה על צבע/לקה של הרכב,  ואני מבחין שהצבע שלהם יותר נקי, מביא, שמור מאצלי !
נניח אני עם מאזדה 2 2012 כבר 5 שנים , שוטף, מנקה, מורח תכשירים איכותיים, (גם מיישם נכון), אבל בכל זאת כוויות הלקה לא אחרו להגיע, אם זה בגג, בדלתות, ורואים כבר הכנה השנה למכסה מנוע, זה נורא.
נניח באוטם כרגע אני משתמש ב Chemical Guys Jet Seal 109
כאשר אני מיישם אותו לאחר שטיפה ידנית,
פלסטלינה ,
שוב שטיפה,
מעבר יסודי עם  APC,
ולאחר מכן יישום האוטם צבע
ומיישם לעיתים קרובות, לאחר שטיפה אוטם מהיר של SONAX
איך זה יכול להיות שאני רואה חברים מהעבודה שיש להם ליסינג, או רכבים פרטיים, שלא משקיעים בעם, אולי שטיפה במכונה פעם בחודשיים, אבל הצבע נראה ממש טוב מבעד לאבק, או לאחר המקלחת הדו חודשית.
אגב, אני חונה לרוב בשמש (הייתה תקופה של שלוש שנים שהייתי פדנט והייתי מכסה את הרכב עם בד,(כמעט כל יום)
אחרי כל ההשקעה הזו, השמש מכפכפת את הצבע, איך אמר לי מישהו פעם, חבל על כל ההשקעה, תראה אותי , הכי טבעי הכי טוב.
אשמח להערות והארות בנושא

פורסם

אני חושב שאפשר להסתכל על הדברים בצורה קצת שונה. 

הרבה נשים מורחות קרמים על הפנים כל יום, ובכל זאת הקמטים מגיעים מהר יותר מכאלה שמורחות בתדירות נמוכה. אז למה בכלל לשים?

ברור שזה שונה אבל בשורה התחתונה אלה פעולות שנועדו ״להאט״ את תהליך ההזדקנות, במקרה הזה של הצבע. אולי בלעדיהם היית באותו מצב לפני שנתיים?

אפשר לחפש סיבות מסביב כמו תדירות יישום האוטם, תדירות של פוליש, דילול של הapc,  איכות הכיסוי, האם כיסית רק על רכב נקי וכו.

דברים כאלה ועוד עלולים להאיץ בלאי של הלכה, אבל לדעתי שאלות יותר חשובות הן למשל מה צבע הרכב? מה איכות הצביעה? למיטב ידיעתי לא הכי טובה במאזדה.

מה עשו הבעלים הקודמים? 4 שנים זה המון זמן.

מול מי אתה משווה, רכבים חדשים יותר או רכבים כמו שלך בני (כמעט) עשור? דגמים דומים לשלך או (ואני מגזים) פורשה? ברור שזה משנה.

לגבי אבק, הוא כמובן מסתיר פגמים ולכן זו השוואה די פסולה. יש גם שאומרים ששכבת אבק מגנה על הצבע אבל זה דיון ליום אחר.

בכל אופן, יש חברות שכל העיסוק שלהן הוא חידוש של הלכה ותיקון של קילופים כאלה, אם זה מדבר אליך כדאי שתברר על זה לפני שזה יחמיר.

• אהבתי 1

SEAT Ibiza 2014 1.2t DSG >> Toyota Yaris 2018 HYBRID >> Renault Clio 2019 1.2t DCT >> Alfa Romeo Giulietta Milano 2014 1.4t TCT

פורסם (נערך)

רכבי ליסינג עוברים פוליש וציפוי זול כלשהו לפני מכירות, אל תשכח, ועדיין זה נראה טוב יותר מאשר רכב שלא עובר פוליש אלא רק ווקס ושטיפות טובות.

בנוסף עוברים גם השבחות כאלו וכאלו שברובם גם תיקוני צבע או צביעות מחדש. 

זה אולי ייראה טוב לשנה +- אבל כשזה יתחיל להתקלף אתה ממש לא תרצה צבע כזה.

מנסיון.

עריכה אחרונה על ידי liav12

Opel Adam S 2017

פורסם

גם לי יש מזדה 3 שחורה מיטלי, העובדה של קילופי הלכה נובעים לרוב מלשלשת ציפורים שהיא חומצה בפשטות, אין ספק שהשמש עושה את שלה, לרוב זה נובע מחומצה כפי שתיארתי.   במידה לדעתי ועושים מלכתחילה ציפוי של אוטם באופן תדיר , אני מניח שמה שיפגע זה רק האוטם ולא הלכה של הצבע.  אם תמצא פתרון יעיל אחר אשמח להצעה.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

לגבי האוטם צבע, אני מבצע כל 3/4 חודשים, פלוס תחזוקה של אוטם מהיר, ווקס, כאשר הרכב עומד תמיד בשמש .
הצבע של הרכב הוא אפור מטאלי, היום נראה יותר הכיוון אפור/לבן,  מטאלי/מט
אני חושב שהאשמה היא השמש הישראלית, במיוחד בחודשים הלוהטים שלה, ואולי אין מה לעשות מול זה מבחינת כל רכב.
אבל מה שמפריע לי, או מבאס יותר, הוא תהליך ההשקעה בחומרים טובים, יישום נכון, והתוצאות לטווח הקצר מהממות, ואז הכל יורד לטמיון, הלכה נשרפת, אם זה בגג, בדלתות, מכסה מנוע.
אני משווה את הרכב שלי לשנתונים שלי בערך, אבל גם ליותר צעירים, שלא מטופלים בכלל, והתוצאה נראית לא משהו בכלל לטובתי.
כמו שנאמר כאן, אולי איכות הצבע והלכה ירודה , וחבל על ההשקעה בטיפוח הרכב, כי כל זה ירד לטמיון.
אולי ההשקעה הטובה ביותר היא צביעה בלכה איכותית, בשכבה עבה,או כמה שכבות, ואז הטיפול בה יצרוך טיפוח מינימלי וניראות טובה מאוד.

פורסם

הגעתי למסקנה שהדבר הכי טוב נגד נזקי צואת יונים ושמש זה עיטוף הגג והאיזור העליון בציפוי PPF.

למי שהרכב חשוב ויקר לו - עדיפות לציפוי כל הרכב.

אכן זה לא זול, רכב בסדר גודל מיני יעלה סביב 5-7 אלף ש"ח למוצר טוב ככל הנראה.

אבל זה חוסך הרבה כאבי ראש והתעסקויות עם שטיפות / ציפויים וכדומה, ויש כמובן חומרי טיפוח לציפויים שכאלו ובנוסף ניתן לבצע פוליש על רובם בין היתר.

Opel Adam S 2017

פורסם
לפני 3 שעות, liav12 כתב:

הגעתי למסקנה שהדבר הכי טוב נגד נזקי צואת יונים ושמש זה עיטוף הגג והאיזור העליון בציפוי PPF.

למי שהרכב חשוב ויקר לו - עדיפות לציפוי כל הרכב.

אכן זה לא זול, רכב בסדר גודל מיני יעלה סביב 5-7 אלף ש"ח למוצר טוב ככל הנראה.

אבל זה חוסך הרבה כאבי ראש והתעסקויות עם שטיפות / ציפויים וכדומה, ויש כמובן חומרי טיפוח לציפויים שכאלו ובנוסף ניתן לבצע פוליש על רובם בין היתר.

PPF נשאר לאורך כל חיי הרכב או שצריך לחדש?

ממה שהבנתי, אם הרכב נצבע בעבר, אין אחריות על PPF. 

Mazda 3 2.0L, 2016 

פורסם

שמע, תכלס, זה הכל עניין של יכולת, לא כל 1 יכול לבוא למקום שעושים דברים כאלה, כי זה לא זול.
בלאון שהייתה לי, עשיתי את ציפוי ננו, עלה איזה 2000₪ על כל הרכב, מצחיק שרק אחרי שעשיתי ו שילמתי, ו חזרתי לשטיפה באותו מקום, 1 מ הבחורים שעבד שם אמר לי שתכלס, זה לא הגנה 100%, לדוגמה שנתת על הקקי של הציפורום, אם ברכב בלי כלום לוקח 8 שעות עד שישאיר סימן קבוע, עם הציפוי הזה ייקח 12/15 שעות.
ויותר קל לשטוף את הרכב עם הציפוי הזה, זה כל ה "הגנה" שאתה מקבל עם הציפוי נאנו הרגיל.

אם אתה חושב שכל 1 ישלם 2000₪ בשביל זה?

מצד שני, באחד הימים שבאתי לשטוף, היה בחור שבא לעשות את אותו דבר על רכב ליסינג שרק קיבל מ העבודה ואמור להחזיר אחרי 3 שנים...

אז כמו שאמרתי, זה הכל תלוי כמה כסף אתה יכול להשקיע.

Enviado desde mi SM-G975F mediante Tapatalk

פורסם (נערך)

ברכב בלי הגנות כלל מספיקה חצי שעה / שעה בשמש חמה עם צואה של יונים וכבר יש לך סימן בלכה.

8 שעות זה אולי עם ציפוי קרמי חזק מאוד..

עם PPF זה לא יקרה

לפני 13 שעות, doesnotmatter כתב:

PPF נשאר לאורך כל חיי הרכב או שצריך לחדש?

ממה שהבנתי, אם הרכב נצבע בעבר, אין אחריות על PPF. 

PPF איכותי יכול להשאר להמון זמן, כלומר בין 5-8 שנים ואיכותיים יותר גם מעבר.

ישנם ציפויים כאלו לא באיכות טובה שלאחר זמן מה יתחילו להצהיב מהשמש והחול בעיקר על צבע לבן שרואים שינויים (ובמיוחד כאלו זולים שנקנים בעלי אקספרס או לא מותג מוכר).

אצלי יש איזשהו חומר אמריקאי שלא זכור לי שמו אבל לא מהרמות הכי יקרות.

יושב על מכסה המנוע והטמבון הקדמי בערך 4 וחצי שנים, נראה אותו דבר כמו בהתחלה למזלי לא הצהיב והרכב שלי לבן.

הציל לי הרבה פעמים לכלוכים ומזהמים והכי חשוב אבנים מרכבים שמלפנייך שפוגעות ומקלפות את הצבע.

מצטער שלא עשיתי גם את הגג, זה היה שווה את הטרחה מכתמים קטנים של צריבות בלכה.

עריכה אחרונה על ידי liav12
  • מעניין 1

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...